PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Cilim 02.07.2018. 23:11

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3208330)
Ovdje stoji da je samo Osnovni paket 129,00 kn !!!

http://www.bnet.hr/televizija/turbo_tv#?of=tab1

Da ali meni je sad taj stari Osnovni digitalni paket (40 TV programa) 89 kn, a oni pisu da ce mi ga od 01.08. dignuti na 105 kn.

Stipest 03.07.2018. 02:10

Mislim da ne mogu mijenjati stavke ugovora. Znaći cijena ostaje ista. Jedino ako je bez ugovorne obveze, onda možda mogu.

Brko 03.07.2018. 07:02

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3208389)
Mislim da ne mogu mijenjati stavke ugovora. Znaći cijena ostaje ista. Jedino ako je bez ugovorne obveze, onda možda mogu.

To sam baš htio reći. Nema mi logike da dižu cijenu nekome pod UO pa da ovaj ima pravo besplatnog raskida ugovora i da ode konkurenciji for free.
No ekipa koja nema UO, njima se uvjeti mogu mjenjati.

Sent from Usreo Mobara

the chosen one 03.07.2018. 09:32

Citiraj:

Kaže HAKOM: "Operator je istekom razdoblja obveznog trajanja pretplatničkog ugovora dužan nastaviti pružati ugovorene usluge pod uvjetima ugovorenim pretplatničkim ugovorom te sukladno važećim općim uvjetima i cjeniku"

Tako da (pretpostavljam) ako operater promijeni opće uvijete i cjenik - mogu promjeniti cijenu paketa

rak21 03.07.2018. 11:06

Moze li se ugovoriti zamzrzavanje usluge i kako? Od 15.07. do 1.9. mi ne treba net..

Cilim 03.07.2018. 14:35

Citiraj:

Dobro znas sto mene muci, prvenstveno svaka promjena paketa ili usluge od sadasnje (koja mi je sad bez ugovorne obaveze) nosi sa sobom oduzimanje B.net kartice i starog STB-a i dodjela novog STB-a Kaon, sto mi se uopce ne svidja.

spilice 03.07.2018. 14:56

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3208548)
Dobro znas sto mene muci, prvenstveno svaka promjena paketa ili usluge od sadasnje (koja mi je sad bez ugovorne obaveze) nosi sa sobom oduzimanje B.net kartice i starog STB-a i dodjela novog STB-a Kaon, sto mi se uopce ne svidja.

Ja sam dugo zbog ovoga bio bez ugovorne obveze, sa Conaxom.

Popustio sam kada su mi dali 50% popusta za 3D ( u 11. mjesecu prošle godine ).

Stipest 03.07.2018. 15:27

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3208548)

Znam i mislim da se ne moraš brinuti ( barem zbog ovoga sada) Moja susjeda starija osoba ima hrvatski paket. Mnogi ovdje i ne znaju šta je to. To je bilo prije 10-15 godina postojao je taj hrvatski paket za penzionere. Svi naši kanali + nekoliko lokalnih. Trebalo je donjeti odrezak od mirovine i to je koštalo 15 kn. Analogni signal. Poanta je da ona to još uvijek ima i plača tih 15 kn. Njoj ne treba ništa drugo, a B-net NE MOŽE prekinitu ugovor na silu.

Cilim 03.07.2018. 16:07

Citiraj:

Autor spilice (Post 3208553)
Ja sam dugo zbog ovoga bio bez ugovorne obveze, sa Conaxom.

Popustio sam kada su mi dali 50% popusta za 3D ( u 11. mjesecu prošle godine ).

U 5 mjesecu dobio isto dobru ponudu ali traze zamjenu STB-a, pa nisam pristao
Citiraj:

Autor Stipest (Post 3208565)
Znam i mislim da se ne moraš brinuti ( barem zbog ovoga sada) Moja susjeda starija osoba ima hrvatski paket. Mnogi ovdje i ne znaju šta je to. To je bilo prije 10-15 godina postojao je taj hrvatski paket za penzionere. Svi naši kanali + nekoliko lokalnih. Trebalo je donjeti odrezak od mirovine i to je koštalo 15 kn. Analogni signal. Poanta je da ona to još uvijek ima i plača tih 15 kn. Njoj ne treba ništa drugo, a B-net NE MOŽE prekinitu ugovor na silu.

