PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

coconut 12.09.2024. 12:04

Benzinac ili hibird ovisi o tome kako i gdje ćeš ga voziti. Za kratke relacije i grad je bolji hibrid.
Doduše, danas je već postalo teško naći čistog benzinca.

Master_Hrc 12.09.2024. 12:48

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762142)
....
I da li postoji nešto u rangu SUV-a, cca 27.000 EUR da bi bilo bolje od Dacie recimo?

Hunjadi Tucson :). Hoces benzinca, hibrida, ili ako kupujes u Rvackoj imas i dizelasa....:)

Juice 12.09.2024. 12:56

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3762158)
Hunjadi Tucson :). Hoces benzinca, hibrida, ili ako kupujes u Rvackoj imas i dizelasa....:)

Kaj nije Tucson na 30+ keki?

robimarko-bug 12.09.2024. 12:57

Je, samo što je najeftiniji Tucson 28k a dizlo 30800 EUR, ali su sad bar sada pojačali taj paket kako je cijena otišla preko 1k EUR gore s redizajnom

Piksa 12.09.2024. 12:58

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762150)
Super, tnx. Pogledam i S-Cross :)

Ako gledaš i T-Cross, baci oko i na Škodu Kamiq. Isti motor ko i T-Cross, izgled stvar ukusa. Ali slični auti, ja isto mjerkam tu kategoriju.

EDIT: Sad vidim da govoriš o Suzikiju. Ništa onda, zanemari post.

xlr 12.09.2024. 13:00

Tucsona nema ispod ~29k eur s bojom i rucnom klimom. Osobno bi klimu mozda i pregrmio (jer entry paket kod njega daje dosta opreme, naspram i30), ali mi se nisu poslozile kockice oko financiranja. Osobno prekrasan auto

Dizel nije u toj cijeni.

Ali ajde, entry benzinac nema bateriju, to se isto moze uzeti kao plus.

bertone 12.09.2024. 13:07

Sad nije dobro vrijeme za kupovinu auta, treba sačekati kraj godine ili početak slijedeće jer se trgovci tada moraju riješiti naručenih kovota vozila za tekuću godinu,... ako ih ne prodaju moraju EU platiti kazne za CO2 na neprodana vozila pa im se više isplati dati par tisuća eura popusta nego plaćati penale/kazne.

Master_Hrc 12.09.2024. 13:19

Vidim da je na webu jos uvijek cjenik od prije ovog redizajna i tamo starta cijena sa 26.190,00 €. Ovaj novi, redizajn starta sa cijenom od 27.990,00 €.
Uglavnom bez obzira na opremu za koplje je iznad Dacie, IMHO.

robimarko-bug 12.09.2024. 13:25

Model prije redizajna ti je bio u rasprodaji što su imali kao dio "Velike ljetne akcije", tu je bilo čak dobrih ponuda, automatik dizel za 31500 EUR i to jači paketi opreme, ali to je sve otišlo.

Čim boju odabereš već si na 28500+ EUR.

xlr 12.09.2024. 14:00

Ovi lageri MY24 Tucsona sa akcije su bili rasprodani jos tamo oko 5.7. kad sam hodocastio po salonima. Imali su samo MY25 na lageru po novom cijeniku. To govorim za modele do 30k eur, nista skuplje mi nije igralo.

stef 12.09.2024. 14:12

Citiraj:

Autor bertone (Post 3762164)
Sad nije dobro vrijeme za kupovinu auta, treba sačekati kraj godine ili početak slijedeće jer se trgovci tada moraju riješiti naručenih kovota vozila za tekuću godinu,... ako ih ne prodaju moraju EU platiti kazne za CO2 na neprodana vozila pa im se više isplati dati par tisuća eura popusta nego plaćati penale/kazne.

Nisam siguran da to s lagerima klapa svugdje.Obično platiš avans po ponudi (rezervaciju) pa čekaš neko vrijeme, ukoliko je auto na istom kontinentu :D.

bertone 12.09.2024. 18:50

Citiraj:

Autor stef (Post 3762179)
Nisam siguran da to s lagerima klapa svugdje.Obično platiš avans po ponudi (rezervaciju) pa čekaš neko vrijeme, ukoliko je auto na istom kontinentu :D.

