![]() |
Sad sam pogledao u Aidu 64 i brine me ovaj takt., crveno podcrtano
http://img856.imageshack.us/img856/3...turezam.th.jpg I gdje mogu namještati brzinu ventilatora za Gigabyte GTX 560Ti? Aida veli da je na 40% vrtnje? |
Citiraj:
mozes sa MSI Afterburnerom |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ok, ma pitam jel u Biosu mi je mislim da se zove IGPU monitor namješten na defaultu na 64, a mogu izabrat do 1000 i nešto, tj. meni je postavljeno na drugo po redu od najmanjeg mogućeg, pa sam mislio da je zbog toga? |
Taj IGPU nema veze s tom grafickom, a broj koji mozes izabrati je dijeljenje sistemske memorije (RAM) sa IGPUom, ali opet to nema veze s Gigabyte 560 Ti :)
Znaci kada ne koristis 3d aplikaciju takt se smanjuje i koristi 2d profil (manja potrosnja, zagrijavanje). |
Ok, hvala, a kaj da ostavim taj IGPU u BIOSU kak je po defaultu?
|
Hvala syss
Vidim da svi imate u loadu temperaturu oko max 65, no meni po afterburneru ide do 78, i počima zujat ventilator jer ide i na 4000 rpm da ohladi grafu. Postavke hlađenja na grafi su defaultne po afterburneru, i defaultni clock (950/4200). Riječ je o konfi pod "moj komp", dakle MSI 560ti HAWK TF3. Imam midi tower CM 335 jer sam štedio na kućištu (kriza :D) i relativno loš propuh unutra, ali mislim da bi temperature ipak trebale biti par stupnjeva niže ?? Možda bi ugradnja 2 x 120mm venta na bočnu stranicu kućišta pomogla?? |
Citiraj:
Citiraj:
btw prednji (usisni) i straznji (ispusni) vent imas? |
Citiraj:
hawk ti ima na sebi switch performance i silent, mislim ko sli kontakata, pa se poigraj malo s tim, makni skroz bočnu pa vidi temp itd. makni se sa foruma i počni kemijat... GO TIME!!! :) |
Hvala, i mislio sam da je to previše... imam ju tek 2 dana pa nisam još na TI s njom, idem se malo igrat s tim postavkama
|
di si ju kupio? ja sebi planiram uzet istu pa pitam?
|
Citiraj:
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6725 Nemam zasad osim stražnjeg ispušnog koji je došao s kućištem ništa, ali u ponedjeljak kupujem malo propuha :kafa: Stavio sam vent na mod performance i podesio malo u afterburneru tako da ne prelazi 65 %... Temp u loadu sa otvorenim kućištem ne prelazi 69, pa ce to jos koji stupanj dole sa ventilatorima usmjerenim na grafulju. Nije mi jasno zašto ima tako visok napon po defaultu - 1.075, a stabilna je zasad i na 1.025. @ Danko 86 Kupio sam u ADM-u |
Evo SLI score u čmarku 11...
http://www.pohrani.com/t/2a/da/158uzB3G/4-950.jpg Kad su kartice na 1GHz čmark se ruši i pri max voltaži, tu mi je greškom ostala na max. Pitanje, zašto se prva grije više (cca 5-10 stupnjeva) nego druga kartica ? Nakupljena fina prašina (starija kartica), koju sam ocito bezuspjesno usisava i propuhiva... ili ne ? |
Pa ona je u sendviću, a i bliže je procesoru i svemu ostalomeš što se više grije.
De stavi koju sliku setupa da i mi, obični smrtnici vidimo kako to izgleda :) |
Hmm, mozda.
Ma nista posebno, jos jedna graficka dolje umjesto zvucne, zvucna sada nema mjesta :nono: Ako napravim koju sliku, stavit ću. |
NVIDIA preparing revised GTX 560 Ti
op op, jos jedna GTX560ti
Citiraj:
http://vr-zone.com/articles/nvidia-preparing-revised-gtx-560-ti/13805.html Iako bi bolje pristajao naziv 570LE il nest, samo da nije 560 po treci put :) |
To bu super grafa, puno sirove snage a i 320bit, znaci malo vise memorije sto ce definitvno dobro doc za nove igre. Gtx 470 kakva je trebala bit u startu..
|
nvidia je tržište stvarno pokrila u svim segmentima, razlika između 560 ti (pogotovo neke klokane ala gigabyte SOC ili msi hawk-a) i obične 570 je mala, a sad još i ovaj mutant koji po snazi upada u tu razliku 560ti i 570...
|
Razlika je veca nego sto se misli jer nove igre tipa BF3 ponajvise traze cistu sirovu snagu ili kod Nvidije CUDA jezgre. gtx570 je u takvim igrama za klasu jaca i dozvoljava vise rezolucije i postavke. AK se gleda samo COD, Dead Island ili slicne igre sa ne toliko naprednim enginima razlika je dosta mala ili ako se igra u nizim rezolucijama.
