![]() |
stuttering na 60fpsa??? Pa to i pitam moze li se onda monitor prebacit na 60Hz da nema stutteringa?
|
Pa može, u control panelu promijeniš iz 75 u 60 Hz. Ako ti grafička može držati konstantnih 60 FPS, upališ VSync i gotovo, riješio si problem tearinga.
|
Moze ,vsync on i monitor 60 hz nema teringa narqvno ako igru mozes gurat na 60 fps/a.
Pa moze se i navrh svega toga priko riva tuner(msi afterburner) ukljucit za odredenu igru lock na neznam 59 fpsa ,pa i pokusat to bez vsynca pa ako ide ide ovisi o igri. Ja sam ima problema tering na starom ekranu 60 hz u BF1 nikqko rjesit dok nisam skuzija enhanced sync za amd grafe ima nv nesto slicno u drajverima? Sad eto nemam problemq ali monitor je spomenuti i freesync je on, 75hz /74 fps/a. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d9d00cd846.jpg Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
Pa ti imas amd grafu, sto ne koristis freesync?
EDIT: Sad vidjeh dole text da koristis, zaboravi :D |
Nemoj se puno mislit ,imas 14 dana za vratit monitor probaj i vrati .Uzi shop svi preporucuju mislim mos kod njih posteni su ili ako su blizu odi do njih probaj.
|
U BiH sam, hvala u svakom slucaju.
|
Kaj vi u BiH nemate takav zakon za kupovinu na daljinu :D ?
|
Neam pojma :), al ima se kupiti u BiH svakako. Skuplji je al bar je lokalno, kod nas je oko 255€
|
Citiraj:
|
Ja sam svog prodao jucer, jednostavno mi je bio prevelik, kao da sam uzeo televiziju i puknuo si je pred nos, sjedio sam od monitora kojih 40-50 cm i nije mi nikako sjelo nakon mjesec dana koristenja, koristio sam ga samo vikendima po par sati. Ako bi ga netko koristio na preporucenoj udaljenosti, definitivno je ludilo.
|
Dobro si javio :) Sad gledam i najveci problem bi mi bio visina monitora, koja se ne moze mijenjati. Obicno monitor drzim da gornja ivica bude u visini ociju, al hajde ovaj neka ide visocije 5cm. Al kako vidim ovaj bi iso 15-20 cm visocije od sadasnjeg 24" sto bi bio veliki problem. Kud monitor nema vesa mounting pa se nista ne moze iskombinovati. Evo gledam ima vesa adapter https://www.amazon.com/Adapter-U287...scsubtag=198baecad09f11e8972986ac4273965d0INT
Gledam ovu sliku i bas fali podesavanje po visini, ja bih ga recimo spustio skroz da donja ivica bude 5cm od stola. https://thumb.ibb.co/gusVAf/u.jpg |
Dmr, jebo ga alija, sto puta smo ti rekli: U2715H i miran si :D Na 27" i 1440P se budeš naviknuo za 2-3 dana. Ja sam isto pizdio i nemam savršen vid ali sad kad gledam doma u svoj i dođem na posao pred 1080P i 1200P Dellove, gade mi se jer imaju mutnjikavu sliku :D
Kako bi rekla Mica Trofrtaljka: Od gledanja nema selameta :) pregrizi i uzmi 27" 1440P :) Sent from Usreo Mobara |
Skup mi sad jbg, duplo skuplji od ovog AOC u BiH :)
|
Eto ti kako sam ja doživio 32 colni IPS od Viewsonica koji je bolji monitor od oba AOCa (i VA i IPS verzije):
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3198986 Ako ove stvari možeš pregrmiti, uzmi ga. Ja nisam mogao, vratio sam ga i nebi sad mjenjao ovog svog Della za nikakvog predatora, aliena, terminatora, guyvera, servozgrozera i slične zajebane živine iz svemira... Sent from Usreo Mobara |
Viewsonic ips bolji od AOC ips / po cemu ?Da znam za ubuduce ako su iste cijene? Za frenda koji se isto premislja(proba je malo na mojem pa kaze da je blizu kupovine).Da ne guglam sad razlike sve :)
edit/ nvm sad sam vidija cijenu tog ViewSonic VX3276-2K-MHD :s Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
Citiraj:
|
Yes. Ma taj 31.5" 1440p format je milina kad imas mjesta. I na poslu sam se prebacio na to i lijepo se mogu izvaliti i i dalje imati 2560x1440 a bez buhica kao na 27". 40-50cm je preblizu za skoro bilo sto, kamoli ovakve mrcine.