U ožujku kupio Kugu, frend malo iza mene Tuscona, oba su napravljeni 2023. no nisu prodani u 2023. godini kao i xy drugih i cijene su išle dolje,... gledao sam i Atecu sa lagera, ista stvar, modeli iz 2023. koji nisu prodani,... problem kod kupnje takvih auta je što nemaš sve boje na izbor i nemreš sam konfigurirati opremu ali ako te to ne muči, popusti su ok.
Kaj se tiče avansa i ja sam ga morao uplatiti prije nego auto dopeljaju iz Mađarske u RH, 200 ojra je bilo, uplatio u ponedjeljak, u četvrtak javili da uplatim ostatak i da mogu doći po auto.

Wolverine 12.09.2024. 19:10

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3762114)
Ne znam zasto se to tako gleda. Niti jedan slizbeni ili renta i auto nisam unistavao i gazio.
Vozio sam ga kao da je moj. Ne vidim poantu u unistavanju. Vjerujem da tako razmislja i vecina populacije.

Fakat me opet tjeraš da bacam slike i pišem horor priče kaj ekipa radi i kako vozi rentane aute i to u jednoj ''civiliziranoj'' kanadi. :lol2:
Sad zabrij kak je u rvackoj di ekipa često vadi mast i vlastitom autu.

To kaj ti, ja, i gro ekipe ovdje pazimo na svaki auto koji vozimo, pa bio to i službeni, je drugi par rukava. Ali vjeruj mi, jaaaako puno ekipe jednostavno zaboli falus za auto.

Veliš u 30k nije mogao toliko rasturit auto, pa u tjedan dana možeš ubit auto do te mjere da ga ne želiš nazad :D

Nego danas je bio očito dan retardiranih vozača Octavije. Tri komada u nepunih 45min.
Prvi mamlaz - av Dubrovnik potez od rotora do velesajma, sve tri trake pune. Lik se valjda 6 puta prestrojio iz jedne trake u drugu da bi na kraju bio duljinu auta ispred mene. Tak jasno dva puta skoro pogodio auto u traci u koju se ubacivao.

Mamlaz drugi - av Dubrovnik križanje s Većeslava Holjevca. Tip mrtav hladan na crveno skrene lijevo iz Av Dubrovnik prema mostu. Zaletio se valjda zadnji u koloni za skretanje, crveno već debelo svjetli i umjesto da stane lik po gasu i kroz križanje. Kad je naletio na šine auto se translatirao bočno napola u susjednu traku bikoz mokar čelik = ekvikvalent poledice.

Mamlaz treći i njega bi zatukao tupim predmetom. - Ulica grada Chicaga stanem na križanju propustit pješaka i biciklista, konj iza obiđe mene kroz križanje i skoro pobere pješaka, preleti preko dva seta ležečih (prije i poslije križanja) i nastavi dalje. Da stvar bude gora, primjetio sam da ima klinca iza u sjedalici. Dakle, koliko mrtvo jebeno retardiran moraš bit.

Pazi sad situacije, pješak je sav izbezumljen da kak to da je neki krkan u bemveju stao pustit ga a gotovo ga pregazio rvat katolik u nekoj tamo škodi. :D

MadBoY 12.09.2024. 22:52

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762126)
Trenutno vozim Clio IV, ali treba mi nešto malo veće, pa sam bacio oko na dva modela

- nova Dacia Duster
- Geely Coolray

Samo imaj na umu da je Duster doslovce malo veći od tvog trenutnog Clia :). Bar što se prostora u unutrašnjosti tiče.

zgmmax 12.09.2024. 23:11

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762142)

I da li postoji nešto u rangu SUV-a, cca 27.000 EUR da bi bilo bolje od Dacie recimo?

Forthing T5 EVO
https://www.autohrvatska.hr/dongfeng...utomobili.aspx

1.5 turbo, 4cyl benzinski nissanov motor
Sa valjda svom opremom

Wolverine 13.09.2024. 01:45

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3762243)
Samo imaj na umu da je Duster doslovce malo veći od tvog trenutnog Clia :). Bar što se prostora u unutrašnjosti tiče.

