PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Elektricni brijaci aparat (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107320)

TomG 12.05.2008. 13:42

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 1026802)
ovisi i kakvu bradu tko ima...ja ne radim "frizure" nit puštam da zarastem...svako jutro se obavezno obrijem jer u suprotnom izgledam totalno zapušten kao npr. neki bradati beskućnik :D (evo dobar primjer mi je u avataru)

tako da,nemam ni koristi od aparata...fusion mi je puno bolji od onih prije jer je dosta širi,veći...iako,svi su odrađivali posao odlično...

pjena obavezna u gelu gillette s aloe verom i vit e,u suprotnom budem sav crven

nego thoro el bolji taj fusion od onog m3?
ipak je malo nowiji,a neznam jel se isplatio prijeci sa owoga na fusion.
ja imam owo
http://www.thirdwayblog.com/images/1...M3%20Power.gif

pipe 12.05.2008. 13:47

Ok, :D ljudi a sta kazete na mokro-suhi brijac? (ono top-shop tv prodaja)

Thoroughbred B 12.05.2008. 13:57

Citiraj:

Autor Tomy no.1 (Post 1026808)
nego thoro el bolji taj fusion od onog m3?
ipak je malo nowiji,a neznam jel se isplatio prijeci sa owoga na fusion.
ja imam owo
http://www.thirdwayblog.com/images/1...M3%20Power.gif

ma isto ti je to...ali brže i lakše ide s fusion,ma neznam u biti,sad sam se navikao na fusion i ne mogu nikako natrag...fusion ima više britvica,glava je šira i veća...sad su mi ovi prije jako mali,uski...

Jelc 12.05.2008. 14:18

Probao sve električne-dobri su za brzo brijanje, samo u 99% slučajeva moram popravit britvicom vulgaris dva mjesta na vratu.

Isto su tako dobri za potkresavanje bradurine onim šišačem kad se zapustiš:D

Inače-Mach3 (Turbobogte:D) i pjena za jaču bradu.

technix 12.05.2008. 14:20

Citiraj:

Autor pipe (Post 1026816)
Ok, :D ljudi a sta kazete na mokro-suhi brijac? (ono top-shop tv prodaja)

i ne samo da je mokro-suhi, nego je i MOBILAN! i to nije sve... :puke:

Slash555 12.05.2008. 14:30

ljudi koji imaju vremena najčešće koriste žilete a ovi kao ja koji se u žurbi briju koriste aparat jer je brži i neš se ozljedit ako se žuriš:)

900-1000kn je bacanje novaca za istu stvar koju možeš dobit za 400-500! ovi skuplji idu pod vodu i bežični su najčešće, dok su ovi jeftiniji na žici i imaju manje atraktivno pakiranje te se ne reklamiraju na tv-ju:)

Slow 12.05.2008. 14:57

Ima itko akne od vas koji ste probali taj el. brijac da mi kazete kakva je situacija sa pristevima...Mogu ih zakaciti elektricnim?
Jer sa ovim normalnim redovito poslije brijanja izgledam ko da sam izasao iz rata...

capo_ri 12.05.2008. 15:18

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 1026826)
ma isto ti je to...ali brže i lakše ide s fusion,ma neznam u biti,sad sam se navikao na fusion i ne mogu nikako natrag...fusion ima više britvica,glava je šira i veća...sad su mi ovi prije jako mali,uski...

ok su ovi fusion!!

dali ti šta valja onaj "precizni trimer" ??

Thoroughbred B 12.05.2008. 15:53

Citiraj:

Autor capo_ri (Post 1026917)
ok su ovi fusion!!

dali ti šta valja onaj "precizni trimer" ??

ma glupost teška...eto,sjetio si me jedine pizdarije po pitanju fusiona...ne koristim ga uopće pa sam ga zaboravio...jednom probao taj trimer,bilo dovoljno...britvica trimera je loša

debeli_fratar 12.05.2008. 17:55

Meni se isto kao puno bolje rijesnej pokazala britvica od elektricnog. Imao sam dva philipsa i braun cruzer. Cuzer mi se nikako nije svidjao a i vrlo je lose obavljao posao. Machovi su dobri al ide mi nazivce sto moram nakon 3,4 cm obrijane brade ispirati ostrice....

jel netko isprobao ovakvu spravicu

http://www.koridor.cz/inshop/picture.../MUO1014BW.jpg

kalixius 12.05.2008. 18:06

Nema boljeg elek. brijaćeg aparata od Brauna.

