![]() |
|
Citiraj:
|
Vidio jucer pred zgradom novi A5 S-line (limuzina) bas je pojava auto
Ona neka meteor grey boja i black optics paket damn kak dobro zgleda |
Je, izvana je odličan. Unutra su mogli još koji ekran stavit, fali ih :D
|
Citiraj:
A vezano za KBC Rebro i park n ride, a kako bi rješio problem privremenog parkinga na Rebru za vrijeme rekonstrukcije podzemne garaže? Park n ride je u biti skroz dobro privremeno rješenje. Ono što se sjebalo, sjebalo se puno prije ''Možemovas'' a mislim i prije Bandića a to je regulacija prometa na bloku križanja Bukovačka/Kišpatićeva/Petrova. PRije su tamo bila dva bloka semafora i stvar je funkcionirala. Onda se krenulo s kemijanjem i svako je iduće rješenje bilo gore od prošlog. Od oduzimanja prednosti Bukovačkoj do uvođenja raznih iteracija toka prometa. Proveo sam 20 godina na 5-10 min pješice od Rebra i čak tada, pred 20 i kusur godina tamo nije bilo mjesta za parking. Citiraj:
Jesi ti realan? Imaš li pojma što je Bandić napravio od primjerice ZET-a? Ja znam obzirom da je stari cijeli život radio u ZET-u. Dakle namjerno sustavno uništavanje firme počelo od otkaza čistačica jer njegov rođo ima firmu za čišćenje. Pa preko zabrane nabavke dijelova za T3 i KT4 tramvaje jer je plan da se pokaže kako su sjebani i kako se stalno kvare da se ubrza ugovor s Končarom koji treba isporučit nove tramvaje ali i potpisat ugovor kako ZET više ne održava te tramvaje nego sve radi isključivo Končar a ZET ih samo ''udomljuje''. U međuvremenu, tramvaje krpao po stilu skini sa rashodovanog i složi ga kako znaš. A ti onda brate potpiši ispravnost tramvaja i pusti ga u promet i moli Boga da nekog ne ubije. Jok, nikad nisu iskakali sa skretnica :roller: Imaš internet googlaj. Iskakali su redovno. Što zbog stanja skretnica što zbog stanja samog tramvaja odnosno vijenca kotača. Cijevi nisu pucale? Imam preko 4 banke u guzici, cijevi vode oko Maksimira i Remeta su pucale na mjesečnoj bazi. Vidim zaboravilo se njegovo demonstrativno pijenje vode na Vrbanima ili gdje je to već bilo. https://www.telegram.hr/politika-kri...ike-ne-bandic/ FFS pa dok sam u srednjoj bio profesor je pričao kako već tada zagrebačka vodovodna mreža ima gubitke od gotovo 50% zbog stanja infrastrukture koja u nekim djelovima grada potječe još iz doba jebene austro-ugarske. Tko je bio gradonačelnik tamo 2019? Tomašević? :D https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211013 NHF uživam čitat tvoje postove vezane za IT ali brate ne znam čime se pikaš kad pišeš vezano za promet i infrastrukturu. :D |
Automobili
Živim u širem centru, radim u centru. Svaki dan prolazim gorenavedenim pješačkim zonama s biciklom kroz cijelu godinu.
