PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

android-split 08.09.2019. 14:47

Pa snimaj sa drugim mobitelom tu obavijest od jedne sekunde i pricitaj je na videu. Moze to?

mandak 08.09.2019. 15:25

Citiraj:

Autor android-split (Post 3335947)
Pa snimaj sa drugim mobitelom tu obavijest od jedne sekunde i pricitaj je na videu. Moze to?

Nema šanse. Uspio sam pročitati obavijest da je telefon ponovno pokrenut i onda sve nestane. Pokušavam je zaustaviti, ali ne ide.

Ne mogu znati koja bi aplikacija slala takvu obavijest. Mislio sam da je Telefon, ali ništa nisam našao. Kod obavijesti zvoni melodija od SMS poruke.

android-split 08.09.2019. 15:37

Šta ne može? Pa uzmeš drugi mob i snimaš video. Upališ video, udreš pauzu i procitas. Ili ja nesto krivo kontam?

xlr 08.09.2019. 15:52

Imas pravo, neki mob koji snima u 60fps bi to trebao moci snimiti da se uredno vidi. Kasnije snimku pustis na kompu i mozes frejm po frejm skipati (mpc-hc npr, pauziras i sa strelicama lijevo-desno skipas frejmove)

Ili ako mob ima kontinuirani slomo (120fps) pa snimis cijelih par sekundi videa dok se boota. Samsungov super slomo nije dobra opcija.

mandak 08.09.2019. 16:56

Uspio sam snimiti. Piše ovako:

UI sustava

Telefon ponovno pokrenut

Otključajte telefon da biste primali obavijesti aplikacija

Postavke obavijesti.

xlr 08.09.2019. 17:10

Nista, brzo u aplikacije, prikazi sistemske aplikacije, nadji UI sustava (system UI) - notifikacije i kreni redom gasiti zvukove na podcrtanim:
https://imgur.com/a/7pDPRCe

Ako ne upali, ubij i ongoing notifikacije.

android-split 08.09.2019. 17:14

Vidiš da se može
Ja nisam dobro skonta. Kad se mob boota, prije nego zatraži pin, zazvoni kao poruka?

mandak 08.09.2019. 17:52

Citiraj:

Autor android-split (Post 3336079)
Vidiš da se može
Ja nisam dobro skonta. Kad se mob boota, prije nego zatraži pin, zazvoni kao poruka?

Da, upravo to.

android-split 08.09.2019. 18:04

Tako je i meni. Mislim da je to tako namjesteno. Meni to ne smeta. Da mi smeta onda bi mi i sve poruke, obavijesti smetale

Edin_FMB 08.09.2019. 19:33

Koliko ga ti to cesto gasis pa ti to smeta :D

Ja ne pamtim kad ugasim mobitel

Sn4k3 08.09.2019. 19:34

To mora da je neka glupost ubacena od strane operatera, jer kod mene toga nije bilo ni na originalnom softwareu, pa ni na BTU, ni sad na SEE...

mandak 08.09.2019. 19:37

Citiraj:

Autor Edin_FMB (Post 3336134)
Koliko ga ti to cesto gasis pa ti to smeta :D

Ja ne pamtim kad ugasim mobitel

Gasim prije odlaska na spavnje.

android-split 08.09.2019. 19:38

Moj je tele2. I tako mi je od prvog dana. Ažurira se vec 3,4 puta i nakon svakog ažuriranja je to prisutno. Znaci kad rebootam mob., u trenutku kad dođe za upisat pin, dođe glasovna obavijest. Ne vidim poveznicu sa operaterom kad nista ne piše. Zasto bi to ubacili? U mene je s10e
Sad sam ugasija pin i kad se upalija do pocetnog zaslona, opet je dosla glasovna obavijest

mandak 08.09.2019. 19:40

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3336135)
To mora da je neka glupost ubacena od strane operatera, jer kod mene toga nije bilo ni na originalnom softwareu, pa ni na BTU, ni sad na SEE...

