PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

sakomako 18.05.2014. 15:36

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2597548)
Skidam originalni rom i ostalo za upload na gdrive - nek se nađe...
Za sada mi jedino slike pri slabom svjetlu ne izgledaju dobro. Moram počistit staru SD karticu pa backup postojećeg roma, pa onda stavljam noviji softver.

Kako me čekaš 15 dana kad je F1 stigao jučer?
:D

i lovim jednog indijca na modacu da mi objasni kako pretvara TD-SCDMA romove u WCDMA verzije. Navodno je postupak krajnje jednostavan :)

U postupku sam nabavke pa ne mogu potvrditi, ali koliko sam skužio mislim da se radi o nečemu ovakome:

http://www.youtube.com/watch?v=Dq43JaqWU_U

https://play.google.com/store/apps/d...rStarter&hl=hr

Ako je to rješenje molio bih potvrdu!

Dakok 18.05.2014. 16:12

Što ne možeš potvrditi i za kakvo rješenje moliš potvrdu?
Ako je riječ o provjeri određene frekvancije u 3G pojasu - onda je postupak OK.

Ono o čemu sam gore pisao nema s tim veze.

sakomako 18.05.2014. 16:28

Pretpostavljam da ne postoje u mobitelu posebni čipovi za pojedine frekvencije, a to potvrđuje i tvoj slučaj da se to može riješiti prepravkom ROM-a. Onaj drugi link je za aplikaciju kojom se mogu ako je točno da su sve frekvencije na samom čipu ali nisu omogućene, sa tim programom se mogu pojedine frekvencije za MTK čipove omogućiti ili isključiti jesam li sada jasniji. Nemam trenutno takav mobitel da bih to provjerio.

Na prvom linku na videu otiđi na vrijeme 2:10 i zaustavi pa pogledaj o čemu pričam!

bg_4_l 18.05.2014. 16:34

Citiraj:

Autor sakomako (Post 2597590)
Pretpostavljam da ne postoje u mobitelu posebni čipovi za pojedine frekvencije, a to potvrđuje i tvoj slučaj da se to može riješiti prepravkom ROM-a. Onaj drugi link je za aplikaciju kojom se mogu ako je točno da su sve frekvencije na samom čipu ali nisu omogućene, sa tim programom se mogu pojedine frekvencije za MTK čipove omogućiti ili isključiti jesam li sada jasniji. Nemam trenutno takav mobitel da bih to provjerio.

Bilo bi lijepo kad bi to bio slučaj ali nije. Na gotovo svim čajniz mobitelima možeš omogućiti 900mhz frekvenciju u engineer meniju ali to ne znači da će ti ta frekvencija i raditi ako nije hardverski ostvarena. Postoje čipovi koji imaju tu frekvenciju podržanu i oni koji nemaju. Jedino kad ta fora sa omogućavanjem u engineer meniju pomaže je kad model podržava 900mhz frekvenciju ali je ona onemogućena u romu(a to je također jako rijetko).

sakomako 18.05.2014. 16:41

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2597591)
Bilo bi lijepo kad bi to bio slučaj ali nije. Na gotovo svim čajniz mobitelima možeš omogućiti 900mhz frekvenciju u engineer meniju ali to ne znači da će ti ta frekvencija i raditi ako nije hardverski ostvarena. Postoje čipovi koji imaju tu frekvenciju podržanu i oni koji nemaju. Jedino kad ta fora sa omogućavanjem u engineer meniju pomaže je kad model podržava 900mhz frekvenciju ali je ona onemogućena u romu(a to je također jako rijetko).

Zato sam to i pitao. Novi procesor MT6595 imače u sebi modem koji podržava sve žive frekvencije tako da onda to hardversko nepodržavanje više ne bi trebalo biti problem. Koliko vidim mobitela sa MT6595 procesorom već ima u prodaji, a po logici hardvera trebali bi raditi bilo gdje u svijetu ili možda krivo razmišljam. Ponavljam nemam još takav mobitel, ali logički zaključujem iz opisa hardvera.

