![]() |
U tom slučaju, radije bih uzeo polovnu 470/570, pa pretkraj godine 1440p monitor i prikladnu grafu. R9380 goni na 45-60 fps-a (medium uz par postavki na high) igre poput BF1 i Division 2, ali volio bih to podići malo, a usput i odigrati Exodus na osjetno boljim detaljima.
|
Vidim ovih Ati grafa skroz malo ima po dućanima, Nvidia 90%. Oni nešto slabije proizvode ili?
|
Slabije se kupuju. Nvidia ima tržišni udio od preko 80% tako da si dobro i bacio postotak.
|
Imaju i puno manje modela (rx 550, 560, 570, 580, 590 i tri vege, dakle 8 SKU. Vege nemaju mnogi shopovi i potpuno su neisplative, dakle efektivno 5 SKU
Nvidia ima - 1030, 1050, 1050ti, 1060 3gb, 1060 6gb, 1070, 1070Ti, 1080, 1080ti, titan x, titan xp, rtx 2060, gtx 1160ti, rtx 2070, 2080, 2080Ti, rtx titan. Dakle 17 SKU. Boldanih baš i nema po shopovima, dakle cca 12 SKU |
poz.
totalno sam out sto se tice ATI/AMD grafi zadnjih godina jer sam eto bio tvrdokorni nvidijas, ali obzirom da freesync nije available sa nvidia grafama u win7 i nece nazalost ni biti razmatram opciju AMD grafe. mozete me uputiti sta je ekvivalent GTX1060 / GTX1070. 1080p rezolucije me zanimaju. i naravno koliko kuzim, freesync od AMD-a radi pod win7? hvala. edit: fala maxonja |
RX580/590 8GB razina 1060
Vega56 razina 1070 |
bacio sam oko malo na reviewe i testove. def je 590 ono sto mene zanima. e sad kolko vidim 5-10 FPS su brze od 1060 6gb.
moram jos vidjet kakve su sto se tice buke i potrosnje jer ak se ne varam tu su iza nvidia-e. a i kolko vidim ponuda bas i nije neka po ducanima. u biti kolko vidim sa nabave, samo 3 proizvodaca ih rade, Asrock, saphire i XFX. nisam ni znao da je XFX jos u igri sa grafama. |
Imam od Sapphirea rx 570,jako zadovoljan.
Imao sam i R7 370 od istoga proizvođača,nemam nikakvih zamjerki. |
saphire je ako se ne varam long time proizvodac. jos dok sam bio u AMD kampu, a to je bilo tamo negdje sa radeonkama 9500/9700 oni su bili d bestest.
razmislim jos o svemu. super zvuci sto su brze od 1060, al trosi struje ko svinja :lol2:. |
Pa imaš XFX 750W, napajanje ti nije problem, a sad da ćeš na računu za struju nešto ekstra osjetiti, baš i nećeš, možda 30-40kn na mjesečnoj bazi, ako i toliko, ovisi koliko ti grafa radi u loadu na mjesec
|
Citiraj:
|
Kakvih crnih 30-40kn razlike na mjesečnoj bazi? Koliko dnevno vi ljudi gejmate? :D
|
Citiraj:
To je bilo onako odokativno |
Citiraj:
|
Ajmo reći da je 60W razlika
0.06 kW * 8 h igre na dan * 30 dana * 12 mjeseci * 1 kn = 170kn godišnje :lol2: |
sapphire 590 je pristojna grafa, tisa i hladnija od 580, a struju ni ne trosi, napajanje mi valjda ni ne pali ventilator od kad je imam :D
|
Citiraj:
Geronimo, mislim da ti je 1660 ili 1660ti ako ideš na novo ono sto bi trebao gledati :fiju: |
Citiraj:
Meni na 570 sa blagim oc od 1405 i 1800 na 100% usage vrti ventove na kakvih 40%.. Temperatura je od 70-74 Ne koristim zero rpm,pa mi na idilu bude na kakvih 18% vent i temperature od 24-30. |
ne gledam ja novu grafu zbog perf. 1060 iz potpisa mi je super (1080p). nego razmisljam, al to je samo razmisljanje, o amd grafi jer snjom kolko vidim mogu koristit freesync u win7, ako kupim monitor free sync.
