![]() |
Danke, danke.;)
Šta kažeš na ovu pastu: Vodljiva termostabilna pasta, ARCTIC SILVER 5. U HgSpotu dođe 70ak kn. |
U ve-milu ti je 36kn, ne znam koliko je točno u linksu. 70kn je previše, kupi u ve-mulju.
Sam je koristim već dosta godina. Po meni odlična pasta. |
Citiraj:
Temperature definitivno nisu OK jer ako meni 805 uz Freezera na 600-700 rpm ima temp 36°C u idle, a oko 45°C u loadu obje jezgre, zabrinuo bih se malo jer je C2D puno hladniji proc od 805 i puno manje struje troši. |
Ne znam baš, zašto se ne javi netko tko ima e6300/e6400 pa neka on komentira temperature...
EDIT: Zaboravio si na problem konkavnosti kod c2d procesora ;) Sve mi smrdi da je kod mene to slučaj. Skinem kuler danas pa ću vidjet... |
Pitao sam ove u ADM-u di sam kupio procesor i rekli su mi da je 40 stupnjeva normalna temperatura s box hladnjakom, a isto mi je rekao i prijatelj šta radi u HGSpotu, 40 stupnjeva idle, 50ak pod opterećenjem. Sad ćemo vidit, lako ću stavit drugu pastu.
A možda je u Biosu problem, probat ću stavit novu verziju. Gore je ona od kraja 12. mjeseca mislim F7. |
(uzdah) kao što je domy već dva puta pitao...
Nasjeda li hladnjak dobro na procesor? Barem ti je to najlakše za napraviti, pritisnuti kopče i onda provjeriti stanje :smoke: |
Da, sve je sjelo kako treba.
|
Ako je revizija A onda je to zato jer ti je HS konkavan.
Ako je revizija B onda su temp previsoke, provjerit cooler, postavke biosa.. |
Kako provjeriti reviziju?
U cpu-z 1.38 stoji revision B2... Brijem da je do konkavnosti, provjerit ću hladnjak danas. |
B2 revizija.
|
meni su temperature u idleu oko 35C a pri opetrećenju(100% opterećenje na drugoj jezgri kroz 8h) mi je max bila 45C, box cooler
|
Citiraj:
Inače bi išlo preko broja al može se i ovak. Citiraj:
|
2 privitaka
Di da vidim tu reviziju? CPU-z pokazuje ono šta sam napisao. procesor je kupljen prije par dana.
Evo slike, pa da vidite situaciju sami. |
Moj C2D E6400 je B revizija i temperature su u "idlu" 41-42.
Baci malo oko na ovaj thread (C2D i badaxe2 ploča i na kaju o temperaturama i tu možeš vidjeti moje temp rezove) i na ovaj thread (temperature Conroe-a) Citiraj:
Pogledaj ovdje. EDIT: Npr. oznaka na kutiji proca: FBO/BATCH# L625A300 Ovo slovo "A" označava reviziju, a umjesto njega može biti "B" što označava B reviziju. IMHO Mislim da CPU-Z tu ne pomaže previše. |
Skini Core temp i onda baci SS.
|
Pa i nisu mu visoke toliko temperature. Za tvornički cooler 35-36 u idle i do 60 u loadu bi bilo u granicama pod predpostavkom da je kućište loše provjetravano tj. bez venta naprijed te iza...
@Tovar Muš2 ako nećeš ocati smanji mu voltažu u biosu na 1,21Xv No ajde prvo da ustanovimo reviziju koju također možeš pogledat u everestu pod CPU Stepping http://www.imagesforme.com/thumbs/6681Proc.JPG |
Citiraj:
|
Pozdrav,
i kod mene je temp. malo visoka. CPU temp (po everestu) je 45C u idle-u Proc je e6300, matična abit ab9 pro, cooler hyper tx, pasta arctic ceramique, kućište antec solo (bez dodatnih ventilatora)... No ne uzrujavam se zasad:) |
meni je 30-33C u idle a u load-u oko 54-57C ali moran kupit vent od 120 jel mi sad pusu dva sta bi tribala izvlacit zrak iz kucista :)
|
Ne gleda se CPU temp ;)
Skini Core temp i gledaj temperaturu na jezgri i onda ga usporedi sa temperaturom jezgri u Everstu :) EDIT: Ima primjera gdje je prema Everstu CPU temp 45 a jezgri 35, i gdje je obrnuto. |
aaaaaaaaa: goood :
Moram isprobat, nažalost moja nova, lijepa, vruća:p , kanta mi nije pri ruci... |
Ja ljudi moji nemam niti jedan ventilator u kućištu, osim onih na procu i grafičkoj i PS-u.;) Hlađenje na chipsetu je pasivno (heatpipe). Kupit ću jedan ventilator i zašerafit ću ga iza ili na bočnu stranicu kućišta.
|
1 privitaka
CPU stepping B2, jezgra Conroe
|
Obavezno stavi iza barem jedan vent jer to dosta pridonosi hlađenju kućišta. Na tom mjestu se dosta topline nakuplja što zbog procesora što zbog MOSFET-a oko njega pa treba tu toplinu nekako odvuć van.
|
Evo
FPO# L632A786 To znaći da je jezgra konkavna, ako sam dobro skužio, dakle temperature i nisu previsoke. Obavezno staviti vent na stražnju stranu kućišta da vuče zrak van. Meni je dosta skinuo temperaturu čipseta, odnosno hladnjaka čipseta. |
meni bude u load temp jezgri oko 63 stupnja, bez OC-a
moram po NINJU pa da vidim sta ce onda bit..ovako je previse.. nisam naviko na takve temp.. uglavnom imam na kucistu 2x12 ventove.. sutra napravim jos neka testiranja.. |
Meni takve budu na 490x7 na 1.4V pri OCCTu, 62-63 stupnja, jezgre
|
Evo situacije nakon promjene biosa u verziju F8 i laganog overclocka, otvaranja prozora u sobi : goood : i skidanja bočne stranice:
http://img168.imageshack.us/my.php?i...lika007pp3.jpg Idle: http://img54.imageshack.us/my.php?image=slikaxf3.jpg Opterećenje: http://img70.imageshack.us/my.php?image=slika3jv4.jpg Prime 95 je radio otprilike pola sata. To je sada valjda to, nadam se...;) Pozdrav. |
hmmm, meni je ipak malo topliji proc - core temp i everest pokazuju isto - u idleu 48C svaka jezgra...
|
Danas sam skinuo hladnjak i stavio novu pastu (Zalman) i pročitao broj na procu: L632A81 (dakle A revizija ako se ne varam). Sad su mi temperature jezgri 48 i 46 stupnjeva u idleu a preko 50 u loadu, sa bočnom stranicom na kućištu i venilatorom od 120 mm iza. Proc nisam kloknuo, to ću sredit kad stavim bolji hladnjak (Freezer ili sl.) : goood :
Btw ... Šta bi bio speedstep?;) Pozdrav. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:47. |