![]() |
Brat mi ima 9550 (slična kao 9600) i kad sam ispirivao prašinu sa hladnjaka prozujo ventilator (mali nema se šta vidjet, promjer 40mm a širina 3mm). Kupio sam neki od 60mm ventilator i pričvrstio ga vezicama te ga spojio na 5V i super radi, tiho i dosad nema problema kad se igraju igrice. Tak da je po meni to najisplativije riješenje, nekih 30 kuna, ovisi koji ventilator kupiš.
|
Citiraj:
Ja imam 9600XT u drugom kompu i kada je prozujao onaj originalni vent njega sam skinuo i stavio plavog zalmana. Probao pasivno ali ne ide bas, na kraj kartice sam onda montirao Xilence 80mm ventilator tako da puse po plavom pasivnom zalmanu i sada je kartica necujna i dobro ohladjena. Sto se tice same kartice mogla bi se i pasivno hladiti ali nekim vecim haldnjakom, plavi i zlatni/zuti zalman ne mogu to odraditi. |
nisam siguran moze li se XT verzija usporedjivati s pro, referentni cooler je bio isti na obje no XT su bile prilicno toplije, barem one koje su meni prosle kroz ruke.
|
Plavi zalman + 80/92/120mm @5V bude riješilo tvoj problem.
|
Citiraj:
Po meni najjeftinije i najjednostavnije rješenje (ako se stavi xilence 80mm onda bude i jaaaako tiho). |
xilence je smeće
|
Citiraj:
|
OT.
ja imam FX_5700-le i kad pokrenem Heroes5 se zagrije i nakon pol sata moram resetirati komp, dlai invenstirati u nekakvo hlađenje ili kupiti polovnu grafičku i ako da koju |
Nedavno mi je na Sapphire radeon 9600 Pro 256Mb prestao raditi ventilator. Primjetio sam da se jedan šum iz kućišta ne čuje (kućište je otvoreno i na stolu) ali nisam išao odmah provjeriti o čem se radi. Nakon tjedan dana sam pogledao i vidim da se ventilator na Radeonu ne vrti. Izvadim, skinem, očistim, podmažem i vratim nazad. Sve ok. Eh tad je meni palo na pamet da toj kartici možda ne treba ventilator pa sam skinuo pasivni hladnjak sa potrganog Radeona 9550 i stavio na ovaj 9600. Kako ovaj nema thermal sensor ne mogu izmjeriti temperaturu ali na dodir obje strane kartice je ok. Tako radi već par mjeseci.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:00. |