PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Prestigio mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=239163)

drazenzg 15.02.2013. 19:23

Ja 1.0.11 imam skoro mjesec dana (skinuo sam kada se pojavio link za skidanje s njihovog servera). Bez problema sam ga updateao preko SDa, izgubio sam root, ponovio postupak rootanja s onom skriptom i od tada, do sada, mobitel radi s njim. Nisam vidio neko poboljšanje u odnosu na .09 verziju, stabilan je koliko je bio i prije. Nisam izgubio nikakve podatke kao što neki (konkretno bug.hr forum), prijavljuju. U svakom slučaju, ukoliko ste ga rootali, lako se napravi unroot sa skriptom, stavi update i nazad ga rootate.
Napomena za rootane mobitele: dobiti ćete nazad Prestigio installer, reader njihov, OfficeSuite i ostali bloatware koji je došao na mobitelu, pa će trebati s Titaniumom ili aplikacijom po vašem izboru, ponovno maknuti te appove.

ManuChao 17.02.2013. 05:51

Citiraj:

Autor drazenzg (Post 2338445)
Ja 1.0.11 imam skoro mjesec dana....... Nisam vidio neko poboljšanje u odnosu na .09 verziju, stabilan je koliko je bio i prije.......

Hvala!

Danchibald 18.02.2013. 16:43

Jel ima netko stock recovery.img od 4500 da mi ga posalje?? Pliiiiiizzzz????

zelkec 18.02.2013. 22:05

Citiraj:

Autor drazenzg (Post 2338445)
Ja 1.0.11 imam skoro mjesec dana (skinuo sam kada se pojavio link za skidanje s njihovog servera). Bez problema sam ga updateao preko SDa, izgubio sam root, ponovio postupak rootanja s onom skriptom i od tada, do sada, mobitel radi s njim. Nisam vidio neko poboljšanje u odnosu na .09 verziju, stabilan je koliko je bio i prije. Nisam izgubio nikakve podatke kao što neki (konkretno bug.hr forum), prijavljuju. U svakom slučaju, ukoliko ste ga rootali, lako se napravi unroot sa skriptom, stavi update i nazad ga rootate.
Napomena za rootane mobitele: dobiti ćete nazad Prestigio installer, reader njihov, OfficeSuite i ostali bloatware koji je došao na mobitelu, pa će trebati s Titaniumom ili aplikacijom po vašem izboru, ponovno maknuti te appove.

Da se nadodam uz ovaj post...
Upravo sam na rootani i de bloatwarani 1.0.9 preko OTA updatao na 1.0.11 bez unroota i također sam ostao bez roota i dobio sve "nepotrebne" aplikacije, a zatim root, a onda najvažnije: mod baterije u status baru iz 1.0.9 ponovo flashiran i radi bez problema na 1.0.11...
Naravno samo uvijek šta god radio resetira wallpaper...:D

Danchibald 21.02.2013. 13:51

Jel ima mozda netko JB rom od bijelog 4500 i alat za instalaciju istog??

Dado1977 26.02.2013. 08:01

Dakle imam PAP 4020 i probleme sa baterijom. sa gotovo nikakvim korištenjem osim telefoniranja do navečer je potpuno prazan a preko noći se isključi. probao sma sa raznim task killerima i ništa ne pomaže, iskopčavanje wirelesa itd...
da li da ga nosim na servis ili je to normalno?

Ivan_SP3 26.02.2013. 13:21

Pozdrav, zanima me da li je tko uspio postaviti MMS postavke za Tomato. Sve sam već pokušao ali nikako ne mogu napraviti da radi. Probao sam i obrisati već postojeći APN i napraviti novi ali ništa. Mobilni internet mi radi bez problema... Hvala.

bad_ri 26.02.2013. 19:12

Citiraj:

Autor Ivan_SP3 (Post 2346463)
Pozdrav, zanima me da li je tko uspio postaviti MMS postavke za Tomato. Sve sam već pokušao ali nikako ne mogu napraviti da radi. Probao sam i obrisati već postojeći APN i napraviti novi ali ništa. Mobilni internet mi radi bez problema... Hvala.

