PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Koji internet (ISP) uzeti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128393)

Pupo 26.07.2020. 11:50

Moram vidjeti s investitorom. Drzim palceve za optiku :D

Green_FanBoy 28.07.2020. 07:11

Pozdrav, koji je trenutno najjeftiniji internet da se može uzeti starcima? Znači osnovno za surfanje i nešto posla od kuće. Bitno je da je što jeftinije.
I dosta je hitno, tako da je poželjno da aktivacija ne traje 2 mjeseca:fiju:

Libertus 28.07.2020. 08:00

Citiraj:

Autor Green_FanBoy (Post 3425335)
Pozdrav, koji je trenutno najjeftiniji internet da se može uzeti starcima? Znači osnovno za surfanje i nešto posla od kuće. Bitno je da je što jeftinije.

Tele2 pokućni? Ili nešto slično od A1 i HT konkurencije. Ne znam kakvi su uvjeti točno kod koga, istraži, ali Tele2 je prije bio bez ugovorne obveze.

mann 28.07.2020. 08:06

Citiraj:

Autor Green_FanBoy (Post 3425335)

Iskon mobile, 50kn 60GB.

Ag008 28.07.2020. 08:12

Iskon Mobile nije moguće ugovoriti ako nisi korisnik Iskon fiksnih usluga

Filc 28.07.2020. 09:16

.
Možeš uzeti za 49 kn karticu u iskonu sa 60 Gb prometa bez ugovorne obveze. Ja imam i nema nikakvih problema. Za iste pare u t-com centrima daju isto za 49 kn 60 Gb bez UO i nemoraš kod nijednih imati nijednu drugu uslugu. Usluga 49 kn 60 Gb u tcom se zove internet posvuda.
.

mann 28.07.2020. 09:33

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3425345)
Iskon Mobile nije moguće ugovoriti ako nisi korisnik Iskon fiksnih usluga

Iskon mobile wifi mozes ugovoriti za tu cijenu iako nisi na iskonu. Za obican telefon ne znam.

Green_FanBoy 28.07.2020. 13:13

Znaci uzmem tu iskon karticu na majku, puknem ju u jedan od viska A1 rutera i to jr to?

mann 29.07.2020. 11:40

Citiraj:

Autor Green_FanBoy (Post 3425439)
Znaci uzmem tu iskon karticu na majku, puknem ju u jedan od viska A1 rutera i to jr to?

To sam ja isto za mamu uzeo. Samo sam stavio u stari Tele2 router. :D

Ag008 29.07.2020. 12:38

bio u tcentru, naravno da ne mogu dobiti internet posvuda ako nisam već njihov pretplatnik na fiksnim uslugama

partwish 29.07.2020. 12:54

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3425726)
bio u tcentru, naravno da ne mogu dobiti internet posvuda ako nisam već njihov pretplatnik na fiksnim uslugama

Ja mislim da možeš dobiti, ali oni su neuki. Probaj online naručiti. Ako ne, uzmi u Iskonu, to znam milijun posto da se može, a isti ti je kuki.

the chosen one 29.07.2020. 13:00

1 privitaka
Citiraj:

Ovo muljare. Nigdje ne piše to. Tako su mi staru htjeli obmanuti i uvaljati joj Homebox za 160kn, pa sam ja došao porazgovarati sa djelatnicom koja me je na kraju pitala da što sam došao kod nje da zašto nisam preko interneta to naručio :wtf2:
Samo ovo predoči:

the chosen one 29.07.2020. 13:02

Citiraj:

Autor partwish (Post 3425728)
Ja mislim da možeš dobiti, ali oni su neuki. Probaj online naručiti. Ako ne, uzmi u Iskonu, to znam milijun posto da se može, a isti ti je kuki.

Jedino što iskon ima brzinu čini mi se do 150Mbit, dok na HT ide do 300 uz adekvatnu opremu i kvalitetnu baznu stanicu :)

mann 29.07.2020. 13:35

Citiraj:

Iskon zovi.

h4ze 04.08.2020. 12:32

Koga uzet u danasnje vrijeme?