|
Pitanje za one koji imaju MSIjeve kartice: kada upalim računalo MSI APS (active phase switching) programčić se sam upali ali nikako da zapamti postavke i svaki put moram ručno stavit na "on" i apply. Probao reinstalirat drivere, afterburner i msi aps i ista stvar. U čemu je problem?
|
da sam ulovio hawk vjerovatno bi izmijenili iskustva :(
|
Twinfrozr 2 nema APS?? sta nije razlika samo u taktovima?
|
nope, nema aps proklet bio dan kad je izašla! :D
koliko uopće ide hawkica max? |
Iskreno nisam se još posebno naklokao jer nisam zadovoljan temperaturama, al testirao sam par dana na default naponu drži 1 ghz / 4300 mhz.
"MSI claims that the R560GTX-Ti Hawk can reach up to 1080MHz on the GPU core by overclocking" Po forumima ljudi idu otprilike do 1100 mhz jezgra i 4500 mhz memorija, naravno uz dovoljno napona i "bolji" primjerak. Na MSI forumu čitam da dosta ljudi ima problem sa temperaturama, a savjetuju im promjenu paste jer je ova original loša i loše postavljena. Pa eto, sljedeći tjedan nabavljam novi cpu cooler i pastu pa bi trebale temperature 5-8 stupnjeva dole. Kad istestiram kako bog zapovijeda javim ti :D |
MX4 je bog i batina za grafe. Kod mene je bio skinuo dobra 3 stupnja u odnosu na Ceramiqe i AS5. Cudi me da su ljudi zale toliko na temp. TF2 je 470 koja je toplija moga drzat ispod 60c na 1.21v u malo hladnijem ambijentu, u hladnom i osjetno manje..
|
pa fino ta grafa ide bogati.
|
Citiraj:
|
ma gledao sam te benčeve sve u nadi da će i moja hawkica doći, ali ovo su prilično loši rezultati.
|
Jako puno tu igra temperatura. 30,40,50mhz vise na friskom zraku ili 100,200 u minusu, sa modovima i puno vise..
Ne znam koliko je max volt. u biosu od TF2 i od Hawk. Mislim da Hawk daje vise i da joj je defaultna v veca... |
ova moja u afterburneru ide do 1.150, ali ne bi je ja vozio na toliko.
mene je oke primjerak zapeo, nemam se kaj žaliti :) |
Citiraj:
|
Kaj se da kak smanjit brzinu vrtnje venta na GB 560gtx ti?
Probal sam s MSI AB, al tam da je na min. broju okretaja već tak da niš od tog, inače se vrti u idle na 40%.. |
ispod tog ni nemreš namjestit ak se ne varam.
|
Hm, morat cu tražit alternativno rješenje. Jel opće postoji pasivni hladnjak za 560 gtx?
|
Citiraj:
Vrti cijelo vrijeme 40% a ponekad 46% (standarna auto postavka) Još sam zadovoljan s hlađenjem. Citiraj:
|
Ma navodno (i to kolko sam videl samo za EVGA modele) postoji mod-BIOS, kaj to rješavaju, tj da se spuste ispod 40% vent, al izgleda da je GB zakinut za takve stvari..
Ma traži se tišina, pošto sad uzimam ventove za kućište, grafa bu ostala najglasnija, ukoliko nekaj ne zmislim. Koji pasivac paše na 560 gtx al bez dodatnih modifikcija i prerada? Posle se lako stavi neki vent na 500-600rpm. |
|
pozdrav svima,
otvaram ovaj thread u nadi da nisam jedini ( a po netu ih ima mnogo) koji ima problem sa navedenim hardverom ( gtx 560ti) i igrom (bf3), koji se ocituje u smzravanju igre pa slijedi driver stopped working..itd...sa bezbroj isprobanih drivera, nista na sistemu nije ocano, grafa je gigabyteova 560ti oc..., napajanje enermax 620w.., probao sam iskljuciti i nvidia hd audio koji nekima pomaze meni ne...inace sve druge igre rade normalno.... ima li netko ideju o cemu se tu radi... edit:vidim da ima dosta o ovoj temi, može lock. čitajući po netu, pomaže downclock kartice, ali koji je onda smisao tako napravljene kartice? |
Problem je do drivera. Probaj sa starijim verzijama drivera. Probaj složit profile u MSI afterburneru za radne taktove u 2D/3D modu.
|
Ja nemam problema takvih sa karticom (tj. dvije).
Ali neke izgleda imaju problema i izdali su update biosa. Skini s njihove stranice i u 2 klika napravi update. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:16. |