Hehe, nekad davno sam bio na tom Hrvatskom paketu dosta godina, placao Hrvatski paket a imao Osnovni paket par godina, neko me je zaboravio nakon promo perioda prebaciti na HRV paket. :fiju:

Anonimi 04.07.2018. 02:03

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3208565)

Naravno da moze. Oni mogu odlucit da im je to neisplativo i ukinut to ili poskupit ako je istekla ugovorna obaveza.

Stipest 04.07.2018. 02:33

Mislim da ne mogu, ali dobro.

Anonimi 04.07.2018. 02:42

Pa sta nisu ljudi tu ili na drugom forumu nedavno pisali da su dobili pismo da ce im poskupit paketi?

Cilim 04.07.2018. 09:37

Citiraj:

Autor Anonimi (Post 3208744)
Pa sta nisu ljudi tu ili na drugom forumu nedavno pisali da su dobili pismo da ce im poskupit paketi?

Od 3 mjesec sa svacim su mi prijetili ili zvanjem na telefon ili slanjem dopisa, jos sam za sad na B.net kartici i Conax modulu a stari STB TTC cuci na ormaru.

Stipest 04.07.2018. 10:56

Mislim da je to više lov u mutnom i pokušaj da se uvali skuplji paket. Vidjet ćemo 01.08.

Anonimi 04.07.2018. 12:03

B.net

Vidio sam da su iz optime radili istu stvar tako da bi zakljucio da to mogu napraviti.

Isto kao sto ti mozes prekinut ugovor kad ti istekne mogu i oni.

Stipest 04.07.2018. 12:31

Ne znam. Trebalo bi poslat upit HAKOM-u. Primjer je i sa mobilnim operaterima. Ja imam neku prastaru Smipa opciju ( Prejaka) koja mi savršeno odgovara. Već godinama nema toga u ponudi i oni su me zvali više puta da pređem na neke ''bolje'' opcije, ali ja sam ih otpilio i sve traje i dalje.

Anonimi 04.07.2018. 12:45

B.net

A recimo tele2 je povisio smart na bonove s 35 na 40 kn makar nema te opcije vise.

Joo1 04.07.2018. 16:15

mislim da mogu bez ikakvih penala podignit cijenu usluge. A onda ces se dovesti u situaciju da placas losiju uslugu skuplje nego neku drugu koja je bolja kod istog operatera.

Nekako mi se cini da sve vodi tom scenariju.

Juice 04.07.2018. 17:50

Citiraj:

Autor Joo1 (Post 3208895)
mislim da mogu bez ikakvih penala podignit cijenu usluge. A onda ces se dovesti u situaciju da placas losiju uslugu skuplje nego neku drugu koja je bolja kod istog operatera.

Nekako mi se cini da sve vodi tom scenariju.

Ako se podigne cijena za vrijeme trajanja ugovorne obveze imas pravo na prijevremeno iskljucenje bez placanja naknade (penala).

Joo1 05.07.2018. 16:06

Citiraj:

Autor Juice (Post 3208921)
Ako se podigne cijena za vrijeme trajanja ugovorne obveze imas pravo na prijevremeno iskljucenje bez placanja naknade (penala).

to je nesto drugo, ali sada govorim da ako ti je istekao ugovor, a ovi ti dignu cijenu na taj stari paket koji imas, tako da sada njega placas vise nego neki novi bolji.

e sada, to je dio koji mene najvise zanima, da li mogu to tumaciti na taj nacin ili ne, odnosno mogu li jednostavno odluciti poskupiti uslugu nakon isteka ugovora.

Stipest 05.07.2018. 21:03

Citiraj:

Autor Joo1 (Post 3209178)
to je nesto drugo, ali sada govorim da ako ti je istekao ugovor, a ovi ti dignu cijenu na taj stari paket koji imas, tako da sada njega placas vise nego neki novi bolji.

e sada, to je dio koji mene najvise zanima, da li mogu to tumaciti na taj nacin ili ne, odnosno mogu li jednostavno odluciti poskupiti uslugu nakon isteka ugovora.

