![]() |
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=Dq43JaqWU_U https://play.google.com/store/apps/d...rStarter&hl=hr Ako je to rješenje molio bih potvrdu! |
Što ne možeš potvrditi i za kakvo rješenje moliš potvrdu?
Ako je riječ o provjeri određene frekvancije u 3G pojasu - onda je postupak OK. Ono o čemu sam gore pisao nema s tim veze. |
Pretpostavljam da ne postoje u mobitelu posebni čipovi za pojedine frekvencije, a to potvrđuje i tvoj slučaj da se to može riješiti prepravkom ROM-a. Onaj drugi link je za aplikaciju kojom se mogu ako je točno da su sve frekvencije na samom čipu ali nisu omogućene, sa tim programom se mogu pojedine frekvencije za MTK čipove omogućiti ili isključiti jesam li sada jasniji. Nemam trenutno takav mobitel da bih to provjerio.
Na prvom linku na videu otiđi na vrijeme 2:10 i zaustavi pa pogledaj o čemu pričam! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ono o čemu sam pisao u postu kojeg si citirao je nešto drugo. Kinezi u mobitele stavljaju 3 vrste primopredajnika za 3G mrežu:
TD-SCDMA WCDMA CDMA Ovaj indijac što ga spominjem kaže da je jednostavno stavio rom za TD-SCDMA verziju mobitela u WCDMA mobitel (inače isti model, samo za drugu mrežu) i pobrisao par datoteka. |
Citiraj:
|
Ako sam te dobro razumio, hoćeš reći da prva verzija softvera za mobitel koji se pojavio u Kini prije mjesec dana treba funkcionirati savršeno, a ako ima manjih problema - poput slabijih fotki u polumraku - mobitel je smeće.
Dakle - ili je sve savršeno - ili je u pitanju smeće. I to očito. :) Jelda se šališ? Ili mi je draži MIUI, pa se premišljam koju od trenutno dostupnih varijanti odabrati. P.S. Zar te svrbi ona Xperia? |
Citiraj:
maa pusti romove, cekamo review a ti okolo sad trazis romove, gledaj brku, covjek je dao review sa stock setupom :D |
:)
Pomalo. Treba počistit staru SD karticu, napravit nandroid backup, sačekat mikroSIM. Ima tu posla... O kreativnosti i inspiraciji za pisanje recenzije da ne pričam... |
|
manje tipkat po forumu, vise tipkat review :fiju::rtfm:
|
Kakvo je mišljenje o novom MT6595 mobitelu?
http://www.dhgate.com/store/product/...3-1|1317651301 3000mahBattery Ako pali štos sa frekvencijama da se mogu prebaciti na WCDMA ovo bi bila solidna kupovima! |
Ne postoji štos s frekvencijama. Samo mogućnost da se iskoristi rom od strogo kineske verzije moba za "našu" varijantu istog mobitela.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
To je clean oficijelni rom od newmana? Ako je to taj onda gotovo sve radi osim led notifikacije, zagrijavanja i poslovično lošeg wireles i data Prijema.
|
Hvala, budem probao tu kombinaciju kad napokon stigne mob.
|
Čisto informativno - Cubot X6 je na Pandinom Happy Houru u subotu. Cijene: 161,49$ u prvom i 170,99$ u drugom krugu.
|
@Dakok, dosta solidne fotke, nije loše ali nije ni wauu. :)
|
Ako nekoga zanima, Jiayu G4C/G4S imaju softversku grešku za GPS modul u zadnjem buildu Androida koji dođe sada na mobu. Prilikom instalacije LEWA OS-a (isto Android 4.2.2.), GPS radi normalno. Samo naravno, Lewu treba debelo čistiti od kineskog bloatwarea.
Španjolci kažu kako bi se GPS bug trebao otkloniti u novoj verziji firmwarea... koji ko zna kad će izaći :D |
Mislim da nema kineskog moba koji će izazvati vauuu efekt na fotkama. Jedini izuzetak bi mogao biti Xiaomi Mi3.
|
Neloše za 195$ ... Amoi A928W
- Octa Core - 2 điđe rama - 32 điđe roma(prava rijetkost za kineza) + prima micro sd kartice - FullHD IPS(5 inča OGS) ekran - Negdje piše da ima 900/2100mHz a negdje samo 2100mHz na 3G-u(sad, šta je istina, ne znam) Po dosad viđenom, Amoi radi kvalitetom i cijenom a s ovim modelom i hardverski privlačne uređaje. |
Citiraj:
Inače na needrom se pojavio Miui v5 za G4S. Obećajem da ću ga isprobati, samo kad mi na Carini obračunaju pedeve! :hitthewal: |
Inače se (makar do sada) mogao gotovo svaki GPS problem nekako riješiti kroz MTK ujaka i skidanje EPO datoteke.
