![]() |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prve godine 5w30 Nakon toga tri godine 0w30. Ove godine mi je govoto jamstvo stoga idem moje ulje i 5w30. |
Ove čađare što sad vozim, 308 i X2, niš ne treba dolijevat, a bome X2 gazim do Varaždina.
|
Sjecam se da sam 2018-te kupio litar ulja "za u gepek" za 2.0 cadjaru. Neotvorenu bocu deponirao nakon valjda 5 godina jer je istekao rok. Sad cemo vidjeti kako ce se ponasati madjarski wanabe japanac sa ovom eko svetom vodicom...
|
nego kada cemo mi live prodiskutirati o uljima...
|
Citiraj:
Ali bez automobila. :D Hmmmm samo 13k eura? https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...-eura-15536386 |
To je cijena u Kini. Kod nas min. x3 ako ne i x5.
|
Zbog tih X3 ili X5 bude se kupovali polovni do smrti uz nadu da će svi redom propast :D
|
Da se po toj cijeni pojavi kod nas, sve marke bi propale hahaha
|
Danas mi je došel Baseus wireless carplay adapter, i koristil sam ga vuru vremena bez greške.
https://baseusonline.com/product/147...2016-cars-grey Ugl, u pitanju je adapter kaj pretvara žičani carplay u bežični. Ima već hrpa adaptera na tržištu ali Baseus je kolko znam prvi od "renomiranih" kineza kaj ga ima u ponudi. Kolko vidim nema niti recenzija na youtube-u jer je tolko nov geđet, ali evo, za sad nema problema. Spojen je na pioneerov headunit jer mi auto nema nativni carplay. Zapravo, nije imal niti ekrana dok ga nisam ugradil i preporodil se :) |
Ekipa, razmišljam kupiti novu Octaviju. Imate preporuku nekog ovlaštenog VW/Škoda salona, Zagreb i okolica?
Po ocjenam je Dojkić najbolji. Ima netko iskustva? |
Citiraj:
Preporuka je kao i kad dižeš kredit u banci, obiđeš sve za ponude pa onda u krug još jednom ili dvaput :) |
@mario
Koliko €? |
Molim pomoć:
Passat 2013g, otišao je nekakav modul iza fara (starter od fara?). Nije žarulja jer je mehaničar promijenio i dapače ukazao da je starter tako što je lupkao po njemu i ovaj kad se ugrije ili nekako dođe sebi uspije upaliti far no nakon gašenja auta se ne pali tj. upali se random i ako se upali onda žmirka. Koliko sam vidio, to je nekakv modul odmah iza ležišta žarulje iza cijelog fara E sad taj starter kaže da košta cca 150€ novi... 1. Jel tko zna o čemu pričam i ako da jel može link na taj dio da znam što tražim uopće? 2. Jel ima gdje jeftinije i jel se isplati kupiti neoriginalno ako je jeftinije? |
Citiraj:
Po opisu bi trebao biti xenon balast. Prepisi oznaku sa tog modula tu da vidimo o cemu se radi. Edit: Jel to to https://www.daparto.de/Teilenummerns...delId=35810e45 ? |
|
Vidim svi se hvale nekim pilama pa da se i ja pohvalim formulom odnosno žena :D Nakon 15 godina odlučila ponovno sjesti za volan pa je tražila neki mini auto. Uboli Sparka, 2009, original 71000 km, registiran do 11/2025. Od opreme ima ABS, servo, klimu, električne podizače pr stakla, centralno i isofix. Auto skroz uredan mehanički, motor u savršenom stanju. Nešto malo ogrebotina ima i bio je poguljen na vozačevoj strani pa je farban preko osiguranja. Preporod za voziti po raskopanom gradu i parkirati u shoping centrima. Odrađeno sve od servisa što se trebalo, distribucija, svi filteri, svječice, sva tekućina nova, nove zimske gume... U planu je ugraditi android 7", keyless bravu i rikverc kameru :D Sad se samo ona treba malo osloboditi straha i upraksirati.
https://i.postimg.cc/TKgyHRzS/IMG-20241227-133436.jpg https://i.postimg.cc/t1zspBCN/IMG-20241227-133444.jpg |
Hrđu si provjerio od ispod?
|
Jesam, na lijevom pragu straga ima mali komadić hrđe, možda dužine 2-3 cm, vjerujem da i iznutra ima malo po pragovima ali to ću riješiti s vremenom kako treba jer ga mislim ostaviti duže godina u upotrebi ali koliko sam skužio to im je i standardna mana. Auspuh isto ima na par mjesta kritičnih točaka i već sam našao komplet cijeli ispuh org za 100 eura pa će i to sjesti kroz koji mjesec. Ostatak od ispod je tip top. Meni je najbitnije da je motor u savršenom stanju, mjenjač kao i podvozje. Sve sam kod majstora isprovjeravao i nigdje lufta nema.
|
Citiraj:
nisam siguran, djelovalo je nekako više ko električni relej. Možda je bio modul koji je sadržavao taj balast? Citiraj:
Citiraj:
gledam ubost sebi neku takvu konzervicu za po gradu |
Ako ga misliš duže voziti, vrijedi uložiti.
|
Citiraj:
Pa ako imas xenon farove, onda bez toga ne ide. Jel imas oznaku neku ili barem da poslikas kako izgleda pa ti netko moze reci o cemu se radi. Ovako nitko nema pojma o cemu pricas i mozemo samo nagadjati. |
Citiraj:
|
|
Tko god nema prijeku potrebu, nek ne izlazi iz kuće kao pješak ili kao vozač vikendom noćnim satima u ZG.
