PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Visoka, previsoka temperatura (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=104361)

tutix 03.07.2008. 18:18

Znam da je glupo što ću sad napisat ali jesi li uštekao vent od hladnjaka u ploču, vrti li se uopće? Probaj cijeli hladnjak nakon što ga namontiraš pomicat lijevo-desno, ne bi se smjeo previše micat ako je dobro sjeo. Popipaj bazu hladnjaka pri dnu da vidiš jel se grije, ako se ne grije, a piše ovako velika temperatura nije dobro namontiran.

Batko 03.07.2008. 18:29

PROC

Sad cu otic do lege stavit na njegovu maticnu svoj procesor pa cu vam doc javit rezultate o pregrijavanju ! :Machineg:

DjedMraz 03.07.2008. 19:47

super, mjenjaj! samo mi nisi nimalo jasan, mrziš AMD, nevoliš ati, ali si kupio baš njih ....
to je do tebe covjece

btw izbaci li ti neki error na visti slobodno optuži microsoft da nemaju pojma

joco7 03.07.2008. 22:48

hm....113 previse c

Batko 04.07.2008. 01:04

Amd DEBIL

Samo cu rec DEBIL

Fadolf 04.07.2008. 02:18

Citiraj:

Autor Batko (Post 1076139)
Samo cu rec DEBIL

OFFTOPIC:Koja je svrha sada ovog posta? Imaš problem, ne želiš napraviti kaj ti preporučimo i onda samo spammaš bezveze, nije da sam neki šerif ovdje, ali mi smeta kada ljudi očekuju pomoć, ali ništa ne rade kako bi taj problem riješili.

ONTOPIC: Još jednom sastavi procesor, MBO i cooler. Ako je procesor radio noramlno prije, nema razloga ni da odjednom prestane raditi. Jesi probao metodu prst na podnožje coolera?

tutix 04.07.2008. 02:40

Brijem da misli na sebe. Kao kaze sam sebi DEBIL - valjda je nešto lejmerski zeznuo. Objasni što si zeznuo, nećemo se smijat, obećajemo. Možda

mislav_os 04.07.2008. 04:38

Citiraj:

Autor tutix (Post 1076185)
Brijem da misli na sebe. Kao kaze sam sebi DEBIL - valjda je nešto lejmerski zeznuo. Objasni što si zeznuo, nećemo se smijat, obećajemo. Možda

hahahaha,LOOOL

Nego kako i sam kazes,ako je na GAM57SLI-S4 bilo normalno do 60C,a na ovoj do 113,ocito je problem il do senzora na MBO,ili do tvog montiranja proca i hladnjaka(nije dobro namjesteno)

MAHER 04.07.2008. 23:42

ja isto imam plocu u moj komp,i danas skinem novi everest (stari nije citao temperature ) i vidi veselja jezgre su svaka ispod 30,ali proc na stabilnih 87 celzija :D:D ,ploca je vec skoro 2 mjeseca kod mene i nisam ni gledao temperature,ali mislim da everest malo laze,jer nije bilo ni reseta ni niceg

BTW:slatkis na kraju,bios kaze 40C proc,a everest opet stabilnih 87,bilo load bilo idle :D

tako da svi vi s gigabyticama nemojte odmah dizat frku vjerojatno senzor laze :)

Jelc 05.07.2008. 00:06

Citiraj:

Autor MAHER (Post 1076941)
ja isto imam plocu u moj komp,i danas skinem novi everest (stari nije citao temperature ) i vidi veselja jezgre su svaka ispod 30,ali proc na stabilnih 87 celzija :D:D ,ploca je vec skoro 2 mjeseca kod mene i nisam ni gledao temperature,ali mislim da everest malo laze,jer nije bilo ni reseta ni niceg

BTW:slatkis na kraju,bios kaze 40C proc,a everest opet stabilnih 87,bilo load bilo idle :D

tako da svi vi s gigabyticama nemojte odmah dizat frku vjerojatno senzor laze :)

Koliko ti pokazuje onaj ružni, odvratni i kričavi soft koji si dobio sa pločom?

