PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Dragster 28.03.2025. 13:08

Da

Uglavnom vidi ovaj kit za Folciku :D

https://www.smythkitcars.com/jetta-golf-ute

Mario92 28.03.2025. 13:14

Citiraj:

Autor calypso (Post 3796494)
Ukratko, nekidan su znanstvenici napokon koristili AI za neke smislene stvari (a ne za pisanje pjesmica i dopisa) i dokazali empiricki da je sve ovo sa ljudskim utjecajem na klimatske promjene totalna idiotarija i CO2 footprint je zanemariv u usporedbi sa onim pravim uzrocima klimatskih promjena, a koji su, ajmo to tako reci, galakticke i planetarne naravi... Znaci, varijacije suncevog zracenja, dinamika oceana i slicno...

Dovoljno je proletiti kroz poglavlje 5. Conclusion u ovom dokumentu - https://scienceofclimatechange.org/w...eview-V5-1.pdf, a mozete i koristiti statisticko pogadjalo da vam napravi summary dokumenta i prevede sve na hrvatski...

The anthropogenic CO₂-Global Warming hypothesis, as articulated by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) and supported by researchers such as Mann, Schmidt, and Hausfather, lacks robust empirical support when subjected to rigorous scrutiny. This analysis integrates unadjusted observational data and recent peer-reviewed studies to demonstrate that the assertion of human CO₂ emissions as the primary driver of climate variability since 1750 is not substantiated. Instead, natural processes—including temperature feedbacks, solar variability, and oceanic dynamics—provide a more consistent explanation for observed trends.

A key finding is the minimal contribution of anthropogenic CO₂ emissions to the global carbon cycle. Human emissions, quantified at 10 GtC per year or approximately 4% of the 230 GtC annual flux, are significantly outweighed by natural exchanges—80 GtC from oceanic processes and 140 GtC from terrestrial respiration and photosynthesis [7]. Koutsoyiannis (2024) [7] provide isotopic evidence, showing a stable δ13C net input signature of approximately -13‰ over two centuries, resulting in a 1‰ shift in the δ13C atmospheric content since 1980 despite an 80 ppm CO₂ increase [7, 12]. This limited deviation, relative to the -28‰ fossil fuel signature, indicates that natural fluxes predominantly govern atmospheric composition, a conclusion supported by the 2020 COVID-19 lockdown data, where a 7% reduction from the 2019 human emissions (0.7 GtC) produced no detectable change in Mauna Loa’s CO₂ curve [22]. Koutsoyiannis (2024) [39] estimate a CO₂ residence time of 3.5 to 4 years via a mass balance approach (230 GtC/year flux), contrasting with the IPCC’s model-based 120-year (or more) projection [38, 39]. Harde’s studies (2017, 2019, 2021) [11, 12, 40] reinforce this, deriving residence times of 3 to 4 years, collectively challenging the hypothesis of significant long-term human CO₂ retention.

calypso 28.03.2025. 13:20

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3796504)

OK, ovo je debilno... :D

1v@n 28.03.2025. 14:03

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3796492)
Ista stvar na brzoj cesti van naselja. Ograničenje 100, jutro, ljudi idu na posao. Cesta čista, lijepo vrijeme - ali ne, onaj tamo na početku kolone od 15 auta vozi 60-70, jer ON SMATRA DA JE TP DOVOLJNO. Molim te, to je idiot. Ako ne želiš toliko brzo vozit, zastani i pusti ostale da voze po ograničenju.

Sad ću ti reć isto kako su mene poklopili ovdje kad sam došao s istim stavom.
It’s a speed limit, not a speed suggestion.

Smiriš se, prihvatiš da se taj vozi po propisima i ima svako pravo voziti se toliko, dok god na cesti ne postoji minimalna propisana brzina koju krši.