Dakok 18.05.2014. 16:51

Ono o čemu sam pisao u postu kojeg si citirao je nešto drugo. Kinezi u mobitele stavljaju 3 vrste primopredajnika za 3G mrežu:

TD-SCDMA
WCDMA
CDMA

Ovaj indijac što ga spominjem kaže da je jednostavno stavio rom za TD-SCDMA verziju mobitela u WCDMA mobitel (inače isti model, samo za drugu mrežu) i pobrisao par datoteka.

skyman 18.05.2014. 17:03

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2597598)
Ono o čemu sam pisao u postu kojeg si citirao je nešto drugo. Kinezi u mobitele stavljaju 3 vrste primopredajnika za 3G mrežu:

TD-SCDMA
WCDMA
CDMA

Ovaj indijac što ga spominjem kaže da je jednostavno stavio rom za TD-SCDMA verziju mobitela u WCDMA mobitel (inače isti model, samo za drugu mrežu) i pobrisao par datoteka.

sta si se vec uhvatio mjenjanja roma, sta ne bi vec taj stock trebao biti dovoljan za potpunu ispravno funkcioniranje moba, buduci da pricamo o coolpadu, ili je ocito smece

Dakok 18.05.2014. 17:32

Ako sam te dobro razumio, hoćeš reći da prva verzija softvera za mobitel koji se pojavio u Kini prije mjesec dana treba funkcionirati savršeno, a ako ima manjih problema - poput slabijih fotki u polumraku - mobitel je smeće.
Dakle - ili je sve savršeno - ili je u pitanju smeće. I to očito.
:)
Jelda se šališ?

Ili mi je draži MIUI, pa se premišljam koju od trenutno dostupnih varijanti odabrati.

P.S.
Zar te svrbi ona Xperia?

skyman 18.05.2014. 17:54

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2597615)
Ako sam te dobro razumio, hoćeš reći da prva verzija softvera za mobitel koji se pojavio u Kini prije mjesec dana treba funkcionirati savršeno, a ako ima manjih problema - poput slabijih fotki u polumraku - mobitel je smeće.
Dakle - ili je sve savršeno - ili je u pitanju smeće. I to očito.
Jelda se šališ?

Ili mi je draži MIUI, pa se premišljam koju od trenutno dostupnih varijanti odabrati.

P.S.
Zar te svrbi ona Xperia?

pa treba mi jos jedan mob za posao, xperia je u privatne svrhe

maa pusti romove, cekamo review a ti okolo sad trazis romove, gledaj brku, covjek je dao review sa stock setupom :D

Dakok 18.05.2014. 18:21

Pomalo. Treba počistit staru SD karticu, napravit nandroid backup, sačekat mikroSIM. Ima tu posla... O kreativnosti i inspiraciji za pisanje recenzije da ne pričam...

Dakok 18.05.2014. 19:32

http://s17.postimg.org/swe3vvj17/IMG...519_010505.jpg
http://s16.postimg.org/xbj44fofl/IMG...519_012007.jpg
Coolpad F1 fotografije

prileee 18.05.2014. 19:47

manje tipkat po forumu, vise tipkat review :fiju::rtfm:

sakomako 18.05.2014. 20:04

Kakvo je mišljenje o novom MT6595 mobitelu?

http://www.dhgate.com/store/product/...3-1|1317651301

3000mahBattery

Ako pali štos sa frekvencijama da se mogu prebaciti na WCDMA ovo bi bila solidna kupovima!

Dakok 18.05.2014. 20:10

Ne postoji štos s frekvencijama. Samo mogućnost da se iskoristi rom od strogo kineske verzije moba za "našu" varijantu istog mobitela.

Brko 18.05.2014. 20:49

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2597518)
Meni te slike, a pogotovo video izgledaju primjetno lošije od npr. onog što je Brko radio s điđom.

Baš sam uspoređivao. Slike su tu negdje, ali video je primjetno lošiji.

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2597520)
@fora, super... meni je drago ali jedan si od malo njih koji nema nikakvih problema sa blinkanjem ekrana, snagom wifi i data mreže, lagom rom-a, grijanjem uređaja, grijanjem baterije, led notifikacijom, pogrešnim vremenom itd. :)

@c-shadow, i meni, ali ne treba zaboraviti da je điđo cca 30% skuplji uređaj.
edit: Vrijeme je bilo dosta loše, malo svjetla, a moram još provjeriti možda sam radio sve slike u Makro modu kamere, pa je možda realno ipak moguće snimiti bolje fotke.