Pošalji mail HAKOM-u. Oni ti uredno odgovaraju na upite.

henri_007 06.07.2018. 19:13

Da li bnet blokira forwardanje porta 80? Normalno forwardam druge portove ali 80 ne želi. Da li je do njih ili mene?

webstar_007 06.07.2018. 19:55

trenutno imam tv+internet i to placam 179kn. internet imam 120 Mbit/s i 40 analognih/digitalnih programa s kanon uredajem. Poslali su mi poštom da mi nude istu ponudu za 189 ali ce internet bit 50 Mbit/s i imat cu 90 programa, a ovo moje ce poskupit od 1.8. Ugovor je istekao. Da li ja mogu dobit neku bolju ponudu ako ih nazovem??? jel netko imao slicnu situaciju??

Mirkopoter 07.07.2018. 00:20

Ako zaprijetiš raskidom možeš kao i u svakoj drugoj mreži.

CroRiper 12.07.2018. 16:03

Neki dan dobijem račun na kojem mi piše stavka Uključenje korisnika radi neplaćanja -SOFT.
Međutim meni ništa nije bilo isključeno (imam samo TV od b.neta) i zovem ih da pitam što je to. Kažu u SZK da mi je bio isključen internet, ja kažem ali ja nemam uslugu interneta kod vas. Da nemate, ali takva je politika prvo se isključuje net pa telefon i na kraju televizija. Kao nek gledam to s pozitivne strane jer mi nije ništa isključeno...
Nisam znao da su počeli sa isključivanjem usluga koje i nemaš... užas!

Igi385 12.07.2018. 17:45

Tata mi preko telefona produljio ugovor s njima (već smo dosta dugo na bnet-u) i obećali mu nešto malo brži net tj. povećanje brzine sa prethodnih do 50 mb/s na do 70 ali i 90 tv kanala (trenutno imamo cca 45). Ugovor je produljen pocetkom 6. mj. i sad je net zaista malo brži tj. oko tih 70 ali mi i dalje nikako nemamo tih 90 kanala obećanih iako smo ih zvali više puta i pitali kako da nađemo te kanale ali ništa nije urodilo plodom a oni se unatoč obećanjima ne žele pojavit doma kod nas da nam srede tu telku više!
Pokušao sam tražit tv programe preko njihovog digitalnog tog uređaja za telku i ništa, pa resetirao na tvorničke postavke prema njihovim uputama i ponovo tražio kanale i ništa....
Vadio iz struje i ponovo palio ali nikako dobit te kanale.
Uglavnom ponašaju se krajnje neozbiljno ti Bnetovci. Paket koji smo imali je bio turbo 3d brzi. I sad je i dalje taj isti ali nadograđeni.
Imate kakav savjet šta da napravim da dobijemo te tv programe?
Hvala

Mirkopoter 12.07.2018. 17:59

Citiraj:

Autor CroRiper (Post 3211234)
Neki dan dobijem račun na kojem mi piše stavka Uključenje korisnika radi neplaćanja -SOFT.
Međutim meni ništa nije bilo isključeno (imam samo TV od b.neta) i zovem ih da pitam što je to. Kažu u SZK da mi je bio isključen internet, ja kažem ali ja nemam uslugu interneta kod vas. Da nemate, ali takva je politika prvo se isključuje net pa telefon i na kraju televizija. Kao nek gledam to s pozitivne strane jer mi nije ništa isključeno...
Nisam znao da su počeli sa isključivanjem usluga koje i nemaš... užas!

Isključenje ti je išlo, ne interneta, nego TV-a, ali je tebi slika ostala što je naravno plus za tebe, a uključenje korisnika radi neplaćanja - SOFT ti je naplaćeno jer si kasnio s plaćanjem računa 2 mjeseca.

Anonimi 13.07.2018. 00:25

Citiraj:

Autor Igi385 (Post 3211258)
Tata mi preko telefona produljio ugovor s njima (već smo dosta dugo na bnet-u) i obećali mu nešto malo brži net tj. povećanje brzine sa prethodnih do 50 mb/s na do 70 ali i 90 tv kanala (trenutno imamo cca 45). Ugovor je produljen pocetkom 6. mj. i sad je net zaista malo brži tj. oko tih 70 ali mi i dalje nikako nemamo tih 90 kanala obećanih iako smo ih zvali više puta i pitali kako da nađemo te kanale ali ništa nije urodilo plodom a oni se unatoč obećanjima ne žele pojavit doma kod nas da nam srede tu telku više!
Pokušao sam tražit tv programe preko njihovog digitalnog tog uređaja za telku i ništa, pa resetirao na tvorničke postavke prema njihovim uputama i ponovo tražio kanale i ništa....
Vadio iz struje i ponovo palio ali nikako dobit te kanale.
Uglavnom ponašaju se krajnje neozbiljno ti Bnetovci. Paket koji smo imali je bio turbo 3d brzi. I sad je i dalje taj isti ali nadograđeni.
Imate kakav savjet šta da napravim da dobijemo te tv programe?
Hvala

Pa sta ti kazu kad ih zoves i kazes da ti ne rade neki programi koje bi trebao imat?