pretpostavljam da imaš problem s primanjem mms-a na telefon. da bi ti mobilna mreža prepoznala uređaj kao sposoban za primanje mms-a, potrebno je nakon konfiguriranja apn-a za mms poslati prvo jedan mms nekome, nakon toga se na mreži aktivira i ispravno prosljeđivanje mms-a na tvoj broj.

trolljegeren 26.02.2013. 19:34

Moze pitanje,kako staviti sliku kada te netko zove?I dali je moguce da osoba ima sliku u onim razgovorima gdje je mala slika kao?hvala

dariog4 27.02.2013. 11:40

Najprije pozdrav,
imam 4040 i rootao sam ga, ne znam vise kako jer sam isprobavao razne metode i onda je jedna uspjela :)
Jedino sto me zanima je usb otg funkcija. Manual spominje usb host, to bi trebalo biti isto. Dogadja mi se kao i svima da se mob ugasi kad stavim otg kabl. Kontaktirao sam Prestigio i kazu "Sorry, but this device does not support USB OTG functionality." Na sto ja pitam dalje: a sto vam onda znaci "usb host". Jos cekam odgovor.
Na stranicama neke srpske internet trgovine je netko postavio pitanje usb otg-a i dobio odgovor od nekoga iz te trgovine da je otg teoretski moguc s nekim custom rom-om odnosno drugim kernelom. Ima li itko neku ideju ili spoznaju postoje li ikakvi pomaci po tom pitanju.
Hvala

Ivan_SP3 27.02.2013. 13:13

Citiraj:

Autor bad_ri (Post 2346782)
pretpostavljam da imaš problem s primanjem mms-a na telefon. da bi ti mobilna mreža prepoznala uređaj kao sposoban za primanje mms-a, potrebno je nakon konfiguriranja apn-a za mms poslati prvo jedan mms nekome, nakon toga se na mreži aktivira i ispravno prosljeđivanje mms-a na tvoj broj.

Eto, ponovno unio sljedeće postavke:
Naziv: MMS
Naziv pristupne točke: mms.tomato.com.hr
Proxy:
Priključak:
Korisničko ime:
Zaporka:
Poslužitelj:
MMSC: http://mms.tomato.com.hr/servlets/mms
MMS proxy: 212.91.99.91
MMS priključak: 8080
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere autentičnosti: Bez
Vrsta naziva pristupne točke: mms

rebootao sam i sad mogu slat mms ali ne mogu primati...

bad_ri 27.02.2013. 14:45

Citiraj:

Autor Ivan_SP3 (Post 2347450)
Eto, ponovno unio sljedeće postavke:
Naziv: MMS
Naziv pristupne točke: mms.tomato.com.hr
Proxy:
Priključak:
Korisničko ime:
Zaporka:
Poslužitelj:
MMSC: http://mms.tomato.com.hr/servlets/mms
MMS proxy: 212.91.99.91
MMS priključak: 8080
MCC: 219
MNC: 10
Vrsta provjere autentičnosti: Bez
Vrsta naziva pristupne točke: mms

rebootao sam i sad mogu slat mms ali ne mogu primati...

sorry, dalje od ovoga ne znam... jesi li probao kontaktirati koriničku podršku i reći im da imaš android uređaj i da ti kažu u čemu je problem? možeš ih i pitati da provjere u svom sustavu da li sustav vidi tvoj mobitel kao uređaj koji je sposoban primati mms. ukoliko ga ne registriraju kao takvog, zamoli ih da ručno to podese, možda mreža nije automatski skužila i podesila ti uslugu kako bi trebalo. (ne bi bilo prvi put da se to dešava)

bad_ri 27.02.2013. 14:50

Citiraj:

Autor dariog4 (Post 2347356)
Najprije pozdrav,
imam 4040 i rootao sam ga, ne znam vise kako jer sam isprobavao razne metode i onda je jedna uspjela :)
Jedino sto me zanima je usb otg funkcija. Manual spominje usb host, to bi trebalo biti isto. Dogadja mi se kao i svima da se mob ugasi kad stavim otg kabl. Kontaktirao sam Prestigio i kazu "Sorry, but this device does not support USB OTG functionality." Na sto ja pitam dalje: a sto vam onda znaci "usb host". Jos cekam odgovor.
Na stranicama neke srpske internet trgovine je netko postavio pitanje usb otg-a i dobio odgovor od nekoga iz te trgovine da je otg teoretski moguc s nekim custom rom-om odnosno drugim kernelom. Ima li itko neku ideju ili spoznaju postoje li ikakvi pomaci po tom pitanju.
Hvala

možda su mislili da android kao takav to podržava, a možda su istovremeno zaboravili ugraditi nešto od softvera ili drivera koji bi to iskorištavali do kraja.... nisam veliki stručnjak, ali poovome što čitam usb host i usb otg nisu potpuno iste stvari. koliko vidim, usb otg podrazumijeva da je uređaj i usb host, ali ako je usb host, ne mora nužno biti i otg.
baci malo oko na ove linkove

http://blog.harrylau.com/2011/04/und...ifference.html

http://developer.android.com/guide/t.../usb/host.html

http://wiki.maemo.org/USB_host_mode

LuxZg 27.02.2013. 17:13

Ako kog zanima, stigla mi futrolica za PAP 4040, čist je ok, taman dimenzijama odgovara:

http://www.ebay.co.uk/itm/LEATHER-PU...-/320984568018

LuxZg 27.02.2013. 17:17

Citiraj:

Autor bad_ri (Post 2347550)
možda su mislili da android kao takav to podržava, a možda su istovremeno zaboravili ugraditi nešto od softvera ili drivera koji bi to iskorištavali do kraja.... nisam veliki stručnjak, ali poovome što čitam usb host i usb otg nisu potpuno iste stvari. koliko vidim, usb otg podrazumijeva da je uređaj i usb host, ali ako je usb host, ne mora nužno biti i otg.
baci malo oko na ove linkove

http://blog.harrylau.com/2011/04/und...ifference.html

http://developer.android.com/guide/t.../usb/host.html

http://wiki.maemo.org/USB_host_mode

Hmmm... po ovom ispada da je funkcionalnost jako slična, dapače - meni dovoljna. Samo onda treba neki drugi kabel možda ? Tj adapter sa micro -> USB A female?

Citiraj:

USB host mode allows you to connect various USB devices (external hard drives, digital cameras, card readers, input devices, etc.) to your device just like a regular computer. There are, however, a few limitations. The device must draw under 100mA (this can be bypassed by using a powered hub), and you will need a hardware adaptor to plug a fullsize USB cable into the tablet's undersized one.

LuxZg 27.02.2013. 17:19

Citiraj:

Autor dariog4 (Post 2347356)
Kontaktirao sam Prestigio i kazu "Sorry, but this device does not support USB OTG functionality." Na sto ja pitam dalje: a sto vam onda znaci "usb host". Jos cekam odgovor.

Ajde ga copy/paste ovdje kad ga dobiješ... ako ga dobiješ :)

dariog4 28.02.2013. 16:08

evo odgovor:
"Thank you for contacting Prestigio support.
Your product is: MultiPhone : MultiPhone 4040 DUO

We are very sorry the USB host in this model is a tuypographical mistake in the manual.
The manual will be updated soon.

USB host it is a possibility to connect external equipment to the device through a special USB cable."

LuxZg 28.02.2013. 20:44

Da, i ja sam dobio sličan odgovor na njihovoj FB stranici... šteta..

Citiraj:

Prestigio Dear customer, we apologized for such misunderstanding (USB host is not supported in MultiPhone 4040 DUO) in the nearest future it will be fixed in the instruction. Best Regards.

Omerta 01.03.2013. 12:01

Pozdrav. Nisam jedno vrijeme pratio ovu temu, pa samo da malčice banem..