@hrvoje29, kupljen je una 1949deal.

nije baš 30% al ajde :D

kmee 19.05.2014. 09:13

Citiraj:

Autor fora (Post 2597381)
Ja nisam imao thl t5s za usporedbu, ali mi je baš želja usporediti ga s Newmanom n2. Newman n2 ima jednu manu - treba staviti novi rom. To ga ne čini poluproizvodom. Ako možeš povuci koju paralelu valja-nevalja između njih dva.

Možeš li molim te napisati koje romove, kernel i CWM verziju koristiš na ta tri newmana?

fora 19.05.2014. 10:39

CWM by Findlee v.1 v6.0.2.9

http://www.pohrani.com/f/2O/D3/2Vxwh...creenshot1.png

GoodLooker 19.05.2014. 10:46

To je clean oficijelni rom od newmana? Ako je to taj onda gotovo sve radi osim led notifikacije, zagrijavanja i poslovično lošeg wireles i data Prijema.

kmee 19.05.2014. 10:47

Hvala, budem probao tu kombinaciju kad napokon stigne mob.

coconut 19.05.2014. 11:59

Čisto informativno - Cubot X6 je na Pandinom Happy Houru u subotu. Cijene: 161,49$ u prvom i 170,99$ u drugom krugu.

GoodLooker 19.05.2014. 12:07

@Dakok, dosta solidne fotke, nije loše ali nije ni wauu. :)

Brko 19.05.2014. 12:51

Ako nekoga zanima, Jiayu G4C/G4S imaju softversku grešku za GPS modul u zadnjem buildu Androida koji dođe sada na mobu. Prilikom instalacije LEWA OS-a (isto Android 4.2.2.), GPS radi normalno. Samo naravno, Lewu treba debelo čistiti od kineskog bloatwarea.

Španjolci kažu kako bi se GPS bug trebao otkloniti u novoj verziji firmwarea... koji ko zna kad će izaći :D

coconut 19.05.2014. 12:52

Mislim da nema kineskog moba koji će izazvati vauuu efekt na fotkama. Jedini izuzetak bi mogao biti Xiaomi Mi3.

kiksich 19.05.2014. 13:11

Neloše za 195$ ... Amoi A928W

- Octa Core
- 2 điđe rama
- 32 điđe roma(prava rijetkost za kineza) + prima micro sd kartice
- FullHD IPS(5 inča OGS) ekran
- Negdje piše da ima 900/2100mHz a negdje samo 2100mHz na 3G-u(sad, šta je istina, ne znam)

Po dosad viđenom, Amoi radi kvalitetom i cijenom a s ovim modelom i hardverski privlačne uređaje.

kolibri 19.05.2014. 13:13

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2597906)
Ako nekoga zanima, Jiayu G4C/G4S imaju softversku grešku za GPS modul u zadnjem buildu Androida koji dođe sada na mobu. Prilikom instalacije LEWA OS-a (isto Android 4.2.2.), GPS radi normalno. Samo naravno, Lewu treba debelo čistiti od kineskog bloatwarea.

Španjolci kažu kako bi se GPS bug trebao otkloniti u novoj verziji firmwarea... koji ko zna kad će izaći :D

Jel to ona LEWA što je osvanula na ruskom forumu?
Inače na needrom se pojavio Miui v5 za G4S.
Obećajem da ću ga isprobati, samo kad mi na Carini obračunaju pedeve! :hitthewal:

Ag008 19.05.2014. 13:15

Inače se (makar do sada) mogao gotovo svaki GPS problem nekako riješiti kroz MTK ujaka i skidanje EPO datoteke.
Nije mi jasno, što se izmjeni da u jednom sw gps radi dobro a u slj. ne

GoodLooker 19.05.2014. 13:25

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2597929)

Šlampavo naprave ROM, onda u međuvremenu naprave još hrpu modela na kojima zaposle resurse i na kraju nikad ne isprave onaj stari nedostatak.

Necronomicon 19.05.2014. 13:57

Citiraj:

Autor kiksich (Post 2597916)

- Octa Core
- 2 điđe rama
- Negdje piše da ima 900/2100mHz a negdje samo 2100mHz na 3G-u(sad, šta je istina, ne znam)

Po dosad viđenom, Amoi radi kvalitetom i cijenom a s ovim modelom i hardverski privlačne uređaje.