Ivo_Strojnica 28.03.2025. 14:19

ono šta sam naučija da u autu obično p*zde ljudi koji ne znaju organizirati vrijeme i na koncu kasne tamo gdje trebaju stići :D

prileee 28.03.2025. 15:29

Citiraj:

Ček, hoćeš reći da ti ne pratiš retrovizore i promet iza sebe?
E sad si sve rekao. Bravo :facepalm:

Inače u dosta sam se slučajeva našao s ekipom koja vozi 150+ kmh , više nas, vozili sasvim normalno, bez ikakvih problema (dok ne naiđeš na nekoga koji se izbaci bez gledanja retrovizora).

Naravno da pratim retrovizore, pokusaj smirit zivce, citati s razumijevanjem i potruditi se shvatiti druge sugovornike.

Citiraj:

Znači zbog pacijenata koji ne mogu normalno voziti po ograničenju i držati se osnovnog pravila koje se učio u autoškoli - provjera retrovizora - ostali moraju voziti sporije?
Ajde ne blesaj, molim te

Agresivni raceru, udahni pa citaj. Cinjenica je da velika vecina ljudi ne zna vozit, i to je bio moj point, koji se djelomicno slaze s tvojim, da mentoli ne koriste retrovizore, da ulijecu vama racerima sa 120 u lijevu dok vi letite 160 itd.
I to se nece promijenit, jer ovisi o ljudskom faktoru, a opet kazem, vecina ljudi ne zna vozit ili su optereceni drugim distrakcijama tokom voznje. Zato kad je ogranicenje manje (primjer Austrije) toga nema toliko jer pogodi, svi voze 110.

Disclaimer za ove sa visokim tlakom i poteskocama u razumijevanju: koristim retrovizore, vozim 155 na nasoj autocesti. :chears:

medo 28.03.2025. 15:54

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3796518)
ono šta sam naučija da u autu obično p*zde ljudi koji ne znaju organizirati vrijeme i na koncu kasne tamo gdje trebaju stići :D

I ja sam bio jedan od njih pogotovo u mlađim danima. Sad krenem 10ak minuta ranije i no sikiriki :)

A i svjestan sam da ako ne prođem semafor-dva ili pričekam nekoga da negdje uđe-izađe neću doći puno kasnije tamo gdje moram doći.

Bubba 28.03.2025. 17:10

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3796452)
Nakon Vilacha
...
do malo iza Vilacha

Croatian tragedy. Ide u Wellcum, cmolji za 10€ vinjete.

GreenLife 28.03.2025. 18:20

Citiraj:

Autor prileee (Post 3796531)
Naravno da pratim retrovizore, pokusaj smirit zivce, citati s razumijevanjem i potruditi se shvatiti druge sugovornike.

:zdero2:
Živci? Moji? Ajd dobro... :D
Ja krivo razumio, ti pišeš:
Citiraj:

Ove gluposti gledanje retrovizora i slicno su bas to, gluposti, jer se oslanjanju na ljudski faktor.
Ali ja eto, "krivo razumio" , ok :dobartek:

Citiraj:

Autor prileee (Post 3796531)
Agresivni raceru, udahni pa citaj. Cinjenica je da velika vecina ljudi ne zna vozit, i to je bio moj point, koji se djelomicno slaze s tvojim, da mentoli ne koriste retrovizore, da ulijecu vama racerima sa 120 u lijevu dok vi letite 160 itd.
I to se nece promijenit, jer ovisi o ljudskom faktoru, a opet kazem, vecina ljudi ne zna vozit ili su optereceni drugim distrakcijama tokom voznje. Zato kad je ogranicenje manje (primjer Austrije) toga nema toliko jer pogodi, svi voze 110.

Disclaimer za ove sa visokim tlakom i poteskocama u razumijevanju: koristim retrovizore, vozim 155 na nasoj autocesti. :chears:

Fala mirni čoeče, eto, agresivni rejser neće "svoj visoki tlak" ispuštat ovdje.
:lol2:

Jer čim kreneš pisati činjenice i svoje gledište koje ne odgovaraju pojedincima - odmah si rejser, nervozni papak itd.
Kao da svaki dan idem po autobahnu 260 i hebem svima sve po spisku :kafa:

Ne vrijedi ovdje pisati neke stvari , vidjeli smo to već nekoliko stotina puta.
Pije se kafica, smijem se nekim izjavama i idemo dalje :kafa::roller:

Citiraj:

Definitivno.