Eventualni problem tog AOC-a je fiksno postolje no ja sam visi i meni odgovara default visina. Citiraj:
|
I ja sam visi, 198cm :D, ali mi sto onaj sa daskom za tastaturu koja se izvlaci ispod stola pa mi dodje da je monitor jos vise odignut :)
EDIT: Nego slabo ko pise o kvaliteti slike, ostrini teksta input lagu i slicno. Ima li kakvih dojmova? |
Citiraj:
Vidim da ih više nema ni po shopovima baš (bio je samo u jednom kad sam zadnji puta gledao za nekog) Citiraj:
Ako si tako daleko od monitora slobodno uzmi |
Kako mislis tako daleko? Visok sam 198cm :) a daleko od monitora 95cm, to ok za 32" dijagonalu po tebi?
|
Pa OK je to udaljenost za takav monitor. Većina ljudi je udaljena očima 40-60cm od monitora
|
Ima li taj AOC scaling 1:1? Ako mu pustim 1080p sliku hoce li biti centrirana?
|
Ne znam na što točno misliš, no kod "centriranosti" ti je bitan samo omjer (16:9), dakle imao bi "full screen" i sa 1080p i sa 720p. Naravno na tu dijagonalu i udaljenost bi ti bilo zrnatije od 1440p, ali odmakneš se za gledanje filmova kao od tv-a
|
mislim na poklapanje pixela 1:1, znaci ako mu pustim 1080p ili 1200p da sa strana i gore dole ostanu black bars a da u sredini bude centrirano tih 1920x1200!?
EDIT: Ovo, znam da se moze forsirati kroz drivere grafe ali recimo ako prikljucim neku konzolu sa 1080p ima li monitor opciju 1:1? https://image.ibb.co/hhk45f/scaling.jpg short beach poems |
imam 75hercni uw monitor
nema teringa niti problema, igra radi na 120+ u postavkama grafike sync je na fast, što je nekakav nvidijn odgovor na tearing i dobro to sve radi isto tako u postavkam monitora ima freesync, upalio jesam, ali ne radi dok ne nabavim zasebnu amd karticu samo da pokrene taj sync ugl iz prve ruke, nema tearinga i radi sve lijepo ako se stavi fast sync u nvidia control panelu |
mozes li provjeriti ima li u meniju monitora ovo 1:1 scaling? Hvala!
|
ima, možeš igrati u rezoluciji koju postaviš s dakako crnim rubom , ako too pitaš
iako iskreno probao igrati na 1080 1:1, i na skaliranoj rezi u full scrennn 1080, jel sam ja čorav ili ne meni je slika bolja u skliranom odnosno rastegnutom načinu nego nativno smnjenom |
Je li monitor u meniju ima opciju 1:1, keep aspect ratio, stretch ili si to stimao u driverima grafe?
|
nemam u meniju, ali sve u postavkama grafe odradiš
šta te sekira, igrao bi 1920 skalirana na monitor rezu ili? |
Pa volio bih da ima 1:1 ako prikljucim konzolu na 1080p da se pixeli poklapaju 1:1, jer je monitor velik i 1080p dodje velicina 24" monitora.
|
ima opcija da drži 1:1 na 1080p
ali očito na samom monitoru ako je ATI onda se podešava iz Radeon settinga, ako je NV onda možeš ručno iz komanda dok sam imao NV sam sam podesio na monitoru s komandama ima opcija i sada, ali je zatamnjena kada je ATI i Freesync |
Znaci sve ok osim postolje malo zeza, al de ljudi je li ko imao prije neki ozbiljniji monitor tipa nekog ips della ili hpa? Kakva je kvaliteta slike uglovi gledanja u poredjenju sa nekim malo boljim monitorom? Nije mi jasno kako i zasto je monitor ovako jeftin, mora biti neka kvaka, nije valjda samo zbog slabijeg postolja? Danas isao u lokalnu prodavnicu, ostao samo jos jedan, pogledo monitor onako, nece da ukljuce :) Rekao da mi ostave 2 dana da razmislim. Kako nikakvih reviewa na netu nema, bas je sumnjiva kupnja.
|
Citiraj:
Tebi je jasno da svi oni nabavljaju matrice sa istog mjesta. Tako da kod ovih kako ih ti zoveš ozbiljni monitori plaćaš više zbog boljeg postolja, više priključaka, dizajna itd. U samim matricama nećeš dobiti neka ogromna odstupanja kvalitete prikaza. Tako da ako ti nije bitno kako izgleda plastika na monitoru jer ne gledaš u plastiku nego u ekran uzmi najjeftiniji i prst u uho. :chears: |
Zašto ne provrtiš par stranica iza na ovoj temi? Dosta ekipe je kupilo taj monitor
Eventualno malo zeza build quality (ovisi i kakav te primjerak zapadne), ali što bi ti za takve novce. |
Znaci zbog plastike oko displaya i podesavanja po visini dell 27" je 500€ a AOC 32" 250€, oba 1440p. WTF :D I najgore kad neko kaze dobar za te pare, sta to znaci, hebo to :D Evo recimo kakav ce biti spram starog HP LP2475W, isti ili cak i bolji?
|
neznam vise ja cu se ranit ,ima sve napisano iskustva vise ljudi u ovom spomenutom monitoru
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
|
Sta te tocno zanima ? :) Pucaj :D
Ako su igre, igram dotu 2, tom clancys wildlands, igrao bfV, bfbc2, ghostinga ni blizu. Zakucan vsync na 75hz i sve radi ko po spagi. Overdrive na low obavezno. Nema bleedinga nikakvog. Kod ledice imam gap 1 mm za kojeg me tocno boli kifla. |
Evo jos :D Znaci nije ba samo do plastike oko displaya ili sta? :D
Citiraj:
Citiraj:
|
Dmr, ti nzaš da nemreš stisnut i prdnut, jelda :D ? ili budeš kupio AOC i prihvatio sve kompromise ili budeš spizdio pare za Della U2715H i uživao u njemu bez kompromisa :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:42. |