PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Inovator 31.01.2022. 11:50

Ako tako gledamo, nijedan auto nema full opremu s obzirom kakve se sve perverzije nude na različitim modelima...

Lewis 31.01.2022. 11:54

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3580677)
Update za moju xceed.
Danas drugi spremnik goriva.
Od rezerve do rezerve BC pokazuje 7.4 l potrošnju, točenje kaže 7.7 l.

Ako uzmem u obzir da 10% vremena je radio auto na mjestu, 60% u gradu, 30% autoput.
Ja prezadovoljan. Sport mod uključen nekih 30% vremena (čitaj gas do poda).

Gledam danas, na autoputu cca 170+ drži oko 3100 okretaja.

A koliko pokazuje BC na toj brzini da je potrosnja ?

BTW meni je 180 ravno 2500rpm (8 brzina).

DoxyTheCroat 31.01.2022. 12:05

Moj ima 7 brzina, i na većim brzinama baš fali osma.
Drži oko 10.5 litara.

Wolverine 31.01.2022. 12:47

Citiraj:

Autor Pentel33 (Post 3580640)
Valjda se pod full opremom smatra ona oprema koja se nudi za određeni model, a ne ono što S klasa, rolls royce i bently "imaju desetljećima".
Kakve veze njihova oprema ima s recimo opel astrom koja ima svoju full opremu?
Nigdje veze...

Jesam li ja naveo opel astru negdje ili? :lol2:
Članak je inače bio o GLE koji nije baš klasa Opel Astre :D
A ako si barem jednom u životu pogledao oglas rabljenih, znaš o čemu pričam.

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3580644)
Sori ali sad si se prosro vrhunski.:lol2:
To je kao da velis, klima? Pa imas to na autima vec 70 godina pih...
(Chrysler Imperial, 1953 :P)

Možda jesam, a možda i nisam. Naveo sam samo da to kao sustav nije ništa novo, pogotovo kod Mercedesa te klase.
Sad isto tako mogu napisat da si se i ti možda posro jer se iskreno generalni princip rada klime nije baš promijenio a pogotovo ne njena primarna uloga. :p

Dakle ne govorim o kontroli uređaja već čemu služi.

Da, to više nije hidraulika, već je sad to sustav elektromotora. Da li je napredovao u dvajest godina, je, kao i svaka druga komponenta.
Da li i dalje ima istu primarnu ulogu, ima.

Isto kao i klima uređaj, disk kočnice, pojasevi, zračni jastuci...
Sve su to sustavi koji su evoluirali u odnosu na inicijalan dizajn no namjena je i dalje ista. :D

Da sam rekao da što se čude tabletu u autu jer eto imali su i prije 20 godina radio-kasetofon, e to je već drugi par rukava :D :lol2:

Za svaki slučaj ako netko ne zna što je soft close opcija :D

Elven 31.01.2022. 13:00

Da možda su neki auti imali taj softclose, ali pošto nisam obraćao pažnju kao suvozač, nego sam ih zatvarao "Normalno" :)

zgmmax 31.01.2022. 13:30

Hehe...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...afije-15151952

Jedan isto zanimljiv članak.

https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...00-kn-15151910

Sam mi nije jasno kaj tolko košta kod te baterije ak je veličine akumulatora

CatKiller 31.01.2022. 14:09

"bijesnih auta" lol.

Sad ce DPF-OFF / EGR-OFF ekipa saznati da endoskop u auspuhu sve vidi.

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3580706)
Hehe...
Jedan isto zanimljiv članak.

https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...00-kn-15151910

Sam mi nije jasno kaj tolko košta kod te baterije ak je veličine akumulatora

Nazalost, hibridi najvise idu na ruku proizvodjacima jer mogu pisati nebulozne emisije i potrosnju u brosuru.

Za korisnike to uglavnom znaci da imaju dva kompleksna sustava koja se mogu pokvariti... Nisam ljubitelj.

zkljaja 31.01.2022. 15:42

Citiraj:

Gospodari svemira spasili Zagreb od terorista.
Kakva jad i bijeda od akcije. Billa je aktualna vec 20 godina i sluzi ljudima za druženje i stisnut gas i potrkat se do 200 po Jadranskoj gdje je jedina opasnost na cesti jež koji se odlučio preci na drugu stranu da nešto umoći

Osobno ne zalazim tamo ali apsolutno podržavam te i takve skupove.