Usporedba UHP budget gume na M3 vs. Premium Allseason na PT Cruiseru:

Cuky 28.03.2025. 20:52

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3796368)
Koji k

Koje su to ulice

Semafori - krizanje na remetineckoj kod remetineckog zatvora u smjeru lanista, pa zatim krizanje na remetineckoj kod rotora kod kauflanda u smjeru botinca.

Zatim ceste s izmjenjenim glavnim cestama - krizanje kod dragovoljcevog stadiona prema super andriji, zatim dva krizanja u rapskoj - sa korculanskom i kornatskom, itd itd.

Koji god biser se toga dosjetio je stvarno konj.

Master_Hrc 28.03.2025. 21:25

Citiraj:

....
Dapače - i sam sam dobio kaznu zbog brže vožnje, i jednom zbog ne održavanja distance.
.....

Ako nije tajna kolika je cifra za neodrzavanje razmaka? Priznaj, da li si blico liku ispred? :D

jopis 28.03.2025. 22:40

Citiraj:

Autor xlr (Post 3796205)
Upravo to sto calypso kaze, odvozim zimi od Pule do tunela bez puno muke, ali tamo od Zga do SB-a malo umrem iznutra od muke. Nema te asistencije koja bi te odmorila.

Al da, uljenis se kad je mirno i monotono, to stoji. Lane keeping assist mi je zapravo ful koristan kad recimo otvaram bocu (vode), cackam po infotainmentu (sigh), cistim naocale...

I onda si razmisljam, da mi i izleti zivina na autoputu, mogu samo kociti i moliti se da ce proci. Pitam se dal bi mi tu asistencija mogla sta pomoci, because ljudski refleksi i monotonija... Ima tko iskustva s tim situacijama?

Mene je jednom bas nedavno adaptivni tempomat "spasio" kad sam preticao kolonu kamiona na A3, pa se neki kombi odlucio ubaciti ispred mene sa 110 km/h. Auto je prvi poceo kociti dok sam ja stigao stisnuti papucicu. Mislim da sam u tom trenu pricao nesto ili pogledao u drugom smjeru jer kad sam vratio pogled auto je vec kocio.

Kad ti bilo šta izleti na autocesti, gotov si:D
Moj quattro je preživio 2x. Malo ubijen, ali preživio.
Prvi put jastreb, kojeg sam onak krajičkom oka vidio da dolijeće s lijeve strane u brišućem letu, ali ga je rekao bih sjebao udar vjetra od šlepera iza kojeg je proletio, i aterirao je preko središnje ograde meni u prednje svjetlo i masku. Vozio sam koliko sam vozio (ne ovim tu svetim austrijskim brzinama:roller:), i gospon jastreb je završio cca pol metra u unutrašnjosti motornog prostora. Ono što te zanima - iako imam iznimno dobre reflekse, milijun km pređenih za volanom odavno, vrijeme reakcije u takvoj situaciji koja se desi doslovno par metara ispred tebe, u odnosu na brzinu kretanja, moralo bi bit baš tipa flash gordona da išta napraviš. Ja sam prvo checkirao retrovizor (koji gledam non stop dok vozim po ac) još jednom da vidim smijem li uopće leć na kočnicu, na desnu traku nisam smio jer su bili auti tamo, i sve što sam stigao napravit je ugrist se za usnu i reć e jebiga:hitthewal:.
Drugi šus je bio čagalj, sa nekih 140kmh, otkud se i kako dovukao ne znam, ali rupa na ogradi ovdje na našem dijelu ac uvijek je bilo uz kanale i mostiće.
Njega nisam vidio sve do cca metar dva ispred auta kad je doslovno istrčao ispred mene, na toj brzini i blizini, reakcija je nepostojeća. Tad sam bio na desnoj traci, mrak, sam na tom dijelu, pa sam svejedno odmah kočio ko luđak, reakcija, refleks, i da što prije stanem i vidim šta je polomljeno:roller:.
U oba slučaja sam obzirom na udarac imao minimalnu štetu obzirom na brzinu i događaj.
Ali poanta je da na brzinama kojima se vozi po autocesti vrijeme reakcije čovjeka može bit ne znam kakvo ako se situacija dogodi na nekoj maloj razdaljini ispred vas, tu izbjegavanja nema.
Vozio sam 5,6 godina non stop autocestom 200+km svakodnevno, debila ima napretek - od ovih vozim se stotku i ne jebem nikog ni 5% niti gledam u retrovizore, ekipe koja se ujutro šminka (žene ofc) od ivanića do zagreba neprekidno, ekipe koja vozi 40t šleper i kaže ja sam bog na cesti i izletit ću na lijevu traku kad ja hoću jer sam jači (ili turaka koji čitaju novine ili gledaju filmove na tabletu na volanu, hrpetina...), ekipe koja se vozi lijevom trakom 30km jer im njihova kia ceed ne smije vozit desnom jer će se raspast svaki milimetar ovjesa na apćiha autu (sarkazam ;)), itd itd itd., da ne idem u daljnje krajnosti, ali svakodnevni sati provedeni na autocesti vide i previše svega za oči normalnog vozača. Presretači umjesto da se malo pozabave takvim pojedincima, njima je lakše stat na lipovljane ili popovaču i čekat da naiđe kosovar ili turčin u mečki,audiju, bmwu, koji se vozi 180+, jer ovi gore navedeni su 'manje zlo'....

