PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Halos 25.03.2013. 21:29

@Magarac - da, sve zive firmice i nezive čak, su rega u DA ! :D (ako si na to mislio)

@IcyTexx - što će ti ručna?

ozren 25.03.2013. 22:44

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2365878)
Koji mi je gušt danas bio vozit. Sad navečer, kad nema skoro nikog po gradu. Samo kaj sam prije par dana strgao ručnu u autu. To mi je pokvarilo sve planove. :(

Ali u dva sata popodne kad sam išo na faks... Zvonimirova, Držićeva, Vukovarska nisu vidjele ralicu i bio je LED! Ne snijeg, ne utaban snijeg, nego gladak proziran LED! Jaoooo koliko ljudi ne zna vozit, trebalo bi im svima uzet vozačke. Al opet, nisam vidio gore (ne)očišćenih cesta dosad...

Jučer kad je tek počelo padat sam išo iz Zagorja u ZG, dva Mercedesa i jednu Bemburu sam prošo koji su se zaglavili... Jedan je bio na ljetnim gumama na prednjim kotačima. Stvarno trebaš biti genijalac da tako nešto napraviš i odeš na put kad pada...

Popodne mi je bilo koma se vozit, teška gužva i svi cmile 20-30kmh... I nemreš proć te sa ljetnim slikovima kad su ih sve trake pune...

Pupo 25.03.2013. 22:47

Citiraj:

Autor Halos (Post 2365883)
@Magarac - da, sve zive firmice i nezive čak, su rega u DA ! :D (ako si na to mislio)

Jeftina rega na XY vozila i ušpara se

blava 25.03.2013. 22:53

Samo prodjite kraj Mlinar gdje su im kamioni pa cete vidjeti koje registracije.
Sve odreda DA,nijedna ZG.:D

1v@n 25.03.2013. 22:57

Bilo je prije par mjeseci u novinama baš o tom DA fenomenu. Mislim da sam prvo vidio Oryxov rent-a-car da koristi DA rege, pa se pročulo i eto.

MAGARAC 25.03.2013. 23:28

Navodno da DA ima najmanje cesta u HR pa je zato tam rega jeftinija. Od nedavno vise nema kupim novi auto na firmu koja je u KR i imam gore ZG rege jer tam zivim nego ide po adresi firme. Vjerojatno to ima nekakve veze. Firmama nije tesko otvorit neku, supu, podruznicu u DA i sve aute regat tam.

buljo 26.03.2013. 00:31

Citiraj:

Nema smajliča pa vidim ozbiljnost, pa me zanima, kako to možeš pitat kad padne snijeg? :D

Postalo je već smiješno gledat ljude kako se voze kad padne snijeg, eto sa 50-60 bio najbrži na branimirovoj i prestizao sve redom, a nisam vozio divljački, samo normalno :)
Kasnije sam si dao malo oduška na parkingu, najvjerojatnije zadnji put ove sezone. :)

IcyTexx 26.03.2013. 04:27

Citiraj:

Da vučem guzicu. Nemaju svi RWD. :D

Citiraj:

Autor ozren (Post 2365933)
Popodne mi je bilo koma se vozit, teška gužva i svi cmile 20-30kmh... I nemreš proć te sa ljetnim slikovima kad su ih sve trake pune...

To da, bilo je gadno do 19, nakon 20:00 nisam vidio puno ljudi, a ceste jos uvijek nisu bile previse ciste. Vozikao sam se okolo tri sata po praznim cestama. :D

c-shadow 26.03.2013. 05:43

Nisam gledao TV zadnjih dana, ali što vam kaže Bandić, jel opet "preuzeo" zimsku službu u svoje ruke? :)

Halos 26.03.2013. 07:41

@buljo, icytexxx - ma izazivam , gdje je dobar parking? :D

sava s3 car na snjegu, i to odgovorno tvrdim( samo na snjegu ) :-)

edit: da,stanje na cestama je ok,nisam to ocekivao iskreno.

domy1 26.03.2013. 08:06

Da to je, ovisno o dimenziji. Ali vise si na bljuzgi/kisi, a tu je osrednja, bar ova poboljsana S3+.
Ujutro rano sam isao u ZG i zadovoljan sam stanjem na cestama. Najgore mi je bilo izaci iz sela.
Tu se svi gegaju prepresporo do zeljeznicke stanice. Poslije kraljevac tak-tak, ali ide.