Skinuli su tablice Aston martinu radi prevelike buke iz tvorničkog ispuha :care::goood:

1v@n 31.01.2022. 15:50

Citiraj:

Autor papčić (Post 3580747)
Kakva jad i bijeda od akcije. Billa je aktualna vec 20 godina i sluzi ljudima za druženje i stisnut gas i potrkat se do 200 po Jadranskoj gdje je jedina opasnost na cesti jež koji se odlučio preci na drugu stranu da nešto umoći

Skinuli su tablice Aston martinu radi prevelike buke iz tvorničkog ispuha :care::goood:

Tako je, podržimo lokalne frajere koji će s tehnički neispravnim autima ugrožavati normalan promet i ljude oko sebe…

rodriguez 31.01.2022. 15:55

Citiraj:

Kralju budi baja i odi na Grobnik, plati stazu i divljaj koliko ti srce želi.

njuskalo 31.01.2022. 15:58

Ma nit je većina tih autiju tehnički neispravna, nit su kog ugrožavali... Nek se druže, turiraju, pucaju iz auspuha, ali nek to rade dalje od kuća i stambenih zgrada. Sumjam da ijedan od njih to što radi na kaufland parkingu, radi u svojoj ulici i/ili garaži. Naslov je obični clickbait, nitko se nije utrkivao već su bili na parkingu i došla je policija.

Master_Hrc 31.01.2022. 16:03

Citiraj:

Apsolutno se slazem se tobom. Sramotno je to, da se covjek nema di izdivljat na nekoj javnoj cesti.....RIP sloboda :facepalm

p.s Majko Isusova :beer:

Mario92 31.01.2022. 16:13

Citiraj:

Samo zbog ovog se nadam da je bilo i padova po stepenicama u stanici za te maloumnike.

lowrider 31.01.2022. 16:21

Citiraj:

Autor njuskalo (Post 3580753)
Ma nit je većina tih autiju tehnički neispravna, nit su kog ugrožavali... Nek se druže, turiraju, pucaju iz auspuha, ali nek to rade dalje od kuća i stambenih zgrada. Sumjam da ijedan od njih to što radi na kaufland parkingu, radi u svojoj ulici i/ili garaži. Naslov je obični clickbait, nitko se nije utrkivao već su bili na parkingu i došla je policija.

Vjerujem da nije većina neispravna nego svi. Svaka promjena auspuha na bučnije, opruga, amortizera itd, ako nema homologaciju da se može atestirati, padaš tehnički.
Skinut stražnji brisač i stavljen čep je tehnička neispravnost.

I da, uglavno slože tak aute da bi stajali na parkingu, a do parkinga ih dovezu na šlepi/prikolici.

Garro 31.01.2022. 16:22

Citiraj:

Ma znam, fakat je bed što smetaju naplatne, inače bi moglo i do 300. I onda još oni lajbeki što naivno misle da se voze po cesti, ne znajući da su na stazi usred utrke, samo smetaju da čovjek ne može stisnut gas kak spada, a da ne govorim o pohotnim ježevima...:D

zkljaja 31.01.2022. 16:30

O Bože, zaboravio sam

njuskalo 31.01.2022. 16:38

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3580759)
Vjerujem da nije većina neispravna nego svi. Svaka promjena auspuha na bučnije, opruga, amortizera itd, ako nema homologaciju da se može atestirati, padaš tehnički.
Skinut stražnji brisač i stavljen čep je tehnička neispravnost.

I da, uglavno slože tak aute da bi stajali na parkingu, a do parkinga ih dovezu na šlepi/prikolici.

