PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Otključavanje i debrandiranje mobitela (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45045)

spawn 15.03.2012. 17:03

Citiraj:

Autor dal3boy (Post 2122860)
nažalost koliko ja znam a i kolega je napisao ispred SE ne idu preko kodova, ako znaš nekoga lokalnog odnesi njemu da ti sredi i skratiš si muke :beer:

lp

Nisi ni to dobro procitao. NE moze svaki lokalni rijesit cedara. Vecina ne moze.

dekoder 15.03.2012. 18:52

99,9999999999% lokalaca ti nece rjesiti.
Nadji nekoga u MMM Agram-a , imaju EMMU, daj mu keš ispod stola i evala :)

Dizel 15.03.2012. 21:32

Na mom Desireu ne šljaka fora sa VOL down + Power, nego ga restartiram i kad se ugase one tipke držim tipku VOL down da bi ušao u taj HBOOT meni. Nažalost, ne pomaže mi niti jedan Unlocker, niti onaj .iso, niti onaj iz Windoza. Gamad iz VIP-a ga je zaključala do jaja. Pasmasters.

fre@k 16.03.2012. 23:03

trebam neki nacin za otkljucat LG KP502 V10B je trenutno na telefonu. Inace probo sam sve sto se probat mora. nikak nemogu izvadit iz firmware-a neke datoteke koje se mogu pomocu nekog programa extract. koji je na cijelom internetu razvikan kao pouzdan ali jedina stranica di je uploadan je Megaupload. Pa eto ili neki free code calculator :)

Hvala unaprijed, moze odgovor i na pm

spawn 17.03.2012. 00:42

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2123443)
Na mom Desireu ne šljaka fora sa VOL down + Power, nego ga restartiram i kad se ugase one tipke držim tipku VOL down da bi ušao u taj HBOOT meni. Nažalost, ne pomaže mi niti jedan Unlocker, niti onaj .iso, niti onaj iz Windoza. Gamad iz VIP-a ga je zaključala do jaja. Pasmasters.

Nadji neki STOCK rom na netu,fleshaj telefon i probaj opet. Pazi da bude RUU rom,onaj kojeg pokrenes na PC-u i sve sam odradi.

Mister NO 17.03.2012. 17:49

SIM unlock za galaxy s plus (i još par samsunga, lg i sl)

Lutajući prostranstvima interneta naletio sam na nešto zanimljivo. Kako preko interneta besplatno otključati Samsung Galaxy S + (I9001). Potrebna su dva alata. "Samsung Remote Client" ili SRS i fiddler2 odnosno web debugger.
Sljedeći se mogu skinuti na http://www.unlocksamsungonline.nl/in...&page=download ponekad se javi antivirus
i http://hr.download.hr/program-fiddler.html.
Da bi pripremili mobitel za otklučavanje pogledajte
http://www.youtube.com/watch?v=m3JlPb4NvIs

Pokrenemo Fiddler2, a kad se otvori stisnemo F11 ( ili Rules-Automatic Breakpoints-Before Requests)

Pokreni SRS Samsung Remote Unlock Client. user: test, password:unlock ili googlaj i nađi neki account.

U creditima će pisati 1 ili 0 i tu nastupa fiddler.

U lijevom stupcu pronađi redak koji završava s "client", dva put klikni na njega.Desno se otvara stupac. Klikni na žuti botun (break on response) uredi stupac credit (iz 1 napravi 11 ili sl.) klikni

zeleni botun (Run to completion) i gle čuda imaš mnogo credita.
Sada samo stisni Direct Unlock i imaš otključan mobitel.
Sve ovo nije samo prepisano već i isprobano
Radi garant, samo treba upotrijebiti malo mozak.
Javite kako ide. Meni je bilo uspješno.
Happy Unlock Mister NO:dobartek:

Newbie Pro 18.03.2012. 13:36

Ekipa, kakva je situacija sa Huawei U8300 sto se unlockanja tiče? Hvala, pozz

bahrija30 21.03.2012. 19:36

bok dečki-nokia x6 i španjolska mreža-dal je mobuče otključati i kolko bi bila okvirno cjena?hvala unaprijed..

Dizel 28.03.2012. 19:43

Evo samo da javim da sam uspio nakon mnogo muke i sa 2 bootabilna CD-a otključati Desire A8181 PVT4 lockan na VIP...sad guta sve :) Konačno da se mogu maknuti od te šuge od mreže.

