![]() |
Neka, neka, znao sam ja da ce mi P965 dugo ostati. :D
|
Dakle kako sa ja vas shvatio vi meni ustvari i ne preporučate baš nešto posebno da kupim novu ploču,sem što ste neke spomenuli koje su dobre,nego da ostanem kod svoje gigabyte 965p-ds3 v3.3 i s njom ocam koliko god mogu novi proc.Naravno do njegovog max. na kojem radi stabilno.
U pravilu ja kad ocam proc nađem njegov stabilan max. i onda ga još malo spustim za svaki slučaj. Tako sad imam na toj ploči e4300@3200 i radi savršeno! Ako vi nešto ovako savjetujete onda ode samo novi bios staviti da ne bi bilo kasnije sr.nja i ono ja zaboravi i slične fore kakvih sam se naslušao. thx! |
Khm, ima tu problem, nema oficijelnog BIOS-a za tu maticnu za 45nm procesore. Samo Asusove P965 ploce imaju zvanicnu podrsku za 45nm procesore.
Barem je zasad tako... |
ah te "komandosice"... vuce svaka 600+ . Space od tebe ocekujem vise od 600 FSB za mbo i preko 5GHz za E8600 :D
DS3 je koliko toliko dobra mbo no ipak vrtit na njoj E8x00 je vec malo upitno. Em sto bios ne dozvoljava (stock) em sto lupa u wall preko 370/400 ako se nevaram. Uzmi si commandos ili p5b dlx ako nades i tjeraj misko... ;) obje potezu i vise nego sto ces ti ikad trebat osim ako ne dobis neki endemski primjerak Wolfdalea kojemu nema kraja :) No Space uzmi u obzir da je na xs-u vecina toga pod DICE/LN2/Single Stage sto jos nitko u HR ne radi stoga mu neigra veliku ulogu 965 vs. P35 |
Evo kako je monteboy razvalio jednu na 620MHz+ sa E8500:
http://www.sx-team.com/forum/index.p...wtopic=747&hl= ~6GHz :goood:, za sada je samo par ljudi uspjelo navući 6GHz+, i to svi na P5B Deluxe i Commandosici :) |
jer su obje blazene sto se tice FSB-a a Wolfyma odgovaraju ;)
sa E8500 + LN2 se da doc do 6GHz-a :D Razer kad cemo nabavit DICE/LN2 il pak samo neki pot :fiju: |
znaci nije mi ploca za bacit? znaci i ja mogu ubost nekog iz 8xxx serije od intelovih na svoju plocu bez problema? koi sam ja nub :D
samo bi treba updejtat bios koliko znam jelda |
Je, trebao bi update BIOS-a.
Usput, ne idu sve revizije Dlx-ice isto ;) @Bullet - valjalo bi, što prije to bolje, zrak/voda više nisu fora :) |
pa nisam je dosad bas previse cijedio ali dosa sam do solidnih 450fsb-a nije mi se dalo vise , jeli to solidno za neki E8200-400 cpu? mislim nepucam ja na cifre 6ghz :D
|
E8200 ima multi 8, a E8400, 9, pa si računaj jel ti to dovoljno.
Iako svaka Dlxica ide i na 500MHz s lakoćom... |
a do koliko inace idu npr 8200 ili 8400 sa ovako malo boljim hladnjacima tipa tpyhoon itd?
da su oke temperature, malo previse pitam :D |
ocekuj nekih 4GHz - 4.4GHz (vec za bench ne 24/7) tj ovisi kakav primjer pogodis :)
a temp ti uvelike i ovise o konkavnosti bt-a/cpu-a |
Citiraj:
A kamoli neka tamo deluxica. :p |
Ipak ne mozes ocekivati isti % OC-a za 1.8GHz CPU i 3.0GHz CPU, ma o kolikoj sabirnici se radilo...
|
Citiraj:
Ja ionako cekam E7x00 seriju, E8x00 nije dovoljno isplativa. |
Ja cekam da na moju IX38 sleti E6850 u ponedjeljak/utorak :)
|
a koja bi bila najbolja a da ima podrsku za sli?
|
Nema takve. Ploce za Intel koje podrzavaju SLI ne valjaju nicemu.
|
Citiraj:
A sad da ne valjaju ničemu...nije točno...ne kloukaju se kao P35 ali ja nemam nekih većih zamjerki na sam chipset kod svoje ploče. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne ide SLi out of box ali uz pomoc super_trazilice ovo se moze naci i sloziti. Onda momci, ko zainteresiran za ovu ljepoticu iz Moj komp opcije?:D |
P5B-E Plus je takodjer odlicna ploca, to je defakto Deluxe verzija.
Cak i obicna P5B vanilla je stroj. |
S obzirom koliko voltaže može isporučiti komponentama i FSB-a koliki može poteći, P5B vanilla nije baš sjajan izbor za žešći OC.
|
Opet se ne razumijemo. Ne za OC izlete, nego za 24/7. :p
A voltmodana moze jebeno potegnut. |
Citiraj:
|
Ja se nadam da ne brkate P5B i P5K :)
|
khm da... P5K (vanilla) je ona sretnica sa xx vmoddova, no i P5B (vanilla) ih ima... vidao sam 470-520 fsb-a na njoj ;)
|
Da, i P5B vanilla ih ima, naravno :)
Na stocku može potegnuti na oko 480MHz, ovisno o primjerku. Tu ploču se nemože ići svrstavati u uži izbor za neki žešći OC, pa ni kad se naprave modovi po njoj. Inače, mislim da valja staviti na stranu modove po pločama, jer je ovdje 99% korisnika zadovoljno i sa pločama kakve dolaze out-of-box ;) S druge strane, za 24/7 rad je naravno i više nego dobra, kako je i SRV istaknuo :) |
Vanilla FTW..jel tako rejzor?:D:dajpivu:..ma kupujem taj Freezer da zaprašim 500x8..
|
Hehe, je :D
Jel si radio vdrop mod na svojoj? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:02. |