PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

spawn 18.11.2021. 20:18

2012 c5 :)

lowrider 18.11.2021. 20:28

Citiraj:

Autor coconut (Post 3562142)
Danas sam sreo tipa kojemu sam prije 11g. prodao Yarisa ........

Ta serija je stvarno fantastična, nevjerojatno koliko je dobro sklepan. Slagao sam na jednom muziku, al dizlu. Iznenadio sam se koliko je tih i izoliran, prvi puta da li se dopao dizel u malom autu.
Zato dobri primjerci i drže cijenu, ali vrijede tih novci

Inače, zimska guma je ona koja ima onu oznaku pahuljice, ako je guma M+S bez te pahuljice, to nije zimska guma.
U onoj Odluci o uporabi zimske opreme, piše zimska guma ILI M+S.

skitnica 18.11.2021. 20:56

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3562156)
Ta serija je stvarno fantastična, nevjerojatno koliko je dobro sklepan. Slagao sam na jednom muziku, al dizlu. Iznenadio sam se koliko je tih i izoliran, prvi puta da li se dopao dizel u malom autu.

Inače, zimska guma je ona koja ima onu oznaku pahuljice, ako je guma M+S bez te pahuljice, to nije zimska guma.
U onoj Odluci o uporabi zimske opreme, piše zimska guma ILI M+S.

Još uvijek imam Yaris 1.3 (mk2) 2007 i nikad ni jedan kvar. Nikad ga nisam pazio, ulje promijenim kad mi padne na pamet (prošli put na 30 000+ km), trenutne (druge) svječice su unutra već 100 000km, derem ga hladnog...
Imam i novog T-roca i ženi nikako nije jasno zašto Yaris smatram boljim autom :goood:

EdoFazlinovic 19.11.2021. 05:26

Trebao bih kupiti auto Seat Leon FR, benzin ili dizel s DSG ili nesto slicno u tom rangu do 25k EUR. Ako ima tko kakvu preporuku, javite se.

https://www.njuskalo.hr/auti/seat-le...oglas-35987905

Gledao sam ovakvo nesto, ali nazalost car vertical kaze da je ostecen, a vlasnik kaze da nije.

https://drive.google.com/file/d/1Vmm...ew?usp=sharing

Hamm 19.11.2021. 07:47

Pogledaj vani

https://www.mobile.de/
https://www.autoscout24.com/

Kalkulator troška uvoza:

https://uvozauta.com/

HCS 19.11.2021. 08:45

Citiraj:

Autor coconut (Post 3562142)
Danas sam sreo tipa kojemu sam prije 11g. prodao Yarisa (1 gen., 1l/68KS, 4cil, origigi Japan made, 5 vrata) sa 130k km. Danas ima 280k km. U 21.g. nije imao nijedan kvar! Najveći trošak je imao kada je zamijenio 1 injektor jer je pokazivao znake zamora materijala.
Kupio je novi auto, ali mu klinci obožavaju Yarisa pa se uglavnom vozi njime.

Ako se pazi na lim, prilicno vjecni autici.

coconut 19.11.2021. 09:09

Jednom mi se razbio bočni žmigavac. Novi je došao sa instaliranom žaruljicom. Jednostavno si izvadio šarafcigerom stari žmigavac iz bočne rupe, odspojio jack sa njega, stavio novi i gurnuo nazad u rupu. Lijevi i desni su bili jednaki tako da nisi mogao fulati.
Sjećam se još da je plastika na farovima bila mekana pa si je teško mogao razbiti.
San svakog inženjera kako ga je netko kvalitetno sklepao taj auto koristeći mozak.

lowrider 19.11.2021. 09:29

Citiraj:

Autor EdoFazlinovic (Post 3562188)
Trebao bih kupiti auto Seat Leon FR, benzin ili dizel s DSG ili nesto slicno u tom rangu do 25k EUR. Ako ima tko kakvu preporuku, javite se.

https://www.njuskalo.hr/auti/seat-le...oglas-35987905

Zanimljiv oglas. Auto je regan prije mjesec dana, znači friško dopeljan i odmah se prodaje.

Na nečemu bi morao zaraditi, km po ovome su stvarni, auto star dvije godine.

Samo ovo nije jasno na carvertical-procjena troškova popravka neka nebulozna cifra.

Tak da sve miriše da je bio poprilično slomljen

Milentije 19.11.2021. 09:37

To je bila totalka, otpisan i onda neko kupio pa sređivao. Na tome se fino zaradi i prejebe novog vlasnika.

lowrider 19.11.2021. 10:08

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3562224)
To je bila totalka, otpisan i onda neko kupio pa sređivao. Na tome se fino zaradi i prejebe novog vlasnika.

