![]() |
Citiraj:
Plus povrat nazad. Jos ak ti se neki praznik zalomi, veselo zna biti. |
Citiraj:
To što bi mi odmah i sad i najjeftinije, to je drugi par opanaka. Moze se kupit hw koji ima jamstvo da se mijenja u roku 24h, al to onda nisu te cijene. |
Pa ok...al opet ne mozes sada cekati 3mj nesto. Ako netko ne moze rijesiti reklamaciju u razumnom roku meni onda necu ni kupovati kod takve trgovine.
A bilo je slucajeva da su ljudi cekali i 3mj neke komponente... Tak i servisi tipa S1...2-3 mj rijesavaju popravke dell i asus laptopa. Pa normalno da necu kupovati te stvari i nositi kod njih ako imam npr mrservis ili zelcos koji neki drugi odrade 3x brze... Po vasem i 3mj je razuman rok..ma da ne bi...50 dana je cist ok za bilo koga a kina...banglades itd nisu problem mene kupca... ;) |
Citiraj:
Tko je točno definirao koji je razumski rok? I ako se mora čekati Kinu, Maleziju, Tajvan ili Indiju, zašto to nebi sam uvezao ja, privatno? Ne, šalje se u Njemačku. Ovi šalju dalje u BogZnaKuda........ I onda cijeli đir nazad, hej...... Pa biti bez računala 45 dana, tko je tu normalan? Nije računalo otirač za noge, to je alat koji nekima donosi kruh! Jebem takve zakone i tko ih je krojio...... |
Citiraj:
|
Stisni ih da ti to riješe zamjenom/povratom love... Čekati od 8 mjeseca na reklamaciju je suludo (ako se mene pita).
Oni su uvoznik za taj dio i neka oni rješavaju RMA sa dobavljačem (ilitiga neka traže credit notu, a ne da stranka čeka 3 mjeseca da se to "riješi". ) Mi za svaku komponentu koji uvezemo iz vana, odmah odradimo dijagnostiku, odobrimo kupca (zamjenom ili povratom love), a onda se mi dalje ganjamo sa dobavljačem. To tako treba biti i nikako drugačije. |
@buljo, upravo tako ;)
Kad ti zarada ovisi o consumer računalu, a pogotovo složencu, onda svjesno riskiraš tu zaradu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dell biznis serija ljapova ima opciju za on site ili pro support, tko i kako nudi treba vidjet kod dobavljaca. |
Citiraj:
Otvorio si trgovinu, dakle pravna si osoba i to su sve tvoji interni problemi. Koga briga jel se šalje u poljsku ili vijetnam i jel ide brodom ili avionom i jel trenutno u vijetnamu praznik oslobođenja od okupatora. Ako ne možeš u roku 3-4 tjedna rješiti reklamaciju onda daj kupcu novi artikl, a ti kao pravna osoba se onda spori s dobavljačem. Valjda rizik poslovanja treba biti na d.o.o., a ne na mušteriji. Svatko bi trebao nakon max. 30 dana podnijeti prigovor trgovcu, pa ako ovi i dalje zavlače onda prijavu inspektoratu pa nek oni odlučuju što je razumno. |
Citiraj:
Kuzis sto zelim reci. Ne mora biti PRO client da bi mu taj komad elektronike bio - bitan. Vrlo bitan. |
Citiraj:
Citiraj:
Svi vendori to imaju, bar u nekom obliku. Al naravno tu je druga veličina cijena. Citiraj:
Nitko ne govori da mu taj komp nije bitan, al je taj isti komp kupljen pod nekim uvjetima za maloprodaju, i takvo ima jamstvo. Što bi jedan kolega s posla rekao svojim klijentima, business continuity ilitiga dostupnost se rješava dizajnom sustava a ne supportom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Velim ti, biznis serija ljapa kod della ima takvu vrstu supporta, i to radi. Ali to naravno moras platit extra, ako ti je bitno za posao onda je pod must, ako nije onda cekas po mj- dva da se odradi reklamacija. Citiraj:
Zasto bi nosio ljap tamo, nazovem i kazem gdje moraju doc. A vjeruj im nije im bas u cilju da ne dodju ili da dodju za mjesec dana ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Brand kosta i veliko je pitanje isplativnosti za recimo dva-tri komada Dell-a. Plus support. Osobno prije uzmem dvije identicne maticne odmah u cugu za slozenac, dodatan HDD za backup i u slucaju problema - problem rjesen u pol sata. I vjerovatno opet ispadne jeftinije nego opcija brandiranih PC-jeva.... |
Citiraj:
No ti bar znaš što je matična, HDD i slično. Takvi korisnici niti se zamaraju time niti ih interesira razlika u cijeni. Plati, vozi, ako crkne "alo, vamo dolazi, riješi to". |
Citiraj:
:chears::chears: |
Ako je netko upućen u točnu proceduru. Naime kupio sam bušilicu i radio adaptaciju i kući 5 dana i nešto se zadimilo i krči bušilica. Nije uopće korištena previše niti je namjerno zaklana i slično.. četkice su čitave...
