PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Celer 2,6 @ 3,127 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10339)

Dis@ster 11.06.2004. 14:27

Da ja to napravim, stari bi me ubil!!! I ovaj komp sam dobil zato jer sam skuril stari. Nema više kurenja!!!:fuming: :beer: :beer: : giljotin

Dis@ster 11.06.2004. 14:42

Citiraj:

Originally posted by Renesis
A gledaj ja sam osobno nafrljio celera 2.7 na 3.7 na 1.8V. Bratić ima tog, pa se nisam previše igrao oko voltaži. Doduše se stock coolerom ne može držati tu frekvu(temo ide na 65+C pod full), ali 3.5 na 1.65V mu drži bez beda.

P4 ti je definitivno puno, puno bolji. I isto rade na 1.5V.

P.S. Evo kako ide moj na 1.5V :D

Da ali sam ja cital u BUG-u da Prescott radi na 1,3V, a ne na 1,5V!!
Kaj je uopće bolje Prescott ili Northwood? U BUG-u su Prescott opisali kao overclockerski potencijal(uz preveliko zagrijavanje naravno).:rambo:

Freek 11.06.2004. 15:29

Ma stari nije ni znao za skureni proc samo za crknutu grafulju:D
Presscot ima veliki potencijal al hebeš ti to kad mu je radna temp 60C+.

vga killer 11.06.2004. 15:39

Preskot radi na nižim voltažama i da se dosta OC-at, ali se i dosta grije.

Freek 11.06.2004. 15:42

Citiraj:

Originally posted by vga killer
Preskot radi na nižim voltažama i da se dosta OC-at, ali se i dosta grije.
a radi on na 1.4-1.5V al grije se PREVIŠE već na default-u a tek kad bi mu povisio napon ..bože sačuvaj...
@vga: šta nisi već otišao

vga killer 11.06.2004. 15:45

Upravo sam krenuo van.

Renesis 11.06.2004. 18:49

Preskot radi na 1.3V i da se dosta clockat, al se grije do jaja i nazad. Pa ti treba vodenjača za hlađenje(Sava recimo :D)

A šta se tiče Northwood-a gledaj moj sig, ovo radi sa stock coolerom...

Dis@ster 12.06.2004. 14:09

Bok again!
Sad kad sam ga clockal imam problem s diskom. Sve mi se normalno boot-a, uđem u Windowse, radim normalno na kompu od 30 do 45 min, a onda mi se disk jednostavno isključi i komp mi se restarta. Čujem kak se disk prestaje vrtiti. Nakon što se restarta, ponovno se zalaufa. Opet uđem u Windowse i piše mi ona poruka: Your sistem has recovered from a serious error(nekaj u tom smislu). I nakon nekog vremena sve se opet ponavlja!!! U čemu je problem????:confused: :confused: :confused:

Renesis 12.06.2004. 14:44

Hmm, vidim da imaš Solteka, i vjerovatnotu leži problem. Kada dižeš FSB dižeš i frekvenciju PCI/AGP busa, i IDE busa. Onda ti sve postane nestabilno... Probaj malo smanjit FSB pa vidi...

Dis@ster 12.06.2004. 15:14

Citiraj:

Hmm, vidim da imaš Solteka, i vjerovatnotu leži problem. Kada dižeš FSB dižeš i frekvenciju PCI/AGP busa, i IDE busa. Onda ti sve postane nestabilno... Probaj malo smanjit FSB pa vidi...
Da. PCI i AGP se diže, ali za IDE nisam siguran. Mislim da bi trebala imati stavka za IDE, kao što ima i za PCI/AGP(znaš ono Fix AGP/PCI frequency - Enabled/Disabled). Idem pogledat ak ima!

By the way kaj znači u biosu onaj Spread spectrum(nalazi se tamo gdje se podešava fsb i voltaža)

Renesis 12.06.2004. 21:23

IDE ovisi o PCI frekvi. To znam. Eh sad na koji način, čini mi se preko Southbridgea, jer on sve te periferije kontrolira.

Spread Spectrum uvijek ISKLJUČI kad OC-aš

Dis@ster 13.06.2004. 18:07

U Southbridgeu nema ničega osim za audio na matičnoj(AC '97). A ako stavim fix AGP/PCI frequency na disabled misliš da bi to pomoglo?

Renesis 13.06.2004. 20:02

Pa trebalo bi biti bolje kada "fixa" frekvenciju AGP/PCI, ali probaj isključit pa vidi. Probaj i sa nekim drugim diskovima. Primjerice, moj stari 4gb Quantum je držaš pci frekvu od 44Mhz bez beda, a novi IBM 40gb, je već na 41 blesavio...

Dis@ster 14.06.2004. 17:35

Citiraj:

Pa trebalo bi biti bolje kada "fixa" frekvenciju AGP/PCI, ali probaj isključit pa vidi. Probaj i sa nekim drugim diskovima. Primjerice, moj stari 4gb Quantum je držaš pci frekvu od 44Mhz bez beda, a novi IBM 40gb, je već na 41 blesavio...
Ne pomaže.:grrr: Kaj si normalan da sad stavljam tak mali disk(inače imam i ja stari Quantum od 5,1 GB), i bogme je i spori. Inače namjeravam kupit novi disk.:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:17.