Pa ono, i da i ne.
Imamo Clio IV i nema šanse da ćeš iza stavit tri sjedalice.
Dok je recimo ženina sestra prodala Rapidku karavan i uzela Duster baš zato jer je bio najpovoljniji auto a da u isti može iza stavit tri sjedalice.

Ali ok, to je baš specifičan zahtjev :D

Meni se iskreno Clio neusporedivo više sviđa nego Duster.

Router 13.09.2024. 05:29

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3762245)
Forthing T5 EVO

Sa valjda svom opremom

Moto je Micubiši.

Goranbm 13.09.2024. 09:41

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3762243)

Idem u subotu vidjeti ga uživo i probati, pa ćemo vidjeti. Problem je što ja imam skoro 2 metra, i kad vozim, sjedalo moram pomaknuti skroz do kraja što blokira da itko sjede iza mene. Uz to gospođa vozi Peugeot 208 službeni koji je još manji od Clia. E sad kad nas dvoje idemo negdje Clio je još i ok, možemo se poslužiti, ali s obzirom da su tu i dva klinca od 11 i 14 godina, odlazak bilo gdje postaje težak, a putovanje s druge dvije odrasle osobe je nemoguć. Ono što meni treba je malo prostora iza vozaćevog sjedala i malo veći gepek. Po onome što sam čitao Duster bi mi to mogao ponuditi, ali trebam ga isprobati. Gledao sam ja i veće SUV-ove, ali sam ih zbog cijene otpisao.

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3762245)
Forthing T5 EVO

Sa valjda svom opremom

E hvala ti, pogledam i ovo :)

xlr 13.09.2024. 10:10

Uh, dugacki kolega, sretno! :) Ja se sa 187 cijeli zivot grbim u autima, ne kuzim za koga ih rade. Stara 308ica i sad S-cross, uvijek fali tih par cm volana za izvuci van. Pa uvijek zavrsim sa butinama lagano u zraku jer moram pribliziti sjedalo i volanom skroz izvucenim taman da ga mogu drzati s naslonjenim laktovima.

Nedavno sam sjeo u Cupru Leona karavana tu od kolege Greena, e to je fotelja sto bi se reklo. Uspio sam nastimati i reach do volana i ispruziti noge. Ali malo van budzeta hahaha

aski 13.09.2024. 10:43

Je li tko naručivao u setu gume i felge s felgenoutlet.at?

Trebao bih si za Cupru uzeti dodatni set felgi sa zimskim gumama.

Zapravo me najviše gume zanimaju tj. je li DOT novijeg datuma.

Da imam drugi set felgi, naručio bih kod nas, ali ovako mi se čini nešto povoljnije.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Tulio 13.09.2024. 11:57

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762150)
Super, tnx. Pogledam i S-Cross :)

Pogledaj si i Seat Atecu, ako ih jos ima po ovoj akcijskoj cijeni, oko 26.500€ je pocetna

Goranbm 13.09.2024. 12:05

Citiraj:

Autor Tulio (Post 3762308)
Pogledaj si i Seat Atecu, ako ih jos ima po ovoj akcijskoj cijeni, oko 26.500€ je pocetna

Pogledam, tnx. Čini se zanimljiv :)

Kakvi su vam dojmovi o MG? Gledam ovaj MG ZS Luxury,novi za cca 22k EUR. Po izgledu mi je top, ako bi mi odgovarala veličina, vrlo rado bi ga razmotrio :)

medo 13.09.2024. 12:16

Automobili

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762283)
Idem u subotu vidjeti ga uživo i probati, pa ćemo vidjeti. Problem je što ja imam skoro 2 metra, i kad vozim, sjedalo moram pomaknuti skroz do kraja što blokira da itko sjede iza mene.

Zaboravi onda Dustera.

Gledaj aute sa što većim međuosovinskim razmakom ako želiš mjesta za noge iza. Zato sam ti predložio Joggera jer ima čak 24cm više mjesta iza:

https://www.carsized.com/en/cars/com...-2021-minivan/

A ima i puno veći bunker :)

RaneZ 13.09.2024. 12:50

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762312)
Pogledam, tnx. Čini se zanimljiv :)

Kakvi su vam dojmovi o MG? Gledam ovaj MG ZS Luxury,novi za cca 22k EUR. Po izgledu mi je top, ako bi mi odgovarala veličina, vrlo rado bi ga razmotrio :)

Fali konja, super family car, obrada ok, ima mjesta, nemas vanjsku temperaturu NIGDJE ali imas temperaturu SVAKE GUME :chears:

I nema navigacije ko nijedan kinez valjda.

