PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   IT edukacija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107247)

Old Iggy 25.08.2010. 13:18

Citiraj:

Autor baya (Post 1715426)
Ma i ja sam došao do toga zaključka ali kad u firmi uvjek za sve traže 3 ponude. :hitthewal:

Traži MS Hrvatska da ti daju centre koji su u stanju to odraditi. Mislim da nitko osim Algebre ne daje redovan Exchange tečaj, recimo mi smo to za sebe radili jer je dosta velika cifra u pitanju, a malo firmi ima dovoljno opreme za to.

Mrk1 28.08.2010. 15:36

da algebra je u igri samo se raspitaj kad se održavaju tečajevi jer mislim da kad sam ja zvao za MCSA nema ih više nego MCITP i održava se jedanput godišnje, imaš njihov kontakt...

pero000 24.01.2011. 14:43

pozz. da ne otvaram novu temu, planiram upisati u algebri sistemski i mrežni administrator, pa me zanima dal se to može upisati bez ikakvog osnovnog položenog programa

Dr_faca 04.02.2011. 03:10

Citiraj:

Autor pero000 (Post 1832220)
pozz. da ne otvaram novu temu, planiram upisati u algebri sistemski i mrežni administrator, pa me zanima dal se to može upisati bez ikakvog osnovnog položenog programa

Također mislim to upisat,negdje sam čitao da treba ECDL operater,al opet debilana mi je da moram dat 1000-2000kn za ECDL(di učiš osnove računala i windows,word itd) i onda 5500kn za sistemskog i mrežnog administratora,planiram ih ovih dana nazvat pa provjerit.

pero000 04.02.2011. 07:14

netreba upisati prije ecdl, zvao sam ih i pitao i rekla mi je žena da ukoliko poznaješ osnove računala može se direktno upisati sma

Mr.Black 18.02.2012. 16:09

I meni je došao dan da su mi ponudili IT obrazovanje u Algebri. Pa me zanima što odabrati..moram napomenuti da nemam previše vremena za učenje za neke velike certifikate, već nešto poput..specijaliste za sigurnost računalih mreža (CCNA Security), Sistemski i mrežni administrator - specijalista (čini mi se da se ne dobije međunarodnji certifikat), pošto nemam nikakvih predznanja za upisati nešto iz programskih grana. Moram napomenuti da mi je to bitno, recimo to tako, za daljnji IT posao..

Mr.Black 19.02.2012. 14:01

Bump!

b1tterman 19.02.2012. 14:45

Na kraju vam sve ovisi o sposobnostima prezentacije sebe i vlastitih vještina, kao i aplikativno znanje koje donosite na posao. džabe svi certifikati i faksevi nekome tko taj posao ne voli i ne proučava i istražuje samostalno i svojevoljno tehnologiju.

syss 19.02.2012. 14:48

sma ide u radnu knjižicu... predavači su bili redom oke sa dobrim iskustvom, traje 3 mjeseca, 3 testa + finalni, jebada ti je na kraju seminarski od 40-50-60 stranica.

Mr.Black 19.02.2012. 15:11

Citiraj:

Autor syss (Post 2104564)
sma ide u radnu knjižicu... predavači su bili redom oke sa dobrim iskustvom, traje 3 mjeseca, 3 testa + finalni, jebada ti je na kraju seminarski od 40-50-60 stranica.

Misliš na sistemski i mrežni administrator? A ovo za sigurnost? A kakve su šanse da upišem nešto od programerstva, pošto sam čisti laik, imam li kakvih šansa?

syss 19.02.2012. 15:15

da, sistemaš... imam sma i ccna, nisam u programatorskim vodama nimalo tak da ti tu nemrem pomoći.

od svih po meni za sma moraš imati najviše predznanja kako bi mogao pratiti i biti konkurentan u raspravama, propitkivanju i tako.

Mr.Black 19.02.2012. 15:17

Citiraj:

Autor syss (Post 2104576)
da, sistemaš... imam sma i ccna, nisam u programatorskim vodama nimalo tak da ti tu nemrem pomoći.

od svih po meni za sma moraš imati najviše predznanja kako bi mogao pratiti i biti konkurentan u raspravama, propitkivanju i tako.

Predznanje mi nije problem, jer imam neke materijale već doma..znači ovo za sigurnost računalnih mreža je recimo neisplativo?

syss 19.02.2012. 15:20

mislim na praktično predznanje :)

gle ako se hoćeš opredijeliti na mrežni sikjuriti, onda naravno da nije neisplativo... samo mislim da od tog entry seminara se nećeš baš kruha najesti.

generalno (ovisno koje si godište) bi bilo bolje da produbiš ono u čemu si dobar nego da kreneš u nekaj novo i vidiš da ti to ne leži, a stagniraš znanjem u onome što već znaš od prije.

Mr.Black 19.02.2012. 15:30

SMA onda..kaj bude, bude..

vision19 27.03.2012. 15:52

Evo da se i ja oglasim po pitanju Cisco akademije. Ako je netko iz Osijeka, toplo mu preporučam CCNA na Elektrotehničkom fakultetu. Uvjeti su izvanredni, učionica moderno opremljena, računala nova, opremu svu imaju, predavači su ljudi s iskustvom i velikom željom da objasne sve što nije jasno, sve se može s njima dogovoriti i stvarno sve najbolje o njima.

Inzistira se na radu s opremom, radu s CLI i konstantnom postavljanju pitanja i diskusiji o stvarima iz prakse.

Na kraju, kada se polože svi ispiti predviđeni programom (Exploration) dobiva se zvanje u radnu knjižicu (Projektant računalnih mreža).

Sam CCNA certifikat je potrebno posebno polagati (kao i svugdje).

Napomena za Algebru, da oni ne daju upis zanimanja u radnu knjižicu niti ikakav papir sve dok se ne položi sam CCNA cerfitikat. Ostale stvari o Algebri neću iznositi javno, ako koga zanima neka se javi na PM.

Slow 20.12.2013. 12:28

Bump iz mrtvih.
Kakvi su Algebrini tecajevi? Da li naucim nesto sto ne mogu doma i kroz knjige/tutoriale?
Naime, imam plan krenuti na MCSA 2012, pa ako skuzim sve i naucim mozda i na MCSE CLOUD ili SERVER.
Jednako tako me zanima LPIC.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:45.