Interesantno je da na Pie 9, na Galaxy A8 (2018) kada sam imaio instalirane iste aplikacije kao sada na Galaxy S10 isto je zvonila obavijest. Sada kod mog brata na Galaxy A8 (2018) kada nema puno aplikacija osim Stock aplikacija ni jedna SIM kartica ne zvoni za obavijesti. Ni njegova, ni moja. A kad njegovu SIM karticu stavim u svoj telefon, isto zvoni. Tko zna što sam ja instalirao.

android-split 08.09.2019. 19:43

Krivo pricas. Nema to veze sa sim karticom. Da ga upalis bez kartice opet ce zvonit. Moj zvoni od prvog dana. Bez da sam išta instalira. Bas sam ženi reka kako su ubacili zvucni signal kad se upali. Znas kako ces to najbolje provjerit? Resetiraj ga na tvornicke i kad se upali vidi jel ti se glasa
Koje su to stock aplikacije? Ja imam isto malo aplikacija, i sve su iz "ducana" osim tapatalka i isto mi zvoni.

mandak 08.09.2019. 19:44

Citiraj:

Autor xlr (Post 3336077)
Nista, brzo u aplikacije, prikazi sistemske aplikacije, nadji UI sustava (system UI) - notifikacije i kreni redom gasiti zvukove na podcrtanim:
https://imgur.com/a/7pDPRCe

Ako ne upali, ubij i ongoing notifikacije.

Sve odradio, ali sve ostaje isto.

panasonic 08.09.2019. 19:48

Jel moguće da se već dvije pune stranice priča o jednom običnom bipu prilikom paljenja mobitela?? Jel moguće da to nekome smeta?

Već ti je 10x rečeno da vratiš telefon na tvorničke postavke, ako ni to ne pomogne onda prodaj telefon i kupi neki drugi ali nemoj više spamat temu.

android-split 08.09.2019. 19:49

U nedostatku....

mandak 08.09.2019. 20:02

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3336144)
Jel moguće da se već dvije pune stranice priča o jednom običnom bipu prilikom paljenja mobitela?? Jel moguće da to nekome smeta?

Već ti je 10x rečeno da vratiš telefon na tvorničke postavke, ako ni to ne pomogne onda prodaj telefon i kupi neki drugi ali nemoj više spamat temu.

Postavio sam pitanje, nudila su mi se riješenja, ja sam pokušavao ono što mi se sugeriralo i izvještavao o tome. Ne vidim ovdje nikakvo spamanje. Pošto smeta, više ne ću ovdje tražiti pomoć.

Onima koji su mi pokašli pomoći, Hvala i pozdrav.

mandak 08.09.2019. 20:05

Citiraj:

Autor android-split (Post 3336140)
Krivo pricas. Nema to veze sa sim karticom. Da ga upalis bez kartice opet ce zvonit. Moj zvoni od prvog dana. Bez da sam išta instalira. Bas sam ženi reka kako su ubacili zvucni signal kad se upali. Znas kako ces to najbolje provjerit? Resetiraj ga na tvornicke i kad se upali vidi jel ti se glasa
Koje su to stock aplikacije? Ja imam isto malo aplikacija, i sve su iz "ducana" osim tapatalka i isto mi zvoni.

Nisam ni rekao da je do SIM kartice. Rekao sam da sam najvjerojatnije nešto instalirao i da je zbog toga. Na bratovom telefonu na kojemu je isto Pie 9 moja SIM kartica se normalno ponaša i nema zvona obavijesti. Njegova isto tako, ali kad njegovu SIM karicu stavim u svoj telefon, opet zvoni obavijest.

Edin_FMB 08.09.2019. 20:15

Citiraj:

Autor mandak (Post 3336137)
Gasim prije odlaska na spavnje.

A zasto ga gasis ako mogu pitat? Mislim nema mi logike gasit mobitel svaku noc i paliti svako jutro

mandak 08.09.2019. 21:21

Riješio sam problem. Na jednom stranom portalu sam pronašao riješenje. Evo ako nekomu zatreba.

Postavke > Aplikacije, ugornjem desnom kutu kliknuti na tri točkice > odabrati Prikaži sistemske aplikacije > UI sustava > Obavijesti > fbe_channel_name > u Stil obavijesti umjesto Zvuk odabrati Tiho i smanjeno. Zatim restart sustava i to je to.

xlr 08.09.2019. 22:30

To je neko Pie/One UI maslo, nema toga na Oreu :) Da mi je znati kog vraga sluzi to... Bitno da si rijesio!

xlr 11.09.2019. 10:24

Ima tko da je usporedio gcam i zadnji camera update s night modom na note9?