7 godina all inclusive garancija. :care:

lowrider 13.09.2024. 12:58

Za 7 godina bude vrijedio 2-3000eu, za tu lovu se isplati uzeti i voziti dok se ne raspadne.

robimarko-bug 13.09.2024. 13:25

Gledam polovne, MG ZS ima ogroman pad vrijednosti.
Primjer, 05/2023 1.0 Luxury model, registriran do 05/2025 se prodaje za 17k EUR.

Doslovno, ako ne misliš voziti ultra dugo nebi uzimao.

Juice 13.09.2024. 13:58

Citiraj:

Autor robimarko-bug (Post 3762326)
Gledam polovne, MG ZS ima ogroman pad vrijednosti.
Primjer, 05/2023 1.0 Luxury model, registriran do 05/2025 se prodaje za 17k EUR.

Doslovno, ako ne misliš voziti ultra dugo nebi uzimao.

Ne znam što ima od opreme, ali Luxury je 20.990 novi (manualac), 22.390 (automatik). Koliko bi mu trebala pasti vrijednost nakon godinu i pol? :D ovo mi se čini oke pad na 17
https://www.mgmotor.hr/konfigurator?vid=112

robimarko-bug 13.09.2024. 14:04

Pogledaj druge brendove nakon godinu i pol i usporedi pad vrijednosti.

Znači više puta spominjani Hyundai Tucson 2023. godište, i to doslovno onaj osnovni paket opreme košta kao što je nov bio, 26k EUR pa nadalje.

Kia Sportage koji je neki ekvivalent Tucsonu je 28k EUR pa nadalje 2023. godište.

Isti trend možeš vidjeti s bilo kojim proizvođačem van kineza.

Juice 13.09.2024. 14:16

Citiraj:

Autor robimarko-bug (Post 3762336)
Pogledaj druge brendove nakon godinu i pol i usporedi pad vrijednosti.

Znači više puta spominjani Hyundai Tucson 2023. godište, i to doslovno onaj osnovni paket opreme košta kao što je nov bio, 26k EUR pa nadalje.

Kia Sportage koji je neki ekvivalent Tucsonu je 28k EUR pa nadalje 2023. godište.

Isti trend možeš vidjeti s bilo kojim proizvođačem van kineza.

A koliko je novi s istom opremom kao rabljeni? Zar misliš da njima nije pala vrijednost 3-6k eura u tih godinu, godinu i pol?

Frend je riješ nedavno Seat Atecu, godinu dana stara, 4k km, nova je bila 28k, on ju riješio za 24k (još dodatni set guma dao uz nju). To je -4k eura.
Ne znam kakav pad vrijednosti ti očekuješ na "nekineskim" autima, da je 0 pad vrijednosti?

lowrider 13.09.2024. 14:16

Tucson godinu dana star 26k, novi 28k?

xlr 13.09.2024. 14:19

Gledao sam na ljeto rabljene Kie Ceed/Xceed u salonu, 1 do max. 2 godine stare. Znaci razlike u cijeni naspram novog je bilo red velicine 5-8%. Skuzio sam da se godisnjake ne isplati gledati, osim ako je u pitanu model koji se recimo prestao proizvoditi (1.5 motor sa 160ks). Ali moras ga onda bas jako htjeti da bi si opravdao to sto nisi prvi koji je prdnuo u sjedalo - za maltene istu lovu koju si iskesirao.

Gdje je onaj famozni pad vrijednosti vozila jednom kada izadje iz salona :)

robimarko-bug 13.09.2024. 14:23

Citiraj:

Autor Juice (Post 3762339)
A koliko je novi s istom opremom kao rabljeni? Zar misliš da njima nije pala vrijednost 3-6k eura u tih godinu, godinu i pol?