Igi385 13.07.2018. 07:45

Citiraj:

Autor Anonimi (Post 3211332)
Pa sta ti kazu kad ih zoves i kazes da ti ne rade neki programi koje bi trebao imat?

Rekli su mi da prvi puta kad smo ih zvali da isključimo ruter i/ili digitalni uređaj od telke pa da ponovo upalimo i da bi onda trebali imati te dodatne kanale i to smo pokušali par puta pa nije uspjelo. Onda u drugom pozivu su rekli da iskopčam tamo iz sklopke onu glavnu utičnicu/kabel od tv-a(tamo di su uštekani utori za telefon i tv) i da kad ponovo uštekam da bi trebalo proraditi no nije ni to upalilo naravno. I u trećem ili četvrtom pozivu a možda i petom su rekli da ponovo pretražim kanale i ako to ne upali da probam i sa resetiranjem digitalca na tvorničke postavke i pokušao sam i to i ništa, ni naznake više od 46 kanala. Išao je tata onda i do njih u Vip u dva navrata gdje su rekli da su zapisali to i da će nam poslat nekoga agenta doma da to riješi no naravno da nitko nije došao a mi i dalje imamo tih slabih 45-46 kanala a ugovorom je obećano 90 jer da nije tata ne bi ni produljio ugovor s njima.
Baš su jako bezobrazni i neozbiljni.

Stipest 13.07.2018. 15:23

Koji STB imaš?

Igi385 13.07.2018. 18:58

Nisam siguran jer koliko vidim ni ne piše na njemu model ali mislim da je Kaon. Di na vašima piše koji je da odem provjerit pa vam javim točno?

Stipest 13.07.2018. 23:07

Postavke-tehničke postavke-softver
Ali ako je Kaon, onda si napravio sve što si mogao sam. Definitivno je do njih i puštanja profila sa tim kanalaima. Zašto to zapinje, nije mi jasno.

Nikky 13.07.2018. 23:19

Možda zato jer na tel. obećaju a onaj koji bi to naknadno trebao odraditi to ne napravi ? :fiju:

Igi385 13.07.2018. 23:42

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3211543)
Postavke-tehničke postavke-softver
Ali ako je Kaon, onda si napravio sve što si mogao sam. Definitivno je do njih i puštanja profila sa tim kanalaima. Zašto to zapinje, nije mi jasno.

Evo provjerio sam. Kaon/7584 imam.

Stipest 14.07.2018. 00:32

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3211548)
Možda zato jer na tel. obećaju a onaj koji bi to naknadno trebao odraditi to ne napravi ? :fiju:

Znam, ali čudno je da je tri puta zvao i da nitko nije uspio samo pustiti taj profil. Nije to neki kvar da se ne zna šta je. Ali, sve je moguće :fiju:

Ante001 14.07.2018. 22:59

Znali ko sta o docsis 3.1 ruterima sto je bnet rekao da ce uvodit?

Stipest 18.07.2018. 13:44

Po ovome što je danas stiglo u poštu, ispada da ipak mijenjaju ime.

http://i65.tinypic.com/2igepm8.jpg

bertone 18.07.2018. 20:22

Dobio sam i ja prošli tjedan to i pospremio i jedva čekam da promjene ime jer su lijepo napisali pod "ISTI UVIJETI" da se za mene kao starog korisnika ništa neće promijeniti pa nakon promjene imena neka probaju uzeti karticu za TV :D

Europium 18.07.2018. 21:55

Znači iskoristit će priliku i spojit i bnet u A1.

Stipest 18.07.2018. 23:35

Izgleda da hoće, a rekli su da B-net i Tomato ostaju pod tim imenom kao dio A1 tima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:22.