![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Ne bih znao kako ostali klonovi ostvaruju upgrade FW-a (i da li ce biti moguce u buducnosti). Citiraj:
Mada se ne bi cudio da su povukli i nesto iz Vertexa (cipove ili mozda djelomicno i dizajn). Citiraj:
I onda ulete neki neocekivani igraci iz Tajvana, Kine, Indonezije, Koreje ili ko zna od kud vec .... joooj sto ce bit veselja za recenzente :) Citiraj:
|
stavio sam ja i ST :D
|
pa jel postoji super talent sa indixlinks kontrolerom ?
|
ev ja ću pravit neku beta tablicu u ovom postu, svako malo ću ju editirat pa, ono...ak neko ima neki drugi info, nek stavi bilo gdje u threadu pa ću updateat...ili quotajte sa updateovima ili šta ja znam...
za početak, ajmo malo grupirat: Indilinx Barefoot: Code:
Patriot Torqx Code:
samsung 64gb slc ( MCCOE64G5MPP-OVA ) Code:
Samsung (svi 256 gb diskovi ) Code:
kingstona eto, tolko za sada... idem dalje tražit... :respekt: update: evo jedan suuuuper link: http://forums.overclockers.com.au/sh...d.php?t=781651 |
Citiraj:
:) darQ me preduhitrio |
Pozzz,ekipa može koji komentar na ovaj ssd,Corsair Storage Solutions 32GB 2.5"?
Baš gledal u protisu cijena 1085kn MLC,pretpostavljam da je to samsungov kontroler?tnx |
Negdje na netu sam iskopo da je samsungov :chears:
|
Citiraj:
|
32 i 64 koriste zadnju poboljšanu verziju jmicrona ( tak tomy b veli )
doduše, 128 i 256 gb verzije jesu sammy-i |
Citiraj:
A šit,bježim od jmicrona opeko se i više nikad...a ja baš mislil da ima samsungov kontroler.. Ak niš drugo pričekal bum još neko vreme da se to sve "sredi"...ovaj hdd u lapu mi lagano več pije živce... |
Ne može se vjerovati ni onima na ebayu :lol2: (tam sam ulovio da je sammy)......
|
Lijevo darQov Samsung, a desno taj Corsair (obrati pozornost iskljucivo na 4KB Random Write):
http://www.imagesforme.com/out.php/i...a3363336393239 http://www.links.co.jp/items/cmfssd-32n1_08.jpg Ocigledno nije Samsung kontroler unutra (JMicron JMB 36x). Ukratko bjezi od toga. |
@dh414000,kaj imaš ti kakvu preporuku za ssd 32gb?se da nać kod nas neki dobar za neveliku lovu?
|
na ebay-u...
ak ti se ne da zezat s e-bayem, prodam ti ja ovaj svoj koji je slc 64 gb, po cijeni mlc 64 gb sa jmicron kontrolerom (1500kn) :D |
Citiraj:
Pa ček kaj sve ono kaj se vidi po našim dućanima,kaj je to sve "šrot"roba?mislim kaj nema ni jedan vrijedan spomena? |
|
Zanimljivo,a performanse još zanimljivije,to je Indilinx kontroler?
EDIT:E daj mi reci koja je procedura stavljanja firmwarea? EDIT 2 Gledal sam,al cijene su malo "povisoke"... Al neznam,ipak ču pričekat na pad cijena,a i s vremenom ssd če se usavršit,nadam se do kraja godine prema mojim očekivanjima:D |
|
Novi firmware=mega turbo performanse za 1300kn:D
|
Koliko sam informiran:
Corsair M serija i Kingston V serija je s poboljšanim JMicron kontrolerom OCZ Summit, Super Talent MasterDrive SX, Corsair P serija nova generacija Samsung kontrolera OCZ Vertex, Super Talent UltraDrive LE (SLC) i ME (MLC), G.Skill Falcon s Indilix kontrolerom @ zvonac: a zašto eBay ne dolazi u obzir? za 1100 kn se kupi SSD 64 GB sa Samsung kontrolerom, a za kojih 200 kn više s Indilix kontrolerom |
Citiraj:
Zašto je Indilix skuplji ako je samsung bolji? :D Anyway, ja uzimam MasterDrive SX sigurno, cijena taman. |
Isto zašto je i Ferrari skuplji od Peugeot-a.
Zato što je Indilix (Ferrari) brži, al zato Samsung (Peugeot) "duže traje". |
Citiraj:
|
@Tomy B... ajd objasni malo ovo "duze traje" plz
i zna li netko ista o mushkin ssd-ima? u par navrata sam se trudio doci do nekih info, al mi nije bas za rukom polazilo. ono sto je deklarirano je smjesno, danas nitko nebi trebao izlazit s tako slabom serijom, pogotovo ne jedan mushkin. znam nekoga tko ima jednog, al to cu tek eventualno vidjet kad odem jednom do vz na duze malo opet. |
Citiraj:
Duzi servisni interval :) Citiraj:
BTW posto se spominju samo neka imena "igraca" na SSD trzistu bilo bi u redu da se sveukupno pucanstvo upozna sa situacijom na trzistu. Ovo je veci dio glavnih proizvodjaca/"brandera" na flash (a.k.a. SSD) trzistu:
Vjerojatno ova lista sama po sebi dovoljno govori o ozbiljnosti ovog segmenta trzista vec sada (a kamoli za par godina). |
Citiraj:
|
Servisni interval = ponovno dizanje friskih Windoza, tj. flushing svih LBA (logickih adresa)
Ovo je trenutna situacija, zbog nedovoljne implementacije TRIM tehnologije unutar OS-a, kontrolera i SSD FW-a Znaci pojam se odnosi na peformanse, a ne na "zivotni vijek" SSD-a Kratko kazano :) |
da se nadovežem na kolegu dh41400, malo izreklamiram svoj ssd i privučem potencijalne kupce :D
za sad jedino samsung ima konkretan odgovor na pad performansi, ja sam to pokazao i sa svojim testovima ;) navodno ni inteli više ne pate od toga...ali, samsung je to ranije riješio pa...ono...jel... |
ja se ionako informiram cisto informativno, ssd kupujem tek kad dode sata3 jer mi se cini da je trenutno ogranicenje ponajvise do samog sucelja, a ne da se ne mogu proizvesti brzi diskovi :)
do onda se mozda i rijese ostale bebi bolesti nego dalje na temu. hocete reci da nakon odredenog vremena ssd nema vise kamo zapisivati? i sta se desava nakon kronicnog pada performansi? jasan mi je problem velicine memorijskih celija te brisanja manjih komadica iz njih itd, al to je nesto od cega su i stickovi patili tj pate sve flash memorije, al se njih nije koristilo za drzanje OSa i slicne kriticne stvari pa nije bilo bitno. |
samsung je to riješio, na koji način, to se nagađa, jedan od primjera je ovaj moj post:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=866 drugi diskovi pokušavaju sa TRIM funkcijom.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:47. |