Kakav se je pokazao 5000 DUO s obzirom na svega 512MB RAM-a? Thx

Držao sam ga u ruci (neupaljenog), sviđa mi se..

trolljegeren 01.03.2013. 14:16

Citiraj:

Autor trolljegeren (Post 2346804)
Moze pitanje,kako staviti sliku kada te netko zove?I dali je moguce da osoba ima sliku u onim razgovorima gdje je mala slika kao?hvala

Bilo tko?? hvala :fala:

dstojic 01.03.2013. 16:51

Citiraj:

Autor trolljegeren (Post 2348938)
Bilo tko?? hvala :fala:

Odeš u Gallery, duži pritisak na fotografiju koju želiš koristiti. Gornji desni kut otvara padajući izbornik Set picture as i odabereš Contact photo.

dstojic 02.03.2013. 14:24

Jel dobio tko update sa 1.0.11 na 1.0.12 na PAP 4300? Jutros mi se pojavilo, ali ne mogu napraviti update. Izbacuje mi neku grešku.

alcem 03.03.2013. 09:07

Citiraj:

Autor dstojic (Post 2349520)
Jel dobio tko update sa 1.0.11 na 1.0.12 na PAP 4300? Jutros mi se pojavilo, ali ne mogu napraviti update. Izbacuje mi neku grešku.

1. Koju gresku?
2. Jel si na stock 1.0.11 ili si nesto mijenjao?
3. Koje su promjene na 1.0.12?

Buduci da 1.0.11 nije imao nekih bitnijih fixeva, ali je zato imao novi kernel koji nije dobro radio s governorima, ja sam jos uvijek na 1.0.09.

Ovisno o gresci moguce da ti je lose skinulo zip, morat ces pobrisati sve iz foldera /mnt/sdcard/googleota
dakle, md5 file
"/mnt/sdcard/googleota/package.zip"
"/mnt/sdcard/googleota/update.zip"
Naime, kad prvi put lose skine zip zapise ga na mob i svaki sljedeci put kad ides downloadati on samo pokusa upgrade s vec skinutog loseg zipa umjesto da proba ponovo downloadati. No, neka mi prvo vidimo koju gresku dobijes pa mozemo dalje.

dstojic 03.03.2013. 09:58

1 privitaka
Pobrisao sam googleota folder i pokušao opet, ali opet ne ide. Imam CWM recovery, možda je do toga. Update se radi iz recoverya. Sada trenutno ne znam napamet, ali mislim da je pisalo error 7 i još nešto.

Changelog:

1. Fix LT translate
2. eReader Prestigio 2.2.1
3. APNs added

alcem 03.03.2013. 14:00

Citiraj:

Autor dstojic (Post 2349883)
Pobrisao sam googleota folder i pokušao opet, ali opet ne ide. Imam CWM recovery, možda je do toga. Update se radi iz recoverya. Sada trenutno ne znam napamet, ali mislim da je pisalo error 7 i još nešto.

Vjerojatno status 7, a error u zipu. No to nije dovoljno, trebalo je vidjeti na kojem assertu puca.
Da, moze pucati radi custom recoveryja ako provjerava hash, a provjerava. :)

Inace, koliko vidim i opet nista pametno u updateu. Bilo bolje da konacno dodaju USB Host, BT profile i da srede kernel.

dstojic 03.03.2013. 15:04

Evo ovako piše, između ostaloga:
signature verification failed

assert failed: getprop("ro.product.device")=="PAP4300" II getprop("ro.build.product")=="PAP4300"

E: Error in/emmc/googleota/update.zip (status 7)

Insatallation aborted.

Da li ima neki drugi način da se ovo instalira?

alcem 03.03.2013. 16:08

Citiraj:

Autor dstojic (Post 2350015)
Evo ovako piše, između ostaloga:
signature verification failed

assert failed: getprop("ro.product.device")=="PAP4300" II getprop("ro.build.product")=="PAP4300"

E: Error in/emmc/googleota/update.zip (status 7)

Insatallation aborted.

Da li ima neki drugi način da se ovo instalira?

Do custom recoveryja je. U default.prop datoteci je krivi property.
Mozes instalirati tako da prepravis install skriptu u update.zip fileu. Datoteka je /META-INF/com/google/android/updater-script.
U njoj ces naci liniju:
assert(getprop("ro.product.device") == "PAP4300" ||
getprop("ro.build.product") == "PAP4300");

Jednostavno je pobrisi i vise ti tu nece pucati. Ako dalje bude pucalo, to ce biti na drugom mjestu pa mozemo dalje onda rjesavati. :)

dstojic 03.03.2013. 18:06

Izgleda da neće ni tako.
Install failed
Package error. Please check update and download again.

alcem 03.03.2013. 18:16

Citiraj:

Autor dstojic (Post 2350070)
Izgleda da neće ni tako.
Install failed
Package error. Please check update and download again.

