![]() |
Citiraj:
|
Imam pitanje, u 16,00 sati nestali su mi TV programi od B.net-a, Novi Zagreb,Velesajam, kako je kod vas jel imate B.net-ove TV programe.
|
Voltino, takodjer nestali. Preko analognog se nazire nesto malo slike uz ogromne kolicine suma, ali u nacelu nema nicega.
Ja sam mislio da je mozda do mog tv-a jer sam si sam prije par mjeseci mijenjao ugradjeni tuner u Panasonicu. |
Prenasam sa drugog foruma:
"Ako nazoveš službu za korisnike govorni automat kaže da imaju problema sa televizijom na području Zagreba i da rade na otklanjanju kvara." A sto to i ne napisu na njihovim strancama u "Obavijest administratora" a jesu cudni. |
Sad sam došao doma i TV radi... no jučer navečer je internet bio koma, speedtest ili nije mogao uopće izmjeriti brzinu ili je izmjerio jedva 5-6 / 7-8.
|
Moram pohvaliti b.net službu za korisnike. Poslao sam tehnički upit oko 8 ujutro da mi isključe CGN (preko forme na njihovim stranicama). Oko 11:30 slijedi reset rutera i mail da su isključili. Zbilja jako brzo riješeno i bez navlačenja sa studentima po telefonu :goood:
|
U čemu ti je točno radio problem CGN?
|
Port forward, kao i svima :D
Sent from Mobara |
Čak nije mi smetao port forward koliko iskakanje onog cloudflareovog security checka pri otvaranju nekih stranica. Ono otvori, klikni nisam robot i onda nastavi dalje. Također mi u zadnje vrijeme ni Coinbase aplikacija na mobitelu nije htjela učitati podatke - kaže samo could not load data i to je to. Sad više nema tih problema
|
Citiraj:
Još jedan zadovoljni korisnik s ugašenim CGN. To "nisam robot" me izluđivalo. |
kako znat da sam sigurno u tom CGN-u?? Kad odem u postavke modema pod WAN mi piše ista ip adressa kao i na whatismyipaddress.com. Po tome nisam u CGN-u ali stalno mi iskaču te stvari da provjeru da nisam robot
|
|
Citiraj:
|
Zna se koje su ip adrese javne a koje privatne, Gogglaj.
Kako su ti već rekli, usporediš trenutnu vanjsku adresu sa onom koja je prijavljena u routeru na WAN konekciji, trebala bi biti ista za bez CGN - a. Ovo za robot se zna katkada pojaviti i na "normalnoj" konekciji, a ako si iza CGN - a vjerojatnost je puno veća. |
Citiraj:
|
jel ima nekih novosti vezano za gasenje analogije?
|
Nista se ne javljaju oni B.net korisnici koji su sad trenutno na analogiji dali su ih iz B.net-a zvali kako bi im postavili STB Kaon VM1200 a time ih automatski prebacili sa analogije na digitaliju, poceli su zvati krajem ozujka i u prvih par dana travnja pa su naglo usporili, ko zna sta smjeraju.
|
Kvazi "Digitalizacija" ide samo sa tempom kojim se stiže obzirom na "raspoložive snage".
|
Ja imam info da u Zadru traje obuka studenata koji će odrađivati ''greške'' u vezi gašenja analogije. I dalje je priča da kreće u 5 mjesecu, ali prvo manja mjesta. Koliko je istinito, ne znam.
|
Ako nemam problema sa portforwardingom, ne vidim "ja nisam robot" precesto i IP adresa mi pocinje s 9... znaci li to da nisam na CGN :)?
|
Ako si na CGN - u ne funkcionira PF.
|
Citiraj:
http://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494 |
Bok ekipa. Kako na Tehnicoloru staviti drugačiji DNS od Bnetovog ?
Složio sam si PI-HOLE pa ne nalazim baš gdje postaviti dns u postavkama rutera ? |
Zar nema pod Lan > http://screenshots.portforward.com/r...ea_Network.htm
|
Citiraj:
Nema zadnjih par redova uopce :( Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Nema ni kod mene, tako da sam podesio manualno Pi-hole DNS na svaki uređaj.
Dosadno, ali bilo mi je lakše u tom trenutku nego kopati zašto je to, vjerojatno bnet, maknuo. |
Citiraj:
Kuzim. Na windows,mac i ios uredjajima je lagano. No muce me androidi, trazi me postavljanje fixnog ip-a i tek onda na njima mogu staviti drugi dns. Zato sam i htio na razini routera pa da se ne mucim Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
A da, malo blesavo + tlaka. Meni DHCP uvijek kreće od .26 , pa ajde, imam lufta da ne mislim puno, ali svejedno bih volio na razini routera namjestiti.
|
Večina ISP - ova pametuje / forsira svoje DNS - ove.
Kod androida je dodatno zabavno jer forsiraju TCP/IP v6. |
Hvala na ovom CGNu, s obzirom da sam na VIP kabelu i da nisam nikako mogao namjestiti port forward, isključivanjem istog se problem riješio.
4 dana od maila službi za korisnike :) |
Je li vam ugasilo analogiju :D ?
|
Još nije
|
Ajd šuti tamo, jezik pregrizo :D
Ima vremena, ipak se danas "ne radi". |
Ma tribali su odmah danas svima isključit, pa šta bude. To ti je kao ono sa flasterom, bolje od jednom skinuti, nego se polako mučiti.
|
Citiraj:
|
Jel to Bnet počeo dijeliti nove modeme, s 802.11ac? Vidim da mi se pojavio susjed na mojem kanalu, SSID mu počinje s B.net, vendor je Hon Hai Precision Industry Co. LTD., podešen je na 20MHz na kanalu 40. Morao sam se prebacit na kanal 100.
|
Pitanjce u vezi njihovog fair usage pravila. Znači imam 1000GB down i 160gb up. Da li kad probijem ovih 160 u uploadu mi skidaju brzinu samo uploada ili mi skidaju i download?
|
Ništa se ne događa :)
To sam i sam ovdje pitao pred pola godine. Onda sam 1 mjesec prebio te limite za duplo, jedan i drugi, ništa se nije dogodilo. Niti slova niti dijela od strane b.neta. Ne znam je li to i dalje vrijedi ali eto. Probaj :) Sent from Mobara |
Hvala!
Ma sumnjam da ću probiti to ali eto, informativno sam pitao da znam što očekivati u tom slučaju :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:52. |