jopis 28.03.2025. 22:51

Citiraj:

Život s predrasudama i stavom da ZNAŠ kako netko drugi živi je oličenje života u ovoj regiji (da ne napišem balkanu:D).

Evo dat ću ti svoj vlastiti primjer.
Bolesno dijete sam kupio svaki dan u Slavi Raškaj na tuškancu između 12.10 i 12.20, i stizao kući u jas., presvukao se i došao na vrijeme na posao u 14.00h u bročicama 5km dalje (ukupna dužina vožnje cca 130km). Kasnio sam samo 2x, jednom je bila prometna na britancu, drugi put nekakvi prosvjedi na ilici.
Pizdio sam svaki put na likove koji se voze 100 autocestom, nerijetko lijevom trakom po 10-20km i ne jebu živu silu, kamiondžije koji se izbacuju na 20m ispred mene, na ekipu koja uđe u enc traku a nema enc, na ekipu koja se vozi cijelom dužinom brze enc trake 40kmh, na ekipu koja je na mobitelu non stop na autocesti i vozi se po sredini po obje trake, itd itd itd.

Vidiš, ja sam svoje vrijeme potrebno za put imao dobro organizirano, ali vanjski utjecaji su promjenili tijek događanja pa mi je svaki put bilo vrlo vrlo knap, pa sam pizdio, jer nisam želio kasnit zbog tuđe gluposti:D

GreenLife 28.03.2025. 23:09

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3796590)
Ako nije tajna kolika je cifra za neodrzavanje razmaka? Priznaj, da li si blico liku ispred? :D

Njemačka - 100€ za razmak + 30€ obrada + 1 punkt (bio mislim 30-35m od auta ispred, trebao biti 60m - pošto sam vozio 120kmh)
Slikalo me kod čvora A8/B995 u smjeru Austrije. Bilo 2018.g dok još nisam upoznao sve čari DE i A :D
Da sam bio toliko blizu i blicao, ode vozačka bye-bye na 2mj

lowrider 29.03.2025. 08:30

Jedan od vrhunaca genijalnosti je ovo spomenuto ulaženje u ENC traku bez ENC uređaja

1v@n 29.03.2025. 10:37

Ko to more platit :D

https://streamable.com/e/61t17g?

Ivo_Strojnica 29.03.2025. 16:29

Citiraj:

Autor jopis (Post 3796601)
Život s predrasudama i stavom da ZNAŠ kako netko drugi živi je oličenje života u ovoj regiji (da ne napišem balkanu:D).