A1 definitivno najgori do sada, bolji internet mi je bio u Dial-up eri... Nakon iskoristenih 200GB, brzina im je valjda 1kbps.

Probao Optimu, (Vip, Bnet, A1).. tako da nije puno ni ostalo za probati, a nista ne valja..

Maxadsl nikako...

Iskon, Tele2?

Pula btw, i to je za starce... Znaci nesto sto nema limit 200GB, i sto ce izdrzati do kraja mjeseca Netflix i HD streamove.

the chosen one 07.08.2020. 09:00

Citiraj:

Autor h4ze (Post 3427014)
Koga uzet u danasnje vrijeme?

A1 definitivno najgori do sada, bolji internet mi je bio u Dial-up eri... Nakon iskoristenih 200GB, brzina im je valjda 1kbps.

Probao Optimu, (Vip, Bnet, A1).. tako da nije puno ni ostalo za probati, a nista ne valja..

Maxadsl nikako...

Iskon, Tele2?

Pula btw, i to je za starce... Znaci nesto sto nema limit 200GB, i sto ce izdrzati do kraja mjeseca Netflix i HD streamove.

Što se tiče mobilnog pristupa internetu (4G) i njegove brzine tu sve ovisi o tvojoj mikrolokaciji; koliko si udaljen od antene, koji router koristiš, koliko korisnika je trenutno "okačeno" na antenu, da li podržava CA itd... Podosta faktora utječe na brzinu i kvalitetu veze.
Čisti primjer A1 u Zagrebu između 40ak-150ak Mbit uspijem izvući ovisno o lokaciji, dok na Cresu početkom srpnja preko 300Mbit bez problema...

A količina podatkovnog prometa u paketu je druga stvar - netko nudi flat, netko djelomični flat itd. Opet moraš odvagnuti brzina i/ili promet jer moguće da ćeš imati ok brzine kod određenog operatera ali nećeš biti zadovoljan količinom mobilnog prometa.

h4ze 07.08.2020. 12:38

Dobro, ZG je druga prica naspram Pule. Ovdje nema nista kvalitetno zadnjih 20 godina. Ne poznajem osobu koja se ne zali na internet. Udari grom, Iskona nema par dana i sl.

MaxADSL je vjerojatno najbolja opcija, ali im nedam te pare.

Treba zatvoriti sve te operatere i krenuti ispocetka. Sve je jebena mafija, a skupi i nesposobni. U Amsterdamu mi u 2 god nije na minutu nestalo neta, nikad problema, brzina do 100mb... no comment

Mozda cemo 2050. imati internet kakav imaju u Europi.

R3deye 10.08.2020. 20:19

@h4ze

Baš me danas zove A1 i nudi optiku 150 za 150 Kn na 2 god. gledam na njihovom sajtu da za povećanje brzine sa 70 na 500 traže samo 25 Kn.

https://www.a1.hr/privatni/internet/kucni-internet#

S obzirom da t-comu plaćam mj 250 za 200Mb/s izgleda mi dobra cijena samo nemam pojma kakva je A1 mreža što se tiče optike. Sa t-comom nemam apsolutno nikakvih problema već godinama (stream, online gaming, torenti).

Ako neko ima isustva iz Pule, pls comment

vision19 09.10.2020. 17:18

Pozdrav,

Sestra je krenula na faks (Os) i trebala bi naravno internet. Sta se da preporučiti? Trebalo bi biti sto jeftinije, ako kosta par kuna vise bez ugovorne obaveze još bolje. Na žalost u obzir dolazi samo kabelski internet. Ima li tko kakav hint za mene odskle krenuti? Postoji li kakav studenstki popust? Neke nenormalne brzine nisu potrebne

Ag008 09.10.2020. 17:44

Uzmi internet posvuda, 49kn 60Gb ako će biti dovoljno

vision19 09.10.2020. 20:22

Rađe bi mi bilo Flat Rate, sad su online predavanja, cure su to s Insta / Netflix i ostalim sranjima.

ivanr 09.10.2020. 21:38

Citiraj:

Autor vision19 (Post 3446588)
Rađe bi mi bilo Flat Rate, sad su online predavanja, cure su to s Insta / Netflix i ostalim sranjima.

