PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

coconut 11.11.2024. 12:55

Prolazim danas ulicom, a pored mene se parkira Fiat 500. To čudo klokoće k'o stare američke V8 mrcine. Pogledam, nigdje auspuha iako se klokot čuje iz njihovog smjera. Pogledam malo bolje, a ono strujić koji pušta takav zvuk kroz zvučnik. Ne znam jel bi se smijao ili plakao.

gil 11.11.2024. 13:09

Citiraj:

Autor xlr (Post 3773221)
Dobro si procitao. Koliko sam ja procitao mozes i ti kupiti te tokene za kodiranje, skidanje servisnih manuala i sl. (nisam probao, vidio sam da ih neki clanovi bivseg pezo foruma kupuju). Imam viska Lexiu3 koju sam koristio sa Diagboxom 7.5x na 308ici T7 (u opcijama je podrzavala i T9, nisam imao prilike isprobati).

Imam Delphi dijagnostiku s kojom mogu puno toga, sad bi mi trebalo samo adaptiv tempomat otključati ako je moguće i to je to. Idem ovaj tjedan na veliki servis pa ću pitati jel se to može kod njih odraditi.

medo 11.11.2024. 13:20

Automobili

Citiraj:

Autor coconut (Post 3773222)
Prolazim danas ulicom, a pored mene se parkira Fiat 500. To čudo klokoće k'o stare američke V8 mrcine. Pogledam, nigdje auspuha iako se klokot čuje iz njihovog smjera. Pogledam malo bolje, a ono strujić koji pušta takav zvuk kroz zvučnik. Ne znam jel bi se smijao ili plakao.

Vidio sam jednog takvog električnega 500 na Kvatriću. Tražio sam pogledom neku Imprezu ili Evo spremne za rally kadli to on trokira na zvučnik.

Vjerojatno isti auto :D

Najsmješnije je što je lik krenuo na semaforu a zvuk se skoro uopće nije promijenio. Ne čuje se dizanje okretaja nego i dalje skoro jednako trokira iz zvučnika.

coconut 11.11.2024. 14:15

Vidio sam ga gore u Šoletovoj galeriji na par slika - nekakvu fluorescentno zelenu boju ima.

EDIT: HAC je odgovrio na prozivke vezane za naplatu cestarna na dionicama gdje se sada ne naplaćuje
https://www.index.hr/auto/clanak/sir...a/2614589.aspx

Šole 11.11.2024. 15:23

Da vidio ga i ja na showu, bio je i na testnoj voznji za probati, ali ga nisam uzimao. Malo je smjesan taj zvuk/zvucnik. Kod njega se bas jako cuje, a na Alfi koju sam probao je isto bio taj zvucnik i moze se iskljuciti.

zgmmax 11.11.2024. 15:34

Za vikend vidio novi M5...
Nikakvu reakciju mi nije izazvao.

Sa stražnje strane da nema 4 cijevi ne bi opće skužio da se radi o M5.
Vidio ga sa boka i odozada, neka crna/grafitna boja...konfekcija...

xlr 11.11.2024. 15:44

U zadnjih mjesec dana sam par puta vidio ove BMWeje sa svjetlecim bubrezima, nemam pojma koii modeli, mislim da je jedan bio strujic. Malo mi se vratilo, ali nista strasno, uspio sam progutati nazad. Trazio bi termin u Tomicu samo da mi to ugase na dijagnostici kakogod znaju. Auto ko auto se savrseno stapa s morem nemastovitosti njemackih divova i ceskih skoda - ni svjetleci bubrezi im ne pomognu. Cestitke i pozdravi odjelima zasluznim za to.

