PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

GoGzS 10.01.2022. 10:02

Ja se isto nadam da nije zatvoreno za stalno. Odradio sam to sa S40 i bas sam mislio na proljece kad nabacim nove gume odradit i sa C70. Da vidim kako se taj auto ponasa (em je snazniji, em je dosta tezi). Sjecam se da je Oryx jos 2020. nudio te tecaje na Micevcu. Steta ako je zatvoreno :(

Elven 10.01.2022. 10:03

O jebem ti....
ja sam na pravom bio prije jedno 8 mjeseci, i guštao se ić opet i sad je permanently closed? :((((((

kakva šteta.

edit: sad provjerio, nije 8 mjeseci, više od godinu dana već prošlo, 10.2020....

Juice 10.01.2022. 10:16

Rimac je preuzeo Mićevac, zato je zatvoren :D

Wolverine 10.01.2022. 10:40

Citiraj:

Autor Juice (Post 3575372)
Rimac je preuzeo Mićevac, zato je zatvoren :D

To je sad rezervirano za Rimca i Bugatije :D
Taman posla da će dat da mu mi obični pezenti sad idemo tam zagađivat i prljat asfalt svojim krampovima. :lol2:

Elven 10.01.2022. 11:20

Nadam se da se zafrkavate, ali da, to više nije centar sigurne vožnje :((

Ovo je vijest od 28.09.2021.:

Dvodnevni oktanski vikend, na poligonu nekadašnjeg Centra sigurne vožnje u Mičevcu, nadomak Zagreba,...

https://haks.hr/2021/09/28/autoslalo...jim-sekundama/

20.01.2021. su još to nazivali ORYX-ovom stazom....

edit: sad mi upravo frend potvrdio da je Rimac koncesija...

GoGzS 10.01.2022. 11:31

Ako nitko ne nazove Oryx, budem ja nakon posla pa pitam imaju li tecaj sigurne voznje jos u ponudi pa postam ovdje. Bas steta ako je zatvoreno za javnost.

Elven 10.01.2022. 11:48

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3575399)
Ako nitko ne nazove Oryx, budem ja nakon posla pa pitam imaju li tecaj sigurne voznje jos u ponudi pa postam ovdje. Bas steta ako je zatvoreno za javnost.

ksonofre je zvao Zubak i njemu su potvrdili. A i meni je frend potvrdio (koji radio u HAKS-u) da je to koncesija Rimac sad.

Možda da se skupi nas par, pa odemo u Austriju ili Sloveniju? Ovo u Austriji izgleda mrak, ali ne znam dal pričaju na engleskom...

https://www.oeamtc.at/fahrtechnik/fa...dlhof-40816987

Milentije 10.01.2022. 12:33

U Beogradu imate NAVAK. Pričaju i na engleskom. :D

https://navak.rs/en/

Elven 10.01.2022. 12:49

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3575416)
U Beogradu imate NAVAK. Pričaju i na engleskom. :D

https://navak.rs/en/

Zanimljiv je Navak, vidim da tamo vozimo s njihovim autima, što je i plus i minus... a eto, i pričaju engleski, da ih ceo svet razume :goood:

Swarm dude 10.01.2022. 12:57

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3575399)

Riknulo je to komplet, znam instruktora koji je radio u Centru i autoškoli...

Mario92 10.01.2022. 13:10

A ja sam taman mislil ove godine i sebe i ženu dopeljat na Mičevec da se učimo na situacijama a sad kifla :(

Šteta, i nemrem vjerovat da nemamo alternativu u blizini, s obzirom na vozačku kulturu rekel bi da bi nam trebalo bar 10 takvih poligona i to obavezno za autoškole isto...

njuskalo 10.01.2022. 13:15

Ja sam im poslao upit za Mičevac i dobio sam odgovor, doduše ništa osim da nema više mi nisu rekli :D
Citiraj:

Poštovani gospodine njuskalo,

Uprava Zubak grupe je krajem lipnja 2021 donijela odluku da se više nećemo baviti pružanjem usluge treninga sigurne i EKO vožnje a sve kako bismo se još više mogli fokusirati na naše druge djelatnosti.
Hvala Vam na upitu i povjerenju koje ste nam ukazali, rado stojim na raspolaganju vezano za druge usluge koje pružamo.

Srdačan pozdrav i ugodan dan,

Elven 10.01.2022. 14:19

Vidim da nas ima dosta zainteresiranih, možda da oformimo PCE ekipu i da cijela grupa budemo samo mi, i odemo u Austriju, Sloveniju ili Beograd?