To su oni "Nur fur export" :lol2:

Lewis 19.11.2021. 10:11

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3562232)
To su oni "Nur fur export" :lol2:

I "unfall frei" :D.

Milentije 19.11.2021. 11:11

PoželiJo je da kupi gnojfa, onda se desilo OVO [FOTO][VIDEO]

https://www.youtube.com/watch?v=xAiH3czpi_0#t=5m17s

Inovator 20.11.2021. 01:04

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3562224)

Je li to moguće u Njemačkoj, auto koji je proglašen totalnom štetom nanovo registrirati? Bilo kako bilo i taj Seat i onaj Golf s YT kanala imaju dobre limare.

Milentije 20.11.2021. 01:41

Zašto bi morao biti registrovan ponovo u Njemačkoj? Moguće da je izvezen kao otpisan automobil, za dijelove. Onda u novoj zemlji repariran.

Ko zna, sve zavisi od zakona u zemlji u koju dolazi. U BIH je to bila masovna pojava. Uvozili su samljevenu limariju i onda je ovde reparirali i prodavali kao nikada udaran, ili malo udaran.
Nakon nekog vremena je uveden zakon da se automobili sa totalnom štetom mogu uvesti samo za prodaju u dijelovima, i to je regulisano tako da automobil koji se dovozi mora biti isječen u ravni A stuba. Naravno, ovo je BIH, neko to mora poštovani, neko baš i ne. Ne znam kako je u ostalim zemljama okruženja po pitanju uvoza otalno havarisanih vozila.

buljaka 20.11.2021. 07:05

Dogadja se da totalke popravljaju sa dijelovima od npr ukradenog auta ili auta sa uk tržišta, volan sa desne strane.

darkydark 20.11.2021. 10:19

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3562448)
Dogadja se da totalke popravljaju sa dijelovima od npr ukradenog auta ili auta sa uk tržišta, volan sa desne strane.

Ili se kupi totalka da se srede papiri. Stari imao jednu kad sam bio klinac, došao lik po auto, ispilio neke brojeve na par mjesta i uzeo mašinu, a olupinu koje se stara htjela riješiti ostavio na dvorištu 😂

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

zkljaja 20.11.2021. 10:48

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3562474)
Ili se kupi totalka da se srede papiri. Stari imao jednu kad sam bio klinac, došao lik po auto, ispilio neke brojeve na par mjesta i uzeo mašinu, a olupinu koje se stara htjela riješiti ostavio na dvorištu 😂

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

tzv. "prekucavanje" :)

lowrider 20.11.2021. 10:51

Ovaj golf gore se lako složi, čim je prednji kraj auta cijeli.

Wolverine 20.11.2021. 10:57

Ah balkan, tko ga ne bi volio :D

Vise mi se svida kako je to vani regulirano i VIN bude blacklistan.

Rebuilt: The vehicle was written off, branded as “Salvage,” and then repaired. The owner must provide photos, documents and receipts of the vehicle damage.

Salvage: The vehicle was written off, but it can be repaired or used for parts. Once the repaired vehicle passes an inspection, it would be rebranded as “Rebuilt.”

Non-repairable/Irreparable: The vehicle was written off as a total loss because it was too damaged to be repaired; it can only be used for parts or scrap. This brand would also apply to flooded vehicles.

Tak jasno, prekucavanje VIN-a na drugu sasiju je ilegalno :D

Xiaomi 20.11.2021. 11:11

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3562156)

Prije mjesec i pol kupio mk1 d4d, upravo to i mene iznenadilo. U vožnji zvuk kao da je benzinac, a ne dizel. Pali živahno, bio hladan ili topli motor. Prostran je unutra jako, ima dosta zanimljivih rješenja i mjesta za odlaganje stvari. Ako treba mjesta u gepeku može se kompletna zadnja klupa prema naprijed maksimalno pomaknuti. Biraš litražu gepeka doslovno. Nema cvrčaka, makar je star auto gradske klase i japanske tvrde plastike. O potrošnji vjerujem da ne trebam pisati. Na kapaljku, najštedljiviji auto kojeg sam vozio. I prilično udoban preko ležećih u odnosu na puno novije aute, čak iz klase više. Lanac umjesto zupčastog i tako dalje.

lowrider 20.11.2021. 13:15

Točno, poprilično benzinski ugođaj vožnje.