Baja 001 26.03.2013. 10:39

Citiraj:

Autor Halos (Post 2366029)
@buljo, icytexxx - ma izazivam , gdje je dobar parking? :D

sava s3 car na snjegu, i to odgovorno tvrdim( samo na snjegu ) :-)

edit: da,stanje na cestama je ok,nisam to ocekivao iskreno.

Dobra ali ne i odlična, osobno me se dojmila neka Continental kad san iša u ZG za vrime sniga, odlična guma. Briše pod s S3 na kiši, snigu a i ledu. Stvarno nisan gleda model ali san bio očaran :)

Iza toga S3 tjedan dana, isti uvjeti, dosta lošija pogotovo na kiši...

Old Iggy 26.03.2013. 10:51

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2366117)
Dobra ali ne i odlična, osobno me se dojmila neka Continental kad san iša u ZG za vrime sniga, odlična guma. Briše pod s S3 na kiši, snigu a i ledu. Stvarno nisan gleda model ali san bio očaran :)

Zato sam ja par godina na Continentalu i dalje nastavljam.

tonisostaric 26.03.2013. 11:02

Ja imam Pirelli Winter Carving EDGE i to su najbolje zimske gume koje sam imao u životu.

S3+ imao prošle godine, naspram ovih smeće.

Flood 26.03.2013. 11:48

Evo noćas sam malo isprobavao nove S3 na bratovom autu...odlična guma na snijegu,bome ni na mokrome nije loša.U par navrata sam ih isprobavao na kiši na cesti koju znam,NIKADA nije proklizila...tak da te priče uopće ne pušim,za normalnu vožnju sasvim ock guma, 14 colke :)

Milentije 26.03.2013. 12:04

Ja sam svoje S3+ potrosio za manje od 5 mjeseci (cca 20000 km). Prednje su vec stigle do onog "granicnika" a zadnje su skoro ko nove. Moram ih sad swapovati. Ne sjecam se kad su mi se gume tako brzo potrosile. Imao sam ranije S3 (bez +) i duze su trajale nego ove sad. Auto je isti, trap je uredan, sila kocenja isto u redu.

Baja 001 26.03.2013. 12:20

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2366145)
Zato sam ja par godina na Continentalu i dalje nastavljam.

Odlična guma, ali stvarno nisan gleda koja je, auto od renta bilo.

Pirelli za lito :), opet neman pojma model na autu od starog je, ali troše se brzo i lipe ajme :)
Citiraj:

Autor Flood (Post 2366213)
Evo noćas sam malo isprobavao nove S3 na bratovom autu...odlična guma na snijegu,bome ni na mokrome nije loša.U par navrata sam ih isprobavao na kiši na cesti koju znam,NIKADA nije proklizila...tak da te priče uopće ne pušim,za normalnu vožnju sasvim ock guma, 14 colke :)

Dobro to je manja dimenzija, ja san bio na 15/195, a ok je to stoji, ali ima san par naglih akcija na A1 i mogu reć da je Continetal bez drame odradio, a to ne mogu reć za S3. Doduše u normalnoj vožnji je ok.

Flood 26.03.2013. 16:38

Citiraj:

Autor Milentije (Post 2366243)
Ja sam svoje S3+ potrosio za manje od 5 mjeseci (cca 20000 km). Prednje su vec stigle do onog "granicnika" a zadnje su skoro ko nove. Moram ih sad swapovati. Ne sjecam se kad su mi se gume tako brzo potrosile. Imao sam ranije S3 (bez +) i duze su trajale nego ove sad. Auto je isti, trap je uredan, sila kocenja isto u redu.

Ove su isto S3+,par hiljada prešle.Mora da oštro voziš. :)

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2366273)

Pirelli za lito :), opet neman pojma model na autu od starog je, ali troše se brzo i lipe ajme :)

Imam Pirelli P6 prednje,3 sezone izdrzale,suho,kiša,nikada problema...mislim da cu sad Continentalke uzet,jer P1 i P7 malo štekaju po kiši na testovima koliko vidim,a P6 nema više.
Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2366273)
Dobro to je manja dimenzija, ja san bio na 15/195, a ok je to stoji, ali ima san par naglih akcija na A1 i mogu reć da je Continetal bez drame odradio, a to ne mogu reć za S3. Doduše u normalnoj vožnji je ok.

