![]() |
mislim da budu
za mi4/note je 5.12.3 bio zadnji KK drugi tjedan ide se sa 6.0 |
Mi4c pomoć
Molio bi korisnike xiaomi mi4c par info prije nego se odlučim na kupnju.
Imam dvojake info pa da vidim iz prve ruke :) Kamera? Neki kažu da je dobra, drugi je blate da je katastrofa u zatvorenom prostoru?! Baterija? Ista stvar, sa istim rom-om neki imaju 5 SOT-a a neki jedva 3 ( bez igranja) ? Podatkovna veza? Problem sa 3g/4g(neki i na WiFi) brzinma kod skidanja aplikacija sa google play-a. Svaka pomoć dobrodošla :no2drug: Thanks! |
Ovaj review mi se čini dosta dobar i detaljan pa pogledaj: https://www.youtube.com/watch?v=JFJZTPblGu0
|
Citiraj:
Citiraj:
Stavio sam Betu 10, a onda i RC1. Obadva su dobra, nema nikakvih problema s njima. Baš nikakvih - u mjesec dana mi se nijednom nije ni zaglavio ni resetirao, sve radi. Jedino je neobično da je data connection inicijalno isključen, i treba otići u postavke i poisključivati nepotrebne frekvencije, onda začas uhvati signal na obje kartice. Isplati se prijeći sa KK. |
Da, to mi je slijedeći korak kroz neko vrijeme - prošli tjedan sam nakon 4 mjeseca stock KK-a stavio Oppov ColorOS KK (instalacija preko TWRPa) i baš mi je dobar malo za promjenu od AOSP Androida (teme, fontovi, lockscreenovi itd. i nijedan bug do sada) tako da ću ostati neko vrijeme na njemu, bar dok ne postelam SP Flashtools na Windowsima 10.
|
Citiraj:
2. Baterijom sam očaran, zaista mi dugo traje, stavio sam eu beta rom, počesto naguram dva dana, ali punim svaki dan jer mi sutradan oko 17-18h ostane 10%, pa da budem siguran. 3. Nemam problema sa brzinom skidanja sa google playa Ali imam neke druge zamjerke.... spomenute push poruke nisam riješio na deset različitih načina pa sam našao 11. naime, instalirao sam push notification fixer (root version), i stavio heartbeat na 1 minutu, pa sam siguran da mi poruke stižu unutar minute za wifi il i 2 minute za mobile data što je ok, koliko može biti. Ovaj telefon boluje od toga... I to je tako. Ne znam jel zamjerka, ali čujem zvrckanje kad spuštam mob na stol itd. kao da je nešto labavo unutra (otpušten neki vijak), skoro sam poludio kad je to bilo, a onda sam čitajući forume našao dato postoji na brdo telefona i da se samo treba priviknuti. Naime, zvrckanje dolazi od autofokusa. Sad sam se navikao na to i ok je. Dizajn, veličina i masa fantastične, priče o pregrijavanju baš ovog uređaja su mit, vrhunski ekran, visoka razlučljivost i boje super, Software ima mana, ali je prilagodljiv, brz i jako dobrog dizajna, po meni jako fluidan, problem su naravno push poruke, može se prilično dobro ipak podesiti. na ovom romu tjedni je update, pa ako ima gresaka isprave se. |
Eto da se i ja nadovežem,
Slažem se za kameru, meni isto osobno dobra, solidne slike u zatvorenom. Baterija, 4h15min i još 10%, non stop uključen wifi odnosno podaci, sinkronizacije s mailom... verzija 5.10.29 Ja imam problem sa skidanjem jer je brzina oko 400kb/s, pročitao sam da se to može riješiti tako da se skida preko dolphin browera, nisam probao jer sam ovih par apk skinuo po ovoj smanjenoj brzini. (možda su i riješili to na novijim verzijama) Najviše me nerviraju te notifikacije jer jednom se namjesti pa dođu iste sekunde, drugi put nakon 10tak min, ali evo ima i tu solucija od Tomtama pa se i to da riješiti. |
Jel ima CUBOT X16 negdje jeftinije i naravno bez placanja carine itd... ?
|
Koliko sam vidio, ne
|
Citiraj:
Vidio sam da je izasao Jiayu S3+, ali ne vidim poboljsanja. Ima sporiji procesor na 1.3 GHz i slabiji GPU. Jedino sto dolazi sa Android 5.1. Jiayu S3 Advanced ispadabolji i dalje. Jel ima nekih naznaka o Androidu 6 za S3? |
Citiraj:
|
Kakve veze sad ima koliko tebe izadje Xiaomi Redmi Note 3 sa pitanjem jel ima negdje Cubot x16 jeftinije ?
Jel tebe zanima koliko izadje mene bravac od 120kg u Harkanovcima ? |
Citiraj:
A S3+ bi trebao biti jeftinija i dostupnija verzija S3A što mi se i ne čini kao loš potez jer sumnjam da će većini kupaca SoC biti presudan uz ostalo što se nudi. Jedino je cijena čudna, tj. jeftiniji je samo 10-20$ od Advanceda pa ne vidim puno logike u tome... |
Hvala flajpan,Tomtam i RF923, puno ste mi pomogli.
