![]() |
jbt sad vise ni ne znam kaj da uzmem...pih...
22'' mi izgleda prevec veliko... kaj bi vi preporucili 20 ili 22 inča,zanima me vase iskustvo hvala na odgovorima |
gle, 22" je samo veci od 20", nema apsolutno nikakvih drugih prednosti, ista rezolucija.
i stoga bi uzeo jedan od ova 2 monitora: http://forum.pcekspert.com/showthrea...ghlight=200wp7 ili http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107842 oba puno bolji nego bilo sta sto mozes dobiti u trgovini za te novce, a prvi ima i 2 godine garancije i bonus bundle tako da je vise nego razuman izbor |
Prvi je prodan Wolverineu :D
Drugi je odličan izbor, vrlo kvalitetan monitor možda je čak i ona starija serija sa IPS matricom tako da je win/win situacija :) Radije to nego neki novi TN-ovac. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kod mene se na stolu rijetko vidi postolje monitora.:) Koliko sam se raspitivala, izgleda da ništa više od ovih Philipsa P7 u bilo kojoj varijanti osim wide. E sad.. NEC s IPSom. Čekam mu cijenu od Nobilisa. Obećali su za danas, pa ništa. Tražila sam za 19 i za 20 inča. Pročitala sam jako puno rivjua i primijetila da HP jako hvale, ali ima i onih koji ga kude i uopće nisu zadovoljni pa su ga vraćali. Valjda kako se namjeriš. A NEC svi bezrezervno hvale.Nisam naišla niti na jedno loše mišljenje. Uzmimo da je valjda postotak onih koji se provuku kroz kontrolu kod HPa malo veći nego kod NECa, a kod jednog i drugog je zapravo mali. Pa sad ako si baš pehist... |
Uspjela sam "skrojiti" dva monitora jedan do drugog s različitim točkama: 0.29 i 0.25. Definitivno je puno ugodnije gledati 0.29, pa se čini da mi onaj HP ipak nije suđen. Morala bih imati love barem za 21 inch i doći do točke 0.27.
Koliko je pri radu u Office programima i osnovama Photoshopa vidljiva razlika između S-PVA i S-IPS? |
Citiraj:
ips ima najvjerniji prikaz boja, pa koliko ti je to bitno sad... i nesto veci realni kut gledanja, no ovdje je to sad vec cjepidlacenje doslovno. all in all, dobro je sto si uspjela usporedit te monitore u zivo, pa si vidjela razliku i da ti ne pase prije nego si kupila, svaka cast. a ukoliko ti je 19" dovoljan, cuj, onih par modela su vise nego ok, a gledao sam jos i samsungu 971p je pala cijena na oko 2500kn nedavno sto je pristojno za taj monitor (do nedavno je jos uvjek 4000 bio, totalno besmisleno) odvagni koji ti se najvise svidi i to je to, svi su vise manje ekvivalentni i nisam siguran da se isplati odvojiti dodatnih 500+kn za nec ips u tom rasponu cijena ipak |
Da stvar bude bolja, Samsung je još uvijek u nekim dućanima 4000 kn. Znači, za razliku u cijeni može se kupiti još jedan monitor.
E pa sad imamo: HP LP1965 za 2300 kn (navodno malo isprane boje??? kaže klint.istvud) Samsung 971P za 2500 kn Eizo S1961 za 3400 kn (negdje je i 4600 kn) NEC 1990FXp za 3500 (to je profi serija ali nije S-IPS) Bojim se malo nabave NECa, mada bih ga rado probala, jer koliko sam razgovarala s uvoznikom, mislim da mu je svejedno uvozi li monitore ili cipele. Ne snalazi se baš s modelima, u cjeniku se daju krive specifikacije, a neki maloprodajni partneri su ih ostavili zbog rokova za isporuku od više od mjesec dana!!! Sve u svemu, zvuči dosta klimavo. Koji bi od ova četiri ljepotana davao najbolji omjer vrijednost za novac, a koji se čini apsolutno najboljim izborom ? Jedva ga čekam na svom stolu. :zdero: :) |
Ne, NEC je 3200 s karakteristikama
http://www.nec-display-solutions.de/...group=all.html http://www.eizo.com/products/lcd/s1961/index.asp Između HP i Samsunga bi valjda sada ispao Samsung. A između ova dva gore, ako bi se već išlo na skuplju varijantu? |
ja nikako nebi dao vise od 2500kn za 19" monitor, kako god bilo da bilo, a pogotovo sto nec i eizo nece imati toliko (ako cak i ista) bolju sliku od ova jeftinija dva.
i da, samsung, ako zbog niceg drugog onda zbog izvrsnog dizajna :D |
Nakon godinu i nesto sitno prezadovoljan sam a slucajno ga kupio ( najpovoljnija ne TN matrica u trenutku kupovine ). Npr. puuuno bolji od 971p dok sam ih koristio skupa.
Nabava Karakteristike |
I prije nego što sam pročitala što je konj napisao, odluka je pala ipak na HP. Čitajući starije postove zapamtila sam da je 1965 bio x puta preporučivan svakome tko je tražio nešto u toj veličini. I Antrax je napisao da je izvrstan. Sjetila sam se i onih ispranih (?) boja, ali to je samo jedan korisnik. Hoće li to na kraju i biti monitor za "malo duže", vidjet ćemo. Ako ne, za 2-3 godine ću ga zamijeniti sa većom dijagonalom u istoj rezoluciji, jer mi je to sada financijski nedostupno.
Možda zvuči čudno, ali meni se više sviđa ovaj minima dizajn kod HP, nego one akrobacije kod Samsunga. A na slici izbliza sam vidjela koliko je ta plastika sjajna, kao skupa dječja igračka. Sad još samo da stigne, pa javim dojmove. Hvala svima koji su mi pomogli, naročito Antraxu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:25. |