![]() |
Imam LC-CC-95 koji mi je preporucen za trenutni procesor, ali bih naravno za jaci procesor trebao i bolji cooler pa također molim preporuku.
Sta se proca tice razmisljao sam o 8300, 8320, 8350. |
Ne isplati ti se uzimati skuplje fx-eve od 8300, više ima smisla razliku uložiti u cooler, jer te procesore samo razlikuje stock clock + ostane ti cooler. Mada ni taj lc-95 ne moraš mijenjati, bit će dovoljan, a što se tiče OC-a i s njim bi mogao 4ghz održat
Što se tiče coolera, danas ti je lc-cc-120 best buy (cca 170kn), sljedeći ninja 4 (cca 340kn). Ne vidim smisao za nekim skupljim uopće |
Nadogradnja ali kojeg dijela PC-a?
Imam slijedeću konfiguraciju:
MBO ASUS M5A78L-M LX3 AMD FX 8300 2x 4 gb ddr 3 XFX R9 380 4gb ddr5 psu 500w corsair ssd 120gb hdd wd red 1tb procesor nije OC pa me zanima kako poboljšati pc . Da li se isplati kupnja FX 8350 ili OC ovaj cpu? Šta je po vama usko grlo ovog PC-a ? ( radi se o mašini za igranje) LP |
Ne isplati se kupiti FX 8350 jer nije nikakva razlika, bolje ti je OC raditi.
A sto je usko grlo, hmm pa osrednje je sve ajmo reci. Ali neka netko pametniji od mene ti to preporuci. I imas posebnu temu za nadogradnju konfiguracije http://forum.pcekspert.com/showthrea...25589&page=199. |
Na koji najjednostavniji nacin da ga OC? Nikada nisam to radio.
|
moja preporuka je da to ni ne radis...mislim da cca 2 fps koja mozda dobijes u igri nisu vrijedna nestabilnosti cijelog sustava i smanjenja radnog vijeka proca...
|
A novi procesor fx 8350?
|
To je isti cpu kao tvoj samo sa većim clockom. Nebi ga bilo pametno staviti na tu tvoju low end mbo, kao i oc-ati tvoga na istoj. Dakle čak bi bilo logićnije kupiti ploču + OC. Mada nemas potrebe za tim jer kao takav iskorištava u potpunosti R9 380. Dakle bolje furaj tako neko vrijeme ili radi dramatičan upgrade
|
Mozda je to najpametnije. A sta mislis o novoj grafici? Bi li fx 8300 bio prespor?
|
Bilo bi OK ubaciti rx 480 8gb ili gtx 1060 6gb. Za većinu igara nebi bottleneckao (witcher 3 itd), no u nekim bi ga trebalo OC-ati (npr. fallout 4 koji voli singlecore)
|
Ima li neki program za oc tipa s 3ghz na 3.8ghz?
|
Trebao bi malu pomoć drage kolege
Imam ove dolje navedene rame KINGMAX 2x1GB DDR2 800 Mhz 5 5 5 18 1.8V KINGMAX 2GB DDR2 1066Mhz kod ovih nisam siguran al mislim 6 7 6 27 1.8 zanima me pošto će mi uskoro stici naručeni xeon 5460 a mislim ga kloknuti koje rame da si uzmem/nadogradim .Laik sam u klokanju ali koliko sam shvatio da je preporučuju identične rame a ja ih eto nažalost nemam.Gdje god da sam pokusao naći odgovor dali se može klokati sa razlicitim ramima drugih brzina nisam naišao na odgovor.Opet pretpostavljam da može ali ne toliko i da je upitna stabilnost. Ako tko ima kakav prijedlog sto da napravim zahvaljujem mu unaprijed. Zanima me dali je pametnije zadržati ovd pločice od 2x1 800 i uzeti još 2x2 800 pa imati 6gb ili ostaviti jednu od 2gb i nabaviti još 3 takve od 1066mhz.Znam da se i ne isplati ulagati u tako staru konfiguraciju ali eto sentimentalno sam vezan za nju. Prošli smo sito i rešetke :D Trenutno imam hd4850 i e8400 i nemam nekih para pretjerano a mislim da mi se isplati upgrade na skori xeon5460 (150kn naručen iz kine) i nekakvu buduću grafu koju nisam još uzeo 7850 ili nešto tog ranga za 400tinjak kn.Samo me ti rami zezaju pa eto svaki savjet je dobrodošao. |
Kada imaš pločice raznih brzina, sav RAM radi na brzini sporijeg. Ako misliš klokati, obavezno bi trebao imati RAM istih karakteristika.
|
Znaci bitno je da je ista brzina i da su latencije tu negdje nevezano za proizvođača ili i latencije trebaju biti jednake
|
Nisam se nikad bavio klokanjem, ali sam siguran da je bolje da su pločice istih karakteristika - od proizvođača do brzine, latencija,...
