PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74385)

blava 12.08.2009. 17:17

evo igram,sa 1.5.04 patchem,super je igra,tek atmosfera,ali je dosta teska
ja sada dosao u cordon sve presao,saveao,kad poslije updejtam na 1.5.10,i saveovi ne rade,iako se navodi da 1.5.04 svi saveovi rade
molio bih pomoć:)

Hei$$e 13.08.2009. 02:07

Mislim da su rekli da rade od 1.5.04 do 1.5.09, nisam siguran za 10 :stoopid:

hammer_of_thor 13.08.2009. 02:18

Desetka je neka luda ko šiba.

Neki dan sam skužio da ne mogu iz Swampa u Cordon preći... ništa ne pomaže, igra se crasha, a nema nikakvog travel fixa.

Možda je to samo meni, ali našao sam po netu još par takvih problema

Najbolje je staviti 1.5.07, par modova (sleeping bag, balistics, trader fix...) i ožeži...

BTW, blava, vidjeh PM, ali ne mogu ti pomoći jer nemam save-ova... izbrisao sve, idem stavljati čistu igru sa 1.5.07 i isto ispočetka krenuti

Red_Dragon 16.08.2009. 13:51

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1405062)

Neki dan sam skužio da ne mogu iz Swampa u Cordon preći... ništa ne pomaže, igra se crasha, a nema nikakvog travel fixa.

Najbolje je staviti 1.5.07, par modova (sleeping bag, balistics, trader fix...) i ožeži...

BTW, blava, vidjeh PM, ali ne mogu ti pomoći jer nemam save-ova... izbrisao sve, idem stavljati čistu igru sa 1.5.07 i isto ispočetka krenuti

Ja sam stavio 1.5.07 patch i naišao na isti problem! Zatim sam instalirao 1.5.10 ali nije pomoglo! Ne mogu otići iz močvare, kliknem kod onog tipa na Cordon ali ništa se ne dogodi!

xGAME 16.08.2009. 16:04

Citiraj:

Autor Red_Dragon (Post 1407802)
Ja sam stavio 1.5.07 patch i naišao na isti problem! Zatim sam instalirao 1.5.10 ali nije pomoglo! Ne mogu otići iz močvare, kliknem kod onog tipa na Cordon ali ništa se ne dogodi!

s istim save gameom mozda?? ak imas isti save game, zanci ak ti se taj bug pojavio u 07 verziji, pa si ti ins. 0.10 verziju, bug ti nije rijesen, tako dugo dok ne počneš igru ispočetka igrat...

Red_Dragon 16.08.2009. 16:20

Citiraj:

Autor xGAME (Post 1407923)
s istim save gameom mozda?? ak imas isti save game, zanci ak ti se taj bug pojavio u 07 verziji, pa si ti ins. 0.10 verziju, bug ti nije rijesen, tako dugo dok ne počneš igru ispočetka igrat...

Budem probao onda na novo krenuti! Zanimljivo se napucavati po totalnom mraku :D

hammer_of_thor 16.08.2009. 16:41

Citiraj:

Autor Red_Dragon (Post 1407930)
Zanimljivo se napucavati po totalnom mraku :D

Da ziher :D

Ne vidiš prst pred nosom samo pleteš po mraku :D

Ja sebi stavim sleeping bag mod pa kad padne mrak odspavam do zore i nastavim dalje :)

blava 16.08.2009. 17:43

da,to cu i ja morati nabaviti,stvarno malo sam se i ja previse uvjerio kako pda pokazuje sve neprijatelje,kad doso u onaj yantar(podrucje)shit mislim prazno,kao oni zombiji

igra ima super atmosferu,a i mrak je nesto najbolje...zivci ti puknu takorekuci u yantaru(svi oni pozadinski zvukovi)

hammer of thor,gdje downloadas modove...na filefront clear sky ili?!

hammer_of_thor 16.08.2009. 20:02

Ovdje :)

blava 16.08.2009. 20:11

thx na linku,lijepa kolekcija modova...

Hei$$e 17.08.2009. 15:54

Kome trebaju saveovi nek se javi, imam oko 200 saveova iz praktički svakog dijela igre.

hammer_of_thor 17.08.2009. 15:55

Citiraj:

Autor Hei$$e (Post 1408713)
Kome trebaju saveovi nek se javi, imam oko 200 saveova iz praktički svakog dijela igre.

Na kojem su patchu save-ovi?

Hei$$e 17.08.2009. 16:27

1.5.04 nadalje.

EDIT: Evo linka sa svim saveovima, nije moj upload ali sam ovo našao kad sam imao problema kao vi.

blava 18.08.2009. 16:29

...evo zanima jedna stvar..
naime,u divljini dok sam na nekim lokacijama koje nemaju mechanic-a(red forest,yantar) koji popravlja odijelo,oruzje te nadogradjuje
da li postoji kakav alat da sam popravljas ili mod jer ipak ne da mi hodati 5km da bi dosao do najblizega

Hei$$e 18.08.2009. 20:24

U Red Forestu ti Forester može popraviti stvari, za Yantar neznam.

Red_Dragon 19.08.2009. 20:55

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1405062)

Sad sam skužio da se otvori gore desno prolaz u cordon (možeš pješke) nakon što se prvi put upotrijebi vodič za cordon. Dakle kad se vratiš i ako te vodič više ne može vratiti kao mene danas recimo samo otiđi gore pješke!

hammer_of_thor 19.08.2009. 20:57

Znam za taj prolaz, čak mislim da sam bio i probao nakon što se igra crasha kad odeš do vodića da te odvede u Cordon.

