PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Kutak za trejdere (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286708)

Zebran 04.05.2021. 16:04

Nadam se da ste uložili u DOGE. Sada samo treba pratiti cijenu, zaraditi nešto love i počastiti se sa komadom hardwera. Evo probio je 0,50 eura :)

dada-as 04.05.2021. 17:15

Jaci od Bitcoina!!!

Exy 04.05.2021. 21:20

Ispravak mog netočnog navoda, ethereum nema max supply. Dogecoin > Ethereum :D
btw doge prešišao market cap XRP-a za sitnih desetak milijarda dolara :lol2:

exzzy 05.05.2021. 01:01

Di na binance mogu vidjeti kolki bi mi bili feejevi za mijenje, preciznije rvn u usdt i obratno.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

Libertus 05.05.2021. 06:34

Citiraj:

Autor exzzy (Post 3515651)
Di na binance mogu vidjeti kolki bi mi bili feejevi za mijenje, preciznije rvn u usdt i obratno.

Pogledaj koja si razina. 99,99% ti je 0,10% ili 0,075% ukoliko imaš BNB i uključeno da se fee naplaćuje putem njega.

pera 05.05.2021. 09:53

Citiraj:

Autor Zebran (Post 3515570)
Nadam se da ste uložili u DOGE. Sada samo treba pratiti cijenu, zaraditi nešto love i počastiti se sa komadom hardwera. Evo probio je 0,50 eura :)

Ja ga kupio na 0.04 i sad sam debelo u plusu, kad uvati 1€ prodajem i puna šaka brade.:dajpivu:

Charles_Bronson 05.05.2021. 13:18

Doge je navodno jedan od najviše eco friendly coina, najmanje struje po transakciji, što postaje jako važno sada kada je u mainstreamu.
Sad je prvi korak 3. coin po marketcapu ,100 milijardi$ cap i onda 1$. ne vidim da će dalje od toga, nema više 2-3x

Btv ne znam zašto neki pišu u eurima to ne znači ništa u cryptosvijetu, kao barel nafte u eurima ili japanskom jenu,a, ili ono doć će coin do 10kuna okrugla brojka u hrvatskoj pa ima psihološki utjecaj na cijeli coin.

Libertus 05.05.2021. 14:23

Sad se počeo tražiti smisao u Dogecoinu... Jel nije on napravljen iz sprdnje da bude što beskorisniji?

geronimo_2 05.05.2021. 14:24

da. upravo to.
problem je egomanijak elon koji ga shill-a a rulja uopce ne kuzi, niti potrosi vrijeme na proucavanja sta je taj ker.

panda505 05.05.2021. 14:29

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3515779)
da. upravo to.
problem je egomanijak elon koji ga shill-a a rulja uopce ne kuzi, niti potrosi vrijeme na proucavanja sta je taj ker.

Teška naiva je misliti da je DOGEu cijena narasla zbog Elonovog shillanja. Puno je tu više stvari/faktora u igri nego Muskovi twittovi…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Exy 05.05.2021. 16:12

Doge je napravljen kao sprdnja prema ostalim altcoinovima. Što se beskorisnosti tiče, ne vidim po čemu se doge znatno razlikuje od ostalih alt coinova kad je riječ o tome.

panda505 05.05.2021. 20:22

Citiraj:

Autor Exy (Post 3515815)
Doge je napravljen kao sprdnja prema ostalim altcoinovima. Što se beskorisnosti tiče, ne vidim po čemu se doge znatno razlikuje od ostalih alt coinova kad je riječ o tome.

Ali ima dosta jak backing. Ok za Elonovo shillanje - ali ono nikad nije imalo značajnog utjecaja na cijenu coina. točno se sjećam da sam jedno vrijeme gledao - na Elonove tweetove o DOGEu - kojih je btw nekad bilo kud i kamo više - coin bi skočio za 2-3 centa (sa ~0,04 na 0,07 i sl).