-osobno koristim cruZer2 (LINK) i preporodio sam se prelaskom na njega sa običnog načina brijanja.
-još ako se uzme u obzir da osoba imao osjetljiviju kožu onda su elek. brijaći aparati ko stvoreni za to. (mali je problem ako imate gušću bradu onda ju morate detaljnije brijati sa onim dijelovima za uređenje brade)

horza 12.05.2008. 20:23

Citiraj:

Autor debeli_fratar (Post 1027034)
Meni se isto kao puno bolje rijesnej pokazala britvica od elektricnog. Imao sam dva philipsa i braun cruzer. Cuzer mi se nikako nije svidjao a i vrlo je lose obavljao posao. Machovi su dobri al ide mi nazivce sto moram nakon 3,4 cm obrijane brade ispirati ostrice....

jel netko isprobao ovakvu spravicu

http://www.koridor.cz/inshop/picture.../MUO1014BW.jpg

da i to mi je najlakši i najbolji način da se obrijem. na žalost, obično se brijem u žurbi i pospan sam, tako da mi je frka da se ne izmesarim. inače, britve više nemaju oštricu, nego "slot" u koji se gurne najnormalniji žilet. odnosno pola žileta. zakon.

rams 12.05.2008. 20:42

Nisam jos koristio el. brijaci aparat, skupi su mi, koristim Fusion vulgaris bez baterije, i mogu reci da mi je odlican, btw za one koji imaju osjetljivu kozu, kao ja, brijte se nakon tusiranja, nemojte koristit onu pjenu po <10kn, Gillete po 16-20kn sasvim oke, i nakon brijanja se dobro umijte hladnom vodom, ne stavljajte nikakav alcohol-based (vecina danas) aftershave, i trebalo bi bit u redu ;)

Moram pocet skupljat pare za dvije nove glave, ove dvije mi traju vec 5 mjeseci :D

Visage 12.05.2008. 21:15

Citiraj:

Autor Matt (Post 1026282)
A kaj se tiče iritacije. Kod mene se u prosjeku svako 3 brijanje ili kad si ostavim malo dulju bradu i onda obrijem dogodi iritacija u obliku bijelih prištića. Nije jako, al ponekad poludim drugi dan kad se probudim i vidim da mi je vrat u prištićima, dakle iritacija se kod mene javlja ispod čeljusti. Promijenio sam rezač, al nisam zaštitnu foliju te je vjerojatno to razlog iritacije.

ccc

Pa ne brije se 007 u svakom Flemingovom
romanu bez razloga samo pod tusem.
Jednako tako i Charterisov Simon Templar :)
To je nekoch bilo u gospodskom Savile Row
bontonu svakog pravog genta.

Imam par prijatelja koji rano ujutro nakon
brijanja znaju izgledati kao da idu na zaruke
kod Idi Aminove kceri.

Za kožu koja lako plane nakon brijanja :

1) Nikad se brijati ujutro nakon dizanja dok je koza osjetljiva.
2) Prije brijanja, barem 10 minuta mlakom vodom se umiti i ne brisati vodu.
3) Staviti kap alkohola na britvicu ili isto tako na mrezicu brijaceg aparata, povrsina mora biti dezinficirana.
4) Koristi gel a ne pjenu. Moze cak i regenerator za kosu ili baby ulje. Kad je povrsina jako skliska i hidrantna, manje povrsine koze skidas dok brijes.
6) Nakon brijanja, neki blagi balsam koristi, nikakav aftershave. Samo balsam na bazi kreme koji odma epitalizira nadrazenu povrsinu.

Ako ovo postujes, mozes i sa najmizernijom plasticnjak jednokratnom britvicom napraviti posao a da pritom ne izgledas kao glavni lik iz Argentovog filma.

Sto se tiche aparata... bome jedno 15 godina ih ne koristim sigurno. Braun i Philips su mi bili najdrazi. Braun je imao nevjerovatno kvalitetnih modela pocetkom 90-ih, dok je jos proizvodio i audio opremu. Aprat moze nekad posluziti u brzini, ali brtiva je britva. Doduse ja mislim doslovno na britvu,pravu brijacku britvu. Ali s time se zbilja opsano brijati ako se zuri. Krivi dan bi mogao ostaviti autogram koji nebi tako brzo nestao sa face.

8

Facelessone 12.05.2008. 21:17

Mach 3 i Gilette gel. One jednokratne britvice ne podnosim.

yedwy 12.05.2008. 21:28

Citiraj:

Autor Visage (Post 1027189)
...Samo balsam na bazi kreme koji odma epitalizira nadrazenu povrsinu...

Yeah right... :lol2:

bego2 12.05.2008. 21:32

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1026845)
Probao sve električne-dobri su za brzo brijanje, samo u 99% slučajeva moram popravit britvicom vulgaris dva mjesta na vratu.

Isto su tako dobri za potkresavanje bradurine onim šišačem kad se zapustiš:D

Inače-Mach3 (Turbobogte:D) i pjena za jaču bradu.