Postoji li već ikakva usluga na adresi? Ako ne, pogledaj još sva 3 najveća operatera šta nude na adresi. Ne znam ima li još nekih manjih operatera u Osijeku, ako ima provjeri i s njima.
Napiši šta ti je dostupno pa ćemo ti bolje znati preporučiti. I je prihvacaj prvo šta ti ponude, obično to ide niže.

Pupo 09.10.2020. 22:31

Ja bi išao na gigabox iskreno.

johnsmith 09.10.2020. 23:15

Što nije trenutno a1 flatbox bolji deal od gigaboxa?

Pupo 09.10.2020. 23:47

Ako su iste brzine na toj lokaciji, da.

Ali recimo, ja sam na A1 preko dana imao 10-15mbps brzine, preko noći do 1mb/s (zapadni dio Zagreba). Ubacio tkom karticu u isti ruter, na istom mjestu. Preko dana 2-3mb/s, preko noći i 4.

Ako se gleda puno netflix/youtube, može se aktivirati onaj paket za 30kn mjesečno da to neide u promet. Nemože se aktivirati preko aplikacije, ne postoji opcija, ali preko službe za korisnike se može aktivirati i na gigaboxu.

simpleplan 12.10.2020. 07:18

Zna li netko koji provider daje TV uslugu bez interneta, a da nije preko satelita? Iskon, tcom, a1 uopce na webu nemaju takve opcije. Satelit mi ne igra jer nema snimalice.

johnsmith 12.10.2020. 09:31

Citiraj:

Autor simpleplan (Post 3447238)
Zna li netko koji provider daje TV uslugu bez interneta, a da nije preko satelita? Iskon, tcom, a1 uopce na webu nemaju takve opcije. Satelit mi ne igra jer nema snimalice.

Evotv ti je full zemaljski paytv. Ako neces posla s antenama onda legalni ili ilegalni iptv (a1 tv za van, maxtv to go, iskon tv player i ta legalna čudesa ili ova druga manje legalna :fiju: ...) :kafa:

panoramix 13.10.2020. 08:00

Citiraj:

Autor simpleplan (Post 3447238)

Kaže TotalTV da ima mogućnost snimanja na vanjski usb disk

tomov 14.10.2020. 07:20

Možda pitam u krivoj temi no imam slijedeću situaciju. Roditelji (koji su stariji ljudi) plaćaju pretplatu za dva telefonska broja na dvije lokacije. U potrazi smo za novim providerom.

Trebamo:
1. telefon - poželjno da se može fizički seliti priključak jer su pola godine na jednom mjestu a drugu polovicu na drugom (u tom slučaju bi zgasnuli jednu liniju ili još bolje ako se obje mogu primati s jednog mjesta)

2. primanje i slanje faxa - ovo je must jer je to zadnja tehnologija koju su usvojili

3. internet - poželjan no nije problem ako ga i nema
4. ako se može u paket ubaciti 2 mobilna broja bilo bi dobro no nije uvjet
5. ako se može iskombinirati TV usluga bilo bi dobro no nije uvjet

Znam da je situacija specifična no stvarno ne znam gdje bi pitao za ovakvu situaciju....

Libertus 14.10.2020. 08:49

Ako smijem pitati, zašto im treba fiksni broj osim za faks?
Jel nije isto, a jednostavnije, imati mobilni broj, možda kupiti neki dumbfon ili neki uređaj koji izgleda kao fiksni telefon i staviti karticu u njega?

1. Mobilni + dumbphone ili neka kopija fiksnog telefona ako ima tako što
2. Ne znam
3. Pokućni internet od Tele2 (imaju i ostali operateri neke svoje verzije), ili hotspot s mobitela, ili multisim kod A1 i ubaciš drugu karticu u mobilni router
4. ...
5. EvoTV

Samo prijedlozi.