Tek kad je Cuban najavio da će Mavsi prihvaćat DOGE kao platno sredstvo je došao prvi naglo skok, a idući na ATH od ~0,43$ dolazi koji dan nakon sto je Cuban najavio da Mavsi iste coinove neće dalje mijenjati u FIAT nego da uvode coin u poslovne knjige.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Psycho 08.05.2021. 11:56

kolega kupio Doge u prvom mjesecu za 3 tisuce dolara. kad je dosao do 0.35$ 1.5. izvukao trecinu, ostalo pustio.

dzabe nama sva pracenja alt coinova, on si zaradio za kucu skoro :D :D

Zebran 08.05.2021. 15:21

Kada poslije u Saturday Night Liveu Elon kaže da je prodao sav DOGE... Kada cijena DOGEu padne 90% i povuče cijeli kripto svijet u recesiju.... Nadam se da se to neće dogoditi jer će postati najomrženiji čovjek na planeti i tek onda će morati pobjeći na Mjesec ili na Mars!

dakky 08.05.2021. 15:28

Da je pravi, to bi rekao na pocetku emisije. I onda na kraju da se salio. To bi bio pravi potez, onaj tip sto drzi 99% dogea bi zicer prodao sve sto hodla i eto mu napokon cistog trzista.

MeanBoss 09.05.2021. 10:24

Ekipa, jel mi može netko dat savjet, izmajnao sam nesto Ethereuma. I sad sve stoji na Jaxx libertz, koje su mi opcije za povuć taj novac. Postoji li mogćnost da to nekako prebacim na svoj bankovni račun ? Ili kreditnu karticu...

Koliko sam ja skužio, na jaxx mogu samo trejdat za drugu kripto walutu i sendat nekome. E sad .. tu mi malo šteka moje zananje ! :D

microsoft66 09.05.2021. 10:56

Jel se usdt moze slati izmedju mjenjacnica?

Imam namjeru kupiti safemoon jer mislim da ce ga napumpat kao i shibu

Nbdy32 09.05.2021. 14:56

Citiraj:

Autor MeanBoss (Post 3516704)
Ekipa, jel mi može netko dat savjet, izmajnao sam nesto Ethereuma. I sad sve stoji na Jaxx libertz, koje su mi opcije za povuć taj novac. Postoji li mogćnost da to nekako prebacim na svoj bankovni račun ? Ili kreditnu karticu...

Koliko sam ja skužio, na jaxx mogu samo trejdat za drugu kripto walutu i sendat nekome. E sad .. tu mi malo šteka moje zananje ! :D

Trebao bi si poslat na neku mjenjačnicu/banku na kojoj imaš karticu ...

Ako nemaš kartice,neznam baš kako je izvedivo da si prebaciš na svoj račun,to će netko drugi morat savjetovati ...

Libertus 09.05.2021. 15:14

Citiraj:

Autor MeanBoss (Post 3516704)

Kraken, Coinbase, Bitstamp, Binance...
Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 3516708)
Jel se usdt moze slati izmedju mjenjacnica?

Imam namjeru kupiti safemoon jer mislim da ce ga napumpat kao i shibu

Može

Exy 10.05.2021. 11:48

Dečki, može li preporuka za neki exchange? Do sad sam koristio Bitpandu jer je vrlo jednostavno uplatiti EUR Visom i još jednostavnije povuć novce iz EUR accounta na devizni. No tamo su swap naknade strašno velike, tipa 4%.

Koji bi bio najbolji exchange, sa mogućnošću držanja walleta iz svega u čemu trejdam i sa jednostavnim uplatama preko VISA-e i jednostavnim povlačenjem novca na EUR/USD račun? Binance ili?

P.S. Shiba coin market cap 12 milijarda, kakve genijalne pizdarije :D

dakky 10.05.2021. 14:09

tih $100 u shiba coinu ce mi bit najbolja investicija ikad :D i danas ga binance listao... haha :D

sti 10.05.2021. 14:30

Citiraj:

Autor Exy (Post 3516886)
Dečki, može li preporuka za neki exchange? Do sad sam koristio Bitpandu jer je vrlo jednostavno uplatiti EUR Visom i još jednostavnije povuć novce iz EUR accounta na devizni. No tamo su swap naknade strašno velike, tipa 4%.