Za*eb! Taman se odlučim i onda se pojavi ovaj Amoi. :D
Kakav je ovaj Amoi kao brand u odnosu na THL, Zopo i Jiayu?
Niža liga ili...?

Inače za Newman N2 meni je najbolji bio Cyanogenmod, nikakvih problema nisam imao, baterija 6h SOT i puna dva dana...
I svi Xtreamerovi su bili dobri i redovno dobivaju updateove.

GoodLooker 19.05.2014. 13:58

Ima li netko iskustva s ovim JIAYU G4S, izgleda mi solidno za cca $150?

pokra89 19.05.2014. 14:04

Citiraj:

Autor kiksich (Post 2597916)

- Octa Core
- 2 điđe rama

Prvo, za kineze uopce nije prava rijetkost 32 gb roma, to su imali mnogi 6589T modeli koji su imali 2 gb rama, a njih nije malo. a drugo, amoi je i do sada radio hardverski privlacne, ali cjenovno i ne bas tako jeftine uredaje, tako da ne znam odakle ti ovo. Oni su tamo ipak ime, i to malo jace

Brko 19.05.2014. 14:09

Citiraj:

Autor kolibri (Post 2597919)
Jel to ona LEWA što je osvanula na ruskom forumu?
Inače na needrom se pojavio Miui v5 za G4S.
Obećajem da ću ga isprobati, samo kad mi na Carini obračunaju pedeve! :hitthewal:

Da, valjda. Do sada jedino što sam radio na mobu je to da sam ga rootao Framarootom 1.9.1 i root funkcionira. Skinuo sam Jiayu.es aplikaciju koja je po meni odlična jer automacki skida alate i sve što treba za određeni model.
Stavio sam CWM recovery jer je orginal na kineskiom klinastom pismu :D

Također nudi official Android zadnju verziju i zadnju verziju tog LeWa OS-a, koji mi se vizualno nikako ne sviđa.

Ma ima MIUI v5 i za G4C na NeedRomu, ali nema previše komentara korisnika da bi se upustio u to.

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2597929)
Inače se (makar do sada) mogao gotovo svaki GPS problem nekako riješiti kroz MTK ujaka i skidanje EPO datoteke.

Igrao sam se malo i sa time danas, niš od tog fixa. Drkao sam sa onim EPO fajlovima, Mobile Uncleom, ručno sam skidao EPO.DAT file i nula bodova.

Koliko otprilike trebam bit vani, bio sam 5 minuta i našao je jedan satelit in view. Dakle, nijedan lock.

coconut 19.05.2014. 14:26

Meni se GPS malo poboljšao na iNewu. Jučer mi je našao poziciju na iGO mapi nakon 3 min iako je traženej još bilo u toku i lockao samo 3 satelita. Još plačem za starim modelom koji mi je u 100 sek našao 13 satelita i lockao 9.

Guls 19.05.2014. 15:15

Evo za kineze...

1. Skini ovo http://ge.tt/4kklvs81/v/02
2. Sa root explorerom kopiraš sva 3 filea u data/misc
3. odeš u setings, gps pa klikneš na gps seteliti pa ti otvori novi prozor
4. Odabereš gps epo assistance i a-gps
5. restartaš mog
6. odeš u mobileuncle tools, nađi YGPS
7. Klikni na karticu informacije
8. Klikni na full pa pričekaj dok ne odradi
9. Klikni na cold pa pričekaj da odradi
10. Restartaj mob

Na mom Zopiću je pomoglo.

hrvoje29 19.05.2014. 15:22

Zanima me dali bi neko moga usporediti npr. Lenovo mobitel od prije cca 1 god. I ovoga sada zanima me dali im kvaliteta uređaja raste. Nemora biti lenovo moze bilo koji brand. Thx

Brko 19.05.2014. 15:28

Citiraj:

Autor Guls (Post 2598032)
Evo za kineze...