Evo dat ću ti svoj vlastiti primjer.
Bolesno dijete sam kupio svaki dan u Slavi Raškaj na tuškancu između 12.10 i 12.20, i stizao kući u jas., presvukao se i došao na vrijeme na posao u 14.00h u bročicama 5km dalje (ukupna dužina vožnje cca 130km). Kasnio sam samo 2x, jednom je bila prometna na britancu, drugi put nekakvi prosvjedi na ilici.
Pizdio sam svaki put na likove koji se voze 100 autocestom, nerijetko lijevom trakom po 10-20km i ne jebu živu silu, kamiondžije koji se izbacuju na 20m ispred mene, na ekipu koja uđe u enc traku a nema enc, na ekipu koja se vozi cijelom dužinom brze enc trake 40kmh, na ekipu koja je na mobitelu non stop na autocesti i vozi se po sredini po obje trake, itd itd itd.

Vidiš, ja sam svoje vrijeme potrebno za put imao dobro organizirano, ali vanjski utjecaji su promjenili tijek događanja pa mi je svaki put bilo vrlo vrlo knap, pa sam pizdio, jer nisam želio kasnit zbog tuđe gluposti:D

Ono šta si napisa jest da nisi ima dovoljno vremena, ergo potvrdio šta sam gore napisao.

I nije to predrasuda, već naučena lekcija.
Koju si i sam sad potvrdio. :chears:

1v@n 29.03.2025. 19:49

Malo fotki s parkinga i iz paddocka danas za ljubitelje klasike. Ne znam jel ikog zanimaju ove sa staze, pa evo zasad samo malo statičnih.

https://postimg.cc/gallery/jjStNMP

Tuscan i Sagaris su čista perverzija. Takve aute je samo osoba s dijagnozom mogla smisliti :D
https://streamable.com/surf5r
https://streamable.com/8uqxmm
https://streamable.com/fr5y4x

Amdejac 29.03.2025. 19:56

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3796550)
Croatian tragedy. Ide u Wellcum, cmolji za 10€ vinjete.

Baš su gamad ti Alpski Švabe. :D

Wolverine 29.03.2025. 20:56

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3796694)
Malo fotki s parkinga i iz paddocka danas za ljubitelje klasike. Ne znam jel ikog zanimaju ove sa staze, pa evo zasad samo malo statičnih.

https://postimg.cc/gallery/jjStNMP

Tuscan i Sagaris su čista perverzija. Takve aute je samo osoba s dijagnozom mogla smisliti :D
https://streamable.com/surf5r
https://streamable.com/8uqxmm
https://streamable.com/fr5y4x

Uh Tuscan mi je i dan danas jedan od najljepših automobila. Elegantan a ide ko zvijer.

jopis 30.03.2025. 00:30

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3796661)
Ono šta si napisa jest da nisi ima dovoljno vremena, ergo potvrdio šta sam gore napisao.

I nije to predrasuda, već naučena lekcija.
Koju si i sam sad potvrdio. :chears:

Ti il ne čitaš šta sam ja napisao, ili ne želiš pročitat.
Ajde sad duboko udahni, pročitaj svoj upis, pa pročitaj moj, pa još jednom shvati što je pjesnik htio reći. Al mlad si, naučit ćeš....

OnT - kiša, vidljivost predvečer nikakva, idu ilije iz beča i jovani iz ljubljane kući u RS i Federaciju - 10km od naplatnih do granice - 30ak auta, od toga nabrojanih 20 ili bez svjetala uopće, ili sa dnevnima naprijed, nazad ništa.
Sklop u glavama je teško promjenit, neovisno o proizvođaču automobila.

Cuky 30.03.2025. 03:56

Ispravak netocnog navoda. Ide mujo iz ljubljane/maribora 😁

Wolverine 30.03.2025. 13:46

Citiraj:

Autor jopis (Post 3796716)
Ti il ne čitaš šta sam ja napisao, ili ne želiš pročitat.
Ajde sad duboko udahni, pročitaj svoj upis, pa pročitaj moj, pa još jednom shvati što je pjesnik htio reći. Al mlad si, naučit ćeš....