Otkad ga imam koristim gcam night sight za low light fotkanje, a za sve ostalo palim stock camera app. Ovaj update kamere je valjda i jedini razlog zasto razmisljam o updateu na pie. Problem je sto on donosi i bootloader update pa povratak na oreo vise nije moguc (afaik).

renc 11.09.2019. 11:10

Citiraj:

Autor mandak (Post 3336147)
Postavio sam pitanje, nudila su mi se riješenja, ja sam pokušavao ono što mi se sugeriralo i izvještavao o tome. Ne vidim ovdje nikakvo spamanje. Pošto smeta, više ne ću ovdje tražiti pomoć.

Onima koji su mi pokašli pomoći, Hvala i pozdrav.

Nemam pojma kaj je napisao jer mi je na ignore ali stavi ga i ti na ignore, čovjek se već godinama iživljava na ljudima na ovom forumu.

Ivo_Strojnica 11.09.2019. 12:50

Citiraj:

Autor mandak (Post 3336168)
Riješio sam problem. Na jednom stranom portalu sam pronašao riješenje. Evo ako nekomu zatreba.

Postavke > Aplikacije, ugornjem desnom kutu kliknuti na tri točkice > odabrati Prikaži sistemske aplikacije > UI sustava > Obavijesti > fbe_channel_name > u Stil obavijesti umjesto Zvuk odabrati Tiho i smanjeno. Zatim restart sustava i to je to.

Aleluja! :chears:
Ovo ide na bookmark.

mandak 11.09.2019. 16:10

Citiraj:

Autor renc (Post 3336816)
Nemam pojma kaj je napisao jer mi je na ignore ali stavi ga i ti na ignore, čovjek se već godinama iživljava na ljudima na ovom forumu.

Hvala. Pozdrav.

Mar 12.09.2019. 12:36

Dobro mi uletio prije koji dan kao novi S9+ za 2500kn, a prodao svoj S9 za iste pare :D
Dobro dođe ovih 2gb više, aplikacije se više zadržavaju u memoriji nego na S9.

Tele kamera je dobra za live focus koji radi puno brže, a baterija traje sigurno 20-30% dulje.

Jedino mi je S9 više odgovarao veličinom, Plus je ipak malo kao tacna, ali s druge strane bolji je za čitanje i pisanje na tipkovnici zbog širine.

renc 12.09.2019. 13:02

Citiraj:

Autor Mar (Post 3337099)
Dobro mi uletio prije koji dan kao novi S9+ za 2500kn, a prodao svoj S9 za iste pare :D

Tele kamera je dobra za live focus koji radi puno brže, a baterija traje sigurno 20-30% dulje.

Jedino mi je S9 više odgovarao veličinom, Plus je ipak malo kao tacna, ali s druge strane bolji je za čitanje i pisanje na tipkovnici zbog širine.

NAviknut ćeš se na tu "tacnu" vrlo brzo, vjeruj mi. I onda kad ti netko da mobitel veličine S9 držat ćeš ga s dva prsta :D

Brko 12.09.2019. 13:26

Citiraj:

Autor Mar (Post 3337099)

Sa S7 sam prešao na S9+. Bio mi je prevelik i pretežak. Nezgodan skroz.

Sad ga ne dam za niš :) super mob kad se navikneš.

xlr 12.09.2019. 13:34

Da, to je grozno kad se naviknes :D Kad sam dobio ovaj N9 mislio sam ga probati par dana i prodati jer znam da je ogroman. Probao, naviknuo se, zadrzao ga, jebo pare. Mene vise zeza sto sam se toliko naviknuo na phone loops trakicu da ne znam koristiti mob bez toga. Cak i N9 mi je tesko hendlati bez toga, kao da mi fali prst na ruci

rak21 12.09.2019. 13:35

Kako ste zadovoljni s baterijom na s10 (regular)?

jel i dalje previše vuče u standby.u?

Sn4k3 12.09.2019. 17:54

Citiraj:

Autor rak21 (Post 3337117)
Kako ste zadovoljni s baterijom na s10 (regular)?

jel i dalje previše vuče u standby.u?