Najveći problem stare Vlaške je nepostojanje policije i kamera. Dostavni furgoni i taxiji uredno ulaze u suprotan smjer i često očekuju da im se pješaci maknu - u pješačkoj zoni. Neki dan su policajci stajali u Draškovićevoj i ispred mene pod rotirkama krenuli za vozačem furgona koji je tamo prošao. Pohvalno! Inače da, Draškovićeva je IMHO nagrđena a ona ružina od klupica i žardinjera će samo smetati hitnoj i vatrogascima. Nisam nikoga vidio da tamo sjedi i chilla. Trg Europe je pješačka zona koja je prometnija od većine ulica u Zagrebu što je teški apsurd kao i Rusko bistro terasa koja baš smeta. Zelenim valom po biciklističkoj neću ići niti nakon lobotomije. |
Citiraj:
Imao je crnog golfa 8 karavana, i dođe jučer u firmu, vidim noviji auto, vidim vw, opet crn, opet u jebenoj opremi. Redizajn 8ice kontam i dobro. Dok se nije krenuo preparkirat i pogledam zadnji kraj, ono piše passat na sredini:roller::stoopid::roller: Kad ono ovaj novi passat, što dolazi samo u karavanskoj izvedbi. Znači auto je od naprijed 90% golf 8:hitthewal: |
Citiraj:
To da se lakše ulazi je samo izlika. |
Reci to starcima, debelima, ljudima sa trajnom ozljedom kralježnice…
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ovo sto se tice iskakanja tramvaja iz tracnica, to je samo jedna od stvari koje sam primjetio jer je u pola godine izletilo jedno 6-7 tramvaja sto nikad prije nisam cuo... OK, mozda sam tek sada to osvjestio, ali ne bi mi to zatitralo da ih nije toliko puno izletilo u tako kratkom razdoblju... Mozda je do medija pa sada malo vise to prenose, ili ja to malo cesce vidim, ne znam... Ali jedan clanak iz 2016 i jos jedan iz 2019 nisu bas reprezentativni... Sto se Bandica tice, daj prestanite smatrati da ga branim, bmk za njega... Lik je bio lopovcina samo takva i sirovina... Tragedija je sto je on takav kakav je radio bolji posao od ovih Mozemovaca koji su hrpa nespobnjakovica koji samo zagorcavaju zivot stanarima centra... Koliko se sjecam, to im je bila i ideja - sto vise sj*ebat promet u centru kako bi se ljudi sve vise vozili biciklima... Dodatno, danas sam bio vani od 10 ujutro do 7 navecer... Dakle, subota, toplo i suncano... Potez Maksimir-Ribnjak-Gupceva zvijezda-Tkalca-TrgJJ... Koliko sam biciklista vidio? 6 ukupno, ne brojim dostavljace kojih sam vidio jedno 15ak... Toliko o 'biciklizmu' u Zagrebu... No, dobro, dosta... Priznajem da sam zaspamao grupu Automobili sa problematikom prometa u Zagrebu... Necu vise odgovarati na replike... Ako mod zeli, nek prebaci cijelu raspravu u Razno ili negdje drugdje... |
Reci ti nama: sta vozis?
|
Najjače mi je bilo kada su nacrtali ona crvena polja za bicikle ispred semafora a nisu pomaknuli senzore za aute. Ljudi bi stajali a zeleno nikako da se upali :D
|
Citiraj:
Kaj bi im ja, nek barem upale navigaciju i malo istraže Zagreb. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
0. Nike patike iz bosanske fabrike aka Ford pjegebus... Ovo koristim 90% vremena... 1. Audi A6 Allroad C7 serija, al njega se pali jedino za neke dulje relacije ili ako je bas neko ruzno vrijeme, a treba klince odvesti do bake i dede i vratiti ih nazad... 2. Razni ZET trajvani... 3. Bicikl Fuji Sunfire iz 1999 kojeg mi je mama kupila kad sam na faksu bio... :D Sa njim sam proso sve i svasta, od Sljemenskih downhillova, preko snijega, kise, blata, makadama, ma doslovno sve i svasta... Zanimljivo da je sve na njemu jos uvijek originalno (osim zracnica koje sam mijenjao 2000 godine)... 4. Bicikl Bianchi Kuma 5100 koji vozim kada malenu vozim na sjedalici, tako da je taj rijetko u pogonu... |
cemu fejk nike ako nemas za pravi? da se vidi znak?
ja ne vozim nista,nemam novaca.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
a odma sam povezao fejk,sorry pa ok je pjeske,tako i ja |
Citiraj:
|
Prvi put čujem za to sve, ali sad sam naučil... Inače valjda svi oko mene vele cipelcug :D
|
Citiraj:
|
Mi kažemo - nanoge. :D
|
Nevjerojatno! Dajte si malo provjerite HAC ENC profile! Sad sam skuzio da su napravili neku promjenu na stranici i podaci osobe koji su linkani pod mojim profilom (na moje ime i prezime i mojom email adresom) uopce nisu moji! Niti broj ENC uredjaja, niti adresa, OIB, doslovno nista...
Poslao sam im dopis da to srede, ali ako ima netko voljan da to provjeri kod sebe da li je isto sve krivo linkano... |
U aplikaciji, a ne na webu, ali svi podaci OK (OIB su sve nule, doduše, ali tako je i bilo).
Poslano sa mog Pixel 6a koristeći Tapatalk |
Inace, ako koga zanima, ispod je prezentacija mojeg vidjenja inteligentnog upravljanja prometom koju sam napravio pocetkom 2004 godine, jos dok sam na faksu bio... Prezentacija je rezultat jednog drugog idejnog projekta koji sam radio za tvrtku koja je razvijala neki napredni sustav prepoznavanja vozila i putnika za Luku Split... Navodno je prezentacija dosla do nekih ljudi u tadasnjoj vladi i Gradu Zagrebu, no to je meni sve rekla-kazala, s obzirom da sam to saznao preko kolege koji me uvukao u projekt...