Možemo i dodatnu temu otvoriti za to i organizaciju?

lowrider 10.01.2022. 15:16

A staza u Novom Marofu?

GoGzS 10.01.2022. 15:25

Samo da budemo jasni sta tko zeli. Ja zelim vidit kako se moj auto ponasa. Razne diving courseve, safe driving, track days etc. sam prosao u svakakvim rental autima. Mozemo i na tako nesto, ali me to u ovom slucaju manje zanima od toga da se malo izvrtim i proklizem u autu koji cu prek ljeta provozati 8k km popreko Europe :)

Novi Marof je karting staza na koju se moze i autom, cini se zabavno i sve, al onda radije track day na Grobniku.

njuskalo 10.01.2022. 15:32

Mene više zanima ovaj dio s simuliranim lošim vremenskim uvjetima i iznenadnim situacijama. I svakako bi htio to probat u svom autu. Track day-eve sam vozio i to je isto super ( i za sam apsolutno za Grobnik, Novi Marof je ipak malo manja staza i nije baš za veće aute, doslovno cijeli krug prođem u drugoj).
Austrija mi se čini fora, jer kolko sam skužio slična je shema ko što je bilo na Mičevcu, i može se svojim autom vozit, dok u Beogradu samo njihovim?
Jedino me malo strah cijene, pošto je Oryx bio 1600kn, računam da će u Austriji bit 3k a to mi ipak malo puno...
edit: malo bolje prosurfao po stranicama koristeci google translate, i ispada 243 eur trening u Austriji, i imaju jedno 6 poligona. Treba vidjet koji su nam najbliže pa ni nije tak strašno, samo i dalje nisam skužio jel se vozi svojim autom ili njihovim.

Elven 10.01.2022. 16:49

Ja sam primarno za vožnju svojim autom, da ga još bolje upoznam, mislim zainteresiran sam i za rental track day dane, ali to je neš drugo, nisam nikad bio, ali planiram i to.

Ovdje više mislim da odemo negdje ala Mičevac, primarno sa svojim autima if possible.

zvonac 10.01.2022. 19:55

Pozdrav ljudovi..Malo gledam ljetne gume, znam da ima još tri mjeseca, al taman da izaberem favorita do tad:D

Gledam neke bolje gume, Conti PC6, Michelin Primacy 4..
Čak gledam Pilot Sport 4 al te gume i koštaju više od ove dvije, pitanje je,dal je tolko bolja u perfomansama da bi opravdala većom cijenom? Sad, dal je Pilot 4 guma bez kompromisa?

Prethodne gume su mi bile Goodyear EfficientGrip Performance, ok su bile, sad tražim ipak nekaj bolje, naglasak je stavljen na držanje ceste, mokro-suho kao i kočenje..

Dimenzije su 205/55/16

1v@n 10.01.2022. 20:33

Zagužvalo se u Elonovim tunelima
https://www.carscoops.com/2022/01/th...d-at-ces-2022/

Exomaniac 10.01.2022. 20:50

Hmm, kad bi se samo netko sjetio postaviti nekoliko većih vozila koja će voziti po jednom krugu, potencijalno metalnih šina, kako bi što veći broj ljudi stao u što manji prostor vozila. To bi mogla biti ideja koja bi revolucionarizirala promet u tunelima pod zemljom.

Elven 10.01.2022. 20:52

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3575534)
Pozdrav ljudovi..Malo gledam ljetne gume, znam da ima još tri mjeseca, al taman da izaberem favorita do tad:D

Gledam neke bolje gume, Conti PC6, Michelin Primacy 4..
Čak gledam Pilot Sport 4 al te gume i koštaju više od ove dvije, pitanje je,dal je tolko bolja u perfomansama da bi opravdala većom cijenom? Sad, dal je Pilot 4 guma bez kompromisa?

Prethodne gume su mi bile Goodyear EfficientGrip Performance, ok su bile, sad tražim ipak nekaj bolje, naglasak je stavljen na držanje ceste, mokro-suho kao i kočenje..