Wolverine 20.11.2021. 21:58

Napokon E34 M5

Sredio je ABC :D

Zakon, imao sam prilike vozit 900 Turbo, tak je cudan osjecaj sjedit iza te zakrivljene i gotovo vertikalne sajbe :D

definho 20.11.2021. 22:09

jel itko iskoristio HAK-ov kontrolni pregled vozila, što sve spada pod taj kontrolni pregled? kod koga je u ZG to najbolje iskoristit?

Wolverine 23.11.2021. 22:19

Citiraj:

Autor definho (Post 3562630)
jel itko iskoristio HAK-ov kontrolni pregled vozila, što sve spada pod taj kontrolni pregled? kod koga je u ZG to najbolje iskoristit?

Bio sam ja danas, pogledali su kočnice i podvozje. Ekotest nije radio jer je šparet. :D

20211123-134823-HDR

U glavnom ok je proslo, jos dobio tekućinu za stakla čabe.
Jedino je reko da moram izvadit xenon van na sto sam reko da pogleda kaj piše na farovima, kad je vidio oznake veli on a sorry, rijetko viđamo OEM Xenon reflektore :D

20211123-145707-HDR

pci_e3x 23.11.2021. 22:47

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3563365)
U glavnom ok je proslo, jos dobio tekućinu za stakla čabe.
Jedino je reko da moram izvadit xenon van na sto sam reko da pogleda kaj piše na farovima, kad je vidio oznake veli on a sorry, rijetko viđamo OEM Xenon reflektore :D

:D :roller:

Eno Sreten psotao na IG, blok motora iz Alpine ide na remont. Likovi mu iz Alpine odgovorili da to kako on radi, ne bi smjelo tako nego samo Alpina meh. da rade na motoru lol

Wolverine 23.11.2021. 22:56

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3563367)
:D :roller:

Eno Sreten psotao na IG, blok motora iz Alpine ide na remont. Likovi mu iz Alpine odgovorili da to kako on radi, ne bi smjelo tako nego samo Alpina meh. da rade na motoru lol

A sto je mislio da ce mu odgovorit? Da ce mu ponudit novi blok? lol :D

Rastepi na svoju ruku bilo sto pa pitaj proizvodaca sto dalje i dat ce ti isti odgovor izuzev slucaja da si ovlasten od njihove straneza taj posao.

Sonim 23.11.2021. 23:25

Alu felge

Imam dva pitanja, ako netko možda ima iskustva.
Mogu li staviti na auto felge koje imaju drugačiju ET vrijednost? Trenutne felge bi trebale biti ET50, a u oglasniku sam našao jedne koje su ET45. Radi se o Mazdi cx5 2016, a ove felge iz oglasnika su od cx5 iz 2017 i one su ET45.
Drugo je pitanje ima li veze ako gume imaju senzore tj. jel se mogu normalno montirati druge gume bez senzora jer moja mazda to nema?

spawn 23.11.2021. 23:32

Gume nemaju senzore nego felge. A na auto koji nema senzore mozes montirati bilo koju felgu istih specifikacija, ali ET bi trebao biti tocan inace bi se trebali stavljati adapteri. Ako naiđeš na neki tehnicki na kojem radi neki mrgud, rusi te.

Wolverine 23.11.2021. 23:35

Gume nemaju senzore, tpms senzor je montiran na felgu.

Da mozes ici na drugaciji ET no ne previse. Koliko mozes ovisi o sirini felge i geometriji ovjesa.

Tih 5mm nece oravit problem, kotaci ce ti biti vise izbaceni prema van. Tj 5mm vise prema van.

Edit, lol evo vec je Bruno rekao za tpms.

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3563374)
Gume nemaju senzore nego felge. A na auto koji nema senzore mozes montirati bilo koju felgu istih specifikacija, ali ET bi trebao biti tocan inace bi se trebali stavljati adapteri. Ako naiđeš na neki tehnicki na kojem radi neki mrgud, rusi te.

Znam da nisam dugo bio u RH ali zar su poceli skidat kotace na tehnickom? Lol :D

Sonim 23.11.2021. 23:48

Ovo za tpms ne znam nisam još koristio takve felge tako da tnx.

Tehnički mi je u 6. mjesecu, a tada bi trebale biti felge sa točnim ET :D

Hmm, znači nebi trebalo biti problema sa ET45... Možda bi bilo najbolje da dogovorim prije kupnje da se gume probaju namontirati kod vulkanizera... ta razlika od 5 mi ne djeluje puno, ali nikad se nezna....

Još jedno pitanje, koliko utječe na trajnost guma da se 2 puta godišnje skidaju sa felgi, zimske/ljetne?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:45.