![]() |
Koliko god da ih je na tržištu, kada se ne bi prodavale cijena ne bi bila takva kakva jeste.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:lol2: https://videocardz.com/newz/nvidia-g...d-3dmark-tests Ovo mi izgleda realno, 15% brža od 4070Ti-S. Inače ako je netko u zadnje vrijeme kupovao GPU, vjerojatno je kao i ja primijetio da se stock serije 4xxx ubrzano prazni :D Mindfactory npr. više uopće nema 4070ti i 4070ti-s modela. S obzirom da je 5070 po specifikaciji dosta anemična (isto kao što je obična 4070 bila) a 5070ti će doć cca 1200 EUR :D možda nije loša ideja probat nać neku stariju grafu dok ih još ima. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Što se tiče ovog drugog dijela o bombama, tu možemo nagađati, i mislim da se slažemo. Pitanje je što bi Nevidija morala napraviti da okrenu tržište protiv sebe. |
Citiraj:
Desetak posto jača od 4070TI-s, nije loše. Mislim ne bi to bila ni loša grafa kad cijena ne bi bila 1200 EUR :DDoduše možete izgenerirati hrpu frejmova pa igrat sa latencijom od 50ms, to je nvidia retro feature koji nas vraća u vrijeme ISDN-a. 200 fpsa na brojaču a feeling kao da je 20. Ali ako mislite da je ovo osrednje loše do loše, čekajte samo običan 5070:D |
ne postoji losa grafa, samo losa cijena grafe!
|
Citiraj:
|
AI šta opali po džepu :lol2:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ma zagađenje i razne ekološke katastrofe se toleriraju i puno manje simpatičnim kompanijama :D Ekocid je slab primjer. Aako bi Skynet nosio Nevidija logo, možda, MOŽDA bi to nešto promijenilo u očima fanova.
|
Ove 5xxx serije služe samo da dignu cijene postojeće 4xxx serije, odgovorno tvrdim!
|
Citiraj:
Krivo, serija 4xxx se povlači iz prodaje. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Potpuno je isto i njima i nama. Oni proizvode sve na istom proizvodnom procesu, a mi ne dobijemo nikakav pomak u price/performance ili novim mogućnostima. Drek od generacije, najveći dosad :)
Kaže u nedavnom MLID podcastu da Nvidia pokušava zabetonirati low-end za performanse Playstation 5, razina 3060Ti ili 4060 i da je to baza od koje kreću uvis. Zato ne mijenjaju performanse i cijene u tom segmentu već treću generaciju. Ne znam što dobivaju time, ali poklapa se. |
|
Dobavljivost na kapaljku, cijene urnebes, a uskoro još idu i gore, gg nevidija.
Tko misli kupit ovu prevaru od generacije, nek požuri :D |
Nevidija GPU postaju kao dijamanti.
|
Citiraj:
Fuj, odvratni ghosting, titranja. Rađe bi smanjio detalje i rezoluciju nego to. Isto tako fuckTAA, cijelo vrijeme taj drlog od cyberjunka vrte di je forsani TAA. |
Bolje je od native tamo gdje je native loš, uvijek će bit nekakav AA preko svega a ima ih stvarno loših :D
Što se videa tiče, ovo multi generiranje je obično sranje, ali novi transformer DLSS je solidna stvarčica, puno bolja od starog i začudo radi na svim RTX karticama. U stvari je to najbolja stvar od 5xxx generacije a ne radi samo na njoj, hvala Jensenu |
Citiraj:
|
https://www.futura-it.hr/Search/?ter...ep_Tyu9ZVaeQOw
Ajmo narode Na FB linku komentari naravno isključeni |
Citiraj:
Koju dioptriju imaš? Jel nosiš naočale/leće? Ja do prošli tjedan nisam ni znao da ljudi s problemima s vidom moraju imat 2 vrste naočala. Mami sam baš naručio 2, jedne za čitanje i rad, jedne za vožnju. Tak da nemreš nosit one za vožnju i radit il igrat igrice na kompjuteru. I cura mi je ćorava, isto ima par naočala+leće. Nije to sramota. Dakle ne možeš koristit naočale za vožnu kad radiš na kompjuteru. I molim lijepo, nije mi apsolutno ni na koji način svrha ovog posta da te vrijeđam, nit bilo kog drugog, al ako ti ne vidiš GHOSTING, ZAMUĆIVANJE, TITRANJE i ostale kerefike, onda imaš problema s vidom, a kao što sam napisao, nije to loše kad igraš igre. Loše je nama s dobrim vidom il primjerenim naočalama. Kad si zadnji put bio na kontroli vida |
Citiraj:
Lol, ja sad tek vidim da se video odnosi iskljucivo na FG o kojem nitko tu nikad nije ni rekao da je dobar i da nema problema. Dakle sve sta ti spominjes nastaje kao rezultat interpolacije frame-ova a ne upscalinga. Ajmo daj iduceg straw man-a... |
Moja 2 centa; nVidia mi se zgadila i nakon dugo vremena idem na AMD. To guranje AI sranja, nepostojeće kartice i time sulude cijene, zaista su postali "the bad guy" i odvratni su.
Iako DLSS smatram fantastičnom tehnologijom kao i FG, ne može to konstantno nositi kartice. Sav drawback, što upscalinga, što umjetnih frejmova, ja iskreno ne primjetim u stvarnom vremenu. A imam savršen vid. Tu i tamo možda neki smearing, ghosting i tak ali realno, tko to ima vremena obazirati se kad se mlatiš, skačeš i tak. Možda da igram neke sporije, exploration igrice bi mi više smetalo ali akcijske koje igram, na njima mi to ne predstavlja problem. |
Citiraj:
ono sto je meni kod Nvidie jos uvijek dosta ispred AMD-a je taj DLSS pogotovo ovaj novi kojeg su predstavili s novim karticama... ali kada sam vidio cijene rekao samo nope.. AMD jos uvijek ostaje... iako realno ja volim i RT a 7900xt mi je dosta slaba za moju rezoluciju koju imam 5120x1440... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:04. |