:lol2:

ima moj stari neki philijev mislim..meni se glupo brijat sa tim, čupa :D

ja uzmem (kao jelc) aparat za šišanje i sve zbrijem i onda sa britvicom popravim.:D shala, sve sa običnim ilitiga jednokratnim rješim jer ih imam punu kutiju :D

Visage 12.05.2008. 21:41

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1027204)
Yeah right... :lol2:

Uz opisane predradnje da.

8

yedwy 12.05.2008. 22:32

Joj daj Visage nemoj me vuć... Pleeease... :)

Fleks 12.05.2008. 22:55

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1027272)
Joj daj Visage nemoj me vuć... Pleeease... :)

Nemoj ti visagea vuc :D . Poslat ce ti vanil kiflice sa ajvarom doma... :D:D

Bubba 12.05.2008. 23:04

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1026683)
BIC vulgaris :amen:

To majstore! I poslje toga, naravno, zalijes s Ralonom! :D

subtex 12.05.2008. 23:07

Ja se brijem žiletom, i to prije brijanja se umijem vručom vodom, iako se najviše volim obrijat nakon kupanja/tuširanja kad je koža fino meka
A nakon brijanja, pogotovo ak se sav rasrežem i iskoče mi prištevi, umivanje ledenom vodom, onda se koža stisne i nema krvarenja

aski 12.05.2008. 23:13

Jel nestanu prištići sa el. brijačem.
Jer 3 godine :D mi to ide na živce:fiju:

Fatal 14.05.2008. 10:58

Koristim Mach 3 Biturbo :D Gel također ide "pod mus" a glazura je sa nekim baby losionom. One aftershave-ove nebi ni neprijatelju preporučio...

Citiraj:

Autor aski (Post 1027330)
Jel nestanu prištići sa el. brijačem.

Ako stvarno imas neukusnu količinu prišteva odi do dermatologa i traži Roakutan. Neće bit oduševljen pošto je dosta "grez" lijek, ali ako si zdrav ima da ti ga da. I riješio si ih se defakto zauvijek, no ako si tražio rude u aknama i napravio ožiljke, tu ti neće pomoć (bar nije mojim frendovima koji su ga koristili, ja srećom nisam trebao) :)

Brown Acid 19.05.2008. 12:46

Ralon i samo ralon..(u nedostatku istog koristiti nitro razređivač ili solnu kiselinu)
..ostalo je za ciganovića i ekipu.

Thoroughbred B 19.05.2008. 12:54

više seksa :)

Munjara 19.05.2008. 23:59

zivjela elektrika
svaka cast i machovima i protectorima ali ja sam pobornik električnog brijaćeg i vjerojatno ću biti do kraja zivota
Slazem se da britvica uvijek obrije nesto bolje, dublje, trajnije ali...
Za mene koji se brijem svakodnevno nema do kada ja uzmem svog trenutno philipsa i fino se u par minuta obrijem, umijem i spreman sam za dalje.
Brzo, jednostavno i dobro brijanje.
A sa britvicom od 100kn za koju 3 zileta dodju koliko i brijaći:
Sjetis se da se trebas obrijat i odmah ti padne mrak na oči.
Odeš u kupaonu, jedva nađeš aparat jer se ženi ne svidja kako ga ostavljaš pa nadješ gel/pjenu, (nedaj bože da je britvica tupa ili da nema pjene jer odmah abort mission)
Fino se namažeš, i klizi žilet, malo se ruka zatrese ili naletiš na neki prisšt, deformaciju kože, hebeš svima majku rano ujutro, krvariš, zaustaviš krvarenje nastaviš pa opet zarežeš...
I tako svaki dan.
Malo karikiram ali...
Čemu sve to kada se može jednostavnije, elegantnije, čišće, jeftinije i praktičnije sve to izvesti?

BlackDwarf 06.07.2008. 21:47

Jedno pitanje i od mene. Sto mislite o Philipsu HS 8020?

Dok se brijem britvicom rijetko mi se dogodi da ne iritiram vrat ili porezem u podrucuju adamove jabucice. :(

jed2i 07.07.2008. 11:47

osobno koristim philips speed xl hq8150
zadovoljan sam jer obrije kao zilet, jedino na 2 mjesta na vratu moram popravit, i onaj trimmer na njemu je dosta koristan za uredivanje drugih dijelova :)

buljo 07.07.2008. 11:52

Jel ima netko tko se može odlično obrijat sa el aparatom?
Znam jako puno ljudi koji na vratu ne mogu sve skinut nego im treba britvica za pomoć.
Ja ne mogu na lijevoj strani brade, kak god pokušam uvijek ostane. :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:33.