![]() |
ne dojmljiv, već dojmljiviji (od IBMa).* čitaj s razumjevanjem. ;)
* barem velikoj većini Korisnika. :fuming: |
Citiraj:
|
Imam ja ali trebaš doći u gajnice !!!!:D :D :D
|
jena mala preporuka
trebal bi poreporuku za jen jeftini laptop - treba frend koji je na faksu ... znachi treba mu samo za pisanje ( office - word ...) i povremeno surfanje nic drugo ... barem je on tak rekel
gledal je nekakve acer laptope h ve milu ali međutim da nisam za te preveč čul a i nič o njima ne piše vu rakov-om vodiču sam mu predložil da si zeme nekaj drugo ... ili da ostane pri svojemu uglavnom cim jeftinije ali opet da nije škart fala:beer: |
imho... http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=1623&catid=16
nemaš windoze, ali imaš ibm centrino za 6k (doplata za 256rama je nekih 300kn ak se ne varam). |
Dobar tekst. Samo bi nekaj htio naglasiti, ato je sto se ne spominje Turion koji je jako mocan procesor. Nazalost kod nas nisam vidio model kaj ima 25W vec samo od 35W brijem.
|
Bas sam trazio neki tekst slican onome koji je napisala osoba sa iskustvom i bez komercijale. Sve ja to lijepo kuzim i da je cistokrvni P bolji od Celerona i da je 1400*1200 bolje od 800*600, ali cu svejedno kupiti neku best buy (slabica do 6k kuna) varijantu.
|
Turion se po mojem osobnom iskustvu jako lose pokazao! dosta je robusniji..a preformanse su mu daleko od zavidnih!
Necu sad samo preferirat svoju marku.. :) no mislim da ako se uzima notebook da se isplati platiti vise... manje/vise komponente su iste u svima, no ono sto uzidize HP i IBM od ostalih je ono sto svi zaboravljaju..a bitno je kod notebooka, support/zvrsna obrada, nije isto nosit gericoma koji ima plasticno kuciste i HP-a koji ima magnezijsko.... a i osjeti se to s dugim radom na doticnima. |
jedan prijedlog.
kada vech postoji podforum prijenosnici, da se ova tema prebaci tamo, pa chu je okachiti kao sticky. (hvala tor na brzom dejstvu ;) ) |
Citiraj:
|
tražim lagan manji laptop 12.1, 13.3,max 14.1 oko 2 kg, dug vijek baterije
konkurenti: 14.1 IBM T60 XGA dell latitude d 620 apple macbook 13.3 hp nešto 500 -cool cijena fujitsu siemens amilo pro 12.1 lg tx - plafon cijena gdje se može kupiti IBM z61t 14.1 što mi savjetujete s obzirom na kvalitete vs. mane pojedinih(ekran, baterija,masa) |
bravo rače!:beer:
Imam samo jednu sugestiju: IMHO IBM ne stoji više baš čvrsto (ako uopće stoji) na kraljevskom prijestolju mobilaca. Mislim da je ASUS napravi puno kvalitetnih stvari u svijetu laptopa koje ga svrstavaju u top proizvođače mobilaca. Npr. jedna mala ali vrijedna stvarčica, mnogi korisnici žele da im lap ima puno hardverskih mogućnosti tvornički defaultno jer se ne može previše nadograđivati, a ASUS je tu napravio prava mala čuda koja spajaju visoku kvalitetu i sadržaj. Možda je ovo malo previše subjektivno jer koristim dva asusa i jedan hp-a, ali rado bih čuo druga mišljenja, no svakako kako je autor Rak rekao nikako ovdje prepucavanja koji je bolji ili lošiji. Volio bih čuti samo isticanje prednosti. Rak, još jednom svaka čast! |
Hvala bero ali ovom članku već dugo nije mjesto u stickyu jer ga je pregazilo vrijeme. Trebalo bi ga odlijepiti i pustiti da padne u mračne dubine prošlosti.