No probat ću još jednom

blava 19.08.2009. 21:16

jel moguce ikako da se odredjeni mod obrise(imam oko 50)...ili sve ponovno install...

Hei$$e 19.08.2009. 21:35

Kako si uopće uspio natjerati 50 modova da radi skupa? :stoopid: Meni se dva kolju.

blava 19.08.2009. 21:38

ma evo skidam sve ponovno...sve radi normalno...dobro,nije 50,ali ih ima pun kofer...
evo par najboljih
sleeping bag-samo ime govori,super mod,pomaze po noci da ne dobijete infarkt
weight mod-povecava nosivost sa 50 na 150kg
sharper texture 1,2,3-ostrije teksture
agressive mutants
cs 1.2 collection of mods
itd.ima ih jos,a lijepo doprinose gameplayu...:)

hammer_of_thor 19.08.2009. 22:05

Trebaš biti yebački sposoban jer je mod teško ukloniti pogotovo jer u gamedata folderu imaju deseci istih ili sličnih dokumenata.

Najbolje reinstal puknuti

Odličan mod je i weapon textures (popravlja teksture i izgled oružja), balistics mod (popravljen odnos damagea koji rade pojedini meci na pojedni armor, neke puške i pištolji mogu pucati na veču udaljenost itd)

Red_Dragon 21.08.2009. 15:47

Jedan savjet za ljude koji prvi put igraju ovu igru ko ja sad :D. Ako ste izašli iz močvare u cordon na pravi način, iz vojne baze počnu pucati mitraljezom po vama. Zapamtite lokaciju te baze. Vratite se malo kasnije u nju na revanš. Izgleda da se tamo vojska stalno respawna. Većina vojnika u bazi ima AC96/2 pušku koja se ipak na početku igre da dobro prodati. Osim puške možete naći i veliku količinu municije za akm, granate, zavoje i medikite. Samo oprez kad jednom otiđete iz baze da prodate stvari ako ste i počistili sve vojnike (10-15 njih), kad se vratite dočeka vas opet 7-8 njih. Ovo je dobar način za zaraditi brzu lovu ali se naoružajte živcima. Ispričavam se ako je to sa stalnim respawnanjem kod mene neki bug.

xGAME 21.08.2009. 16:47

znam to, nije bug...to sam i ja radio, jednom mozda cijeli dan xD, poubijao ih sve, natovario na sebe koliko ide, i jos sam na neko mrtvo tijelo stavio ostatak, i onda sam i tijelo sa sobom navlacio do sidorovicha lol, trebala mi cijela vjecnost da dođem do njega :P

blava 21.08.2009. 17:05

Nego,u kojoj ste "ekipi"...Duty,Clear Sky,S.T.A.L.K.E.R,Bandits,Revenages...
ja sam trenutno u Duty,izgleda da daju najvise para i svega,nego je li se isplati prijeci u koju drugu
pitam zbog para,odijela,misija itd...

najgori su mi oni bloodsuckeri i oni nevidljivi,krecu se brzo kroz red forest,nevidljivi i dok okrenem Desert Eagla nema ga,i jos copor cuka..
preteska je igrica i zato je predobra...
i da pitam je li tko igrao na najtezemu...koliko je dugo zivio...:D

Red_Dragon 21.08.2009. 17:19

Ja za takve bliske susrete koristim samo sačmaricu. Pokazala se najkorisnijom, ostala oružja nisu niti približno efikasna za takve neprijatelje.

blava 21.08.2009. 17:33

sacmarica je neefikasna,maleni spremnik,maleni domet,preciznost,ali zato damage ufff....
thx for tip i ll keep it in mind...
ikakvih savjeta jos za prezivljajanje u Zoni..
inace ovo sam dosad skuzio i idem po ovim pravilima
1)uvijek medkit,cossacks vodka i antiradiation pills,3 bombe,zavoji,municije
2)odijelo,oruzje odrzavati jer jadan si bez odijela
3)izvidi prije nego sto ides,ako te napadne copor cuka ili bilo cega na kamen ili uzvisinu i deri misko!
4)scope na automatskome oruzju,plus povecan kapacitet,izdrzljivost,preciznost,damage
5)uvijek u glavu,trazi artifakte
these are my small guide if you want survive in the Zone:D

Hei$$e 21.08.2009. 19:41

Ne misli on na onu lovačku pušku , nego baš shotgun, koji je stvarno najbolji protiv monstera.

xGAME 21.08.2009. 20:47

Citiraj:

Autor blava (Post 1412554)
i da pitam je li tko igrao na najtezemu...koliko je dugo zivio...:D

a na kojem bi igrao lol, oces iskuit sve čari zone, igraj na najtezem...al je pocetak tezak u pm kad nemas oruzja, operme ni nist...al kasnije nije tako

blava 21.08.2009. 21:24

aha stvarno inteligentna ideja,na najtezemu...
na kojemu si ti prosao?!na novice ili?!hm...

Hei$$e 22.08.2009. 01:37

Citiraj:

Autor blava (Post 1412753)
aha stvarno inteligentna ideja,na najtezemu...
na kojemu si ti prosao?!na novice ili?!hm...

Normalno da je teška kad nije ko većina ostalih igara, trči pucaj skupi metke ubi trči pucaj skupi health. :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:31.