PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Trebam studenta strojarstva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111624)

Router 26.06.2008. 22:36

Citiraj:

Autor Problem (Post 1068929)
i, ti fali kaj? :chears:
Kako sam ja krenuo, ko zna kolko cu studirat :D

pa slusam stalno neke prigovore sa strane za to :lol2: inace mi ne fali nista , sretniji sam sigurno od onih koji su u roku sve rjesili :) sljedece godine ak nista ti ces samo tjelesni imati - tjelesno parcijalna godina :chears:

pipe 26.06.2008. 22:36

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1068919)
A reci ti radje nama sta ti smrčeš. Vec sa 15 poceo ?

Nick mu sve govori. :D

Problem 26.06.2008. 22:41

Citiraj:

Autor Router (Post 1068932)
pa slusam stalno neke prigovore sa strane za to :lol2: inace mi ne fali nista , sretniji sam sigurno od onih koji su u roku sve rjesili :) sljedece godine ak nista ti ces samo tjelesni imati - tjelesno parcijalna godina :chears:

bolje se zajebavat i imati život, pa makar cijena toga bila parcijala, nego da samo blejim u knjigu i nejdem vani niti na friški zrak :D. God bless nas ljencine :chears:

hipi 26.06.2008. 22:59

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1068919)
A reci ti radje nama sta ti smrčeš. Vec sa 15 poceo ?

pa krenimo od početka: lipilo za miševe,lipilo za papir (uhu),farba obavezno za željezo,kokain samo od iskusnih dilera ,benzin,aceton,rezidol,razređivač i tako dalje

Crash009 26.06.2008. 23:02

sa kokaina na benzin, pa bogte pa litra benge je skuplja od jedne frule, pa ti si l00d.

Meni aceton mama neda vise da snifam kaze da ostecuje dlacice u nosu. Sad nifam Brut original i dobar je.

A koliko je Uhu nisam ga dugo snifo?

hipi 26.06.2008. 23:12

biče 6 ili 7 kuna kako u kojoj trgovini zavisi od vlasnika trgovine da je li na visoko prodajnu cjenu ili ne:)

Problem 26.06.2008. 23:14

Citiraj:

Autor hipi (Post 1068974)
biče 6 ili 7 kuna kako u kojoj trgovini zavisi od vlasnika trgovine da je li na visoko prodajnu cjenu ili ne:)

mislis veleprodaju ili maloprodaju :lol2:
ajde ljudi, dosta spama. Covjek je zatrazio pomoc a vi tu javno priznajete kaj snifate :D

Dawar 26.06.2008. 23:15

Ajd ne spamajte, nego jel ima danas na FSBu puno ručnog crtanja, zanima me to al ja u ručnom sux....

frANZi 26.06.2008. 23:47

Kad već bacaš TV, baci i babu. Nije beg cicija.

srale7 26.06.2008. 23:52

ajde ekipa dosta spama o drogama, babama televizorima...jel ima netko nesto konstruktivno?

Zmalamuth 27.06.2008. 00:58

Citiraj:

Autor Dawar (Post 1068980)
Ajd ne spamajte, nego jel ima danas na FSBu puno ručnog crtanja, zanima me to al ja u ručnom sux....

koliko imam ja kotakta sa mladjom ekipom, prakticki nema, mislim da imas u prvom semestru paralelno rad u autocad i kao prostorucno crtanje nacrt/tlocrt/bokocrt/izometrija ...... cisto da dobijes filing za prostor i da mozes procijenit dimenzije i kako se prenose. tu ti je mislim jedan ili dva kolokvija sa tim prostorucnim crtanjem, ali koliko sam vidio/cuo (frend je asistent na toj katedri) prolaznost nije bas bajna na tim kolokvijima, jer ljudi ne paze i rade glupe greske
kad crtaju,
Sve ostalo je CAD/CAM ---> Solid Works /Catia / Proe / Rhino

BladeRunner 27.06.2008. 01:16

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1069049)
ajde ekipa dosta spama o drogama, babama televizorima...jel ima netko nesto konstruktivno?

http://www.konstruktor-split.hr/ :kafa:

srale7 27.06.2008. 01:19

mislis da bi to oni tamo mogli nacrtat?:lol2:

Ajd dosta sa zayebacijom..

