![]() |
miato sta nemaju u chipoteci transformator neki koji bi ti barem 220/110. pa rucno napravis. a adapter bi onda bez problema trebao raditi na toj voltazi.
|
lapsus, mislio sam na transformator :D
al vec sam kupio jednog u chipoteci, 30ak W, (70ak kn), spojio na dremel, i nakon 5 min rada bijeli dim iz njega.... zamjenim za drugog u chipoteci, i tip mi sere da mi drugi put nece zamjenit.... ovog puta mislim da neko hladjenje mozda pomogne, piknem onaj veliki ventilator da puse po njemu, i opet bijeli dim iz njega..... sad mi je vec neugodno nosit ga nazad :) a oni preko 100W (koji mislim da mi trebaju), kostaju preko 500kn. tolko pak nedam. jel netko mozda voljan mi napravit transformator za sitne pare :D ? |
Ajme meni kad se ja sjetim mojih pokusaja u izradi trafa... Koji smijeh. Ma nakraju sve ispadne dobro ali ono motanje pa zaboravis koliko si namotaja okrenuo pa vracaj nazad pa opet broji i tako milion puta... Komedija :D :D
|
Citiraj:
btw, o cemu ovisi snaga transformatora? |
U prvom redu o robusnosti transformatora... Oli ti ga u tezini!!! Tu nema nikakvih elemenata neko samo jezgra i debljina zice... Ne sjecam se dobro svega oko trafo -a ali mislim da ima neke veze i broj namota. U glavnom fora je u tome sto snaga u primaru i sekundaru ostaje ista a posto napon pada struja raste. Tu je frka sto ako ides sa recimo 220V na 2,2V struja ce ici sa 1A na 100A. A 100A nije malo :-)
Ali te sve kretenoidne ludorije bi trebao netko sa elektrotehnike rec a ne ja jer ko ce to sve vise popamtit :-) |
hr_ri vise manje si tocno rekao.
btw. trafoi se moraju hladiti obavezno. zato u trafostanicama kad se prelazi s 110kV na 10kV imate velike uljne transformatore. ulje hladi transformator i sprecava da izgori i da se javi kratki spoj. nedamise sada pricati:) puno toga iz elektrotehnike.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:30. |