OnT - kiša, vidljivost predvečer nikakva, idu ilije iz beča i jovani iz ljubljane kući u RS i Federaciju - 10km od naplatnih do granice - 30ak auta, od toga nabrojanih 20 ili bez svjetala uopće, ili sa dnevnima naprijed, nazad ništa.
Sklop u glavama je teško promjenit, neovisno o proizvođaču automobila.

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3796717)
Ispravak netocnog navoda. Ide mujo iz ljubljane/maribora ��

Ali svaki božji petak isto. Već znam da svaki petak ako imam intervenciju u slavoniji da ću izgubit živce zbog bosanskih slovenaca na cesti i sranja koja rade. Ne smiju po Zloveniji pa čim pređu granicu daju si oduška.

Ali evo sad pred sat vremena vozim Držićevom prema autobusnom. Kiša pada, u srednjoj sam traci, dajem žmigavac (znam nemreš bolivit ali eto ulio friški blinkerfluid u BMW pa da pokažem da se ima) i prestrojim se u krajnju lijevu.

Ja sam oko tramvajske stanice nakon petlje, iza mene konj/tele/mamlaz kakoveć još nije ni do petlje došao dakle dobrih 6-7 duljina auta razmaka i lik meni blica :stoopid::no2drug:
Ne znam čime se tip puca ali opako da drži. Da stvar bude bolja iza mene u srednjoj bila S klasa i on isto laganini žmigavac i u lijevu. Mislim da je tip u crnom premijum prstenjavom vozilu htio iskočit iz kože :D

Takvima se treba vozačka poderat na mjestu a auto u prešu i amen.

WraGG 30.03.2025. 14:14

Zanimljivo koliko na ovom forumu ima Vidovitih Milana koji znaju po stilu voznje da se radi o Federalcima na bausteli u Ljubljani... :D

1v@n 30.03.2025. 14:22

Pliz, pa svatko zna da rvat katolik vozi isključivo po propisima (+10-15%) i ne radi apsolutno nikakve greške u prometu koje bi iznervirale drugog rvata katolika :D

xlr 30.03.2025. 14:22

U moje selo prosli tjedan poceli navirati zlovenci, austrijanci i svajcarci, ima ih gro na cestama, ali apartmani i hoteli i dalje prazni... Kako to kako to :D

To si prvi vijesnici proljeca, zvukovi trimera, mjesalica i stemalica. I tu i tamo miris janjeta.

Wolverine 30.03.2025. 15:38

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3796746)
Zanimljivo koliko na ovom forumu ima Vidovitih Milana koji znaju po stilu voznje da se radi o Federalcima na bausteli u Ljubljani... :D

A je, tesko ih je skuzit, bas moras bit vidoviti Milan.
Opcepoznato je da slovenci, svi od reda u vagenima, idu na vikend izlet u BiH. Pola ih ode na Staru Gradisku a pola se izdvoji na cvoru Sredanci.

Ajd tu i tamo neki zalutali u nekom Peugeotu ili Kiji i taj mozda i je slovenac.

A i kad stanes na Inu u Fresh corneru se cuje cisti slovenski. :D

jopis 30.03.2025. 15:53

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3796746)

Ovaj nevidoviti nemilan živi 222 metra od granice, na posao ide JEDINOM cestom do grada, i susreće se sa federalcima s bauštele iz slovenije i austrije svaki dan preko nekoliko puta, a petkom i subotom ujutro da ne spominjem da ne mogu prić kući na 5km zbog istih. Eto, ne nisu muje i ilije iz beča i kranja:fiju::D

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3796754)
A je, tesko ih je skuzit, bas moras bit vidoviti Milan.
Opcepoznato je da slovenci, svi od reda u vagenima, idu na vikend izlet u BiH. Pola ih ode na Staru Gradisku a pola se izdvoji na cvoru Sredanci.

Ajd tu i tamo neki zalutali u nekom Peugeotu ili Kiji i taj mozda i je slovenac.

