![]() |
imam pitanje!
gdje i kako na kvalitetan nacin produljiti steerer za 3,5 cm ??? :beer: |
|
@željac - zmijoljubac na dropbikeu ti je to radio, njemu se javi.
nitko nema 203 adapter za posudit? :) |
Citiraj:
svaka 8 spd naba je kompatibilna sa 9 spd kazetom lanac za 9 spd opce nije duzi nego za 8, moze biti cak i kraci ovisno o prijenosnim omjerima kazete i duzini kaveza zadnjeg mjenjaca... jedino sto moze biti malo problem je sirina lanca, ali isprobano 8 spd lanac radi i sa 9 spd... |
još jedna preporuka za zmijoljubca s dropbike-a
za 70kn nećete niti skužiti da vam je produljio steerer...jbga kad radi u firmi koja ima poštene alate, a i ljudi tamo su majstori svog zanata |
On je trenutno na bolovanju, ali mi je dao preporuku isto za čovjeka koji to prema njegovim riječima još bolje radi :)
Čovjek se zove, ako me sjećanje dobro služi, Danijel De Bona. Možete ga naći u Mrzopoljska ulica 1 i dobiti na brojeve telefona 2949 878, 098 9828 499. Frendu je aluminijsku ramu fiksao za 80kn, posao stvarno pedantno odrađen. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trebam savjet koji multi tool alat kupiti (dobavljiv u ZG)...raspoloziv fond 150-200kn.
Za oko su mi zapela ova 2 iz Ozon sporta: 1. Topeak Hexus 16 (140kn) 2. Topeak Mini 18+ (180kn) Mozda nesto 3.? Pucajte! |
ja bi uzo ovo drugo
|
|
Citiraj:
|
koje pi*** od je*** ljudi !
da nitko nije otisao do njega i barem probao pomoci.... uzas ! |
Nisam siguran, ali mislim da su neki udovi letjeli i da je istog trena bio mrtav. Znam da je glupo što nitko nije prišao, neka je i 1% šanse da preživi treba pomoći, ali ovo je stvarno nešto drugo.
|
uzas, zivi uzas.
samo mi neide u glavu da od toliko prostora na rizolu on se ide vozit po cesti, pokoj mu dusi. |
Citiraj:
|
yebena je to situacija. ja neznam kako bi reagirao. prvo bi nastupio sok, a onda dok se skuliram bi otiso do lika. sta ces, moras.
nebi se volio nac u toj situaciji, nimalo. EDIT: stavljam sebe u polozaj osobe koja je promatrac, ne vozac |
|
Citiraj:
Druga svar je što je svaki 10-ti vozač na balkanu ili pijan ili pod utjecajem droga, i još se onda voze na ovakav način. Ja sam vozač, i volim se povesti, ali to radim na otvorenoj i preglednoj cesti a ne u naseljima ili predgrađima gradova. Za ovo što je napravila bih joj nakačio barem 25-30 godina zatvora, pa nek si malo razmisli o svojim psihičkim problemima iza rešetaka. Imala bi vremena. |
sve to stoji, ali poznavajuci bosanske vozace ja bi se radije vozio po rizolu iako nije oznacen za bicikliste.
|
Citiraj:
Najbolja stvar koju netko može učinit za unesrećenoga je pozvat hitnu pomoć. Jedina stvar koju bi ja sam radio jest zaustavljao krvarenje, i to nekome tko je pri svijesti. Diranjem nekoga čiju dijagnozu ne znaš radiš više štete nego koristi! |
nebitno, udaljili smo se od naslova.
nadam se da ce ovo netko pocistiti i ostaviti nam milu dragu temu :) :beer: |
Citiraj:
|
auuuu gadarije!!
Ja izbjegavam cestu i vozim polako među pješacima (uz zaustavljanje ako je potrebno). Recimo da pješačim sjedeći :D |
Na nekoliko foruma sam vec procitao komentare u stilu "zasto mu nitko nije pomogao", ali ako ste pogledali klip i procitali clanak, vidjeli bi da je vozac(ica) vozila 150km/h, od bicikla ostao zadnji kotac, a biciklist letio jedno 50 metara kroz zrak, te je pri padu, od siline udarca, ostao bez noge :stoopid: :puke:
Stvarno mi je zao covjeka (na takav nacin otici...), ali mislim da mu nitko nije mogao pomoci. RIP Sto je razlog vise, da ja, kao i murina i Hamm, radje sporije idem po nogostupu/plocniku, jer ko zna koliko je ovakvih narkomana i psihickih bolesnika na cestama. Btw, da se mene pita, odrapio bi maximalnu kaznu zatvora za takvo djelo i podijelio je sa svima "ukljucenim i zasluznim" sto je takva osoba na cesti. Znaci, ona/on, instruktor, komisija, doktor sa ljecnickog... itd itd Pa bi njihovi kolege 2 puta razmislili prije nego takvu osobu puste na cestu, uz "simbolicnu" naknadu od X 1000 eura. |
Citiraj:
Ako je osoba stabilno bez obzira koliko je polomljena i koliko to grdo izgleda bolje ništa ne dirati dok ne dođe hitna. |
Citiraj:
I btw, kako da ja pristupim oživljavanju i stabilizaciji? Sa kojom opremom? Sa dva flastera i zavojem iz kutije za prvu pomoć? :care: |
No dobro ja sam link stavio samo da upozorim ekipu koja se "voli" voziti po cesti, a ne da se raspravlja što, kako, kada i zašto. :)
Dosta sa OTom. :) |
Citiraj:
ja ti imam ovaj 1., odlican je. ima sve kaj ti treba i mali je. cak su ovo sa strane i montirači za stavljanje gume, a na njima je jos i imbus 4 i zatezač žbica :D |
Citiraj:
Pitaš kako pristupiti oživljavanju, pa kaj nisi gledao Baywatch:D Nekad je dovoljno da čovjeku spasiš život ako staviš prst na arteriju i tako "kupiš" dodatne minute dok ne dođe hitna. A ovo sa tužbom; mislim da si ne bi oprostio da netko umre zato kaj sam si razmišljal dal će me tip tužiti ili ne:fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:28. |