Inace volim vidjeti klasicne starije BMWeje vise nego nove.

sinisa1989 11.11.2024. 15:53

U Kž su dvije nove petice. Jedna ima te svjetleće bubrege. Uglavnom, prvi dojam je bio skroz blagi "wow". Uživo izgleda maaaalo bolje nego na slikama. Nakon 2-3 puta, djeluje skroz nezanimljivo. Rekao bih da je neka skoro pa basic oprema u pitanju.

xlr 11.11.2024. 16:05

Ne znam, meni i ona svjetleca lajsna na golfovima izgleda kao ocajnicki pokusaj privlacenja pozornosti kad smo vec napravili tako dosadan auto, a proslo je vec ohoho godina kako je na cestama :)

Zadnji hit mi je bio crveni svjetleci logo na gepeku VW-a ne znam tocno koji model (stvarno ih vise ne raspoznajem), neki veci od T-roca u svakom slucaju. Izgledalo je kao aliexpress tuning, ali mozda se varam.

Inace, netko je tu pricao o T-roc cabriu i kako lose izgleda. Vozio sam se prosli tjedan iza njega i stvarno "cudno" izgleda.

sinisa1989 11.11.2024. 16:51

Da se razumijemo, blagi "wow" mi je ostavio sam auto, nikako ne ta svjetleća sranja. Prvi put sam to vidio na Mercedesu. Baš kič efekt. Otprilike ista razina kao i šarolike RGB u E92 ringovima. Ona crta na Arteonu/GTI/ID-u je još marginalno podnošljiva. Ne znam, decentnije mi je u odnosu grill/logo glow. Iako, vjerujem da će to postati trend u dogledno vrijeme. Ako se ne varam, Austral ima neki blueish grill, pa se plava vidi samo pod kutem. Mislim da ne svjetli. Ali ne bih se čudio da će to biti u opremi kao dodatak. Jer ipak se mora nekako istaknuti da ima malo struje :)

lobo64 11.11.2024. 17:16

Citiraj:

Autor Šole (Post 3773205)
Decki evo vam galerija od Auto Zürich, bio u petak i subotu na show-u, ....

Zeleni Aston Martini (stari i novi) su vrh, kao i gotovo svi ostali auti iz 90tih...

Čudno da nema Opela (gsi 16v, calibra 16v/turbo, omega 24v/lotus) ili mi je nešto promaklo...

Moj osobni izbor u ovom času
https://ibb.co/h1VWY5D
https://ibb.co/YpqnNVx
u samo toj boji, ali ne QV nego nešto pitomije...

Wolverine 11.11.2024. 17:20

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3773251)
Za vikend vidio novi M5...
Nikakvu reakciju mi nije izazvao.

Sa stražnje strane da nema 4 cijevi ne bi opće skužio da se radi o M5.
Vidio ga sa boka i odozada, neka crna/grafitna boja...konfekcija...

Ispravak netočnog navoda, vidio si prekooceanski kruzer na kotačima a ne auto a kud M :D

Citiraj:

Autor xlr (Post 3773256)
U zadnjih mjesec dana sam par puta vidio ove BMWeje sa svjetlecim bubrezima, nemam pojma koii modeli, mislim da je jedan bio strujic. Malo mi se vratilo, ali nista strasno, uspio sam progutati nazad. Trazio bi termin u Tomicu samo da mi to ugase na dijagnostici kakogod znaju. Auto ko auto se savrseno stapa s morem nemastovitosti njemackih divova i ceskih skoda - ni svjetleci bubrezi im ne pomognu. Cestitke i pozdravi odjelima zasluznim za to.

Inace volim vidjeti klasicne starije BMWeje vise nego nove.

Sve te svjetleće drlje meni osobno izazivaju blago podizanje želučane kiseline no eto, svatko ima svoje veselje. Ko i ono selo s logo osvjetljenjem na podu kad otvaraš vrata.
Čak mi i oni trčeći žmigavci više idu na falus ali ok, to sam samo ja :lol2:

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 3773270)
Čudno da nema Opela (gsi 16v, calibra 16v/turbo, omega 24v/lotus) ili mi je nešto promaklo...