Najbolje ti je kupiti kit RAMa iz više razloga - veća je vjerojatnost da će keksi imati iste karakteristike bitne za klokanje, u slučaju rikavanja jednog keksa dobivaš oba nova,.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Prolistaj malo priručnik od matične, tamo bi trebalo biti pojašnjenje. Ako tražiš performanse za igre, onda ti oc procesora neće dati velik napredak jer nije bottleneck, a samo će ti se komp više grijati, biti glasniji i trošiti više struje. kao već gore spomenuto, u svrhe igranja ti je nadogradnja na radeon 480 ili neki gtx 1060 najbolja opcija |
Nakon dugih razmisljanja vezano za pojacavanje konfe ici cu na kupovinu rx480 nadam se 8gb i kupnju coolera za cpu 8300. Sada imam arctic coolling frezer pro 7 rev2 i malo bi OC fx8300 . skinuo sam amd overdrive pa trebam malu pomoc kod OC ili neki snimljeni profil cca do 3.8ghz. Bio bi zahvalan. I koji bolji cooler predlazetw za procesor do 200kn?
|
mislim da s coolermaster tx3 evo ne možeš puno pogriješiti. super performanse i tih rad za oko 200kn. pogledaj na nabavi gdje je trenutno najpovoljnije.
samo pripazi da ne kupiš tx3i jer je taj za intel sockete, ako se ne varam |
Dobar dan. Davno sam ispao iz toka zbivanja u PC svijetu - čitaj: prešao u drugi tabor :) pa bi mi trebala mala pomoč. Čer mi igra owervatch na PS4 a sad bi tila igrat na PC. Imamo staro računalo s1155... Pentium neki G serije, 8GB DDR3, int. grafa i fortron350W koji to tjera. Razmišljao sam uzet polavan i5 3th gen, novu nvidiu GTX1050ti i novo napajanje (SSD se podrazumijeva), znači iskoristit MBO (gigabyte h61m-hd2) i DDR3 (2x4 kingmax neki). Dakle, hočeli se "ljubit" ova 1050ti sa i5 3xxx i koje bi mi napajanje tribalo (neko bestbuy).... ili neka druga bestbuy grafička možda? Ciljam proč što jeftinije a da FPS bude kao na PS4. I da, ne mislim ništa OCat.
Hvala upaprijed na prijedlozima. |
Citiraj:
http://www.adm.hr/graficka-kartica-m...m_medium=click A napajanje recimo corsair VS 450, super za te novce. https://www.centro.hr/corsair-psu-vs...m_medium=click Sent from my D6603 using Tapatalk |
Citiraj:
Intel Pentium G4560 3.5GHz 3MB Kutija Asrock H110M-DGS Gigabyte RX 470 G1 Gaming 4GB Corsair VS DDR4 8GB 2133MHZ ADATA Ultimate SU800 256GB Serial ATA III EVGA 430W Zalman Z1 LG DVD+/-RW DL 24/8/12/12× (dual layer) cca 4200 kn najisplativija kombinacija trenutno, i vrti sve nove naslove na high na full HD-u |
Dakle, između redaka :) mogu vidit da je RX470 "isplativija" od GTX1050ti, napajanje je dostatno 450w 80+ ... e sad, jel baš moram mijenjat platformu 1155 obzirom da imam več 8GB DDR3 i ubodem recimo i5 3xxx ili baš kupit komplet novi MBO+CPU+DDR?
|
@getriba
Koliko se ja sjećam, Corsairova VS serija je bila teško smeće nedostojno svoga imena. |
Također Gigabyte RX 470 G1 gaming je jedna od najlošijih iz serije RX 470 grafi.
|
Citiraj:
|
Gigabyte je na 470 još OK, po testovima/dojmovima je barem tiha, te vjerojatno nije najlošiji 470 cooler pored single fan coolera (xfx i možda još pokoji iz kine). Na 480 već ne, ali eto barem je najjeftinija, te nije gora od referentne
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22. |