PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

Brko 28.07.2014. 16:58

Budući nekima treba pismena molba da se okane nepotrebnih i nepoželjnih rasprava, apeliram još jednom. Manite se subjektivnih usporedbi između OS-ova jer samo potičete neželjene reakcije između korisnika foruma.
Molimo da nastavite raspravu u kulturnom tonu.

Guls 28.07.2014. 17:15

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2636967)
Po meni, barem pola godine je potrebno da netko zaista upozna uređaj i sve njegove mušice i zaključi jel to stvarno dobar, prosječan ili loš uređaj.

Tako je, tu si u pravu, ovo što je rečeno je rečeno na prvu i dijelim taj isti prvi dojam, ajmo to tako nazvati.
Zagrijavanje je tu kao prva veća mana, i prepoznato je od strane gsmarene, sad ćemo vidjeti što i kako će se dalje događati ili razvijati.

akoj 28.07.2014. 17:54

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2636966)
ma nee, mogo je lik sa stare Icon maske poskidat qi zavojnicu, nfc antenu i flash (jer se sve troje ljepi na masku).. Al je iso na sigurnjak pa je uzeo sve novo..

Icon nema bežično punjenje out of the box tako da mislim da ni maske nisu potpuno iste.

Poanta priče je da se maska može zamijeniti.

nathan.fake 28.07.2014. 18:15

Citiraj:

Autor akoj (Post 2637003)
Icon nema bežično punjenje out of the box tako da mislim da ni maske nisu potpuno iste.

ima bezicno punjenje ;) tako da su maske identicne :chears:
(Lumia 1520 za USA trziste nema Qi punjenje ;) )
Citiraj:

Autor akoj (Post 2637003)
Poanta priče je da se maska može zamijeniti.

upravo tako... ja sam samo komentiro da bi, osobno, iso usparat 49€ te da bi uzeo samo masku (za 11€), a ostale dijelove odljepio sa stare :chears:

Citiraj:

Uz dužno poštovanje, uređaj je tek izašao na tržište.
Sve prednosti i mane će/ćeš znati tek nakon dužeg perioda korištenja, npr. par mjeseci.
Po meni, barem pola godine je potrebno da netko zaista upozna uređaj i sve njegove mušice i zaključi jel to stvarno dobar, prosječan ili loš uređaj.

Lumia Icon tj. Lumia 930 klon je na trzistu vec skoro pol godine... da postoje neki kosturi, vec bi izisli iz ormara :)

Shockre 28.07.2014. 18:43

se moze na hrvatskom softveru stavit google za default search provider i jel ima toggle za 2G/edge ili samo za 3 i 4G?

ak sve prode po planu, u cetvrtak idem po crnu 930 :D

daxxx88 28.07.2014. 18:45

Jedno broadcast pitanje - koliko forumaša posjeduje Ativ S te je na njega stavilo DP 8.1?
Jeste li požalili (čitam po netu o nekim problemima s kamerom, rebootanjem i sl.)?

gin.tonic 28.07.2014. 18:51

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2637048)
se moze na hrvatskom softveru stavit google za default search provider i jel ima toggle za 2G/edge ili samo za 3 i 4G?

ak sve prode po planu, u cetvrtak idem po crnu 930 :D

Google Search možeš staviti na Internet Exploreru da bude default search engine, ali ona posebna search tipka tamo samo Bing...

Quick toggle za 3G/4G nema.

zvonac 28.07.2014. 18:57

Čitajući rivju na gsmareni za 930, mislil sam da bu baterija bolje prošla al očito niš od toga..

Po meni, možda bi trebalo pričekat noviju reviziju uređaja, da riješe ove nagomilane probleme na 930tki.
.
Zasad kolko sam videl ekipa se žali na:
battery drain, čak u deep sleepu dere i (zapravo tu varira dost) do 15%, navodno postoji neki trik da se to smanji al ne drastično..
low light video flicker..
za slike sam čak videl i usporedbe 920 vs 930 u low light uvjetima, di 920 uvjerljivo pobjeđuje..
light bleeding
screen purple tint
To je samo od nekih problema..
http://forums.wpcentral.com/nokia-lu...s-defects.html

Uglavnom od tih problema sam imal isto na 925 tj 1020..
I kolko vidim isti se problemi vuku od starijeg do novijeg modela smartfona..
S druge strane je sve to lutrija, kak te zapadne al u globalu, model 930 je pun "rupa"..

Mislim da je većina stvari softverske prirode, a i nadam se da bu izbacili na tržište tokom vremena model "s manje grešaka"..

Don Kihoty 28.07.2014. 18:58

Citiraj:

Npr. 1020 je prosječan uređaj. Da je na Androidu bio bi odličan uređaj, a da su mu uz to još ekran, baterija i ergonomija malo bolji - bio bi savršen uređaj.