Thoroughbred B 05.07.2008. 01:10

Citiraj:

Autor Batko (Post 1075783)
Ne pricam da se amd-ovi pregrijavaju, ali moj ne valja, kupio sam pastu najskuplju sto su imali u vemilu 40kn..(ona tamno srebrna)- skinio hladnjak ocistio sve oprezno, vratio hladnjak i dode mi do 113 stupnjeva i zamrzne se, probao sam sa original hladnjakom koji sam dobio u paketu isto se desava, proc nije klokiran ni nista.. jednostavno se pregrijava. nesto ne valja. mozda sam novi kuler pretegao pa se pocelo to desavat. nemam pojma ali probao sam sve finte.

Ajde ti smanji priču i uhvati se posla...provjeri jeli hladnjak dobro sjeo na jezgru procesora i jeli sve dobro spojeno...ljudi ovdje nisu od jučer i znaju šta pričaju.Ti si definitivno uzrok iznenadnog pregrijavanja procesora,nešto nisi spojio/fiksirao kako treba.Što se paste tiče,na procesor ide jako tanak sloj...iako,ona nije mogla prouzročiti toliku razliku u temperaturi.

Pomogni sebi i nama da ne čitamo ovakve gluposti...odjednom se može dobiti moždani udar,odjednom može grom opalit u zgradu,odjednom ti se golub može po*rati po glavi...ali procesor sigurno ne može odjednom imati tako visoke temperature bez ljudske gluposti/pogreške.

Pogreška je što si vjerovatno nešto zeznuo,a gluposti su ono što pišeš na tu temu.

Bez uvrede,ali imaš potpuni krivi pristup problemu...koji btw,iritira sve prisutne.

Lijepo kreni iz početka dok je taj procesor još uvijek živ.

:beer:

MAHER 05.07.2008. 08:38

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1076970)
Koliko ti pokazuje onaj ružni, odvratni i kričavi soft koji si dobio sa pločom?

neznam,nikada ne instaliram takve stvari,sam si naveo dobre argumente :D ( a i istini za volju neznam di je cd od maticne ) ,a prilicno sam siguran da je proc hladan,i da je to samo everest glup

TemplarLord 05.07.2008. 14:53

Heh, i meni je tako, imam MA78G-DS3H ploču i 4400+, Brisbane jezgra, i pokazuje mi temperaturu od 92 stupnjeva... Ali čisto sumnjam da je takva, na samom dizanju windowsa mi odmah očita ~92 stupnjeva, i dok uđem u Crysis, CoD4 ili AC temperatura isto ostaje 92, tak da brijem da je problem sa senzorom... Ili se barem nadam da je :D

panaso 05.07.2008. 15:58

Citiraj:

Autor TemplarLord (Post 1077337)
Heh, i meni je tako, imam MA78G-DS3H ploču i 4400+, Brisbane jezgra, i pokazuje mi temperaturu od 92 stupnjeva... Ali čisto sumnjam da je takva, na samom dizanju windowsa mi odmah očita ~92 stupnjeva, i dok uđem u Crysis, CoD4 ili AC temperatura isto ostaje 92, tak da brijem da je problem sa senzorom... Ili se barem nadam da je :D

imam MA78G-DS3H ploču i 4800+, Brisbane jezgra na samom dizanju windowsa mi odmah očita 97C za matičnu ploču
iako sam stavia 8 cm vent da pirka preko hladnjaka temp procesora je 41 c
Mene više brine šta procesor neće preko 3000 mhz stabilno sada radi na FSB 235 x 12,5 tribam se još igrat sa multijem možda mu ne paše 12,5
i da mema je kingmax 2x2 gb 800 ali sam je podesia kao da je 667 ali pošto imam i ma69g mogu reč da je matićna zvijer i da poteže do 300 FSB bez problema po meni bolji izbor

Bravo 05.07.2008. 16:51

Citiraj:

Autor Batko (Post 1075792)
paste ima taman da prekrije povrsinu ne previse a ni premalo.. ma neispravan je pa zato..

prije svega nema šanse da ikoji današnji procesor priđe ka 100°C, tj. svi se ugase i prije 80-90, vjerovatno imaju neku zaštitu...i ne pričaj da AMD ne valja! najlakše je reći glupost i ostati živ, to kaj tebi ne radi po volji znaći ne valja. nekom se auto pokvari i gotovo ta marka niš ne valja:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45.