A i kad stanes na Inu u Fresh corneru se cuje cisti slovenski. :D

Da te malo ispravim, prva trećina ti izlazi na novskoj i ide kod mene na granični, gdje su u ljetnoj sezoni(i preko zimskih praznika also, uskrs i božić da ne spominjem uopće, tad pričamo o faktu da se ne može s naplatnih sić nego si odmah u koloni od 10km za granicu) svaki faking tjedan gužve od 5-6km petkom najčešće, a onda ostatak izlazi dalje na okučanima za prijelaz za b.gradišku, i onaj manji dio ispada dalje put broda:D

GreenLife 30.03.2025. 18:34

Obavijest:

Svi koji planirate put za Slavoniju (ili idete od Bregane ili od Macelja + zgb obilaznica) u razdoblju 17-18-19.04 pripremite živce ili planirajte unaprijed kao backup - alternativne rute.

Pogotovo jer su katolički i pravoslavni Uskrs na isti datum, tako da će bit krkljanac 99%

Što se tiče tih vikendaša:
- radio sam u firmi gdje su htjeli da svaki vikend idemo kući. Znači četvrtak/petak nakon posla u auto i pravac HR. Doživio sam svakakve stvari u tom periodu i nagledao se debila za koje je upitno kako su uopće dobili vozačku (insajd info - u Bosni 50-100€ prije izlaska na test vožnje sve rješava)

medo 30.03.2025. 18:44

Automobili

Citiraj:

Autor xlr (Post 3796748)
U moje selo prosli tjedan poceli navirati zlovenci, austrijanci i svajcarci, ima ih gro na cestama, ali apartmani i hoteli i dalje prazni... Kako to kako to :D

To si prvi vijesnici proljeca, zvukovi trimera, mjesalica i stemalica. I tu i tamo miris janjeta.

Majket’ na otoku Viru ista priča. U 7am te probudi bušilica, fleksa, flaksa… zagorac ili bosanac “mora samo nešto na brzinu…”

Tim ljudima svaki radni dan počne rano ujutro s power toolsima i njima to ide uz jutarnju kavu čak i na radnom odmoru jer kakav drugi odmor postoji budući da se “na kući uvijek ima nešto za radit”. U protivno riskiraju teža mentalna i fizička oboljenja ako preskoče tu rutinu.

John Creasy 30.03.2025. 21:02

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3796290)
Ces da cvilis ko macici za majkom :roller:

čuj situacije.. diskovi/pločice (sad je ds uno) su cvilili nakon montaže na starim čeljustima, i mislio sam da je to u redu jel.. još me stari zajebava šta je s tim, reko to tako mora biti na ovim..
dok nisam došao na tehnički i lik mi kaže da su prednje kočnice u 1% tolerancije inače bi me morao srušit, a 10/15 dana prije kad sam došao vanredno na tehnički čisto da mi odradi valjke, stavljao sam ovdje sliku, bilo je sve ok..
i eto, tu skužim da nešto ne štima, na čeljustima je navoj provrtavan, sad na drugim čeljustima ne škripi više ništa.. ae

Ivo_Strojnica 30.03.2025. 21:11

Citiraj:

Autor jopis (Post 3796716)
Ti il ne čitaš šta sam ja napisao, ili ne želiš pročitat....

Pročita sam ja, pročita, ali ti ne kužiš :D
Doduše, star si, nema više smisla ni pisati :D

jopis 30.03.2025. 21:20

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3796783)
Pročita sam ja, pročita, ali ti ne kužiš :D
Doduše, star si, nema više smisla ni pisati :D

Ti si jedan najobičniji mučki provokator:zdero:

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3796772)
Obavijest:

Svi koji planirate put za Slavoniju (ili idete od Bregane ili od Macelja + zgb obilaznica) u razdoblju 17-18-19.04 pripremite živce ili planirajte unaprijed kao backup - alternativne rute.