Frend je riješ nedavno Seat Atecu, godinu dana stara, 4k km, nova je bila 28k, on ju riješio za 24k (još dodatni set guma dao uz nju). To je -4k eura.
Ne znam kakav pad vrijednosti ti očekuješ na "nekineskim" autima, da je 0 pad vrijednosti?

Novi Tucson ti je 28-29k ovisno o boji, i ima bolju baznu opremu jer su digli startnu cijenu za skoro 2k u redizajnu.

Ja očekujem pad cijene, ali pogledaj cijene zadnjih par godina i vidjet ćeš da je pad cijene nakon godinu-dvije skoro pa ništa.

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3762340)

Da, I to je najeftiniji 2023. godište na Njuškalu.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3762342)
Gledao sam na ljeto rabljene Kie Ceed/Xceed u salonu, 1 do max. 2 godine stare. Znaci razlike u cijeni naspram novog je bilo red velicine 5-8%. Skuzio sam da se godisnjake ne isplati gledati, osim ako je u pitanu model koji se recimo prestao proizvoditi (1.5 motor sa 160ks). Ali moras ga onda bas jako htjeti da bi si opravdao to sto nisi prvi koji je prdnuo u sjedalo - za maltene istu lovu koju si iskesirao.

Skoro ga i nema, to je moja poanta.
Još od COVID-a cijene rabljenih su totalno lude, 1-2 godine skoro da i nema pada cijene i to je totalna ludost.
Pratim radi sebe jer mislim slijedeće godine uzeti nešto novije ali sve više izgleda da će biti novo jer je premala razlika u cijeni.

Goranbm 13.09.2024. 14:36

Kad se već počelo pričati o polovnim autima,zanima me što mislite koliko je realno tražiti za Clio IV, 2017. sa 129 000 km, redovno servisiran u ovlaštenom servisu, napravljen veliki servis prije 6 mjeseci, u Ožujku stavljene nove M+S gume Goodyear 4 seasons, treći vlasnik, nema servisnu knjižicu.

Gledao sam njuškalo ali meni su te cijene tamo nekako "prevelike" :)

Pupo 13.09.2024. 14:43

Pun je grad reklama za 27K, doduše vjerujem da je to goli goli. Pretpostavljam zbog dolaska redizajna.

EDIT:

Predugo otvoren tab :/

stef 13.09.2024. 14:43

@Goranbm
To ti prodaješ?

Juice 13.09.2024. 14:43

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3762340)

Je, bijeli je 28k, druga boja +par sto eura gore

Citiraj:

Autor robimarko-bug (Post 3762344)
Novi Tucson ti je 28-29k ovisno o boji, i ima bolju baznu opremu jer su digli startnu cijenu za skoro 2k u redizajnu.

Ja očekujem pad cijene, ali pogledaj cijene zadnjih par godina i vidjet ćeš da je pad cijene nakon godinu-dvije skoro pa ništa.

Pratim radi sebe jer mislim slijedeće godine uzeti nešto novije ali sve više izgleda da će biti novo jer je premala razlika u cijeni.

Mislio sam da je automatik, išao baš pogledat i manualac je. Bome ga drže visoko.

Da, i ja isto sam tak mislio i svaka razlika ispod 5k je neisplativo rabljeni uzimat.

Goranbm 13.09.2024. 14:49

Citiraj:

Autor stef (Post 3762348)
@Goranbm
To ti prodaješ?

Ne još, ali da ako kupim nešto, ide na prodaju.

medo 13.09.2024. 15:35

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762352)
Ne još, ali da ako kupim nešto, ide na prodaju.

Ako je Grandtour otići će u rekordnom roku. Taksisti stoje u niskom startu za taj auto.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3762342)

I dalje je tu samo ga od inflacije ne vidiš ;)

20k€ sada i 20k€ prije 2-3 godine nije isto. Nikad nije ni bilo a sada je još manje.

Goranbm 13.09.2024. 17:08

Citiraj:

Autor medo (Post 3762359)
Ako je Grandtour otići će u rekordnom roku. Taksisti stoje u niskom startu za taj auto.

Ma nije, "normalni" :D

zgmmax 13.09.2024. 18:39

Još se jedan BMW zapalio na AC

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:40.