Nakon nekoliko updatea situacija je bolja... Meni se cini da 4g jos nije na nivou sto se tice idle draina ali tesko je tocno reci posto AoD drzim upaljen prakticki 18h svaki dan i zbog toga naravno imam malo veci drain nego inace. Generalno, mob izdrzi cili dan, bilo na wi-fi ili 4g samo sto na wi-fi ostane vise baterije pred spavanje/punjenje.

mlajo 14.09.2019. 10:36

S10e baterija !????

Evo imam dvije godine
Xiaomi Redmi note 4 SD 625

onj solidan mob ali 3/32 GB je premalo danas i

npr. duži je od S10e

za 1cm i širi za 1/2 cm ali

S10e ima veći zaslon ukupno za 1cm jer ima manje rubove sa strane i gore i dolje.

Već se mjesecima lomim oko S10e privlači me njegova kvaliteta zaslona ,veličina,zvuk,kamera za video,SoC ,hardware...

ALI

ohladim se istog trenutka kad pročitam za ovaj užas od njegove baterije ?????
Sve drugo je super i onda ovo sa baterijom zaseru do daske zapravo je problem u optimizaciji softver sa hardverom zato je baterija UŽAS.
Najviše koristim mobitel za

Yout tube,video player i internet i snimanje video kamerom.

Ima li poboljšanja sa baterijom nakon prošlih update ili je sve po starom tj.očaj.....

Mar 14.09.2019. 14:13

Po GSM Areni, S10e ima ok bateriju, ne vidim u čemu je problem? Čak dulje traje nego na S10, a što se tiče tih tvojih potreba, mislim da je za to čak i dosta dobar (video, yt itd ne troši previše baterije na AMOLEDu).

DiRT 14.09.2019. 14:26

Imas sad na akciji u SD S10e za 3500 i A70 za 2500, zbog baterije nemoj gledat S10e ako ti je to jedini problem, uzmi nesto da bez razmisljanja koristis cijeli dan bez da se treses da ce se ispraznit. Ak si imo Xiaomi cemu onda prec na Samsung, uzmi Mi9 za iste novce il koji vec tog ranga.

RimtuTiTuki 14.09.2019. 14:49

molim modove za brisanje...

Bubba 14.09.2019. 16:54

https://www.hgshop.hr/usb-c-adapter-...roizvod/247086

Inicijalno kupljen za MacBook Pro, sasvim dobro radi na S9. Isprobani svi portovi - ukljucujuci i Ethernet.

https://i.imgur.com/u9pK99I.png
https://i.imgur.com/k7aB467.png

Mozda nekome dobro dodje ta informacija ako planira nekakvo slicno prosirenje za mobitel.

locks 14.09.2019. 17:10

Citiraj:

Autor mlajo (Post 3337656)
Evo imam dvije godine

Xiaomi Redmi note 4 SD 625

onj solidan mob ali 3/32 GB je premalo danas i

npr. duži je od S10e

za 1cm i širi za 1/2 cm ali

S10e ima veći zaslon ukupno za 1cm jer ima manje rubove sa strane i gore i dolje.

Već se mjesecima lomim oko S10e privlači me njegova kvaliteta zaslona ,veličina,zvuk,kamera za video,SoC ,hardware...

ALI

ohladim se istog trenutka kad pročitam za ovaj užas od njegove baterije ?????

Sve drugo je super i onda ovo sa baterijom zaseru do daske zapravo je problem u optimizaciji softver sa hardverom zato je baterija UŽAS.

Najviše koristim mobitel za

Yout tube,video player i internet i snimanje video kamerom.

Ima li poboljšanja sa baterijom nakon prošlih update ili je sve po starom tj.očaj.....

U pravu si.S10E ima lošu bateriju.
Ako ga malo koristiš i pažljiv si do navečer možda izdrži. U svim drugim scenarijima dva puta punjenje dnevno je nešto na što se moraš naviknuti.

Inače sve ostalo je jako dobro.Na njuškalu ide ispod 3000kn i definitivno vrijedi te novce...

JuiceBox 14.09.2019. 17:22

Imam s10e, nikad ga nisam dvaput napunio. Ti ako punis mobitel dvaput dnevno , nisi "normalan" korisnik telefona. Ili si snimatelj pa ne gasis kameru ili meljes/surfas/ instagramiras 12 sati dnevno a tad ti je najmanji problem baterija i s10e nije telefon za tebe. Jednostavno nije istina da se s10e mora puniti dvaput dnevno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:17.