Vezano za tehnikalije spomenute u samoj prezentaciji, uzmite u obzir da je to bila 2004 godina, tako da bi te specke danas totalno drukcije izgledale... Inteligentno upravljanje prometom - https://www.dropbox.com/scl/fi/d1g4b...mg8vm4ryc&dl=0 Poanta price - recimo da se malo vise od svekolikog pucanstva razumijem u upravljanje prometom i problematikom vezanom uz isto, da ne bi ispalo da tu se*rem i kenjam bezveze o necem o cem pojma nemam... Sve te brljotine koje Mozemoci izmisljaju su obicna gradjevina (za koju ima je trebalo 4 godine), tu nema nikakve inteligencije... U danasnje doba, sa silnom upotrebom naprednih sustava upravljanja, pocevsi od interaktivnih sustava navigacije tipa Waze ili Google Maps, pa do sveprisutnog AI-ja, mislim da bi Zagreb, uz neke malo pametnije likove na celu mogao napraviti vrhunski sustav za inteligentno upravljanje prometom koji bi stvarno dobro funkcionirao, pogotovo za javni prijevoz i interventna vozila koji bi imali prioritet... |
Citiraj:
Zašto žene toliko vole SUV...ne znam... No sad s odmakom...osjeti se razlika kad ne moraš skoro 100kg podizat na lijevu nogu nego samo siđeš :D |
Citiraj:
:D:D:D |
Citiraj:
Ukratko - jer misle da su sigurniji. Bilo je neko istraživanje pred par godina. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zena pilila da hoce SUV. Onak, slaze se ona sa BMW jedinicom, ali kada dodje neka da se malo bolje razmotri i postoji opasnost da se i kupi, pocinje "patnja" i kako ona hoce SUV. Evo, kupljena Cupra Terramar :D Zasto vole SUV? Pa moja teorija je zato jer je to pomodno. SUV-ovi su onako u modi i "cool" i onda se zene lijepe na njih. Naravno da je njen argument laksi ulazak i izlazak :D |
moja žena je tila SUV jer joj je sigurniji i jer je na višoj poziciji pa bolje vidi oko sebe.
Ja sam tija Škodu Octaviju RS. Imamo Kiu Sportage. :D |
Ja isto mislim da je razlog povisenost i veći auto izgleda :D
Ne volim SUV vrstu auta,povišeni obični auti |
Citiraj:
|
Moja žena je drugačija. 😍
Njoj je mali crveni auto ženski auto. Zaljubila se u Alfu MiTo, 1.4 TB, imaš auto nemaš vozačku. To joj je onak tiha patnja. Stvarno sam se trudio naći dobar primjerak, ali sve su bile ili razvaljene ili neodržavane. Na kraju sam našao dobru Rapidku za OK cijenu i rekla je da joj se sviđa. A sebi sam tražio veliku limuzinu, potrošnja nebitna, da imam s čime na posao i da imamo auto za putovanja. |
Citiraj:
Koliko znam, oni su daleko manje sigurni kod bocnih udaraca (zbog rolloveranja), i nesto sigurniji kod frontalnih sudara (prvenstveno zbog vece mase). Malo sad guglam, i ima puno izvora koje mi je tesko summarizeati, ali djeluje mi kao da nije uopce ocito da su SUV-ovi sigurniji. |
Nisu ništa sigurniji od normalnih auta.
Prije su bili sigurniji jer su krivo složeni bili, odnosno, mjesto deformacije i udarca je bilo više nego na limuzinama, pa bi se suv prakticki popeo na limuzinu. |
Citiraj:
hvala sto si napomenuo, ostavili su mi dobro ime, promijenili prezime i broj mobitela :D |
Ja sam htio monovolumen, ali ih više skoro nitko ne radi pa sam uzeo SUV, ženi je bitno samo da auto nije bijeli ili srebreni :D
P.S. Ja sam htio bijeli auto, ali vozim sivi (kompromis između neću bijeli ili srebreni) :) |
Citiraj:
Ispada da su npr. Hyundai Kona i Opel Mokka u istoj klasi kao jedan tenk XC90, svi se oni vode kao SUV. Pravi veliki SUV je sigurno sigurniji od ostalih na cesti, ovi manji mlinci nisu, to govori i cijena. |
Kalipso, dosadan si. Odi na forum politika i tam politiziraj kolko hoćeš. Vidim da je predizborna kampanja počela, a ti imaš svoju političku opciju. No, ovo nije dio foruma za to... Ako strastveno voliš neki auto, piši o tome, nikom nebuš dosadan kao sa svojim politiziranjem😀
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:57. |
|