E sad s obzirom da je naručeno preko weba koja mi je najbolja opcija ? Ne mogu reći da nisam koristio jer je vidljivo pogrebana i prljava ali kome šaljem bušilicu i na šta se pozivam ( garancija,nedostatak, servis ili prodavač?) Hvala |
šalješ di si kupio
|
Citiraj:
|
za početak ja bih opisao problem i poslao/odnio di sam kupio
ako će stvarat probleme, onda ide dalje procedura (ovisi kad si kupio, itd...otom potom) btw. nemoj baš prljavu poslat :D |
Prije nego šalješ, pogledaj upute i garantne uvjete.
Ako u garanciji piše da se radi u alatu za amaterske i hobi uvjete, te piše da se smije koristiti samo određeno vrijeme u kontinuitetu, a nakon tog provesti određeno vrijeme na hlađenju, budi spreman da će te servis hladno otpiliti. Imali smo godinama doma servis i brdo slučajeva gdje su ljudi kupili alate za 200 kn i onda krenuli s njima raditi stvari koje bi namučile i profesionalan alat. Naravno, sve je lijepo pisalo u uputama za korištenje i garanciji, ali tko to još čita... Ako je neka profesionalna serija Boscha ili Makita u pitanju, onda se to ne bi trebalo dogoditi (ali opet, dok je unutar normalnih uvjeta za rad) |
Ma to je ona Bavaria, Einhell. Ali stvarno nije uopće buseno bez prestanka nego npr 5 do 10 rupa u ciglu pa 5 min pauza koliko ti treba da tiplove staviš u stiropor. Da sam ju ubijao ne bi se čudio ali ovo je kita od posla . Šogor sa drugog kraja kuće sa mojom parkside ali busilicom je napravio više rupa od mene pas mater...
Sranje je što će me sigurno odhebati servis... A ne želim biti kurva pa ići na povrat robe unutar 14 dana. Budem proučio garanciju tnx Btw izgrebao sam kućište dosta jer sam ju stavljao na beton 😂 |
pitanje i dal bi prošlo 14 dana povrat
ovak recimo mall ima u uvjetima: Citiraj:
|
Sve to stoji da. Ne bi prošlo ali ne bi ni išao na to jer je kurvinski. Jbg ako odbiju odbiju,nije kraj svijeta 😂
Hvala svima Šaljem u pon pa javim |
Šalji svakako. Čuo sam da je ekipa to normalno radila u Pevecu prije.
Ako nisi zlupotrebljavao i oni odbiju pozovi se na materijalni nedostatak pa ako je unutar 6 mj nek oni dokazuju da nije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Probaš normalno... pa ako ne ide na ovo. |
Kakve teorije zavjere a jos nisi ni pitao u trgovini. Ja sam siguran da ce ti zamjenit bez beda.
|
Citiraj:
|
Meni je busilica crkla nakon 2 godine (imala 5 godina garanciju) i buduci da nisu vise takvu imali dali su mi odobrenje na taj iznos. Budi bez brige, budu zamjenili bez previse pitanja...
|
Nikad do sad nisam imao problema s jamstvom kod električnog alata, a bilo ga je dosta pokvarenog.