|
Pozdrav. Imam problema sa lokalnim iz kvarta šaračima auta. Stoga bi trebao preporuuku za kamere za nadzor, nekakve da mogu staviti u auto i neku da iz kuće kroz prozor snima dvorište. Ova kućna može i na strujnu utičnicu, hvala
|
Citiraj:
Trajno oduzimanje vozačke, minimum 10 000€ kazne i tek onda na Goli Otok. |
Citiraj:
Međutim u hrvatistanu se ništa od navedenog neće dogoditi. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Danas na naplatnima u Županji naletio na mint bijelog fičeka s Austrijskim tablicama. Neka ženska ga vozila, reko hrabro :D
Nego za Štefanje sam išao za Vu, danas se vraćao. Dakle koliko suicidalnih, malomnih, poluretardiranih ljudi po cesti to nije normalno. I sve balkan ekipa u švapskom kolima austrijskih, švapskih i zlovensklih tablica. Kod Popovače lik stane na zaustavnu i sa vozačeve strane čupa klinca van iz sjedalice, valjda da ide pišat. :no2drug: Malo dalje oko Novske drugo tele stane na zaustavnu al ono na crtu i mrtav hladan otvori vrata da izađe van iako mu prilaze u traci dva auta. Dobro pa je lijeva bila prazna pa se imaš di maknut. Da je bio šleper mislim da bi ga potisak zraka elegantno vratio u auto. Do županje još barem dva takva s piš pauzama u zaustavnoj. :stoopid: Danas na naplatnima na ulazu u ZG, lik se stane doslovce na 20m od izlazne rampe za Fast ENC, ne znam kako ga nitko nije pogodio. Kod rugvice drugo tele ide doslovno 80km/h u lijevoj i neće se peder maknut u desnu da ga jebeš. Kampira on i njegov čadžavi krampvagen u lijevoj 50km/h ispod ograničenja. Veli žena da bi u takvim situacijama najradije imala neki gumb u autu za lansiranje raketa ko James Bond :D :roller: ____________ Nego, laganini 150km/h tempomat i prst u uho većinu puta ZG-Županja pa prema Vinkovcima i Vukovaru. Od Zagreba do Nuštra laganini 20€ plina. Džabe :D ![]() ![]() Citiraj:
OK, što je rekao, da li je krepao starter ili balast? Xenon farovi imaju balast (koji služi kao pretvarač i stabilizator napona) i starter/ igniter koji samo daje inicijalni puls. Sad kod nekih vozila to dvoje je integrirano u jedan uređaj, kod nekih su odvojeni. Ovo što ti opisuješ je više kao problem balasta pred izdisajem. Imaš zamjenskih ovdje ako ne želiš dat pare za original. |
Citiraj:
|
Vraćamo se pomalo u 60e do 90-e. Kad bi se bar i iq vratio u to doba, danasnji je oko 60.
|
Citiraj:
Al opet, jedno je vozikat ih po gradu a drugo otić na 500km put iz Graza u Županju il di je već išla. To je već avantura :D Baš sam nedavno pričao kak bi bilo fora složit fićeka za njenog starog jer je imao jednog prije rata. Složit ga i otić za Vu s njim. Kaže ona da bi umrla u njemu do Vukovara. Velim ne seri, pa ko klinka ste išli na more s fićekom pa si živa :D |
Citiraj:
s godinama ta granica opada i vrlo malo teeba da se "dođe do kraja" lako se naviknut na bolje- teško se vratit na lošije |
Automobili
Ove godine se vraćam s ljetnog godišnjeg u Zagreb i na odmaralištu naletim na zeleni Renault 4 TL onaj sa auspuhom pored zadnjeg lijevog kotača. Vozi ga stariji bračni par iz Nizozemske.
Te oldtimere može biti poprilična tlaka održavati. Kronično fali dijelova a ono što ima može biti poprilično skupo za nabaviti. Malo kome se da raditi s time danas pogotovo kada treba nešto improvizirati. Ti auti i kada su bili novi imali su neke probleme koje moderni auti nemaju. O pasivnoj i aktivnoj sigurnosti da ne pričam, nebo i zemlja. Svejedno ja bi jednoga :) |
Al zamisli danas da ekipu pustiš u neku golu Škodu 105 umjesto opremljene Oktavije uzmeš im mobitele i daš im kartu od dva kvadrata i nek se snađu kak doć od točke A do točke B :D
Klinci bi možda i izdržali vožnju, ukoliko ti ih socijalna ne bi oduzela zbog ugrožavanja života i nasiljem nad djecom jer nisu vezani u sjedalicama i već 12 sati slušaju iste tri kasete :D |
:D :D :D :D
|
Kad se sjetim, idemo na more s Golfom dvicom, koji je i dosta noviji od ovdje nabrojanih al nismo imali ni klime ni radija. Penjemo se već neko vrijeme, golfu sve teže i grije se lagano, a stari bez grča upali grijanje :) Stali smo na kraju, da se i auto i mi ohladimo.
Il idemo sis i ja s bratićima na more, lagano nas 4 iza u autu, kakve sjedalice, kakvi bakarači :) |
Jedna stavr je pohvalna. Mi, 40+, smo vozili razne krame (peglica, R4, Yugo,..) i na njima naučili voziti. ABS, klima, servo,.. - 0 bodova. I zato možemo bez problema sjesti u bilo koji auto i voziti ga odlično.
Današnje generacije ne bi znale ni pokrenuti takav auto (paljenje peglice ručicom kod ručne kao ogledni model :) ), a kamoli ga voziti. |
Citiraj:
a mjenjač u 4orki, trabiju ili dijani?? :lol2: nebi krenuli s mjesta... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |
|