sa nvidia-om se nemoze. samo win10. |
Citiraj:
Zato bi ja sad probao malo nvidiju :) Oces mijenjat za moju rx580, nesto ti i doplatim? :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam prešao na 144Hz.. i više ne palim FS , ne osjetim više te probleme s kidanjem. Iako, ja igram samo warface low quality da izvučem što više fpsa, pa možda i to igra faktor :)
I da, ne šalim se :D |
Ima vegi 56 za 2t kn u .de shopovima
|
Citiraj:
Ako je ovo drugo, tu iz nekog razloga postoji nekakav vsync, i nema tearinga. Freesync ima smisla na svim frekvencijama, pogotovo na vise Hz kad je sistem preslab da ima konstantno 144 Hz. |
Fullscreen, fps varira izmedju 120 i 200 najcesce
|
Danas narucio RX580 8gb XFX GTS XXX ED. 1800kn, 3god. garancije i dobijem dvije igre. Mislim da je fer cijena za ulozeno i dobiveno? Citao sam da dosta struje vuce grafa, ima ko iskustva? Dali mislite da cu imat ikakav bottleneck sa i5 4460 mozda? Uskoro bi i 32"/1440p/75Hz monitor uzimao, nadam se da ce moci to gonit..
|
Citiraj:
nije smak svijeta, xfx gts je po jay2centu vrhunska rxica :chears: |
Citiraj:
Sa RX dobijem/uzet cu: Resident Evil 2 i Division 2. Sami Division je na uplayu 60Eura, 48 sa 100 uplay poena. Resident Evil 2 60Eura :fiju: |
Imam 32" 1440p monitor, rx580 grafu neki dan sam promjenio, i imao sam par dana rx480 baš gts oc od xfxa itd. ;)
To s igrama sam i rekao, ako volis te igre , onda ok :chears: U performansama je RXica slabija iz kojeg god kuta gledas. Sve u svemu nista kriticno, drago mi je da si zadovoljan :goood: |
Kolko je bolja tolko je i skuplja. cca12% bolja, a i kosta cca12% vise. Ocu rec da je u svakom slucaju RX 580 bolja kupovina za dosta sa te dvije igrice. Sto se tice monitora jeli 144Hz ili? Meni ce zasad bit dosta RX 580 za 1440p/75Hz. Mozda nekad u skorijoj buducnosti nadogradim na GTX 1660ti verziju radije nego obicni 1660.
|
Citiraj:
Mada, RX580 se nađe po 1200-1300kn rabljena, ako ima garanciju, zašto ne to? |
opet sam malo gledo o 590tkama i nije mi bas jasno nesto.
opet sam naletio da je SAPPHIRE AMD Radeon NITRO+ RX 590 8GB SE nesto brza od non-SE? kak, ak su iste po specsima i freq :stoopid:? interesira me jer gledam da uzmem non-SE jer mi one igre nis ne znace (a ni lampice/rasvjeta), a vjerovatno ih necu moc prodat pa bi radije iso na jeftiniju non SE, ako su istih perf. :chears: |
A gledaj, po meni je taj SE, neki limited edition.
Ako su specke iste, a koliko vidim, jesu, stvar je možda u driverima, profilu nekom (možda postoji neki OC profil) ili nešto slično, ali afterburner to može odraditi i s običnom. Tako da, moraš očekivati drastičan pad cijena kada ćeš ju prodavati, ipak je to AMD Osobno, ne vidim razlog zašto ići na SE ako je skuplja. Koja je uopće cijena SE verzije? |
SE bi trebala biti samo plava sa led ventovima
Ne vjerujem da uz jednu dobiješ igre, a uz drugu ne... Odakle ti to? |
kolko sam ja skuzil razlika je ko sto kazete boja (sivo i plavo) i ja sam skuzio da sa plavom odnosno SE dobijes igre.
ako i sa sivom dobijes uopce ne vidim razloga kupovat SE osim za LED entuzijaste sto ja def nisam. cjene: https://www.nabava.net/graficke-kartice?q=amd+rx+590 @mommistake, sto se tice manje cjene kod prodaje, ah koda mi je sa nvidijom drugacije,. evo imam 2 1060tke na njusci. niko ziv me ne zove kad ih ima ko salate zbog majnera :-(. daju ih za kikiriki kolko vidim... |
Ako je do ledica,mislim da se mogu posebno kupiti ventovi sa ledicama
|
Citiraj:
Doduše zadnjih par mj ih baš i nema na tržištu, caseking ih je imao uvijek. Zamjena venta je jedan sarafcic i ne gubi se garancija, ako nekog zanima. |
Bacanje novaca,ali mi je zapelo za oko,2 plava kupiti. :D:D
U IQ centru za 120 kn komad... |
Citiraj:
|
Pozdrav ekipa,recite mi dal mi se više isplati uzet recimo rx580 8gb ili r9 fury nitro tri-x,znam da je fury starija kartica,ali gledam testove i vidim da je fury močnija kartica,e sad ovisi dal su ti testovi lažni,mogu obje dobit za 800kn pa me zanima koja mi se više isplati
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:11. |