Kad smo renovirali kuću pokvarile su se 2 bušilice i brusilica (sve jeftino "smeće"), odnio tamo i kroz par dana dobio novo. |
Prije dosta godina imao sam frenda koji se u fušu bavio postavljenjem elektroinstalacija. Redovito je kupovao 'Hiltice' u Pevecu od 500-600kn, doku su prave koštale 3-4.000kn. Sa svakom je dobio dodatna svrdla. Kako su one rikavale prilično brzo, tako ih je uredno prijavljivao za reklamaciju i dobivao nove. Naravno, i nova svrdla tako da je imao punu garažu kutija s tim svrdlima.
Drugi je htio kupiti Boschovu zelenu mješalicu za boju na svoj obrt. Rekli su mu da na obrt može uzeti samo one za profi upotrebu (plave). |
Citiraj:
Na obrt ili firmu se pod normalno kupuje zeleni bosch, samo je u tom slučaju u odnosu na plavi skraćena garancija. |
Jučer sam primjetio da mi roditeljima na tv Noa 32" ne radi jedan od HDMI utora. Pošto to njima i nije neki nedostatak, a tv ima 5 g. garancije, ne znam da li da uopće potežem pitanje garancije samo za hdmi, jer tko zna što može još otići u 5 godina.
Ima li netko iskustvo da li priznaju reklamaciju ako je samo neispravan 1 hdmi utor? |
Zašto nebi priznali?
|
Citiraj:
Samo vjerujem da ga neću odmah slati zbog toga, jer je tv nov, pa mislim da je bolje pričekati s obzirom na dugu garanciju. Ovako me strah da ne razmrdaju još nešto na tv-u, pa dođe s reklamacije gore slike nego što je otišao. |
Ima tko iskustva sa Samsung servisom tj ssd-om?
Reklamirao sam 840 Evo 120Gb star oko 3 godine koji je kupljen još dok je Edigital doo bio u HR (ugašen- a sada u mađarskoj) te je kod njih jamstvo vrijedilo 24mj. Ispalo je baš da je u zadnjim danima jamstva proizvođača kada sam napokon našao račun i kada sam ga naručio. Obratio sam se tvrtci Hanaro iz nizozemske koja vodi jamstvo za Samsung u EU, poslali su DHL po ssd i za tjedan dana mi poslali potpuno novi Samsung 860 Evo 250Gb. Manufactured date 25/08/2018. Ja sam pokidao naljepnicu s kutije, nije refurbished, 0h spin up time itd. Na kutiji piše da ima jamstvo od 5 godina. https://image.prntscr.com/image/5Zt8...NK-2_JDMw.jpeg Znam da se poklonjenom konju ne gleda u zube ali... :D Međutim, kada sam pitao Hanaro koliko imam jamstvo na novi disk oni su mi rekli da imam pravo na jamstvo dok mi ne istekne staro jamstvo (cca još 10 dana). Problem jest što ima poznatu "ne-kompatibilnost" s mojom matičnom tj chipsetom AMD 970/SB950 i da onda izbacuje dnevno oko 20 crc grešaka. Pitali su me da im pošaljem slike testova pa spojim na Intel matičnu pa da im kažem koliko crc grešaka ima nakon testova. Pa nije bilo niti jedne crc greške na matičnoj od laptopa. Onda su mi rekli da je problem u mom računalu a ne ssdu "We already saw the forums and according to our experience, it seems it's more related to system rather than compatibility issues. Please double check with the producer of you motherboard." I onda sam im rekao da ne mislim kupiti novo računalo pa su mi rekli "As already said according to our experience, it seems it's more related to system of your the computer than compatibility issues, but for sure Samsung will investigate more about it." Inače SSD kada se uspoređuje s drugim benchmark rezultatima je u prosjeku https://www.userbenchmark.com/UserRun/11666490 Je i inače to praksa da ne dobijem novih 5 godina od proizvođača? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:46. |