Osobno nemam baš visoko mišljenje o ASUS-u iako su u zadnje vrijeme napravili nešto od negdašnjih krševa. IBM je i dalje kralj dok ga ima za kupiti. Lenovo nije IBM. Lenovo je tek malo bolji od HP-a. <<<<<<<<<<<< Uglavnom, previše promjena da bi se to napisalo u par rečenica. Odljepiti i zaboraviti. |
Citiraj:
Ovaj sticky je prema tvome viđenju možda malo zastario, ali mislim da je itekako vrijedan pogotovo za one koji kupuju lap da vide na što je sve bitno obratiti pažnju. Autor je uvijek najkritičniji prema svome radu, tako da tvoje mišljenje ne smijemo uzeti u obzir kao objektivno.;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali opet, bolje los support i HP izrada, nego djidjimidji plasticari sa odzivnim support-om. Uostalom Segregatore, ti mi vise dodjes kao Toshiba tip :) |
Citiraj:
|
|
|
OMFG.
Šta je pisac ovime htio reći? Kvotala si tekst preko 3 godine star.I zadnji put aktivan prije godinu. Aplauz molim. |
Citiraj:
|
netko me jednom pitao koja je razlika između notebook-a i laptopa, nisam imao pojma pa sam reko da je to isto...
baj d vej, nitko ne spominje dell-ove... ja iam d620... 14.1 al je widescreen i ima 1440*900 rezu, kućište od magnezija...uglavnom, kupio sam ga zato što je brat imao model d600 i poučen njegovim iskustvima, i ja sam se odlučio za dell-a, al ipak sam htio 2 jezgre...pa sam se odlučio za najsličniji model, dakle, d620 uzeo sam refubrished na e-bay-u i nisam požalio, za 2500kn + 500 kn pdv-a na carini sam dobio praktički ko novi laptop...kroz kojih 10-ak dana mi stiže i ssd disk za isti... uglavnom...zaš sam uzeo dell-a.. zato jer je brat na svog sjeo jedno 3-4 puta i niš mu nij bilo, i dalje je radio, a brat ima blizu 100 kila :D jedina je zamjerka što mi ne radi atherosova wlan kartica u windozama, pa ak hoću backtrack-at, moram rastavljat laptop i trpat drugu karticu... ima više slučajeva na netu di ljudima ne radi atheros na d620, u biti, radi, al baca BSOC-ove... al zato sam si naručio pcmcia wlan karticu sa eksternom antenom, tak da...i nije neki bad... trackpoint i touchpad...iam vx nano, tak da je usb stalno uštekan, i to radi savršeno... eto tolko od mene |
Jako koristan tutorial, ali ga je vrijeme pregazilo prije nekoliko godina. Bilo bi lijepo kad bi se napisao novi/ažurirao postojeći...
|
Za sve one koji kupuju laptop, a glavni kriterij im je grafička, male smjernice:
http://img836.imageshack.us/img836/7973/52781923.png Neće mi thumb stavit, ako je ovo preveliko, javite, pa ću stavit samo direkt link. http://forum.pcekspert.com/data:imag...BJRU5ErkJggg== |
Pozdrav!
Dal je moguće kupiti matičnu za laptop negdje ili to ide preko ovlaštenog servisa ili kako? Hvala! |
Pozdrav,
ima li tko informaciju dopuštaju li naši prodavači ugradnju samostalno kupljenog SSD-a umjesto defaultno ugrađenog HDD-a? Da raščistim pitanje: 1) Jesu li voljni to sami napraviti, pa ti recimo daju HDD iz kupljenog laptopa za eksterni drive? 2) Gubi li se garancija na čitav laptop samostalnom ugradnjom SSD-a nakon kupnje? |
Citiraj:
Ovo gore je procedura kako bi to sve trebalo izgledati da izbjegneš eventualne komplikacije prilikom reklamacije, ali pošto živimo u Hrvatskoj sve je to podložno raznim varijacijama, kompromisima i sličnim stvarima pa često imaš drastične razlike od firme do firme. Uglavnom su manji i slabiji igrači skloniji da ti "iziđu u susret", ali ako je firma velika ne računaj da će ići mimo ustaljene prakse da ugode tvojim željama i zahtjevima. P.S. Matične ploče za laptop su skupe i garancija često zlata vrijedi. |
Citiraj:
U pravilu zamjena SSD-om nije nikakav problem, dapače. Često je i u korisničkom priručniku navedeno kako se to radi. Edit: sad sam vidio da odgovaraš na godinu dana star post? |
ccccc, ajde - datumi su tu negdje :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25. |