![]() |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam prošle godine za Auris 1.4 benzinac platio 1700 kn kuplung set i novo ulje u mjenjaču, to je bila cijena sa rukama. |
Ja stvarno ne znam gdje vi srvisirate aute i tko vas tako dere....
Djorao sam na 1,5 DCI komplet set kvačila i to na 150k km. Set kvačila sam platio 648 KN (tu mi je dao svoj rabat od 200 i nekaj kuna) Usluga mehaničara 640kn tj. 5h Napravljeno u AC Safety na adresi Nova cesta 36A, Trešnjevka, ZG. https://goo.gl/maps/Fs85scWG7fyGvgcc8 https://impexautodijelovi.hr/autodij...oductId=589750 NPR Citiraj:
Ali nije to sve. :D Ne samo da je skup nego i troši ko sumanut. :D Citiraj:
|
Pa dal se isplati na dizelu mijenjati samo set kvačila bez dvomasenog kad je sve već raskopano?
Sam set kvačila, korpa/lamela su jeftini, hidraulički potisni ležaj košta koliko i set kvačila, nekad i više, dvomaseni košta nekoiko puta više. |
A isplati se dok ne crkne nesto drugo :P
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://impexautodijelovi.hr/autodij...roductId=30161 Citiraj:
Malo ispod 100 je točnije, ha štaš prije mene je deda vozio pa mu je on skratio vijek za mnogo :D Citiraj:
Citiraj:
|
Opasno vas deru sa cijenama.
Nađite neku prodavnicu koja ima OK asortiman i nađite neku šemu sa njima da imate popust i korektnu cijenu. Ja nisam mehaničar i dijelove kupujem samo za 3 auta (moj, ženin i bratov). Tu su mali servisi, nekada veliki, i potrošni dijelovi kako dođu na red za zamjenu. Imam 3 prodavnice sa koijima sam u OK odnosima i najmanji popust koji imam je 15% (na ulja), a idu sve i do 40% na neke dijelove. U jednoj od prodavnica nikada nisam bio, jedini kontakt je preko telefona. Ne znam jesam li to ja ili je to moja šauma, ali izgleda da mi je social skill odličan u poređenju sa većinom kada mogu bez ikakvih uvlačenja i moljakanja dobiti ovakve popuste. :D Kad pročitam koliko plaćate dijelove bude mi malo mukica. :D |
Jbg mi smo EU :D
|
I u Narniji su cijene dijelova retardirano visoke. Ali uvijek se može naći neki modus operandi da se to svede u neke normalne okvire.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ne znam od kad je moderno bacati novac na gorivo i to x2. :D Citiraj:
Citiraj:
Nema to veze. Ima dućana koji su kud i kamo jeftiniji i servisera s normalnim cijenama. |
Citiraj:
Volio bi ga vidjet koji je to. :) |
Neki čak i proizvode gorivo u vožnji :D
Al nismo dugo o potrošnji. Treba nam malo spina u temi 🤣 |
Citiraj:
|
Ma da, najbolje konje vratiti za prijevoz gradom :lol2:
|
Kad može u Vijena, što ne b' moglo u Zogreb? :D
|
Točno to! :D Evo budu exomaniac i booglio za prvu ruku uskočili dok ne nabavimo veće konje. :D :lol2::lol2::lol2:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Recimo nama su čak znali računat koliko je vremena auto bio na dizalici dok se čekalo na dijelove. Dakle 0 radnih sati ali ti njemu zauzimaš mjesto na dizalici jer eto našao se dodatan kvar, ti kažeš da ćeš dopremiti dio sutra i oni ti naplate držanje auta na dizalici. A za radne sate postoje normativi za praktički svaki zahvat na vozilu. Kao što postoje normativi za primjerice građevinske radove ili bilo koje drugu sferu. |
https://www.tyrereviews.com/Article/...-Tyre-Test.htm
Conti SC7 na #1 (i nazalost nema za R17 felge :( ), ceka se review Michelin PS5 :zdero: |
Citiraj:
Naravno da nije za grad kad se traktori voze po polju :D |
Citiraj:
Ok mi je kad naplati dizalicu ako recimo ja furam svoje dijelove i dio ne paše pa evo idem raditi zamjenu ali sve ostalo ne dolazi u obzir. Jednom mi je tak meho neki bio "bahat" pa mu naravno nisam ostavio auto. :) Citiraj:
|
Čudo jedno od marketinga.
Kanal snabdjevanja je očito isti za gore navedeni BOSCH grijač i ovaj koji ja gledam u jednoj od radnji u kojoj imam popust. Nećeš vjerovati, isto stanje lagera i meni pokazuje. Još 5 komada na stanju. Razlika je u tome što je 160,08 kn kod tebe već uračunat "popust" od 40%, a kod mene je 167,69 kn redovna cijena (bez ikakvog popusta). Mene taj BOSCH grijač dođe 134 kn sa popustom. Citiraj:
|
Skuplje su stvari u RH. :) Sve je skuplje jbg.
Impex je jedan od jeftinijih u RH. |
Citiraj:
To su sve krafne koje ti bacaju u oči da možeš susjedu reč kak si super prošao jer si dobio 40% popusta a u biti si dobio možda 5-10% :D |
Evo upravo sad kolega pita koliko bi koštao set kvačila sa plivajućim za O2 2010. sa 1.6 TDI 77 kW.
Razlike u cijenu su fine (za iste proizvode). Dakle: Plivajuci, lamela, korpa, ležaj. Prodavnica A LUK 745 KM Valeo 595 KM Prodavnica B Sachs 869 KM Prodavnica C Sachs 530 KM LUK 580 KM Za cijene u € samo popolovite KM. |
na alfi gt sam prošle godine uzeo novi set kvačila Luk cca 1300kn i zamašnjak isto, sve skupa oko 7k kuna dijelovi i ugradnja.. plus što je kvačilo pojačano dodatno s keramičkim pločicama, isto u toj cijeni.. da uzmem to isto u trgovini s nekim popustom, pitanje koliko bi došla ugradnja od majstora.. to je najbitnije
|
Citiraj:
Zamašnjak od 1379,62 HRK do 4986,36 :D Komplet kvačilo od 1563,15 HKR do 4292,11 :D Sve ovisi koji dio ti "paše"...jbg. Za pravu usporedbu bi trebali po part numberu gledati. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:26. |
|