Haha, baš te ugrožava u prometu jer mu je zbog čepa na stražnjem brisaču tehnički neispravan auto :D
U ovom slučaju je stvarno bilo autiju na kojima nije napravljena nijedna prerada, tj auti su 100% stock a srušili su ih zbog buke, ili zbog istekle prve pomoći, ne imanja reflektivnog prsluka itd. A to što ima ljudi koji su mišljenja "možda ih nisu ulovili u utrkivanju, ali ti majmuni se sigurno ponekad utrkuju i krše propise, pa neka su ih sad kaznili za neke nebuloze, tak im i treba" po meni trebaju malo stat na zemlju i razmislit, jer pravna država i društvo ne bi trebalo tako funkcionirati...
Samo želim ukazati da linč na osnovu nekog novinarskog članka nema smisla. Članci se namjerno pišu na način da izazivaju ovakve komentare, ali briga mene zapravo, meni nit iz džepa ni u džep :goood:

1v@n 31.01.2022. 17:47

Automobili

Citiraj:

Autor njuskalo (Post 3580763)
Haha, baš te ugrožava u prometu jer mu je zbog čepa na stražnjem brisaču tehnički neispravan auto :D
U ovom slučaju je stvarno bilo autiju na kojima nije napravljena nijedna prerada, tj auti su 100% stock a srušili su ih zbog buke, ili zbog istekle prve pomoći, ne imanja reflektivnog prsluka itd.

Ako je auto 100% stock, kako ga može rušiti na tehničkom zbog buke? Još će ispasti da su mu našli laptop u torbi pod sjedalom s piratskim fotošopom…

A ostalo, jbg, tražili su dok nisu nešto našli. Jel mimo zakona, je

pci_e3x 31.01.2022. 18:09

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3580771)
Ako je auto 100% stock, kako ga može rušiti na tehničkom zbog buke? Još će ispasti da su mu našli laptop u torbi pod sjedalom s piratskim fotošopom…

A ostalo, jbg, tražili su dok nisu nešto našli. Jel mimo zakona, je

:lol2: dobar crossreference
je li laptop od firme il privatni? :D

Lika091 31.01.2022. 18:11

Treba stalno tako,također treba više kontrola kad se čitava autocesta prebaci preko odmorišta i kontrola SVIH auta.

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk

Elven 31.01.2022. 19:05

Kad sam vidio na slici BMW 3 Compact i Fiat Punto, onda moram reći da oni ugrožavaju sami sebe ako se voze 200, a bome i ježeve i nekog nenamjernog prolaznika iz drugog smjera...

Exomaniac 31.01.2022. 19:57

Citiraj:

Autor njuskalo (Post 3580763)
U ovom slučaju je stvarno bilo autiju na kojima nije napravljena nijedna prerada, tj auti su 100% stock a srušili su ih zbog buke, ili zbog istekle prve pomoći

Ma da, evo, svaki put kad sam na tehničkom ispred čujem da je neki stock Clio ili Fabia pala na tehničkom zbog buke, strašni su ti propisi :lol2:

A da al ima to neke logike, murja njih hebe bezveze, ako sam ja kao vozač ograničen na 80, imam suputnika koji je ograničen na 80, slučajno se još nađe 3. putnik iza, pa nas troje se možemo vozit najmanje 240 i to je još bez dopuštenog odstupanja :D

medo 31.01.2022. 22:10

Stalno se žale na policiju kako ne djeluju preventivno. Sada kada su djelovali preventivno opet nije dobro.

Znam neke ljude koji vole aute i vole brzinu. Auti su im 100% tehnički ispravni, a preinake homologirane. Idu na evente pokazivati se i družiti se. Idu na staze voziti se što po Lijepoj našoj što vani. Njih MUP-ovci nisu klepili. Zašto?

Zato jer im nije fora paliti gume, turirati i pucati iz auspuha po garažama i parkiralištima shopping centara i zato što ne žele biti viđeni pored takvih. Oni se uopće ne žele dovesti u takvu situaciju u kakvu su se oni nabrijanci doveli.

Garro 01.02.2022. 00:03

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagr...uzasa-15152197

A eto, svakom se može dogoditi da vozi bez prednje tablice, trećeg štop svjetla, retrovizora, svjetala, col-dva prevelikim ili istrošenim gumama ili da mu na tehničkom nađu 18 grešaka...

