![]() |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Kompletno lakiranje auta isto nije jeftino. Znam kad sam gledao dovest svoj 330i ovdje sve bi me izaslo doslovce dva puta vise nego sto je auto vrijedio. |
Citiraj:
E90 320i 2005 sa 150ks (benzinac), 178g CO2, me kostao (ovo je bilo 2018.g.): Trosarine za auto - otpadne naknade: 801 kn CO2: 10314,76 kn COC papir od BMW-a: 406 kn tehnicki + homologacija: 850,70 kn == 12372,46 kn + osiguranje, to to je svakom drugacije (pa jos kasko, ovo ono) EDIT: bas geldam za 330i iz 2005 s N52B30 motorom i 210 CO2: https://uvozauta.com/ 18.495,08 kn Posebni porez na motorna vozila :s |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kupcu V6/V8 benzinca sigurno potrošnja nije demotivirajući faktor.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Dok sam imao miatu trosila mi je nekih 10ak po gradu i to je bilo ono koliko km toliko kuna....samo zbog toga mi je bila antipatična....:D |
5.5kn je litra plina trenutno, još uvijek podnošljivo, znači upola troškovi ko da vozim na benzin.
A nemoš imat sve, dugovječan motor s puno snage, dobrim zvukom i da malo troši. S tim da je auto 1900kg samo samnom unutra :D Zato lagano i gledam kaj se sličnog, ali novijeg i s manje km nudi na tržištu (moj ima 428tkm trenutno). Nekak mi je bedasto ić s konja na magarca kaj se tiče snage, prostranosti i opreme. |
Citiraj:
|
~10 l/100km, i nije tako strašno za taj motor i automobil na 130 km/h.
|
|
Dizel? Turbina?
|
Citiraj:
Koji se to dizel vrti na 7k :D |
Svaki, bar na onom testu kazaljki. 😄
|
Ne znam baš, ne sjećam se napamet kazaljki svojih doma, ali uglavnom je 6k već solidna crvena boja :D na 7k već šarafe ostavljaš po cesti
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da ne bi mislili da to nitko ne provjerava, frend je vozio auto s mađarskim tablicama, jer je radio za Mađare, i prelazio stalno granicu, dok mu jednom na našoj granici nisu rekli "ne možete više s tim autom u HR, zapamtili smo vas, stalno ulazite u državu s tim autom.." i morao je zvat Mađare da dođu po svoj auto, a ženu da dođe po njega. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prosjek. Ispod je skala koja pokazuje trenutnu.
|
Citiraj:
Ne kažem da nije bio u prekršaju, ali s obzirom koliko Hrvata radi vani a nije prijavljeno u državama gdje rade, ako bi se iz carine raspištoljili mislim da bi fine pare nakupili. Pa evo samo moj slučaj - do sada sam promijenio bar 10 auta unazad 4 godine, svaki vikend ulazim u HR, imao sam i SLO i DE rege - nitko ništa, nikada do sad. Nadam se da i neće :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:58. |
|