Pogotovo jer su katolički i pravoslavni Uskrs na isti datum, tako da će bit krkljanac 99%

Što se tiče tih vikendaša:
- radio sam u firmi gdje su htjeli da svaki vikend idemo kući. Znači četvrtak/petak nakon posla u auto i pravac HR. Doživio sam svakakve stvari u tom periodu i nagledao se debila za koje je upitno kako su uopće dobili vozačku (insajd info - u Bosni 50-100€ prije izlaska na test vožnje sve rješava)

Alaa, nisam to ni gledao za ovu godinu kak pada.
Znači 3 dana na posao s posla umjesto 25km dnevno imat ću 100km:hitthewal: Pasmtr.

Master_Hrc 31.03.2025. 08:33

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3796602)
Njemačka - 100€ za razmak + 30€ obrada + 1 punkt (bio mislim 30-35m od auta ispred, trebao biti 60m - pošto sam vozio 120kmh)
Slikalo me kod čvora A8/B995 u smjeru Austrije. Bilo 2018.g dok još nisam upoznao sve čari DE i A :D
Da sam bio toliko blizu i blicao, ode vozačka bye-bye na 2mj

Pa dobro nije strasno, ovdje je od 700 do 2k, ovisno o opremi, ako si izabrao blicanje onda se cijena penje :D

medo 31.03.2025. 09:01

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3796782)
čuj situacije.. diskovi/pločice (sad je ds uno) su cvilili nakon montaže na starim čeljustima, i mislio sam da je to u redu jel.. još me stari zajebava šta je s tim, reko to tako mora biti na ovim..

Frend i ja zajedno kupimo nove identične diskove i pločice u Tokiću. Na mojem autu cvile na njegovom ne cvile. Moje je montirao moj meho a na njegovom njegov. Ni njemu ni meni nije ništa prije cvililo. Moj meho se izmotava da je to do mojih kliješta.

Kupim drugi auto s tvorničkim kočnicama. Kočnice ne cvile. Donesem mehi Brembo MAX diskove i pločice. On ih montira i za dva dana počne cviliti kao i na starom autu.

Od*ebem mehu i odem drugima. Oni to preslože i ništa ne cvili. Kažu da nije trebao staviti bakrenu mast između kliješta i diskova.

RaneZ 31.03.2025. 09:11

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3796782)
čuj situacije.. diskovi/pločice (sad je ds uno)

Ma meni cvilile 3.12 toliko da sam ih skinuo nakon 48h.
Nista od toga, da sam na stazi ajde, no klinci oko skole cepili usi :roller::hitthewal:

Na frendovom 3rs-u sa manjim diskovima nista...sve ok.

Bubba 31.03.2025. 12:27

Citiraj:

Autor medo (Post 3796818)
Donesem mehi Brembo MAX diskove i pločice. On ih montira i za dva dana počne cviliti kao i na starom autu.

Ja sam silom prilika stavio ovo na Superba (isto kit - diskovi + plocice):

https://imgur.com/a/7QEF9yZ

Pri laganom kocenju cvile. Pocisti se "prasina"(?), ne cvile par dana, onda opet pocnu cviliti. Pomirio sam se naprosto s time.

xlr 31.03.2025. 12:43

Meni je isto bilo s ATE+ATE kombinacijom. Istreses gro love da bi se svi okretali za tobom dok se uparkiravas. Da nisam planirao prodati auto isao bi s promjenom plocica, kako su mi vec pisali tu na forumu.

mamutarka 31.03.2025. 12:56

moje ate galfer kad usporavam cvile, kad nagazim kočnicu niš, nervira al štaš

medo 31.03.2025. 13:17

Automobili

Citiraj:

Autor xlr (Post 3796874)
Meni je isto bilo s ATE+ATE kombinacijom. Istreses gro love da bi se svi okretali za tobom dok se uparkiravas. Da nisam planirao prodati auto isao bi s promjenom plocica, kako su mi vec pisali tu na forumu.

Ponovno sam stavio Brembo MAX diskove nakon skoro 150.000km ali ovaj puta ATE pločice jer Bremba nije bilo (korona). Cvililo je pola kvarta dalje.

ATE reklamiran, stavljen Textar. Cvililo je puno manje samo kod laganog kočenja da bi nakon tjedan-dva postupno nestalo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:25.