Matth€w 27.06.2008. 01:19

@Dawar

Prvi semstar crtanje na podlogama, ništa komplicirano, matematički papir, od točke do točke vučeš, nemreš fulat, ravnalo ftw. :D Onda pri kraju prvog semestra sve to prebacuješ u AutoCad.
Drugi semsetar SolidWorks, tj. kolegij zvan Oblikovanje pomoću računala. :)

Sutra idem na ispit iz teorije OPR-a. :D

ABuser 30.06.2008. 13:49

srale, ja ti to bez beda nacrtam, ali proracun mi se bas i neda raditi. Nadji nekog za proracun, a ja cu ti nacrtati na papiru olovkom, tusem, u Catia-i, SW-u, AutoCADu, kako god:D

Ma mogao bih ti i proracun, ali matematiku imam 2, mehaniku 1 jos nisam polozio, tako da, ne znam koliko sam kompetentan:D

dinos3 27.07.2022. 17:57

Zanima me imali li ovdje inženjer strojarstva koji zna raditi ručni proračun toplinskih gubitaka i dobitaka (da nije preko programa) koji bi pripomogao sa savjetima (plaćam pomoć kao instrukcije)
Može se javiti na PP, unaprijed hvala :chears:

Problem 27.07.2022. 21:58

Ti trebaš građevinara ili arhitekta, a ne strojara.

riceburner 28.07.2022. 07:46

Citiraj:

Autor Problem (Post 3614057)

zasto? objasni:stoopid:

Mommistake 28.07.2022. 08:07

Citiraj:

Autor Problem (Post 3614057)

Nije. Koliko god zvučalo čudno, stvarno treba strojara. :)

adaksinjo 28.07.2022. 08:21

fiziku zgrade, odnosno toplinsku bilancu, u sklopu strojarskog projekta potpisuje strojar.

s druge strane, većina ljudi se kod izrade fasade obraća upravo arhitektima ili građevinarima koji im ofrlje naprave energetski certifikat (npr. prije i poslije sufinancirane energetske obnove) i izračunaju gubitke objekta u kojem su poznata svojstva cijele postojeće ovojnice zgrade, a sve koeficijente potencijalne izolacije o kojoj investitor razmišlja jednostavno ubace u izračun. to nije optimalno rješenje, ali prolazi, bitno da brojke štimaju i da fond vrati 40%.

Problem 28.07.2022. 08:24

Ja sam shvatio da on treba izračunati toplinske gubitke kroz vanjsku ovojnicu zgrade, odnosno gubitke/dobitke kroz ostakljene površine.

Nekad kad sam radio projekte za kuće, uvijek sam bio ja taj koji je strojaru dao fiziku zgrade, a na temelju nje je on izračunao potrebnu snagu grijanja.

To mi je i nekako logično :D

edit1:

@adaksinjo fizika zgrade ima upravo to, građevni dio, strojarski dio...

Meni je logično ako se ja bavim građevinom/projektiranjem da dobro znam što je fizika zgrade i kako funkcionira. Drugo je to da ima fušera. Isto tako imaš i fušera strojara, elektrotehničara i da ne nabrajam dalje. Netko tko da 15k kn za glavni projekt kuće, sigurno neće dobiti kvalitetu.

edit2:

da se ne prepiremo i da ne ispada da sam ja taj koji laprdam u prazno, evo vam kak izgleda certifikat. Fino piše da se potpišu ovlaštene osobe za građevinski, strojarski i elektrotehnički dio

http://www.energo-certificiranje.com...rva_strana.png
(random primjer iz neta)

riceburner 28.07.2022. 09:30

nigdje u upitu od kolege @dinos3 se ne spominje građevina...

adaksinjo 28.07.2022. 09:53

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 3614025)
proračun toplinskih gubitaka i dobitaka

sve piše :D

Problem 28.07.2022. 10:08

uglavnom, IMO svaka bi se struka trebala držati svojega dijela.

Ako se na faksu ući malo šira slika od onoga što zanimanje treba to je ok. Na kraju krajeva i ja sam na faxu imao kolegij iz mehanizacije i strojarskih instalacija. :D

dinos3 29.07.2022. 07:23

Ma bitnije mi je da netko pomogne nego to je li on građevinar, arhitekt, strojar, lekar, pekar ili apotekar :)
Konkretno radi se o strojarskom fakultetu smjer energetika pa sam zato napisao u ovoj temi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:42.