![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pri tom ne mislim da auti bez turbine nemaju skupih kvarova |
Citiraj:
|
Citiraj:
Te 195/55 15" mu vrlo vjerovatno neće moći upisati jer to nije serijska dimenzija gume za 206icu koliko znam. |
Citiraj:
... a i sad pretjeruješ s tim odzivom. Nije da turbine moraju napuhat 3 bara pa se čeka da isporuči snagu. |
http://www.vecernji.hr/auti/najjefti...-clanak-440517
3000€ poticaja države pri kupovini i 5 godina kredit uz 3.50% kamate (na tu cijenu oko 1000€ manje u odnosu na najmanju trenutno dostupnu kamatu). e moj narode... :D |
Citiraj:
|
uzeo i ja povoljno... nije baš 2, ali povoljno.
ENO mi povoljno, VAKA mi rata u CHF :D |
Nema razloga za naslove iz žute štampe, FIAT je tamo ulagao i prije rata...i to debelo prije pa je i normalno da imaju interesa nastavit.
Kaj se tiče cijena-dovoljno je pogledat koliko koji model košta u EU, nije svuda ista cijena niti bu bi bila. |
ma vijest sam stavio kao info, bilo je sve to fino pokriveno u autoservisu neki dan i objava ministra financija kako će to odraziti na populaciju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Varijabilna ili ne turbina treba određeno vrijeme da se zavrti. Pritisak pedale gasa - opterećenje motora - ECU zadaje traženi tlak s obzirom na opterećenje - turbina se mora zavrtiti i stvoriti tlak ispred usisa i pritom se na radi o malenom volumenu: cijevi iza turbine do intercoolera, pa do usisne grane što je obično raspoređeno da cijeli sustav ide oko motora, tek onda motor reagira i to sa latencijom. Atmosferski motori reagiraju odmah, pedala gasa otvara leptir - ECU prilagođava količinu goriva na diznama i to je to. Koliki god bio amater to moraš osjetiti. |
Sada ispadne da kada ja stisnem gas u svom traktoru moram čekati dok on ne povuće, sorry, ali nisam to baš skužio ( istina, možda sam već otupio na to ). Ok, jesam kada sam ispod 2000 okretaja, ali iznad nisam, poteže jednoliko skoro do blokade, nisu svi auti isti...
|
Citiraj:
Ako baš idemo cjepidlačit atmosferca treba tjerat u visoke okretaje da bi uopće povukao. |
Citiraj:
Koji to auto i koja mašina? |
Citiraj:
|
Turbaci dizeli pobjeđuju na LMu :D
|
nema do turbo kicka njam njam
|
Citiraj:
|
Gleda se krajnji rezultat, zar ne?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
No,turbo je i na novoj Zondi,pardon Huayri:D |
Citiraj:
JBG turbo je budućnost radi svi ristrikcija, a kao takvog ga usavršavaju. Iako se meni sviđa više Ferrarijev pristup, N/A + electro za Nm :) |
Dizel na 24h LM nema puno dodirnih točaka s dizelom o kojem se ovdje priča.
Ozren valjda zna o čemu priča, njemu najviše vjerujem što se tiče turba :D |
Citiraj:
Vidjet će te kad VW uđe u F1 s TDI motorom i prođe utrku bez zaustavljanja za točenje goriva. :D :D :D |
Citiraj:
|
Ak će mo cjepidlačit, može bit 5 varijanti boja u slovima TDI.
|
Zna se koji je najpopularniji među preprodavcima i kod onih koji posjeduju takva vozila pa obavezno moraju naglasiti CRVENO I. :D
|
Štajaznam, po Zagrebu više viđam one s crvenim DI. Al opet, to zavisi i od modela, godine proizvodnje itd. Al kužim što si htio reć. :D
|
Evo da ne duljim puno, u aute sam totalna njubara :D Imam ponudu za civica '93 godiste - 4k kuna, presao cca 200k. Jeli to fer deal?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:26. |