Izracunaj MD5 hash modificiranog update.zip i zapisi u md5sum datoteku. Ako ni ovo ne bude ferceralo, morat ces vratiti stock recovery pa upgrade pa opet CWM.

dstojic 03.03.2013. 18:22

Kako izračunati hash? Ima neki program ili...?

alcem 03.03.2013. 18:26

Citiraj:

Autor dstojic (Post 2350078)
Kako izračunati hash? Ima neki program ili...?

Ima programa da... jedno tonu. :)
http://www.winmd5.com recimo... :)

dstojic 03.03.2013. 18:36

Mislim da sam uspio. Još samo gdje se nalazi md5sum datoteka :)

alcem 03.03.2013. 18:38

Citiraj:

Autor dstojic (Post 2350085)
Mislim da sam uspio. Još samo gdje se nalazi md5sum datoteka :)

/emmc/googleota/

:)

dstojic 03.03.2013. 18:49

Ne ide mi. Opet ista poruka. Nisam siguran ni za ovaj md5sum da sam ubacio na pravo mjesto. U svakom slučaju hvala ti na pomoći. BTW jel znaš gdje ima za skinuti stock recovery?

Omerta 03.03.2013. 19:01

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2348801)
Pozdrav. Nisam jedno vrijeme pratio ovu temu, pa samo da malčice banem..

Kakav se je pokazao 5000 DUO s obzirom na svega 512MB RAM-a? Thx

Držao sam ga u ruci (neupaljenog), sviđa mi se..

Itko?

Bump-ić :)

alcem 03.03.2013. 19:23

Citiraj:

Autor dstojic (Post 2350095)
Ne ide mi. Opet ista poruka. Nisam siguran ni za ovaj md5sum da sam ubacio na pravo mjesto. U svakom slučaju hvala ti na pomoći. BTW jel znaš gdje ima za skinuti stock recovery?

Evo sam uploadao svoj backupirani original:
http://speedy.sh/979Yh/recovery.img

Mejzlik 03.03.2013. 19:34

@Omerta

Igrao sam se malo u MojServis-u sa 5000 bijelim modelom koji ima stock JB 4.1. i dosta me se dojmio, opcenito po izbornicima i ulascima u aplikacije, brzina je po meni u rangu starijih DualCore-ovaca sa stock ROM-ovima (LG 2X, Optimus 3D, SGS2), po izbornicima lag je minimalan, vjerojatno u nekom browseru s vise tabova bi android pogasio pozadinske programe radi 512mb RAM-a, makar opcem dojmu najvise doprinosi JellyBean...
Buraz mi ima 4300, i dosta je po meni sporiji od 5000.

Kamera je srednja zalost, barem koliko sam uspio vidjeti po slikama uslikanim u ducanu, ekran je solidan koliko moze biti bez IPS-a, AMOLED-a itd., no nisam ga jos vidio na danjem svijetlu, pa je tu malo upitan.

Od jednog od zaposlenika sam dobio informaciju da je trenutno bijeli 5000 bolji, jer dolazi sa JellyBean-om i jer mu je malo dignut takt proca na 1,2GHz, ali navodno uskoro stize nova posiljka pa ce takvi biti i crni modeli.

dstojic 03.03.2013. 20:39

@alcem puno hvala. Sa stock recovery prošlo bez problema. Ovako na prvu ne vidim ništa novo. Kernel je ostao isti. Ako skužim neku razliku javim.

Omerta 03.03.2013. 22:36

@ Mejzlik - E to sam tražio, koliko toliko iz prve ruke.. Thx

drazenzg 04.03.2013. 20:48

Jedino što sam ja skužio nakon update - a na 0.12 je da mi je ostao root. Ostalo... sve je i dalje isto, kao i na 09 i na 011, barem meni.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:08.