![]() |
|
No meni ne drži vodu. Nešto se tu dogodilo da je auto počeo hrđati nakon 2 godine.
Ne znam vrijedi li za sve Japance ali kod Mazde je garancija na lak 3 godine a na hrđu mislim 12 godina. Na hrđu se ne odnosi na podvozje IIRC. Citiraj:
Grijana sjedala uglavnom koristim za ljepši spol, svaka koja se vozila u autu samnom se prži na III postavci. 😁 TL;DR: ne vidim potrebu za webasto grijačem. Poslano koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ako ideš u popularno vrijeme i dijelovima Slavonske gdje je uvijek gužva, ta potrošnja je imho super za 2.2L i 150ks. Ja sam tek na 2. rezervaru sa Škodom i maltene sve je između Sljemena i Save pa nisam još imao priliku vidjet kak se ponaša u nekoj kombiniranoj vožnji, ali u 23h i po Zagrebu ide ispod 7L. Opcenito se vozim lakše nego s Ibizom jer je boost dostupan odmah, ne "traži" gaženje, al svejedno Ibiza manje troši bar 0.5-1L i sa 50ks više |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Citiraj:
Potrošnja bi bila još i bolja da nema te regeneracije (DPF-a) koji se pali nakon svakih 280 km. Citiraj:
Koliko laže putno računalo u Škodi? Kod mene je jedno 0,5l (niže) u Mazdi... |
Citiraj:
|
Krivo si protumačio. :) Barem mi se čini. :p
|
Koliko se čekaju novi auti u HR. Oni koji naručuju nešto iz VW grupe će se načekati...
https://net.hr/auto/koliko-se-ceka-n...a-1671d7f67643 |
Info od neki dan.
Kona 9 mj Mokka oko 9 ali nema garancije isporuke ni cijene Juke 4mj Kamiq 9mj Odustali od auta 🤣 |
|
Ma treba to. Jer više ne znamo vrata zatvoriti, otvoriti i zatvoriti prtljažnik, držati volan da auto ne ode iz trake, kočiti ako auto ispred nas koči, krenuti pod ručnom na uzbrdici, okrenuti glavu i pogledati iza sebe prije prestrojavanja itd itd.
I onda se čudimo kako je sve više "loših" vozača na cesti |
https://www.tuev-verband.de/pressemi...ptuntersuchung
Prosjecno 4.7% non-EV automobila starosti 2-3 godine ne prode tehnicki. EV autoa imaju najcesce problem s kocnicama jer ih se puno manje koristi nego na non-EV automobilima. Citiraj:
Najgori od cetiri usporedena EV-a (i3, Zoe, ForTwo) je Tesla Model S. Od kojih 10.7% ne prode tehnicki (2-3 godine stari automobili). Time upada u zadnju trecinu medu non-EV autombilima. @Wolverine lol, jos jedna naljepnica vise s captain obvious upozorenjima za amerikance |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ali soft close apsolutno ne bih htio imati, i iskreno nisam to dosad još ni vidio na autima, nadam se da tog kod nas ni nema... pa veću glupost nisam čuo nikad... da se vrata sama zatvaraju... pa čak i ako lupaš vratima kad ih zatvaraš bolje nego da se ovako nešto dogodi... |
Čitajuć prepiske o benzin/dizel i potrošnjama i kvarovima (uzevši u obzir cijene koje divljaju), iduće ću kupit accenta koji troši 7 litara i ubacit plin unutra. Starci mi imaju accenta, samo redovito održavanje, a voze se ultrajeftino. 400kn više godišnje je rega zbog plina i svakih x godina atest su svi dodatni troškovi. Nije premium segment auta, ali je ultrajeftino ga vozit.
|
Citiraj:
Pa imaš to na autima već desetljećima. Primjer samo jednog od njih W140 S/CL klasa. Druga je stvar što se na balkanu pod full-max-godmode opremom smatra centralno, klima, električno podizanje/spuštanje prozora i android radio sa aliexpresa. TZV full oprema bez kože :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ono kad te zena scima pa zaboravis da si nesto pisao |
Citiraj:
Škoda je ograničila sve proizvodne trake osim za modele Rapid i Enyaq, po kojoj logici ne znam - to je info od brata koji je nedavno preuzeo novu Octaviu 4 (naručena u svibnju, trebala je stići u listopadu - preuzeo ju je pred kraj prosinca). |
Citiraj:
- Rapid se vise ni ne proizvodi (nasljedila ga Scala)? - Enyak i ostali el. modeli imaju prio s ciljem dostizanja CO2 flotnih emisija i zbog toga sto VW pokusava drzati korak s Teslom i kinezima (NIO, BYD i co...). Citiraj:
Citiraj:
Bit ce zanimljivo kroz 1-2 god kad na TUV pocnu dolaziti Model 3 / Model Y, koji su masovni proizvodi. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Jel on to umjesto papučica ima - i + tipke :stoopid: |
Nesto tako ruzno vec dugo nisam vidio. Ok dacia spring vidio sam je live na cesti. Ogavno.
|
Citiraj:
Smijesni i nerealni su s tim konceptima, ljudi zele aute koji normalno izgledaju i voze se kao i svi auti dosad. |
|
Citiraj:
U Švicarskoj je zabranjeno lupati vratima automobila, prati automobile u nedjelju, ali i kositi travnjak. E tamo je soft close hit :) |
Citiraj:
Kakve veze njihova oprema ima s recimo opel astrom koja ima svoju full opremu? Nigdje veze... |
Citiraj:
To je kao da velis, klima? Pa imas to na autima vec 70 godina pih... (Chrysler Imperial, 1953 :P) |
Update za moju xceed.
Danas drugi spremnik goriva. Od rezerve do rezerve BC pokazuje 7.4 l potrošnju, točenje kaže 7.7 l. Ako uzmem u obzir da 10% vremena je radio auto na mjestu, 60% u gradu, 30% autoput. Ja prezadovoljan. Sport mod uključen nekih 30% vremena (čitaj gas do poda). Gledam danas, na autoputu cca 170+ drži oko 3100 okretaja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:52. |
|