Sa lošom Cam aplikacijom i OS-om koji zablokira i sjebe ti savršen trenutak koji se više neće dogoditi.

No thanks, i'll pass. :lol2:

Shockre 28.07.2014. 19:00

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2637053)
Google Search možeš staviti na Internet Exploreru da bude default search engine, ali ona posebna search tipka tamo samo Bing...

Quick toggle za 3G/4G nema.

super za search, a ovo za toggle nisam mislio na quick gore u notification centeru, nego opcenito u settingsima jel se moze stavit da bude na 2G/EDGE mrezi?

gin.tonic 28.07.2014. 19:03

Citiraj:

Autor Shockre (Post 2637059)
super za search, a ovo za toggle nisam mislio na quick gore u notification centeru, nego opcenito u settingsima jel se moze stavit da bude na 2G/EDGE mrezi?

Standardno je na 2G, 3G ili 4G možeš uključiti po želji...

Prčkaj malo na izložbenom primjerku valjda imaju karticu unutra...

Shockre 28.07.2014. 19:08

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2637060)
Standardno je na 2G, 3G ili 4G možeš uključiti po želji...

Prčkaj malo na izložbenom primjerku valjda imaju karticu unutra...

fala na odgovorima!
pitao sam ovo jer sam video na netu da u nekim zemljama nema to dvoje.
ma nema izlozbenog primjerka nigdje, obiso sam 4 vipa po zagrebu.. poigro sam se samo na kratko sa koleginim mobom.

Mario92 28.07.2014. 19:11

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2637058)
Sa lošom Cam aplikacijom i OS-om koji zablokira i sjebe ti savršen trenutak koji se više neće dogoditi.

No thanks, i'll pass. :lol2:

Ili sa Nokia Camerom kojoj treba vječnost da se loada također ode savršen trenutak :)

Android ne bi dobro radio na hardveru L1020, nije dovoljno optimiziran za "slabiji" hardver kao kaj ima L1020.

Nego, L530 je vjerojatno prvi mobitel koji će biti shippan sa Windows Phone 8.1 Update 1.

AtOmIc 28.07.2014. 19:19

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 2637050)
Jedno broadcast pitanje - koliko forumaša posjeduje Ativ S te je na njega stavilo DP 8.1?
Jeste li požalili (čitam po netu o nekim problemima s kamerom, rebootanjem i sl.)?

ja sam imao do prije koji tjedan i ok mi je radio. Imao je u pocetku strasan battery drain problem, koji su popravili sa updateom, a i kamera mi se također popravila. Sto se resetiranja tice mislim da mi se to samo jednom dogodilo, a dp sam koristio od 1 dana dostupnosti. sada mob ima lega koji kaze da mu je super i da mu sve radi.

akoj 28.07.2014. 19:34

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2637027)
ima bezicno punjenje ;) tako da su maske identicne :chears:
(Lumia 1520 za USA trziste nema Qi punjenje ;) )

upravo tako... ja sam samo komentiro da bi, osobno, iso usparat 49€ te da bi uzeo samo masku (za 11€), a ostale dijelove odljepio sa stare :chears:

Lumia Icon tj. Lumia 930 klon je na trzistu vec skoro pol godine... da postoje neki kosturi, vec bi izisli iz ormara :)

Zaheb, sad sam se sjetio da je to bila samo jedna serija za koju su kasnije dijelili nove backplateove.

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 2637050)

Imam Ativ S s WP 8.1 PfD od prvog dana. Imam 2 problema:
- kamera(blic nekad opali sam od sebe ili lag)
- nakon svakog gašenja zvukovi zvona i aplikacija se vraćaju na standardne

coconut 28.07.2014. 20:24

Uvijek sam se pitao zašto neke Android mobitele ne prebace na WP. Da to nije nemoguće pokazuje primjer gdje su ljudima umjesto WP mobitela, poslali Android verziju istog.
http://wmpoweruser.com/flipkart-send...WMPowerUser%29

nathan.fake 28.07.2014. 21:10

Citiraj:

Autor coconut (Post 2637078)
Uvijek sam se pitao zašto neke Android mobitele ne prebace na WP. Da to nije nemoguće pokazuje primjer gdje su ljudima umjesto WP mobitela, poslali Android verziju istog.
http://wmpoweruser.com/flipkart-send...WMPowerUser%29

uf, kako se neko zajebo hahahaha :roller:

al sami su si krivi.. jedan im se zove "XOLO Q900s", drugi "XOLO Win Q900s" :fiju:

Don Kihoty 28.07.2014. 21:52

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2637064)
Ili sa Nokia Camerom kojoj treba vječnost da se loada također ode savršen trenutak :)

Ne znam kako je kod tebe, no kod mene se budi iz lock-anog
moda u camera mod za 2-3 sekunde.