Koji bi bio najbolji exchange, sa mogućnošću držanja walleta iz svega u čemu trejdam i sa jednostavnim uplatama preko VISA-e i jednostavnim povlačenjem novca na EUR/USD račun? Binance ili?

Binance.

Libertus 10.05.2021. 15:40

Citiraj:

Autor Exy (Post 3516886)

Mislim da je Bitpanda imao najniži fee za uplate preko kartice. Provjeri Kraken i Binance, ali mislim da je tako bilo.
Za isplate na račun imaš njih nekoliko uključujući i Bitpandu.

Inače, imaš i Bitpanda Pro gdje ti je fee 0,10%. Prebaciš instant s Bitpanda brokera na Bitpanda exchange i nazad.

lit 10.05.2021. 16:45

Binance je odličan.

Shiba doslovno šiba po svemu :D

Matebaron 12.05.2021. 19:37

Zbog zakrčenja Binace smart chaina transakcije koje sam obavio na Pancake swapu mi pol dana stoje kao "submitted". PCS preporučuje dizati gas, ali čini se da to ne pomaže. Što s tim transakcijama, da i dalje čekam na potvrdu ili odbijanje, a očito će bit odbijene? Ima li smisla pokušavati transakcije s drugim tokenima dok ove stoje?

dakky 12.05.2021. 19:47

Neke transakcije uopce ni ne dodju do BSC-a odnosno Metamask misli da ih je poslao, a nisu primljene, i to je problem vise metamaska nego BSC-a (provjeri da li je transakcija pending na bscscan ili je uopce ne vidi).. ako je ne vidi, probaj zagasiti browser kompletno i otvoriti nanovo, MM ne bi trebao vise vidjeti tu transakciju kao poslanu. Pa ponovi radnju s vecim fee-jem.

Dok se ne rijesi ta jedna transakcija koja je zaglavila, nece ni sve ostale napravljene poslije nje.

Matebaron 12.05.2021. 20:09

Citiraj:

Autor dakky (Post 3517455)

Dok se ne rijesi ta jedna transakcija koja je zaglavila, nece ni sve ostale napravljene poslije nje.

Hvala na odgovoru. Koristim Metamask android app, gašenje i odlogiranje ne pomaže. Ručno sam ih otkazao, ali me živcira što mi svaku tu akciju uredno naplaćuje.

Edit - jedna mi se transakcija ponovno pojavljuje kao submitted iako sam ju dvaput otkazao. Ovo je totalni kaos.

Charles_Bronson 13.05.2021. 01:33

Zanimljiv dan danas, prvo onaj glavonja iz ETH-a poklonio bilijune shiba in coina u tadašnjoj vrijednosti od preko milijardu $ indijskom covid caritasu. i srušio cijeli coin za 40% kao humanitarac a zapravo da ih makne kao ostale i shitcoine sa svoje preopterećene mreže i ogromnih gas feejeva. teško je reći hoće li se shiba oporaviti sad kad ima milijarde coina na prodaju.

Zatim elon objavi da neće prodavati tesle bitcoinima jer troše previše ugljena : ), nego nekim drugim coinima.

Sam je Elon priznao da je doge coin njegov stimulans američkim građanima, vjerojatno će ga nastavit gurat i promovirat, pa možda postane jedan od stabilnijih i većih coina.
Bitcoin nakon objave nije previše potonuo za sada oko 5%

Sutra je neka presuda za XRP pa može opet porasti, founderi MATIC-a su uplatili pomoć u isti fond kao i ETH glavonja, a s obzirom da MATIC rješava većinu problema ETH-a možda još poraste cijena, cijena je već u zadnjih par dana narasla 40%

exzzy 13.05.2021. 02:40

Lol, da tweet jednog klauna moze ovakav pad napravit. Samo dokaz neozbiljnosti tržišta, a ovaj si fine pare zaradi sa par tweetova.

