![]() |
opet tema o starim igrama :)
nikad prezaljene... gianna sisters, pit stop, moon patrol i tako dalj i tako dalje, blue max nesmijem zaboravit!!!! |
|
Citiraj:
Pogledaj nize, pa mi reci da je savrsenstvo moguce skrivati iza nostalgije. Citiraj:
Kad o V o pretvoris u jednu on najelaboriranijih igara u kojoj se 24h moras ponasati kao pravi zatvorenik! Na nekoliko prozivki javljati svakih pola sata-sat. Dok u isto vrijeme prokopavas tunel, potkupljujes vojnike i kupujes vrijeme. Sve to stane u manje od 40kb! : The Great Escape (Sinclair ZX Spectrum) ,The Great Escape Endings Ovo je jedina snimka pravog zvuka sa Ami filterom. Slusaj ovaj 4ch zvuk Amige u DFOC cudesima : Defender Of The Crown Kao i Defender, pustite da se kompletno ucita, pa onda ako nemate zivaca skacite izmedju da vidite zadnje doba prave animacije i tema koje se danas kao Soundtrackovi slusaju : Sinbad And The Throne Of The Falcon,The King Of Chicago Pogledaj koji misticni (Jelcu dobro) poznat uvod : Wrath Of The Demon Ovo je jedino na PC-u sto sam vidio da me je na Amigu podsjetilo : LBA 2 , LBA 2 ,LBA 1 Rekoh 100 puta, cemu forsirati nesto? Svako vrijeme ima svoje favorite. Ali ovaku kreativnost, ideje i efikasnost nemoze vise danasnje vrijeme dati. Kao sto neznani slikar ispran zaboravom i proslavjen nakon smrti epitafom govori : Najvece stvari se uvjek radjaju iz neimastine. Danasnje mogucnosti i dostupnost, jednostavno guse kreativnost. |
|
|
Eh, ljudi, ak vas zanima većinuovih igara za amigu možete igrat na današnjim kompovima. Ja imam kolekciju od jedno 200-tinjak igara. Ponekad upalim na par minuta i prisjetim se djetinjstva, a većinu sam tih igara odigrao ko klinac. Prošle sam godino odigro 10-tak sezona u SWOS-u he he! :hitthewal: Ak vas zanimaju neke mogu vam mejlat, po par megi su!
|
Citiraj:
U EU se prodavalo na VHS kazeti, nekih 20 DEM-a, zapravo DM-a, upravo ova demonstracija. Kasnije su na ovo samo dodavali druge Amiga modele. Pitanje ostaje jedino... sto ovdje vidjeno nije bilo kompletno i jednako onome sto mozemo danas? Ako pogledas rezultate, gotovo nista. |
Da su uspjeli dovoljno CD32-ica proizvesti vjerojatno bi se izvukli, a danas nitko ne bi ni čuo za tamo neki Playstation
|
Uvijek se sjetim SWOS-a i odigram ga i dan-danas. Čak sam neko vrijeme igral i online s ekipom... Takvih igri mi uvijek izmame smješak. Valjda krajem tjedna idem u rodni kraj i do prijatelja i znam da budemo nabacili koju za stare dane (WinUAE emulator je predobar). Iako sam imal C64 prvo, Amiga mi je bila puno bolja i vjerojatno kaj sam svoje novce utukel u nju (mislim da je bilo 600DM-a za A2000).
|
Puff ...
Igrao sam na bezimenim konzolama tamo negdje prije doba C64, pa sve do danas i nemam namjeru stati. Igrao većinu legendi i potrošio nebrojeno vremena i novca. Međutim legende su upravo to - prošlo svršeno vrijeme. Kad ničega nema - sve je inovativno. Danas je izuzetno teško biti inovativan kad izdavači traže komercijalne naslove prije nego inovativne. Isto tako u ono vrijeme su studiji bili par likova u garaži, danas su to multi milijunski studiji. Osobno mi nije bitno koliko je igra inovativna, već zabavna ... |
Na zalost ja imam rupu izmedju spectruma 48, commodore 64 i PC-a, odnosno fali mi gejmanje na atariju i amigi posto sam tada isao u srednju skolu i izlazio van svaki dan ubijajuci se :dajpivu:
No ja ponekad idem tako daleko da igram igrice koje su bile prije spectruma i komodorca, na mame simulatoru jos uvijek znam zaigrati Scramble, Phoenix, Vanguard, Frogger, Pac man i sve te igrice koje su se igrale kasnih 70-ih i ranih 80-ih. Jedan frend kad bi dosao kod mene htio je igrati samo te igrice sa tadasnjih automata, sve ove raskosnosti danasnjeg 3d gaminga ga uopce nisu privlacile. (recimo on vozi Scramble a ja pucim i bacam bombe :D) |
Moglo bi se reći da je replay value nekadašnjih igara bio nemjerljivo veći od današnjih :)
|
Flashback, doom, x-com:terror from the deep, comander keen.....Sva sreca pa DOSbox radi ko puska!
Evo bas igram na Space quest 4 iz neke kolekcije di su svi djelovi:fiju: |
Citiraj:
http://shrani.si/t/3L/HJ/3Bw3kNT4/copy-of-img1356.jpg :) |
Joj zakoon , kad se sjetim tih dana , pa skoro sve sam ovo odigrao :D.Mada mi je žao što nisam klinac danas , jer uz XBOX -e i PS3 -ojke ne bih baš spavao :roller:
I da,sa igranjem nastavljam i dalje .....:banana: |
Morao sam ovo staviti ovdje čim sam vidio :)
guitar hero na komodorcu 64 |
|
Za sve one koji cijene prave igre (iz ere prije i na pocetku pojave PC-a) toplo preporucam da posjete www.abandonia.com
Stranicu smo pokrenuli mi 'rvati, ali nas je prerasla. U svakom slucaju osim sto uzivam pisati review ili prevoditi igica koje su od mene stvorile kronicnog ovisnika, s gustom ponovo zaigram neke od njih i prisjetim se kako sam na nekim nivoima gubio dane za prolaz na iduci. |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |