PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Upgrade, popravci, debugiranje... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34120)

Jelc 18.08.2007. 15:30

Ajd da vidimo kak to radi...

Dragi forumaši.

Palim se na ardver, posedujem Pentijum Kvad i Nevidia 8800GTX SLI tjuned baj mi.

Četri gigabajta (je*ote) Korsair memorije superretke "red-hed" edišn.

Dva nova Zamzung harda u rajidzaboraviosamkojemrežimu. (ali su brzi u tri lepe...)

Predprodukcijski primerak sisonik kilovatipo napojne jedinice napravljene posebno baj mi.

Ne posedujem ni jednu igru ali zato benčmarke volim da gledam na mnogo lepom Zamzung 80" Supertfastresponz SS-IPS-sekondedišn monitoru.

Devojku nemam jer mnogo vremena moram da boravim u ES-A-DEU gde svom najboljem prijatelju Krmku dajem savete kako da uradi novi enđin a da bude mnogo dobar.

Zato ovim putem želim da upoznam mlade dečake i devojke koji dele isti interes kao i ja, pišite mi na:

theo.valich@email.t-com.hr

Vaš
Theo pl. Valich by Los Enđles (lajv)

WichitaQ 18.08.2007. 15:40

:rofl: :care:
moram ti odma mail poslat :D

svebee 18.08.2007. 16:33

@Jelc
svaka ti dala za ovo :D nasmijal sam se do suza :roller:

horza 19.08.2007. 02:54

efo, sad imamo i pravi fini custom search engine od google-a... nadam se da će sad i pretraživanje biti ugodnije.

btw, nabacio sam i mali browser hack kako bi se činilo da se stranice učitavaju brže... odnosno "glađe"

Mikeyy 19.08.2007. 04:30

perozdero@gmail.com

Vuco 19.08.2007. 04:43

Prvo pohvala za ovo sa mejlovima ;), al pa imam pitanje:
Citiraj:

Autor horza (Post 792717)
efo, sad imamo i pravi fini custom search engine od google-a... nadam se da će sad i pretraživanje biti ugodnije.

Koja je sada razlika naprema "starom" google searchu ? Jel se može sada nekako preko google-a pretraživati pojedini podforumi (probao pa nije uspjelo, pa reko da pitam).

Jedino što nađoh o tom custom searchu jeste ovo:
http://www.google.com/coop/cse/?hl=hr

Što donosi to samim članovima (naprema starom google searchu) ili možda doprinosi rasterečenju servera ?

horza 19.08.2007. 04:57

Citiraj:

Autor Vuco (Post 792727)
Prvo pohvala za ovo sa mejlovima ;), al pa imam pitanje:

Koja je sada razlika naprema "starom" google searchu ? Jel se može sada nekako preko google-a pretraživati pojedini podforumi (probao pa nije uspjelo, pa reko da pitam).

Jedino što nađoh o tom custom searchu jeste ovo:
http://www.google.com/coop/cse/?hl=hr

Što donosi to samim članovima (naprema starom google searchu) ili možda doprinosi rasterečenju servera ?

sve je moguće i dalje pretraživati pomoću PCE-ove tražilice.
ali, kako ne bi dolazilo do lagova, ona je ograničena na max. 500 rezultata. google servira sve što je pronašao :)
generalno, za razliku od prošlog google searcha donosi i rezultate s drugih site-ova, ali nam i daje platformu za modifikaciju search engine-a. npr. ako znamo da upit "logitech mx 1000" treba na prvom mjestu izbaciti članak o tom mišu s pceksperta, nakon toga postove s foruma, a nakon toga rezultate s weba, to možemo tako i podesiti.
... generalno, kad google to još dotjera, moći ćemo cijeli knowledge base napravit pomoću toga :)
a da rasterećuje server - itekako :)

Pomo 19.08.2007. 10:30

Forum ne otvara kako treba u firefoxu. Ako se ne varam ista stvar se već jednom bila desila.
http://www.imagesforme.com/thumbs/4138forum.JPG
Iskreno neznam jel do mene ili do foruma, pa ako netko zna, molio bi da posta riješenje...

danij3l 19.08.2007. 10:51

Citiraj:

Autor Pomo (Post 792755)
Forum ne otvara kako treba u firefoxu. Ako se ne varam ista stvar se već jednom bila desila.
http://www.imagesforme.com/thumbs/4138forum.JPG
Iskreno neznam jel do mene ili do foruma, pa ako netko zna, molio bi da posta riješenje...

da, i meni se ista stvar desila (dobio sam dio source code-a :kafa: )

EDIT: isto je i s portalom, kako u firefoxu tako i u operi.

Pomo 19.08.2007. 11:03

Sad se dešava ako samo ukucam forum.pcekspert.com.
Ako na to dodam još i ono index.php radi bez beda. Inače desilo mi se i u IE...

horza 19.08.2007. 16:03

da, malo je kenjo neko vrijeme, ali mislim da se ta neugodnost i moja neprospavana noć isplatila... malo nam site leti ko blesav :)

Dule 19.08.2007. 16:38

Imam pitanje oko ovog standardnog searcha.

Cini mi se da nalazi sve i svasta, te ih ne sortira po nekom redu. Npr. napisem "poliranje baze" a on mi nadje hrpu threadova od cod2 do kejbloving jobova, isp-a i oc threadova. vjerovatno threadovi gdje se spominju rijeci poliranje ili baza, ali bez nekog reda. ako se ne varam prije je search bio funkcionalniji?

horza 19.08.2007. 17:31

fakat ne bih znao. taj search radi vbulletin i mi ga ne diramo.s

zvonac 19.08.2007. 18:23

zakaj dok kliknem gore u ljevom kutu pc expert izbaci mi: The server is too busy at the moment. Please try again later....?
pa onda moram kliknut na FORUMI,da bi tek forumu pristupio

Vuco 19.08.2007. 18:32

Iskreno, danas sam malo isprobao ovaj novi search i nisam baš prezadovoljan. Našao je sve osim onoga kaj je na PCE-u sa time povezano.

Kao da koristim search na www.google.com :(

A dobro, kad se to malo sredi, bit će bolje...

Pomo 19.08.2007. 20:38

Citiraj:

Autor horza (Post 793018)
da, malo je kenjo neko vrijeme, ali mislim da se ta neugodnost i moja neprospavana noć isplatila... malo nam site leti ko blesav :)

Errr, nije da davim, ali ako otvorim www.pcekspert.com i dalje mi baca download. Da se uć na sajt preko nekog starijeg linka na članak ili vijest i sl, odnosno linkovi sa foruma na članke, vijesti, rade, ali ovaj na home ne.

Jelc 19.08.2007. 20:48

Citiraj:

Autor Pomo (Post 793205)
Errr, nije da davim, ali ako otvorim www.pcekspert.com i dalje mi baca download. Da se uć na sajt preko nekog starijeg linka na članak ili vijest i sl, odnosno linkovi sa foruma na članke, vijesti, rade, ali ovaj na home ne.

Meni sa Operom radi normalno, probao sam i sa vatrenom ljisic (2.0.0.6) isto radi kak treba...

Pomo 19.08.2007. 20:55

Citiraj:

Autor Jelc (Post 793210)
Meni sa Operom radi normalno, probao sam i sa vatrenom ljisic (2.0.0.6) isto radi kak treba...

Stavim i SS ako treba, ali to i dalje ne radi, sad zašto, nebi znao. Ako svima drugima šljaka onda je možda nešto do mene, ali nisam ništa mijenjao u zadnje vrijeme, pa stvarno nemam pojma što bi moglo bit. Enivej, glavno da nadležni znaju, pa ako je do sajta, već će Horza sredit, a do onda se ja lako i s alternetivnim linkovima poslužim.

atha 19.08.2007. 20:59

Meni to ok radi...

Jelc 19.08.2007. 21:10

Citiraj:

Autor Pomo (Post 793215)
Stavim i SS ako treba, ali to i dalje ne radi, sad zašto, nebi znao. Ako svima drugima šljaka onda je možda nešto do mene, ali nisam ništa mijenjao u zadnje vrijeme, pa stvarno nemam pojma što bi moglo bit. Enivej, glavno da nadležni znaju, pa ako je do sajta, već će Horza sredit, a do onda se ja lako i s alternetivnim linkovima poslužim.

Ma, ja imam Firefox samo za takva testiranja-držim se Opere makar nas manjinu Horza sustavno tlači i diskriminira, prijaviš mu problem i čim vidi da imaš Operu ne želi uopće razgovarati:D

Da imam neku lijevu distru i Firefox-sredio bi za pet minuta:p

Amdejac 20.08.2007. 01:07

Citiraj:

Autor Jelc (Post 793231)
Ma, ja imam Firefox samo za takva testiranja-držim se Opere makar nas manjinu Horza sustavno tlači i diskriminira, prijaviš mu problem i čim vidi da imaš Operu ne želi uopće razgovarati:D

Da imam neku lijevu distru i Firefox-sredio bi za pet minuta:p

Točno.
Čim kažeš da imaš Operu veli da to tak mora biti jer kao ona nije rađena po nekom IE standardu i bla, bla, bla (oko 30 minuta), nakon čega se nadoveže da nema vremena i da ima puno posla. :D

Jelc 20.08.2007. 03:20

Da, mi Operaši ne da smo manjina-mi smo potlačena manjina:D

De5tr0yer 20.08.2007. 12:19

meni takoder sve normalno otvara. opera:D

Ozy 20.08.2007. 14:34

Da i ja nabacim nešto... dakle forum mi je,neću reći katastrofa,ali u najmanju ruku banana...
Sinoć kad sam došao doma je isto srao nešto apache server bla-bla;ali to zato šta je Horza bio online... :goood:
Ali inače recimo i Opera i IE,a Opera naročito;staje pri učitavanju stranica,pa samo kursor i ona klepsidra lijepo,kao da još uvijek otvara,a ne otvori do kraja ni nakon sat vremena;ne otvori mi onaj prozor za quick-reply...i onda nema drugo doli otvoriti opet u drugom prozoru...
također za poruke,ja pričitam poruku,ali svaki put kad idem na poruke pokazuje mi da su mi te 1,2,3 iste nepročitane,i stoje tamo,a ja ih već i pročitao i obrisao... :stoopid:

Ima i još nekih sitnica,ali to me manje frustrira nego ovo gorenavedeno...pa se nadam da se to može napraviti. Hvala :)

Jelc 20.08.2007. 15:20

Ozy-koristim isključivo Operu, ili radi kak treba ili se nekaj radi na siteu ili forumu pa zato šteka....

Ozy 20.08.2007. 15:32

Ma znam,ali kad doletim u 5 ujutro i nema nikog od moddova i to,pa i znam da se tada ništa ne radi; a počne mi recimo štekat,pa otvori na threadu pola postova,a pola ne... :stoopid:

Jelc 20.08.2007. 15:36

Ma, to ti Nevidia ne renda kak bi trebalo:D
Ja sam sad na 9.23 Build 8807 i sve radi kak treba.

danij3l 20.08.2007. 16:06

vidim da ima puno operasha, pa da pitam (neka mod brise ako je problem)

http://www.sports-punter.com/index.p...=1&sport_id=11

kada odem s IE (bratov PC, win xp sp2)na tu stranicu i prodjem iznad imena tipstera pojavi se statistika, dok s operom i firefoxom nista.

moje pitanje je: trebam li nesto ukljuciti u postavkama ili jedostavno nije podrzano kod navedenih browsera?

sto je to? (javascript ?)

horza 20.08.2007. 16:08

par stvari:
zapravo dovoljna je samo jedna:
prije sat vremena sam otišao u gradsku knjižnicu i platio im 15 minuta na internetu. imaju HP-ov P4 s 256MB RAM-a i umobolno brz link. Instalirani su samo WinXP, IE6, NOD32 i nekakve Yahoo drke. Otišao sam na pcekspert, pobrowsao po svim stranicama, ulogirao se na forum, kliketo jedno 5 minuta i pregledao sve što mi je palo na pamet.
Sve radi besprijekorno. Molio bih da sljedeći put nabacite neke screenshote, napišete koje programe koristite (posebno anti-virus, firewall, anti-whatever, pluginove za browser, itd.).
I da, fakat sam išo do knjižnice. Nekad je to jednostavnije nego tražit po kodu... pogotovo ako je s kodom sve u redu.

Jelc 20.08.2007. 16:14

Citiraj:

Autor DaNiJ3L (Post 793739)
vidim da ima puno operasha, pa da pitam (neka mod brise ako je problem)

http://www.sports-punter.com/index.p...=1&sport_id=11

kada odem s IE (bratov PC, win xp sp2)na tu stranicu i prodjem iznad imena tipstera pojavi se statistika, dok s operom i firefoxom nista.

moje pitanje je: trebam li nesto ukljuciti u postavkama ili jedostavno nije podrzano kod navedenih browsera?

sto je to? (javascript ?)

Ja u pravilu kad mi nekaj nije jasno prvo odzujim na neki forum ili news grupu koja se bavi Operom.
Imaš popis na njihovim stranicama.

Kaj se tiče pingu distri koje izgleda koristiš-fataj Horzu:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:16.