Neo-ST 29.03.2012. 15:40

Zna li netko otključat Galaxy Mini? Uzeo sam ga u t-coma za 99kn nakon produženja pretplate dsl-a, ali naravno, zaključan je na t-com :fuming:
Na njemu je tretnutno Gingerbread 2.3.6

Xenon 29.03.2012. 15:59

Citiraj:

Autor Mylo (Post 2119959)
Htio bi otključat SE J108i Cedar (T-Mobile) pa ako ko zna kako...može i na PM

Može nekih 90 kn, LINK

lolofuxy 29.03.2012. 23:00

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2132640)
Zna li netko otključat Galaxy Mini? Uzeo sam ga u t-coma za 99kn nakon produženja pretplate dsl-a, ali naravno, zaključan je na t-com :fuming:

Nabavio sam ga i ja, pričao sam neki dan sa službom i rekli su mi da odem u T-centar i da ostavim mob i sve što sam dobio s njime i da će mi ga oni besplatno otključat pa ćemo sad vidjet kolko je to točno iako mi je malo čudno.

Sve u svemu javim se. :chears:

fanATIk 29.03.2012. 23:07

Šta ti ima bit čudno? Pa produžio si adsl, ne ugovor za mob. Moraju ti ga otključat.

Juice 29.03.2012. 23:09

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2132640)

[TUTORIAL] Unlock Sim Network on Samsung Galaxy Mini,Ace,Gio,Pop,Fit

Neo-ST 29.03.2012. 23:15

Znači može tako? Nisam znao, tnx.

Citiraj:

Autor Juice (Post 2132956)
[TUTORIAL] Unlock Sim Network on Samsung Galaxy Mini,Ace,Gio,Pop,Fit

Citiraj:

This method now outdated.
Ovo je metoda za otključavanje prvih uređaja koji su imali Froyo, sada su svi na Gingerbreadu i više ne funkcionira.

lolofuxy 29.03.2012. 23:32

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2132953)
Šta ti ima bit čudno? Pa produžio si adsl, ne ugovor za mob. Moraju ti ga otključat.

Onda je sve jasno, hvala na potvrdi. :goood:

Juice 29.03.2012. 23:46

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2132962)
Znači može tako? Nisam znao, tnx.

Ovo je metoda za otključavanje prvih uređaja koji su imali Froyo, sada su svi na Gingerbreadu i više ne funkcionira.

Sorry, nisam znao za to.
Downgrade na froyo i onda unlock?

Neo-ST 30.03.2012. 00:19

Ma ne, nema smisla ako će ga oni u t-centru otključat, hvala svejedno.

Pepermint 30.03.2012. 00:49

jel zna netko kako mogu otkljucati stari samsung sgh-e251, na vip je kodiran trebam onaj unlock code, kada upisem pin od druge kartice trazi mi kod mreze

lolofuxy 30.03.2012. 15:55

Sve u svemu banana bio sam u T-centru danas i čekao sat vremena jer se gospodične ne smije ništa priupitat samo se ponavljaju uzmite broj i pričekajte.

Uglavnom dođem na red i pitam ju da mi dekodiraju telefon i veli mi da mora proći 12 mjeseci korištenja mobitela na njihovoj mreži i onda ga mogu oni deaktivirat, a ova informacija da ga mogu odmah deaktivirat mi je rekla da je kriva.

Evo sad dođem doma i opet zovem službu i sad se opet može otključat ... sad neko je lud očito. Uglavnom ako će netko imat sličnu situaciju ili opet natrag u T-centar ili ak vam se neda napišite mail i sliku od moba i sve kaj ste dobili od njega na:

tehnicka.podrska@t.ht.hr
Ime i prezime
Kontakt broj
IMEI uređaja

Ja idem natrag se pozabavit opet sa pametnom gospodičnom.

dekoder 30.03.2012. 17:47

Gospodja je U PRAVU!
Tek 12.mj. nakon sto je mobitel kupljen, moze se unlockati FREE!

fanATIk 30.03.2012. 17:52

A zašto bi to trebalo bit tako?

Router 30.03.2012. 17:57

12 mjeseci je rok za prepaid korisnike koji kupe uredjaj. Mislim da bi morali otključati uredjaj, ako ga već i daju uz još dvije godine adsla, logičnije bi bilo da uredjaj nije kodiran i da nije ograničavajući za korisnika.

coconut 30.03.2012. 17:58

Citiraj:

Autor dekoder (Post 2133510)
Gospodja je U PRAVU!
Tek 12.mj. nakon sto je mobitel kupljen, moze se unlockati FREE!