Pa čovjek je bio na auto showu a ne na CIOS-u :D

coconut 11.11.2024. 17:21

Šta je to s tim EV mečkama? Svako malo se zapale. Gdje nabavljaju te baterije, na Temuu?
https://www.youtube.com/watch?v=ESXr4EQiJrc

viper84 11.11.2024. 17:35

Baš gledam galeriju od Šole i dok vidim ove nove aute sve više cijenim stare. Čast iznimkama ali ih je jako malo.

zgmmax 11.11.2024. 17:37

Kad kalkuliraju CO2 uštede, dal računaju i samozapaljenja :D

lobo64 11.11.2024. 17:46

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3773271)
...Pa čovjek je bio na auto showu a ne na CIOS-u :D

:goood: No, cinizam na stranu, proživio sam 90e u Švicarskoj pa znam da je Opela na cesti bila nenormalna količina, stoga me čudi da baš ništa od toga nije sačuvano ili prikazano...

Mirkopoter 11.11.2024. 19:49

Uzeo danas:

https://i.ibb.co/V2j6WBg/kodilac.jpg

Znači 2019., 2.0, 70tkm, 17000€, Style oprema + još dosta dodatne opreme, dodatni set guma/felgi, dva ključa.. jedino mi je mi je šok bio da nema navigaciju. Nisam uopće mislio da bi to trebao provjeriti, mislio sam da to po defaultu ide i na Style i na Ambition. Nije da ne bih uzeo auto zbog toga, ali radije bih da me nije tamo uživo čovjek šokirao :D

Goranbm 11.11.2024. 19:52

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3773311)
Uzeo danas:

Znači 2019., 2.0, 70tkm, 17000€, Style oprema + još dosta dodatne opreme, dodatni set guma/felgi, dva ključa.. jedino mi je mi je šok bio da nema navigaciju. Nisam uopće mislio da bi to trebao provjeriti, mislio sam da to po defaultu ide i na Style i na Ambition. Nije da ne bih uzeo auto zbog toga, ali radije bih da me nije tamo uživo čovjek šokirao :D

Čestitam, neka te služi dugo i puno sretnih kilometara želim :chears:

buljaka 11.11.2024. 19:59

Jug2 , onaj mutavi švercer.. kad vidim njegove oglase muka mi je. oKtavia 70000 tkm(nikad nije skužio da tkm znači tisuća km)

Zašto ima tablice od ove godine ?

Neka te lijepo služi 💪

Poslano sa mog

Mirkopoter 11.11.2024. 20:15

Hvala kolega Goranbm

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3773316)
Jug2 , onaj mutavi švercer.. kad vidim njegove oglase muka mi je. oKtavia 70000 tkm(nikad nije skužio da tkm znači tisuća km)

Zašto ima tablice od ove godine ?

Neka te lijepo služi ��

Poslano sa mog

Zašto mutavi švercer :lol2:
Kaže da je auto prebacivan s firme u kojoj je radio ne njega pa su mijenjali tablice.

murina 11.11.2024. 20:28

Kako je Alfa uništila Pininfarinu :D

https://youtu.be/sWee3IoSrk0?si=vrcZFcRsHig89Ixo

buljaka 11.11.2024. 20:43

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3773318)
Hvala kolega Goranbm

Zašto mutavi švercer :lol2:
Kaže da je auto prebacivan s firme u kojoj je radio ne njega pa su mijenjali tablice.

Živim blizu, prodaje godišnje 10tak auta a nepismen je uvijek 🤣🤣

Poslano sa mog

Hamm 11.11.2024. 21:37

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3773277)
Kad kalkuliraju CO2 uštede, dal računaju i samozapaljenja :D

Ne, to ti je ekološki dim. :D

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3773311)
Uzeo danas:

Tu navigaciju nećeš ni koristiti. Apple car play ili android auto ima? E pa fino kabaonik i udri.

Ja tu navigaciju znam iz štosa pokrenuti jer realno loše radi. :) Nije da ti govori pogrešno nego je spora, i neinuitivna.