Dovoljno brzo, toliko brzo se ne uključi niti Canon S200IS,
što je po meni svakako prolazna ocjena.

Obavezno stavi u opcijama da ti je Nokia Camera primarna aplikacija.
Također možeš staviti da ti i beta verzija bude primarna.
No nju koristim samo eksperimentalno.

Još brže se pokreće Microsoft Cam, ali ona je "štura", i služi
samo za neka brza "okidanja", ništa posebno.

Mario92 28.07.2014. 23:29

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2637134)

Znam ja sve te fore, kamera se pali 5 sekundi i to je jako puno s obzirom na Android i iOS modele. Ne uspoređujemo mobitel s kamerom nego sa ostalim mobitelima.

Nokia Camera je defaultna, sve ja to znam. Samo velim da kamera na WinPhoneovima općenito nije baš najbrža stvar na svijetu.

Spacerr 28.07.2014. 23:51

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2637204)
Znam ja sve te fore, kamera se pali 5 sekundi i to je jako puno s obzirom na Android i iOS modele. Ne uspoređujemo mobitel s kamerom nego sa ostalim mobitelima.

Nokia Camera je defaultna, sve ja to znam. Samo velim da kamera na WinPhoneovima općenito nije baš najbrža stvar na svijetu.

Pa ako znaš onda postavi M$ kameru kao default-paljenje na gumb kamere (slike su sasvim korektne), pali se skoro duplo brže za brzinske situacije,
a Nokia Camera kada imaš vremena, pa eventualno manualna podešavanja...
tako sam ja napravio..

coconut 29.07.2014. 06:51

Izgleda da i HTC uskače u WP vlak
http://www.engadget.com/2014/07/28/h...-windows-leak/

Mario92 29.07.2014. 07:51

http://www.pohrani.com/t/2Q/10H/44fz...1407290001.jpg

Evo, zbog toga ne kuzim vase baterije, generalno na internetu ljudi hvale standby time na WPu jer je fantastican.

Nekoliko postova ranije napomenuo sam da imam dosta veci battery drain nego na screenshotu jer nisam htel tvrditi da nemam pa da lazem :D

akoj 29.07.2014. 09:47

Citiraj:

Autor coconut (Post 2637241)

Kako misliš HTC uskače u WP vlak? HTC je tu od početaka Windows Phonea.
Također, Windows verzija M8-a je potvrđena još u travnju kad je izašlo da će Dot View case biti kompatibilan s njim.
Ako ćeš već linkati svaku vijest, onda to radi kako spada.

coconut 29.07.2014. 10:04

Zaboravih na 8X i 8S. Ugodno je iznenađenje obzirom da se ipak radi o aktualnom flagshipu HTC-a.

akoj 29.07.2014. 10:06

A HD7, Titan, Titan II, Trophy, Radar i ostali?

dabomba 29.07.2014. 10:08

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2637247)
http://www.pohrani.com/t/2Q/10H/44fz...1407290001.jpg

Evo, zbog toga ne kuzim vase baterije, generalno na internetu ljudi hvale standby time na WPu jer je fantastican.

Nekoliko postova ranije napomenuo sam da imam dosta veci battery drain nego na screenshotu jer nisam htel tvrditi da nemam pa da lazem :D

Pisalo na bukvi,tak je i meni i onda otvorim net i baterija se sruši na 89%,ovi kaj pišu da je ludilo od baterije u standby-u vjerojatno imaju baterije za zapadno tržište:D
Ukratko,svaku večer na punjač i ne zamarati se sa M$ fušerajem

zvonac 29.07.2014. 10:45

Ma bolje ne pricat o bateriji, svi znamo kakva je..
Nego zanima, kolko vam pozdere % dok napravite restart?

schetz 29.07.2014. 10:47

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2637134)

nije prikladna tema al kad već pričate ovdje o tome, meni najbolje radi PRoShot camera..vrijeme učitavanja taman negdje između microsoft i nokia camere.kontrole su mi muy bueno..

minus - nemoguće pokretanje camera button-om
plaća se, ali meni vrijedi :D

qLimAxzU19 29.07.2014. 10:54

Mozda ipak pricekam s novim mobom, samo kaj ce mu zapaprit cijenu sigurno...

http://www.smartphonehrvatska.com/20...o-kraja-rujna/

akoj 29.07.2014. 11:28

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2637333)
Ma bolje ne pricat o bateriji, svi znamo kakva je..
Nego zanima, kolko vam pozdere % dok napravite restart?

Dvaput probao. Ostao je isti postotak.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:25.