![]() |
Pa ok, znaci onda neki Q6600 itd, cc 500-600kn su ti
|
Citiraj:
|
Naravno da jesu (efekt starog vina :D), ali ne moraš minjat cilu platformu (MBO i RAM).
Pa sad ti iskalkuliraj šta ti je bolje/jeftinije. |
Citiraj:
MATIČNA: ASUS P5KPL-AM PROCESOR: Intel Dual Core E5200 2.50 GHz GPU: Shapphire HD6850 Vapor-X PSU: Corsair CX430 RAM: 4 GB (2x2) DDR2 800 MHz HARD DISK: (ne znam točno koji model) 250 GB OPTIČKI UREĐAJI: DVD-RW LG Mislim da je solidna konfa samo je Procesor tu "uljez" :roller: |
Da solidna je to konfa, ali i prodavači s775 Quadova znaju da je to najjeftiniji upgrade, pa otuda i takve cijene (a dobra je i potražnja za njima).
Zato i govorim, ili plati staro vino (Quada), ili nadoplati pa uživaj u mladom vinu :D (noviji socketi). |
Osobno ne bih ni pomisljao na Q6600 s takvom plocom. Razlog je sto proc radi na samo 2.4GHz, a ta poca ne izgleda kao da ga moze potjerati osjetno vise. Radije prodaj to sto imas i uzmi nekakav AMD quad sa solidnom plocom. Ako uzmes AM2+ plocu ne trebas ni memoriju mijenjati.
|
Citiraj:
|
8400 je odlican CPU. Definitivno bi osjetio naspram e5200, ali uzmi taj a ne 8200...8400 se kloka ko blesav, dok za ovaj drugi trebas opaku maticnu ak oces oc.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Q ljepo i gurati ce tu grafu bez ikakvog oca |
Nije sad pitanje dal ce tesko ili lako nac e8400 i za kolko.... bolji je od e5200 u svakom pogledu a kuler moze nac za 150kn, evo bas se sad prodaje jedan, kakvih 200-300kn, i da q se grije ko blesav a u nekim igrama daje i slabije rezultate...ak nade e8400 za normalne novce to mu je definitivno bb.
|
Citiraj:
|
Pa ja bi radje onda išao na novo G2020+H61M-VG3 bulk+4gb ddr3 cc 1000kn
i ima u startu noviji i jači komp od e8400 em za svoje lako dobije cc 500kn, znaci kada proda svoje jos mu i ostane love :D |
Citiraj:
|
na H61M-VG3 bulk? na to idu svi procevi...
zasto? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Tomica ima zanimljivu usporedbu: Is This Even Fair? Budget Ivy Bridge Takes On Core 2 Duo And Quad
|
cek, znam da je mali off topic, al da netrazim, jel se to meni cini il se ti novi procevi bez K nemogu clockat?
|
Zavisi koji tocno (mislim na to jel bez oznake, jel S, P...) recimo i7 2600 non-K ima mnozitelj do 42x i ide na 4.2Ghz. ;)
EDIT: Jel mislis na Core i5/i7 trecu seriju? Mogu se svi clockat, ali ne puno, zavisi o modelu... |
mislim na ove jeftinije, celeron(G1610) i pentium(G2020) serije, eventualno i3
znam ono prije je intel bio poznat po clockanju, nije valjda da su ih zaključali sad |
Od SB na dalje, non-K verzije procesora se ne isplati klokati. Možeš dobiti malo, ali to je skoro pa zanemarivo.
|
Citiraj:
|
@Outtacontrol
Celerone i Pentiume nemozes clockati preko mnozitelja, zakljucan je. Mozes podici base clock (BCLK, nekadasnji FSB) za kojih 5-10mhz max...a to je zanemarivo...i3 neki modeli imaju "Turbo" pa se mogu malo OCati ali nista posebno... To je i meni tupavo sto su napravili da se pola proceva nemoze clockat. Ja imam jednog G530 sto je za 200kn (polovni) odlican proc, a na svojih jadnih 2.4Ghz je kao E8400 na stocku...zamisli tek da ima otkljucan mnozitelj i da ide na 4ghz :D....da bar naprave jedan takav :) |
Onda se u tom slučaju procevi sa K sufixom ne bi prodavali niti približno toliko... A Intelu je koliko ja znam u interesu zaraditi što više para :D
|
Ma znam, nego ono sto sam ja htjeo reci je da bi bilo lijepo kad bi imali Celeron ili Pentium sa K sufixom. :D
p.s. ubit ce nas modovi zbog offtopica :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:12. |