![]() |
|
Citiraj:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Citiraj:
Ko HAC famozne tunele :D |
Citiraj:
A znamo što onda slijedi.... Baš čitam, kupce dizelaša/benzinaca sada nazivaju tradicionalnim kupcima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kolega odlučio kupiti auto za ženu za Valentinovo
130 000 kn Max Mora biti manji, obavezno povišeni neki kao Mokka, ignis i sl Ignis ne dolazi u obzir jer je užasna kvaliteta unutrašnjosti. Savjeti? Sve je otišlo gore dobrano... Ja sam mu savjetovao kamiq ako se rastegne na 140 000 Mokka je 135 osnovni |
Kupuje novo?
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Stogod zajebo, nadam se da ce imati lijepih boja dostupnih na lageru jerbo custom crveni ili zuti bi mogao dobiti tek oko velike gospe. Rokovi isporuke su u banani i bolje neka modele bira sukladno tome, a ne sto mu/joj se svidja. Rok mu je i ovako uber kratak
|
Citiraj:
edit: BMW ne odustaje od motora s unutarnjim izgaranjem -> https://www.index.hr/auto/clanak/bmw...i/2333010.aspx cijeli interview: https://www.auto-motor-und-sport.de/...orstand-weber/ |
Citiraj:
Citiraj:
Dobio u naslijeđe stan u BG i prodao ga. Citiraj:
|
Obidje par kuća i otiđe u Citroën i nađe ženski auto😉😏
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
I naravno ako ima kaj na lageru a i to odlazi jako jako brzo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Po službenim specifikacijama jedan id4 ima range od 340-480 km sa 77kWh baterijom. ![]() Ajmo reć da ćeš dobit neku sredinu dakle cca 400 km s tih 77kWh dakle po kWh radiš 5,2 km Ako odeš na Elen od 50kW imaš limit od 45 min što daje cca 37,5kWh punjenja. 37,5kWh ti daje dakle cca 195 km A cijenom od 4,95kn/kW tih 37,5kWh si platio 185 kn 185/195 = 0,95 lipa po km :D To je onak, ugrubo i ovisi o gro stvari (koliko stvarno trošiš, koliko će te stanica punit, u kakvom je stanju baterija....) ![]() |
Ako je računica točna, obistinit će se moje prognoze prije nego sam mislio. 95kn/100km. :eek:
10L/100km atmosferski šestak pod olovnom cipelom košta trenutno oko 120kn/100km. A struja je bome drastično poskupila... O uštedi zbog razlike u nabavnoj cijeni možemo pričati tek nakon nekoliko desetljeća s trenutnog stajališta, popravci uzeti u obzir. Mora benga dobro poskupiti da se anulira cijena novijeg e-auta, čak i rabljenog :D |
Citiraj:
Ali vjerujem da će se država pobrinuti da benzin/dizel cijenom prati trend poskupljenja ;) |
Recycle by Toyota
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...uto&id=2333483 |
@Wolverine - hvala :chears:
@De5tr0yer - ali s EV ima osjecaj "pride and accomplishment"™ :D |
Da sa vama podijelim svoje iznenađenje našim propisima... Nisam očekivao ovo (makar je naravno zdravo razumski), ali ako nemaš rasvjetna tijela sa žarnom niti, ne moraš imati rezervne žarulje u autu... WOW
Članak 99. (1) Vozila kategorije M, N i O, osim autobusa razreda I i razreda II za gradski promet, moraju imati rezervne žarulje za najmanje pola rasvjetnih mjesta na vozilu. (2) Vozila koja su opremljena svjetlosnim tijelima bez žarne niti (ksenon, neon, LED i sl.), ne moraju imati rezervne žarulje. Doduše ne znam tko ima neonska svijetla na autu (osim onih aftermarket koja su realno zabranjena). Ali moram priznati da mi je to bilo cool tada... jes da sam bio klinac, ali sve one Calibre sa neonskim svijetlima ispod... jes da su im stalno pucale neonke na ležećima, ali gušti su gušti! |
Citiraj:
:lol2: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom to sam htio ić provjerit jer mi je na tehničkom spomenuo žaruljice, da ih nemam, ali da će mi progledat kroz prste, ali mi se žurilo, pa se nisam gnjavio, tek danas sam se sjetio to ić provjerit, ali očito me zajebavao samo ili mislio da ću mu uvaljat nekaj za ćevape jer mi je progledao kroz prste. |
Citiraj:
LED svjetla i općenito svjetlosna grupacija su vau i autić baš iskače nasram ostalih crossovera,sjedala su udobna,zadnja klupa nema baš mjesta kao i suvozačevo ( za mene 103 kg i 190 cm teško da koljeno ne bježi ka mijenjacu jer nema prostora i izvor je frustracija 😅 ),gepek je manji nego u BMW-a jedinice onda znaš da je mali. Kvaliteta izrade interijera je osrednja,vidi se malo jeftinije plastike kod rukohvata,infotainment je okej Isto je bilo neko vrijeme dilema kamiq,t-roc i na kraju uzeta Mokka i to za 146 tkn sa dodatnom opremom i bila spremna sutra dan. Poslano sa mog Mi 11 Lite koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Šteta što do sada nisu izmislili kolektore koje bi recimo nazvali baterije u koje bi mogli spremit energiju..eh...
https://i.kym-cdn.com/photos/images/...41/900/9f2.gif |
Citiraj:
Ajme meni majko mila, 95kn/100km, tolko mi je miata trosila i unatoc tome da je bio auto za gust, rogovi bi mi narasli svakih 2 tjedna na pumpi.... Kolko god da sam bio fan ovih električnih tostera mislim da to ide u prilog tome da su jos uvijek elektricni auti igracke za bogate.....brdoviti balkan štaš |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako bilo, jeftinije ispada strujka doma punit na "šteker". |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22. |
|