Iako, ni ovaj novinar nije sav svoj, otkad su Dugave na zapadnom dijelu Novog Zagreba i bivša Billa u Dugavama.

Exomaniac 01.02.2022. 01:04

Ima i malo dalje, kod Supernove Buzin isto takvih mušterija :D

sad je tamo i tabla nedavno stavljena da je zabranjeno zadržavanje na parkingu izvan radnog vremena i počeli su gasiti svjetla :D

Visage 01.02.2022. 01:49

Citiraj:

Autor Elven (Post 3580696)
Da možda su neki auti imali taj softclose, ali pošto nisam obraćao pažnju kao suvozač, nego sam ih zatvarao "Normalno" :)

Renault Safrane, prvi Safrane, je medju prvima imao tu opciju. Samo je imao drugaciji naziv na tragu vakumskog zatvaranja. Ako bi ostavio vrata polu zatvorena, ili kad malo strse nezatvorena, on bi povukao vrata. Samo jel to imao samo V6 ili je to bila opcija za doplatu svim modelima, stvarno ne znam.

...

Elven 01.02.2022. 08:21

Citiraj:

Autor Garro (Post 3580866)
https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagr...uzasa-15152197

A eto, svakom se može dogoditi da vozi bez prednje tablice, trećeg štop svjetla, retrovizora, svjetala, col-dva prevelikim ili istrošenim gumama ili da mu na tehničkom nađu 18 grešaka...

Iako, ni ovaj novinar nije sav svoj, otkad su Dugave na zapadnom dijelu Novog Zagreba i bivša Billa u Dugavama.

Novinar je napisao da su ih pratili od Zapadnog dijela NZa do odredista iz kojeg nisu mogli izaci.

Ali da, smijesno da se netko tu buni sta ga policija gnjavi, a nema prednju tablicu, unutarnji retrovizor, slick gume na autu...

Al meni jos onaj BMW Compact ne ide iz glave... to je nagrozniji BMW ikad... bolje da je isao tunirat Suzuki Swifta (nekad popularnog za to) nego taj grozni auto.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Elven 01.02.2022. 08:24

Citiraj:

Autor Visage (Post 3580872)
Renault Safrane, prvi Safrane, je medju prvima imao tu opciju. Samo je imao drugaciji naziv na tragu vakumskog zatvaranja. Ako bi ostavio vrata polu zatvorena, ili kad malo strse nezatvorena, on bi povukao vrata. Samo jel to imao samo V6 ili je to bila opcija za doplatu svim modelima, stvarno ne znam.

...

Ako bi ostavio vrata poluzatvorena on ih zatvara elektromotorima?? Pocupao bi yo odmah van!!

Pa dijete mi iz auta izlazi cesto s poluotvorenim vratima (uski parkinzi, ovaj 508 em je sirok em ima ogromna vrata)....

Ok od sad pazim da auto koji cu uzimati apsolutno to nema, ili da iskljucim ili da pocupam. Vec glupost nisam u zivotu cuo.... ljudi vise sami ni vrata ne znaju zatvorit...

Sta je iduce? Robotske ruke koje ti stave ruke na upravljac jer smo postali toliko ljeni da nam ih je tesko samima dignut??

bertone 01.02.2022. 08:38

Citiraj:

Si ti sad sretan?

Wolverine 01.02.2022. 09:23

Citiraj:

Autor Elven (Post 3580891)
Ako bi ostavio vrata poluzatvorena on ih zatvara elektromotorima?? Pocupao bi yo odmah van!!

Pa dijete mi iz auta izlazi cesto s poluotvorenim vratima (uski parkinzi, ovaj 508 em je sirok em ima ogromna vrata)....

Ok od sad pazim da auto koji cu uzimati apsolutno to nema, ili da iskljucim ili da pocupam. Vec glupost nisam u zivotu cuo.... ljudi vise sami ni vrata ne znaju zatvorit...

Sta je iduce? Robotske ruke koje ti stave ruke na upravljac jer smo postali toliko ljeni da nam ih je tesko samima dignut??

Vjerojatno je mislio na to da su zatvorena na prvi zub.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:09.