To važi za one koji su uzeli mobitel na prepaid (bonove). Koliko sam ja skužio, kod produženja MaxADSL ugovora, ti ne uzimaš nikakav prepaid paket već samo 'čisti' mobitel. Dakle, gospođa NIJE u pravu nego je needucirana jer ne zna razlikovati prepaid od poklonjenog mobitela.

Router 30.03.2012. 18:04

Citiraj:

Autor coconut (Post 2133517)
To važi za one koji su uzeli mobitel na prepaid (bonove). Koliko sam ja skužio, kod produženja MaxADSL ugovora, ti ne uzimaš nikakav prepaid paket već samo 'čisti' mobitel. Dakle, gospođa NIJE u pravu nego je needucirana jer ne zna razlikovati prepaid od poklonjenog mobitela.

Nisi ni ti nesto educiran kad koristiš riječ POKLONJENO makar se uredjaj plaća 99kn uz dvije godine još ugovora. Ako je to poklon, onda očito nemamo istu percepciju vrijednosti.

W.Digital 30.03.2012. 18:39

Treba vidjeti kako se taj mobitel vodi, kao uređaj u slobodnoj prodaji ili kao simpa uređaj, tj. u kakvoj kutiji dolazi i s čime.

Ako je to simpa odnosno tmobile uređaj onda su ga dužni tek nakon 12 mjeseci otključati, ako je to slobodan uređaj onda bi valjda trebao biti u original samsung kutiji i odma u startu mora biti otvoren za sve mreže, što ovdje nije slučaj.

Očito je zaključan što znači da je bio namjenjen za prodaju u simpa paketima, samo kažem, zavisi kako ga oni vode.

Glupa situacija jer ovi u SZK kažu da ga moraju otključati dok ovi po centrima tvrde suprotno.

Meni osobno je nelogično da ga oni otključavaju, ti ipak taj uređaj dobivaš od tmobilea i logično da će biti zaključan kako i piše na samom sajtu >> http://www.t-mobile.hr/1/10-30-01-10...a=SAGALAXYMINI

Citiraj:

Uređaj radi isključivo sa SIM karticom kupljenom od T-Mobile HR.

fanATIk 30.03.2012. 18:57

Valja čitat i ranije postove. Riječ je o uređaju koji je čovjek dobio (a i ja ću za koji dan) za produženje ADSL ugovora. Dakle, potpisao je ugovor s T-comom a ne s T-mobileom. Shodno tome, na T-comovoj stranici bi trebalo pisat da je uređaj zaključan na T-mobile mrežu što bi vjerojatno odbilo povelik broj ljudi. Ako je zaključan, moraju ga otključat inače dovode kupce u zabludu pa bi mogli pokupit velik broj prijava.

W.Digital 30.03.2012. 19:11

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2133571)
Valja čitat i ranije postove. Riječ je o uređaju koji je čovjek dobio (a i ja ću za koji dan) za produženje ADSL ugovora. Dakle, potpisao je ugovor s T-comom a ne s T-mobileom. Shodno tome, na T-comovoj stranici bi trebalo pisat da je uređaj zaključan na T-mobile mrežu što bi vjerojatno odbilo povelik broj ljudi. Ako je zaključan, moraju ga otključat inače dovode kupce u zabludu pa bi mogli pokupit velik broj prijava.

Nema veze za šta si ti produžio ugovor nego od koga si dobio uređaj, a nisi ga sigurno dobio od europatradea, dobio si ga od tmobilea i logično da je zaključan na njihovu mrežu, iznenađenje bi bilo da nije zaključan.

Enivej, ako stvarno otključavaju besplatno onda ok, ali onda su trebali sve uređaje otključat prije nego su ih krenuli dijelit, a ne ovako da se stvara pomutnja.

lolofuxy 30.03.2012. 20:04

Evo da se javim, na kraju sam otišao u drugi T-centar i sve je trajalo jednu minutu:

ime i prezime, IMEI telefona, osobna, i kontakt telefon. U što kraćem periodu će me kontaktirat na telefon sms-om ili pozivom i reći mi kod za otključavanje, znači nisam morao ni telefon ni ostatak ambalaže ostavljat kod njih.

Sve je prošlo ok, i naravno besplatno otključavaju svima koji su na produljenju ugovora za ADSL dobili Galaxy Mini.

Znači prva je službenica bila u krivu i fino mi ga je uvalila :D

Citiraj:

onda su trebali sve uređaje otključat prije nego su ih krenuli dijelit, a ne ovako da se stvara pomutnja
Točno to.

Neo-ST 30.03.2012. 20:57

Jel to znači da ih mogu nazvat na 0800 broj (koji ?) i reći im da mi daju kod za otključavanje ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:11.