![]() |
Citiraj:
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Super. Znaci sa hladnim kucisyem ce to bit ok onda. Thx
Citiraj:
Ako ne vjerujes, reci mu da ti posalje screenshot 3Dmark Timespy-a, onda cu ti pokazat kako sa dobrom 3080-kom imam znacajno visi score. |
Citiraj:
|
Citiraj:
U početku sam gledao i razmišljao da li trebam rastaviti hladnjak bez obzira da li radila kao gaming ili majnala. Isto kao kupuješ polovni auto i odradiš običan mali servis. :) Dobro sam gledao uokolo i nigdje nije iscurio, malo čistio/propuhao hladnjak. Najviše veselim što bivši vlasnik ne puši i niti smrdilo na duhan. Pratio ponašanje u gamingu Warzone 2.0i iznenadio da GPU ne prelazi preko 48-54 za razliku gdje 1070 znala zakucati 70 (dual fan). A najveći šok memorija na 68. Inače, GDDR6X se inače grije kao mutava i zna ići do 100. Ovo me podsjeća na NVME diska, bitno je hladiti kontroler nego memoriju jer podnosi radnu temperaturu. |
Citiraj:
|
Uzeo sam je pa di puklo.
U petak mi dolazi RAM, pa cu sve preslozit u novo kuciste. Bude li joj vruce, ide na mjenjanje padova. Lik skroz OK. Potegnuo iz Splita u Gospic, uredan, nepusac, sve po spagu i policajac:) Narucio covik 4090. Nema se:) https://i.ibb.co/1Z1CVDX/20221122-184548.jpg Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Ajde Mate Balota :)
Uživaj! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mislim da je 7500 spominjao,nego imaju sve gigabaytice serije 3, 4-garanciju???3+1 od gigabyta.mhmh možda da gledam gigabyte.
po ovom videu ili asus tux,gigabyte oc da ne spomijem strix i aourus,evga nebi,i msi suprim x. https://www.youtube.com/watch?v=mxOIwrdTcxA |
Citiraj:
|
U momka je bilo u sobi bar 30C:)
Gospic, snijega vec ima vani, a dobro je nalozio centralno. Ja ne bi izdrzao po dana tu:) A i jos mu je bilo sve u malom kucistu. Bude li problema, rijesit cemo. Zato volim kupovat osobno, bar za ove stvari. Garanciju ima do 25, lako rjesiva preko kolege:) Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Hocu. Cim mi stigne RAM u petak. Sastavljam.
Jedva cekam hehe Citiraj:
Nadam se da je sad to to. Natrosio sam se fino zadnje vrijeme. Djava odnija i C2 i 4K i VR :) Citiraj:
Citiraj:
104C Hotspot na 320W i 2700RPM je užas. Ljeti dodaj +5C na hotspot ako nemaš klimu u sobi. Ili diži ventove na 3000 RPM. Moguće da je power limit namjerno spušten jer je hotspot bio još viši. I o kakvom mijenjanju padova se priča? GPU Hotspot je senzor u jezgri (od više njih) koji pokazuje najvišu temperaturu. Eventualno zamjena paste. Ja na naklokanoj 3080 i višoj potrošnji (340W) imam: GPU 73.5C GPU Memory Junction 84C GPU Hotspot 84.9C Kućište je silence optimized, Fractal Define R5 sa uklonjenom prednjom stranicom, daleko od modernih airflow kućišta. Ventovi na 2000 RPM, tako je krivulja namještena. Ali kako @ansha kaže, zavrti Timespy, prilično sam siguran da ćeš imati manji score od naklokane 3080. |
Kud je takva hitnoća bila davati 1k eura za rabljenu grafu generacije na umoru. RTX 4080 se prodaje nikako, dolazi uskoro onaj fake 4080, Radeoni, padat će to još sve dosta. Ali jebiga, znamo svi kako je to kad svrbi da se nešto upgrade-a:D
|
Citiraj:
Blago podignut power limit na 105% i memorija za +500 Ventilatori na automatici https://thumbs4.imagebam.com/3b/9e/5b/MEGZVJX_t.jpg Bome nisam dugo vrtio neki bench, uhvatila me nostalgija :D |
Citiraj:
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
jucca sretno i uzivaj ali se slazem sa kolegom sti mozda je to trebalo preskociti
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Citiraj:
To je zato što je u SLI-u sa ovim UHD 770 :D Zanimljive su te 3080, ako ih dobro undervolotaš i daš im soka, ispadnu jače od 3090 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam se uopće igrao oko fajn tuninga 3090, držim je na stocku :lol2: |
Citiraj:
|
I mene isto zanima :)
|
Citiraj:
Suprim X je vec dosta clockana tako da je tu +150 kao +200 ili vise na nekom drugom modelu... Mislim da je Gaming X isto 3x8pin tako da moze skinut Suprim X BIOS za dobit visi p.limit |
Citiraj:
Evo odvrtio sam Timespy, sve default, u Chieftec Silenzio kucistu. Kad slozim u novo FD kuciste, te stavim vodeno na CPU, bice to jos i hladnije https://i.ibb.co/Br8W9Ln/2022-11-23-...ors-Status.png web image hosting Citiraj:
javilo mi se 0, slovima, nula ljudi :) A prodao sam svoju grafu (3070), tako da sam morao nesto uzeti. Cekam i ja da padne cijena, ali se to ne dogadja- Trazio i po Amazonu, Ebayu, Notebookbilliger, Idealo,... ma nema di nisam. Jednostavno ih nema za uzet povoljnije od ovoga. Imam jos skoro 3 g garancije, tako da sam miran. |
Ima ima na ebayu, ali treba bit strpljiv :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:23. |