microsoft66 13.05.2021. 06:57

Kupio sam safemoon.bas imam filing da ce zaljepiti kao shiba.ima nesto napeto u tim shitarama.da samo zaljepi 2-3 puta bjezim van i moram platit 10 posto fee za prodaju

chare 13.05.2021. 07:11

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 3517523)
Kupio sam safemoon.bas imam filing da ce zaljepiti kao shiba.ima nesto napeto u tim shitarama.da samo zaljepi 2-3 puta bjezim van i moram platit 10 posto fee za prodaju

Ovo za 10% dodatno provjeri. Mislim da ti je cca 30% dok se sve na kraju zbroji.:chears:

coconut 19.05.2021. 08:42

Vrijednosti kripta su u slobodnom padu. Tko ima love, neka kupuje. Osobno bih išao na ETH jer ima potencijala za vraćanje na 4k pa čak i povećanje te vrijednosti.

buljaka 19.05.2021. 08:44

Citiraj:

Autor coconut (Post 3519002)
Vrijednosti kripta su u slobodnom padu. Tko ima love, neka kupuje. Osobno bih išao na ETH jer ima potencijala za vraćanje na 4k pa čak i povećanje te vrijednosti.

Sad zvucis kao oni prevaranti u ponzi shemama. Kupujte sada svi da se ja izvučem iz govana 😂😂

Nhf naravno

dada-as 19.05.2021. 08:56

Oprez, Kinezi bi opet banali BTC skupa sa Indijcima. Zadnji put kad se to pricalo smo pali u ponor...

kopija 19.05.2021. 09:11

Da, gotovo je.
Vidimo se 2024.

https://teeherivar.com/wp-content/up...AFD30595-1.jpg

PR3DA70R 19.05.2021. 10:13

Citiraj:

Autor kopija (Post 3519011)

Je da. XD

Znam da si sarkastičan ali... :D
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...63b5c0b236.jpg

coconut 19.05.2021. 12:18

@buljaka
Zadnji put kada sam ih kupio su bili <1.500€ tako da teško mogu biti u govnima. A kupovao sam ga i prije dok je bio još jeftiniji.
Ofkors da mi odgovara veća cijena, ali ja sam ionako hodler tako da mi te oscilacije ne igraju bitnu ulogu u životu.

Libertus 19.05.2021. 14:18

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3499845)
https://www.tradingview.com/x/oad1m0Mv/

Dobio sinoć Kraken report za veljaču, vidio ovaj graf, pa ga pokušao sam na svom računu napraviti. Malo je gadno jer ne možeš točno u bobu uhvatiti sve vrhove, tako da gornja linija može odstupati za +-25.000$ zavisno kako povučeš.

U konačnici, nije ni bitno da bude u decimalu, bitna je orijentacija.
Njihova procjena je da je vrh od cca 75-80K do 120K, te da je buduće dno ponovno negdje oko zelene linije.

Moje kratkoročno gatanje je da ćemo pasti na cca 34-38K BTC, i onda krenuti dalje prema vrhu. Te da je sljedeće dno za nekoliko godina ova današnja razina od oko 50K.

Citiraj:

Autor dakky (Post 3499847)
Moje gatanje je da si falio, moja kristalna kugla kaže 100k prije nego se okreneš, onda mogući pad, ali izuzetno mali (20-30%) i nastavak rasta. Tko je jamio po 30-40k je jamio. Nebude više :)

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3499850)
Izazov prihvaćen. :)

:beer: Očekujem barem pivo. Još bolje ako uz njega idu ćevapi.

EDIT:
Krenuo je naziv za ovaj dan, Bloody wednesday. Malo fali da se BTC zaleti na 30K.
Jedino što je pozitivno, Elon trenutno gubi ako proda BTC. :D

thuNdeR 19.05.2021. 15:42

Taknuo je 30k

dakky 19.05.2021. 15:49

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3519076)
:beer: Očekujem barem pivo. Još bolje ako uz njega idu ćevapi.

Kad budeš u Rijeci se javi... pod uvjetom da se refa do tad barem 50% ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:51.