Malo ću pričekati meizu pro 5 mini, nije o glavu :) |
Citiraj:
|
Za 2 dana bi trebao prestati preorder i doci konacna cijena, bas me zanima iznos... ocekujem 160$
|
....evo nešto novo u Vip-u Coolpad Porto E560
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Usporedba. |
Ima ih već mesec dana kod nas i osim lepog dizajna daleko su od coolpad f1
|
Citiraj:
Takoder imaju politiku da ne servisiraju Coolpad uredaje kupljene izvan EU,izgleda im je cilj prodati teen generaciji sto veci mobitel i sto ljepsi,a ne hardverski nabuđen,šteta :D |
Normalno da neće jer onda nebi mogli uvaljivat midrangere po cijenama sa debelim maržama.
|
Citiraj:
Mob mi nekako fluidnije radi, nisam imao niti jednom nikakva zastajkivanja više, mob mi radi jednako kada je baterija na 100% i kada je na 10%, nema više razlike...itd. Zato ni meni nije jasna ta logika S3+ |
Hm, nisam nikad imao takvu situaciju na stock KK, mob je na isti način radio sve do 1% baterije, a također sam koristio Novu. Jedino ako nije bilo do onog Energy saving moda koji pogasi neke stvari pred kraj baterije, možda i smanji CPU clock, no ni to nisam isprobavao. A onaj famozni battery drain bug na LP, imaš li ga? Navodno je riješen na Xtreme ROMu.
|
Izgleda da bu Xiaomi Mi5 tek u drugom mjesecu došao :p
Citiraj:
Sad se dvoumim između Letv 1s ili Redmi note 3. Ali me kopka da li će Meizu izbacit uskoro nešto zgodno? |
Citiraj:
|
Odlično, probat ću taj kad bude prilike, a još do kraja mjeseca će izgleda izaći finalno izdanje njemačkog ROMa sa hrpom poboljšanja i tweakova tako da se zbilja može birati :-)
|
Jel stigao ikom ovaj Redmi Note 3? Zanima me kakva je kamera
|
Mislim da je tek od jučer dostupan, pa sumnjam da je već stigao nekome.
|
Citiraj:
Zaslon AMOLED od 5,2 inča dijagonalno s rezolucijom 2K / Full HD tehnologije ClearForce dodir; Procesor 64-bitni quad-core Qualcomm Snapdragon 820 MSM8996 arhitektura Kryo ARMv8-A do 2,2 GHz; GPU Adreno 530 da 650/736 MHz; 3/4 GB RAM-a di LPDDR4 dual channel da 1866 MHz; 32/64 GB interne memorije; natrag kamera 16 mega piksela s OIS; prednja kamera 8 mega piksela; čitač otisaka prstiju; Baterija 3000 mAh tehnologija Quick Charge 3,0; Android 6.0 sljeza sučelje MIUI. |
Pojavile se prve informacije o 1+3
http://www.gizchina.com/2015/12/09/oneplus-3-leaked/ |
Mogao bi se i Gionee Elife S5.5 uvrstiti među prošlogodišnju višu klasu kojoj je sad cijena toliko pala da su jako dobar odabir.
- 5.0 Inch Screen, AMOLED, 1920*1080 Pixel - Gorilla glass 3 front and back - MTK6592 1.7GHz Octa Core - 2GB RAM + 16GB ROM - 13 MP Back Camera + 5 MP Front Camera - Android 4.4 System Ovo je još uvijek jako dobar hardware, a na svim recenzijama su riječi pohvale. Od designa, preko fluidnosti, pa do kamere. Minus bi nekome mogao biti single sim i nedostatak microSD kartice, ali meni nije. Nisam se mogao oduprijeti cijeni od 100 USD. Kada stigne, napišem nešto. |
Svida se i meni... no slabija baterija i meni veliki minus fali 900 MHz za brzi internet
|
skoro idealan mob za mene...samo mi fali mjesto za sd karticu ili bar 32gb :D
|
Što se tiče baterije, amoled ekran troši oko 30% manje, tako da bi trebala biti dobra.
Nedostatak 3G na 900 MHz je i mene odbijao dok nisam pregledao četiri video recenzije (iz Indije, Hrvatske, Poljske ...), i u svim recenzijama je na kutiji označeno: 3G 900, 1900, 2100. Uključujući i HR recenziju sa racunalo.com od 11.11.2015. koji su mobitel kupili sa Coolicoola (kao i ja). http://i.imgur.com/QwzvnaU.jpg I na webu od Gioneea piše 900/1900/2100 |
Na kraju odustao od kineza i uzeo japanca :)
Xperia z3 je sad u hitler telekomu ful pojeftinila na produzenju ugovora i u njuskalu su oko 2000 kn neraspakirane s 2 godine garancije. Nisam nikad imao Sonya pa cemo vidjet kako se ponasa, a prioriteit su mi kamera i baterija gdje bi Sony trebao biti dobar. Dajem mu sansu dok ne izadje meizu pro 5 mini :):chears: |
Pozdrav ekipa!
Može li mi netko pogledati da li kod MTK6752 u engineer modu postoji opcija za world phone pod telephony. To postoji i na Helio X10 MT6795 i na MT6753 ali nisam siguran za 6752. Ubo bi jedan zanimljivi "China Only" mob pa me zanima... Hvala! |
Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
|
1 privitaka
Da, i kod mene na S3 postoji, samo je malo drugačiji izgled menu-a, vjerojatno zbog androida 4.4. Čemu to služi, za prebacivanje 4G modema?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:32. |