1. Skini ovo http://ge.tt/4kklvs81/v/02
2. Sa root explorerom kopiraš sva 3 filea u data/misc
3. odeš u setings, gps pa klikneš na gps seteliti pa ti otvori novi prozor
4. Odabereš gps epo assistance i a-gps
5. restartaš mog
6. odeš u mobileuncle tools, nađi YGPS
7. Klikni na karticu informacije
8. Klikni na full pa pričekaj dok ne odradi
9. Klikni na cold pa pričekaj da odradi
10. Restartaj mob

Na mom Zopiću je pomoglo.

Koji točno fajl? Tvoj link mi daje tonu toga :D

c-shadow 19.05.2014. 15:34

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2597971)
Ma ima MIUI v5 i za G4C na NeedRomu, ali nema previše komentara korisnika da bi se upustio u to.

MIUI ima hrpu bugova i na Xiaomi modelima, dovoljno je pogledati threadove na službenom forumu :-)
Baci oko na službeni miui forum, ima tamo thread s popisom 100-ak uređaja koji su kvalitetno portani, a nisu među službeno podržanima. Pa pogledaj da se nije možda pojavio G4C.

Citiraj:

Igrao sam se malo i sa time danas, niš od tog fixa. Drkao sam sa onim EPO fajlovima, Mobile Uncleom, ručno sam skidao EPO.DAT file i nula bodova.
Kad sam zadnji put to na ruke radio, bilo je dovoljno kopirati EPO datoteke u /data/misc i ako treba posložiti permissione, a kroz mobile uncle (ako nema u settings) samo uključiti EPO. Mob bi trebao sam skužiti da ima friške datoteke, što se i vidi u ujaku, ako odeš na Location Engineer Mode pa na EPO, mora ispisati EPO file info (start i expire time).

Guls 19.05.2014. 15:37

ne znam, ali meni daje ovo i taj fajl se mora skinuti :)

Citiraj:

Autor hrvoje29 (Post 2598038)
Zanima me dali bi neko moga usporediti npr. Lenovo mobitel od prije cca 1 god. I ovoga sada zanima me dali im kvaliteta uređaja raste. Nemora biti lenovo moze bilo koji brand. Thx

Ne znam za hardver, ali znam da im ROM-ovi postaju sve bolji i bolji, pogotovo na S seriji novi Vibe romovi kickaju ass

and extra, probao sam MIUI na starom LG-u, na HTC-u, na Zopu i Lenovu. Iz početka je sve super, fluidno, brzo, vizualno atraktivno. No kako vrijeme prolazi, ROM se drastično usporava, dolazi do raznoraznih smrzavanja, zaštekavanja, dojma sam da se sve nekako počinje vući, makar čistio keš s brenerom. Nakon factory reseta prodiše i tako u krug. Jako dobar rom s puno potencijala, ali ne znam što ga toliko ubije.

kolibri 19.05.2014. 15:59

Citiraj:

Autor Guls (Post 2598053)

and extra, probao sam MIUI na starom LG-u, na HTC-u, na Zopu i Lenovu. Iz početka je sve super, fluidno, brzo, vizualno atraktivno. No kako vrijeme prolazi, ROM se drastično usporava, dolazi do raznoraznih smrzavanja, zaštekavanja, dojma sam da se sve nekako počinje vući, makar čistio keš s brenerom. Nakon factory reseta prodiše i tako u krug. Jako dobar rom s puno potencijala, ali ne znam što ga toliko ubije.

No daj nemoj... :D
A koji Android se nakon nakon nekog vremena ne ulijeni?
Pa i moj SGS2 sa stock ROMom je sad, nakon godinu i pol nakon zadnjeg tvorničkog reseta, postao poprilično spor...
iOS je već sasvim druga priča... :)

Superior 19.05.2014. 16:07

Mogu vam reći da je moje iskustvo takvo da je bio game changer na 4.2.1 verziji androida. Nema više štekanja ni poslije nekoliko mjeseci. Isprobano na više kineskih mobitela.

puding22 19.05.2014. 16:59

Da vas pitam jel kako teško promijeniti LCD i TP na uređaju.
Imam jedan THL W100 kojemu je otišao vanjski dio ekrana TP
I jedan Jiake kojem je otišao unutarnji.... LCD
Šta mislite jesu li svi slično sastavljeni unutra.
Da znam prije nego se upustim u pothvat :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00.