Snijeg,led,kretao sam bez problema.Kočenje takodjer ok,cimanje volanom ok...štaš više,pa ne ideš 150 po snijegu :)

windfucker 26.03.2013. 17:47

Goodyear "osmica", preporod nakon S3, pogotovo led/mokro na zavojima...ma i na ravnome :D
Ako se ikako može, ne štediti na "zimkuljama";)

domy1 26.03.2013. 17:51

UG8 je nešto predobro na kiši/bljuzgi. Po snijegu su dobre, ali ima boljih.

listerstorm 26.03.2013. 19:21

Ja imam mišelinke Alpin A4 i mogu reć da su vrlo dobre na mokrom i u zavojima.
Nisu baš bile povoljne al nisam htio štedit na tom.

MuroF 26.03.2013. 19:29

koja bi onda bila najbolja,prvenstveno na snijegu.

fanATIk 26.03.2013. 20:58

Ak gledaš samo snijeg, i da je povoljna, sava eskimo s3. Ak želiš kompletniji proizvod, continentalke gledaj, samo računaj da su skuplje dosta.

Old Iggy 26.03.2013. 21:37

Citiraj:

Autor Flood (Post 2366213)

S3 na mokrom nije baš nešto, dapače. Za normalnu vožnju relativno OK, ali baš da neće proklizat'.. To će svaka guma.

domy1 26.03.2013. 21:41

Pa nebi se baš kladio. U nedjelju sam išao za Međimurje i svi oni usponi i zavoji na -2 mokra cesta i čađara pod haubom, čak i uz provociranje ESP se nije palio. UG8 je u pitanju.
Prije sam imao S3 i razlika je drastična, i da naravno tu gledam i dok je S3 bio nov.
Naravno ne kažem da se tako inače vozim, ali ima veliko dozu sigurnosti na mokrom, kočenje i bočno držanje za razliku od Save.

Old Iggy 26.03.2013. 21:54

Citiraj:

Autor domy1 (Post 2366722)
Pa nebi se baš kladio. U nedjelju sam išao za Međimurje i svi oni usponi i zavoji na -2 mokra cesta i čađara pod haubom, čak i uz provociranje ESP se nije palio. UG8 je u pitanju.

Daj meni. :D

Citiraj:

Autor domy1 (Post 2366722)
Prije sam imao S3 i razlika je drastična, i da naravno tu gledam i dok je S3 bio nov.
Naravno ne kažem da se tako inače vozim, ali ima veliko dozu sigurnosti na mokrom, kočenje i bočno držanje za razliku od Save.

Da. Na mokrom je posebno očito, S3 je ipak jako orijentiran na snijeg.

domy1 26.03.2013. 22:03

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2366730)
Daj meni. :D

Jedino ako misliš "namatat" volan bespotrebno, onda bi se možda palio.
Naravno da tu ne brojim startanje, nego čisto vožnju i gas u brijeg i zavoj.
Ljetne potenza bi i na par stupnjeva i mokroj cesti klizale, jer jednostavno nisu za te temperature.

Opet druga strana medalje je da će nekome i "loša" guma na 1.4 "mlincu" s 100tinjak ks u 1200kg kompaktu biti ok, ipak 1500kg(s težim nosom) i 320Nm je druga priča.

fanATIk 26.03.2013. 22:56

Ako ovaj snijeg prestane padat ikad, mislim da ću u sloveniju po 4 continentalke, premium contact 5. Vidim da imaju odlične ocjene. Mada me još vuku i uniroyal rain expert.

MAGARAC 26.03.2013. 23:06

Ja imam starije Premium cont. na Swifu, ne znam sad vise tocno koje i imam ih vec sto godina i na kisi su super, ko da nije ni pala i jos cu bar ovu sezonu odovozit na njima ak ne prodam auto u meduvremenu.

Flood 27.03.2013. 00:38

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2366713)
ali baš da neće proklizat'.. To će svaka guma.

Naravno da hoće.Pričam o cesti koju znam i brzinama koje tu idu...kažem da je za te nofce sasvim ok guma. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:32.