Blagus 14.10.2020. 11:41

1) Za telefon, ako im baš treba fiksni broj i fiksni aparat, "na žicu", najbolje nešto poput Fenicea, tj. njihovog Happytel paketa. Možeš i prenijeti neki od ta dva telefonska broja koje sad koriste. Dobiješ SIP username/password i adresu servera.

2) Faks bi trebao raditi i na Feniceu i ostalima. To je više stvar krajnjeg uređaja nego mreže (do neke mjere), hoće li znati sa serverom iskomunicirati kodek i protokol za prijenos faksa.

3) Uzmi HT Gigabox, internet ti treba radi prijenosnog telefona preko Fenicea ili nekog sličnog. Kombiniraš s mobilnom pretplatom radi Magenta popusta.

4) HT pretplata, kombiniraš s Gigaboxom radi Magenta popusta.

5) Zemaljski EvoTV ili satelitski Total TV.

Da pojasnim zašto ovako komplicirano: moraš uzeti (novi, ili prenijeti) broj kod operatera poput Fenicea (ili veleprodajnih stranaca) jer mainstream provideri u uslugama poput A1 Homeboxa moraju fiksni broj vezati za lokaciju ili max. županiju. Ako se tvoji sele između županija, A1/HT broj im ne bi radio.

Za router ćeš koristiti neki Huawei koji ima VoIP support i telefonski priključak - npr. B525, B535, ali to ovdje bolje znaju preporučiti oni iskusniji s 4G. Na njemu konfiguriraš VoIP s podacima koje ti da onaj kome si prenio broj.

Internet ne mora biti HT-ov, možeš uzeti A1 i kombinirati kod njih pretplate, ali broj telefona koji ti A1 da na Flatboxu nećeš koristiti.

simpleplan 16.10.2020. 08:08

Citiraj:

Autor johnsmith (Post 3447265)
Evotv ti je full zemaljski paytv. Ako neces posla s antenama onda legalni ili ilegalni iptv (a1 tv za van, maxtv to go, iskon tv player i ta legalna čudesa ili ova druga manje legalna :fiju: ...) :kafa:

Zamisli cirkusa kad didi ne bude radio iptv, pa me zove i psuje. Još kad skuži da mu je sport na pola programa na srpskom, mogu se odmah pobrisat iz oporuke.

Citiraj:

Autor panoramix (Post 3447567)
Kaže TotalTV da ima mogućnost snimanja na vanjski usb disk

Imao sam totaltv na viksi, nisam to isprobao ali mi je cijelo iskustvo s njima katastrofalno. I opet, ko će njemu objasnit to snimanje na disk, htio sam da ima klasičnu snimalicu.

I još za ne falit, to je obiteljska kuća di teta kat iznad ima Iskon. Kabeli joj ne dolaze u obzir, pa sam pitao mogu li nekako spojiti TV dole i računat da je to njeno, da mu je budžet +- 100 kn, ali su mi rekli da trebaju bit na istom strujnom krugu:hitthewal:

silver_tip 16.10.2020. 15:36

Citiraj:

Autor simpleplan (Post 3448700)
Još kad skuži da mu je sport na pola programa na srpskom / Imao sam totaltv na viksi, nisam to isprobao

Reklame za "detendžert" kao i ostale stvari na totalu su takodjer na srpskom tak da ako ide dedi, cisto da znas :D

mkey 16.10.2020. 22:26

Citiraj:

Autor tomov (Post 3447991)
2. primanje i slanje faxa - ovo je must jer je to zadnja tehnologija koju su usvojili

Fax nikako da ode u ropotarnicu povijesti. Pred sada već preko 5 godina bilo se kod nas svašta nešto digitaliziralo i odjednom fax prestao raditi. Što nije bilo ni čudno, fax preko digitalne linije koja obrađuje audio signal. Na kraju sam to nekako osposobio tako da sam smanjio brzinu (uređaj je imao postavku s dva stanja) i mogao na jedvite jade poslati. Ne znam jesmo li mogli i primiti. Katastrofa.