Dimenzije su 205/55/16

Našao si Pilot Sport u toj dimenziji? Ja sam bio u sličnim dilemama, i na kraju sam uzeo Bridgestone Potezna Sport (izašle prošle godine tek) i jako sam zadovoljan. Čak su mi iznimno smanjile body lean, prije toga sam imao Dunlop Sportmaxx RT2

Hamm 10.01.2022. 21:00

Pred kraj ljeta sam uzeo nove continental premium contac 6. Prije toga dam vozio peticu. Nemam kaj za zaliti i mislim da kaj god uzmes od premium segmenta da ce ti biti dobro.

zvonac 10.01.2022. 21:33

Citiraj:

Autor Elven (Post 3575552)
Našao si Pilot Sport u toj dimenziji? Ja sam bio u sličnim dilemama, i na kraju sam uzeo Bridgestone Potezna Sport (izašle prošle godine tek) i jako sam zadovoljan. Čak su mi iznimno smanjile body lean, prije toga sam imao Dunlop Sportmaxx RT2

Ma negdje sam gledal, ima po nekim web shopovima, al cijena je poprilicna..

Potenza sport je u dimenziji 205/55/16?
Aj napisi svoje dojmove i ak moze usporedba s nekim prijasnjim gumama.
Citiraj:

Autor Hamm (Post 3575555)
Pred kraj ljeta sam uzeo nove continental premium contac 6. Prije toga dam vozio peticu. Nemam kaj za zaliti i mislim da kaj god uzmes od premium segmenta da ce ti biti dobro.

A cuj, na preporuku sam uzel GY EGP, gume su ok. Sad bih uzeo neke bolje, mislim da sam imao jos prije par godina conti pc2 i bile su vrhunske, al stvarno, bomba od gume, samo kaj su se dost trosile, navodno je to ispravljeno na PC6 modelu, pa ak su boljke rijesene, mogao bih bacit oko opet na PC6..

Ponuda je velika, a svaka guma ima neki svoj adut i sad je dost tijesno kod odabira nekog favorita..

Max_Damage 10.01.2022. 21:48

Pametni ljudi, trebam savjet. Naime, kupil inox nosače tablica a kako mi je na autu plastika, na koju se zašrafi nosač, dolje izbočena (znači sa profila je u obliku L), ne mogu staviti onaj donji dio nosača. Jedino kaj mi pada na pamet je da kupim nešto slično na slici dolje(izbušim rupu u plastici, stavim bazu, zatim na nosač stavim glavu pa onda tablicu i onda utaknem na bazu). Ak nemate bolju soluciju, di to kupiti kod nas ds je fi negdi oko 5mm da baš ne izbušim rupetinu na plastici) https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eddfdd0d26.jpg

vga killer 10.01.2022. 22:14

Riješi se okvira i pređi na čičke.
Nema zveckanja tablice, drži odlično i elegantnije izgleda

xlr 10.01.2022. 22:48

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3575548)

Sjetilo me na onaj video kako nastaju prometne guzve :)
https://youtu.be/ZNLIoolCeKI

Max_Damage 10.01.2022. 22:52

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3575573)
Riješi se okvira i pređi na čičke.
Nema zveckanja tablice, drži odlično i elegantnije izgleda

Ok, budem probal. To bi trebalo držati, nebu to otpalo od vibracija? Po nekoj logici, to je bolje od obostrano ljepljive trake?

vga killer 10.01.2022. 23:22

Drze do 270 testirano
Kupio u Zubaku i već par god nikad problema. Čičak je stvarno jak i ak nekoristiš špahtlu za skidat koju dobiš s njima, nema sanse da ne spigaš tablicu prilikom skidanja

Hamm 11.01.2022. 07:23

@zvonac…razlike su tak male da kaj god sa uzmes od boljih ce biti ok. Ove godine sam uzeo zimske bridgestone lm005 jerbo nisam imao kod svog coeka continentalke ili su bil puno skuplje. Nekaj je biloz savrseno dobro drze gume po slinsvoj, mokroj i cesti s malo do srednje snijega. Point je da je sve to ok kaj god sa uzmes.

@vga… ovak nekaj? https://www.conrad.hr/p/iwh-drzac-re...x-8-cm-1399060

Jedan dio se lijepi na auto ili ide jedna strana cicka u okviru koji je manji od tablice tak da se ne vidi? Znam da ljudi montiraju s onom dvostrukom trakom za kupaonska ogledala. To ne bi keljio na auto nema sanse.

vga killer 11.01.2022. 08:48

Toe to, imas u Zubaku za iste pare bez da čekaš.
Jedna strana se lijepi na tablicu, druga na mjesto za okvir na autu....malo su manje dimenzije nego sama tablice tak da se ni ne vidi
Jedino dobro ocistis sa alkoholom i dobro je malo sa fenom zagrijat da ljepilo jos bolje primi

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.