Auto ti je lijep i želim ti puno sretnih kilometara.

p.s na toj verziji farova ti pucaju farovi i znaju se magliti. Ima ekipa koja to rješava https://www.facebook.com/popravakfarova :D

Mirkopoter 11.11.2024. 22:03

Ima i CarPlay i Android Auto, a lik mi je i spomenuo nešto da negdje mogu uštekati mob i koristiti kao navigaciju, ali ga nisam skužio. Koliko čitam, to znači prebaci ekran moba na ovaj središnji ekran auta, ajde, nije ni to loše.

Ma ja volim dok se vozim kroz grad kad sam u nepoznatom upaliti navigaciju, ali bez odredišta, nego čisto da vidim kartu i ulice oko sebe dok se vozim.

Spremim si stranicu za farove ako će trebati :D

Šole 11.11.2024. 23:52

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 3773270)
Zeleni Aston Martini (stari i novi) su vrh, kao i gotovo svi ostali auti iz 90tih...

Moj osobni izbor u ovom času
https://ibb.co/h1VWY5D
https://ibb.co/YpqnNVx
u samo toj boji, ali ne QV nego nešto pitomije...

Da, nema nikakvih starih opela na show-u. Niti sam ih vidio na prijasnjim. Opela trenutno bas niti nema puno na cesti u CH.

Citiraj:

Autor viper84 (Post 3773275)
Baš gledam galeriju od Šole i dok vidim ove nove aute sve više cijenim stare. Čast iznimkama ali ih je jako malo.

Bas to, nekako to sve vodi tome da ce biti svi slicni/isti. Ima bas puno auta koji uopce nisu zanimljivi, a vecina od toga prednjace manji auti, koji se svode na to da je sve isto.

calypso 12.11.2024. 00:08

Citiraj:

Autor Šole (Post 3773346)
Bas to, nekako to sve vodi tome da ce biti svi slicni/isti. Ima bas puno auta koji uopce nisu zanimljivi, a vecina od toga prednjace manji auti, koji se svode na to da je sve isto.

To je tako jos tamo od pocetka 2000tih... Ja to zovem CATIA dizajn... Daj softveru da ti dizajnira karoseriju sa zahtjevima da ima sto manji otpor zraka i odjednom svi auti isto izgledaju... :hitthewal:

Hamm 12.11.2024. 06:06

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3773337)
Ima i CarPlay i Android Auto, a lik mi je i spomenuo nešto da negdje mogu uštekati mob i koristiti kao navigaciju, ali ga nisam skužio. Koliko čitam, to znači prebaci ekran moba na ovaj središnji ekran auta, ajde, nije ni to loše.

Ma ja volim dok se vozim kroz grad kad sam u nepoznatom upaliti navigaciju, ali bez odredišta, nego čisto da vidim kartu i ulice oko sebe dok se vozim.

Da, točno tako. Kabao i dobiješ recimo ekran mobitela ali ne full kao tvoj mobitel nego prilagođen.

Full korisna stvar za ograničenja, kamere, vidiš zastoje, alternativne rute itd..

Mirkopoter 12.11.2024. 08:32

Nisam ni gore “kabaonik” skužio, to je kabel? :D

1v@n 12.11.2024. 08:40

Kabao je posuda za vodu :lol2:
“Lije kao iz kabla” a nije USB :D

xlr 12.11.2024. 08:40

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3773318)

Dobro, i to se lako provjeri na HUO, upises staru tablicu koju je imao i datum kad je auto bio regan pod njom. Mozes i provjeriti je li prvi put regan uopce u hr u toj godini kad je kupljen, sve dok znas prvu tablicu. Dobro za znati jer soderasi (pogotovo ovi mali bez firme koji love u sivoj zoni) imaju svakakve spike da se triput prekrizis kad cujes:

https://huo.hr/hr/provjera-osiguranja

Bitno da je uredno servisiran, a sto je bilo prije nemoj sada ni gledati. Neka te veselo i dugo sluzi!

Mommistake 12.11.2024. 08:41

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3773337)

Ma od kad imam Škodu, a imam ju 2 pune godine, samo CarPlay.