Kasnije je to upgrejdano na slanje maila pa smo malo prodisali.

kasper_sky 25.10.2020. 10:48

pozz može pomoć? pošto ne stignem pratiti ISP ponude više.
dobio sam mail da za 1mj ističe ugovor. A1 trio-paket imam: a1 satelitsku (ex vip sat) telefon i internet preko 4g i parice oboje spojeno.(prije imao vip) Alcatel HH41V je uređaj s 2 antene za šeranje veze na uređaje.
to plaćam 250kn. iskreno telefon ne koristimo možda bi ga totalno ukino kolko je to pametno? kod ovog interneta max brzinu šta sam dobio je 30/10 i to kad imam sreće, prosjek je 15/5 i to zna varirati na dolje. btw net mi nije flat nego imam 200gb prometa potrošnje i to se računa od 8h-23:59 onda je od ponoći do 8h ujutro flat...

dali bi mi bio brži net da promjenim uređaj ne neke od ovih https://www.a1.hr/podrska/uredaji neznam koji je cat6+
dali preporučate da nešto iz A1 uzmem promjenim ili imate bolju opciju na tcom tele2
hvala

Stanky069 06.11.2020. 12:41

Trenutno imam Tele 2 pokućni,ali kako oni izmišljaju sad s 200gb,vrijeme je za drugog operatera.

Od Total Tv imam televiziju trenutno,pa razmišljam da pređem na njihov trio premium paket,internet,tv i telefon.
Da mi je sve na jednom mjestu.

Vrti se samo Youtube za djecu,Netflix i fejs,ne skidam ništa.
4 moba,plejka i komp.

Ima li netko internet od Total tv,kakvi su??

Blagus 06.11.2020. 13:00

Citiraj:

Autor Stanky069 (Post 3456568)
Trenutno imam Tele 2 pokućni,ali kako oni izmišljaju sad s 200gb,vrijeme je za drugog operatera.

Od Total Tv imam televiziju trenutno,pa razmišljam da pređem na njihov trio premium paket,internet,tv i telefon.
Da mi je sve na jednom mjestu.

Vrti se samo Youtube za djecu,Netflix i fejs,ne skidam ništa.
4 moba,plejka i komp.

Ima li netko internet od Total tv,kakvi su??

OK dok sve radi, ruter srednja žalost, neće ti dati bridge mode, i ne daj Bože da ti se išta pokvari. (osobno iskustvo nakon kojeg sam prebjegao u HT)

Stanky069 06.11.2020. 13:21

Tako sam si nekako i mislio.
Za router nude Tehnicolor TG 889VN te Iskratel Innbox V45,koji je uopće bolji od ta dva??

Bridge mod ni ne trebam,ako ja dobro kužim što je bridge mode...

To ionako djeca i supruga samo koriste.
Ne trebam nista posebno,bitno da šljaka,da ne šteka.

Ali nikako mi se ne sviđa ovo ne daj bože da ti se išta pokvari,djeca bi popila krv ženi kad bi bili neko vrijeme bez interneta.

Edit - iako kontam da ovaj Technicolor TG 889VN je zapravo 589VN,da je ova 8-ica tipfeler.

okarm 06.11.2020. 19:41

tg788ivn v2 je modem, takvog a1 koristi za poslovnjake

Stanky069 06.11.2020. 20:52

Može i to biti,ne bih se čudio da pojma nemaju što nude.

Meni su napisali da imaju u ponudi ova dva što sam naveo,ali Technicolor TG 889VN nema nigdje nista o njemu,kad ga googlaš izbaci 589VN pa kontam ajd tipfeler je,radi se zapravo o 589VN.

Ali kao ne možes birati sam modem već oni tehnički odjel odlučuje ovisno o brzini i tehničkim zahtjevima koji ćeš dobiti,no rekli su mi da mogu prilikom podnošenja zahtjeva napomenuti koji modem želim pa postoji mogućnost da mi se "smiluju" ovi iz tehničke službe.

308 kuna internet,tv i telefon sa opcijom dodatni prijemnik,da mogu gledati i na drugom tv-u,dosad sam imao samo na jednom. Plus traže još 250kn za taj dodatni prijemnik,a reklamiraju se kao sva oprema bespla...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:52.