Nije mi jasno, što se izmjeni da u jednom sw gps radi dobro a u slj. ne |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kakav je ovaj Amoi kao brand u odnosu na THL, Zopo i Jiayu? Niža liga ili...? Inače za Newman N2 meni je najbolji bio Cyanogenmod, nikakvih problema nisam imao, baterija 6h SOT i puna dva dana... I svi Xtreamerovi su bili dobri i redovno dobivaju updateove. |
Ima li netko iskustva s ovim JIAYU G4S, izgleda mi solidno za cca $150?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stavio sam CWM recovery jer je orginal na kineskiom klinastom pismu :D Također nudi official Android zadnju verziju i zadnju verziju tog LeWa OS-a, koji mi se vizualno nikako ne sviđa. Ma ima MIUI v5 i za G4C na NeedRomu, ali nema previše komentara korisnika da bi se upustio u to. Citiraj:
Koliko otprilike trebam bit vani, bio sam 5 minuta i našao je jedan satelit in view. Dakle, nijedan lock. |
Meni se GPS malo poboljšao na iNewu. Jučer mi je našao poziciju na iGO mapi nakon 3 min iako je traženej još bilo u toku i lockao samo 3 satelita. Još plačem za starim modelom koji mi je u 100 sek našao 13 satelita i lockao 9.
|
Evo za kineze...
1. Skini ovo http://ge.tt/4kklvs81/v/02 2. Sa root explorerom kopiraš sva 3 filea u data/misc 3. odeš u setings, gps pa klikneš na gps seteliti pa ti otvori novi prozor 4. Odabereš gps epo assistance i a-gps 5. restartaš mog 6. odeš u mobileuncle tools, nađi YGPS 7. Klikni na karticu informacije 8. Klikni na full pa pričekaj dok ne odradi 9. Klikni na cold pa pričekaj da odradi 10. Restartaj mob Na mom Zopiću je pomoglo. |
Zanima me dali bi neko moga usporediti npr. Lenovo mobitel od prije cca 1 god. I ovoga sada zanima me dali im kvaliteta uređaja raste. Nemora biti lenovo moze bilo koji brand. Thx
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Baci oko na službeni miui forum, ima tamo thread s popisom 100-ak uređaja koji su kvalitetno portani, a nisu među službeno podržanima. Pa pogledaj da se nije možda pojavio G4C. Citiraj:
|
ne znam, ali meni daje ovo i taj fajl se mora skinuti :)
Citiraj:
and extra, probao sam MIUI na starom LG-u, na HTC-u, na Zopu i Lenovu. Iz početka je sve super, fluidno, brzo, vizualno atraktivno. No kako vrijeme prolazi, ROM se drastično usporava, dolazi do raznoraznih smrzavanja, zaštekavanja, dojma sam da se sve nekako počinje vući, makar čistio keš s brenerom. Nakon factory reseta prodiše i tako u krug. Jako dobar rom s puno potencijala, ali ne znam što ga toliko ubije. |
Citiraj:
A koji Android se nakon nakon nekog vremena ne ulijeni? Pa i moj SGS2 sa stock ROMom je sad, nakon godinu i pol nakon zadnjeg tvorničkog reseta, postao poprilično spor... iOS je već sasvim druga priča... :) |
Mogu vam reći da je moje iskustvo takvo da je bio game changer na 4.2.1 verziji androida. Nema više štekanja ni poslije nekoliko mjeseci. Isprobano na više kineskih mobitela.
|
Da vas pitam jel kako teško promijeniti LCD i TP na uređaju.
Imam jedan THL W100 kojemu je otišao vanjski dio ekrana TP I jedan Jiake kojem je otišao unutarnji.... LCD Šta mislite jesu li svi slično sastavljeni unutra. Da znam prije nego se upustim u pothvat :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00. |