Waze je gore must have, spotify i pozivi.

Samo je šteta da taj tvoj model je još uvijek na kabel. Ja sam tražio riješenje za svoju da to bude putem BT-a, nisam našao ništa korisno, sva 3rd party riješenja ne rade dobro.

Ali osim toga, Car Play je sve, Škodinu navi nisam koristio 2 puta u životu.

Guls 12.11.2024. 08:51

Moj nema ni carplay ni android ni apple... drek.

Mommistake 12.11.2024. 08:58

Citiraj:

Autor Guls (Post 3773375)

Siguran si? :D

Neki dan se vozio u X3, frend bio uvjeren da nema, spojili na BT i sve proradilo.

Koje godište je bembura? 2020?

Master_Hrc 12.11.2024. 09:05

@MirkecVoldermort
Opa, fino izgleda, puno sretnih kilometara zelim. Nadam se da nisi krkan za volanom ko neki drugi vozaci skode iz samobora :D

Sto se tice navigacije, ja bih radje imao navigaciju u autu nego svaki put spajao mobitel (makar i samo preko BT) ali ok spojis mob pa mozes i razgovarati bez problema pa ajde....Iako je mozda tlaka svaki put spajati putem kabela barem se i mob puni odmah....

@mommi
Mozda su prebacili to u pretplatu. Jel imas Guls radio stanice ili ide i za to pretplata :D :D

Hamm 12.11.2024. 09:33

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3773368)
Nisam ni gore “kabaonik” skužio, to je kabel? :D

Dašta da jašta. :D Kabao :D

Citiraj:

Gotovo nemoguće. :)

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3773378)
@MirkecVoldermort
Opa, fino izgleda, puno sretnih kilometara zelim. Nadam se da nisi krkan za volanom ko neki drugi vozaci skode iz samobora :D

:D :D Provokator.

Citiraj:

Sto se tice navigacije, ja bih radje imao navigaciju u autu nego svaki put spajao mobitel (makar i samo preko BT) ali ok spojis mob pa mozes i razgovarati bez problema pa ajde....Iako je mozda tlaka svaki put spajati putem kabela barem se i mob puni odmah....

Svaki put..pa kaj svaki put svaki dan ideš negdje gdje ti treba navikacija? Stock navigacija od Škode mi je ružna i nepregledna. Full sam naviknut na google mapse i to znam da radi kak spada. :)

Citiraj:

@mommi
Mozda su prebacili to u pretplatu. Jel imas Guls radio stanice ili ide i za to pretplata :D :D

To to u premium paketu možeš otključati i zaključati auto deset puta u danu, a za sve preko toga 9,99 jevreja po akciji. :D

zkljaja 12.11.2024. 09:45

Citiraj:

Odeš do Drivers Wisha da ti nešto slože. Javi im se.

WraGG 12.11.2024. 10:08

Da, na G01 bi vec trebao biti NBT Evo unutra, a kod njih se to rjesi kodiranjem ako vec nije tvornicki aktivirano.

Mario92 12.11.2024. 10:53

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...sti_ostalo_d_0

E kad bi bar ovo bilo u ZG i okolici, napuniš državni proračun u roku keks + makneš drloge i čajna rejsere sa cesta

Ivo_Strojnica 12.11.2024. 11:48

i kako bi polovica ljudi ovdje registrirala vozila? :D

Mario Mario, crni Mario.

Mommistake 12.11.2024. 12:18

Ja sam na svoje oči vidio prije mjesec-dva, ženu i kćer kako plaćaju prolaz, i to u jednom od većih centara u Varaždinu.

I još im je onako rekao, dajte malo uložite u auto, ovo nije u voznom stanju više.

Mene jebe za 2 godine stare gume i skoro me ruši...

Isto tako sam stajao na križanju, bočno mi prilazi auto i ne staje. Stao je doslovno 2cm od mene. Ja van iz auta, on se ispričava, službeni auto, kočnice baš ne rade...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:05.