![]() |
|
Citiraj:
Ali da i jarisi cudni paketi a nemozes ko u vw dodat nesto van paketa, nego damo paket i neke dekorativne gluposti. Ma zena ne vozi dovoljno da bi hibrid bio relevantan. @murina Vidim da si prosa kroz zagvozd, dobro da otkucaji nisu 190, tu ljudi vise voze u suprotnoj traci nego u svojoj. Ocito vrijedi tuđe je uvijek slađe. Zadnja 4 puta kroz zagvozd: 1. Proslu nedjelju, zena u mojoj traci, tipka na mob, ja usporio na deset i maka se sa strane da princeza moze proći, tek kad je bila par metara od mene se trzajem vratila u svoju traku 2. Pretpretproslu nedjelju, tip iz sporedne ulice prosao kroz stop i meni uletio u traku naglo zakocio, u par metara od sudara 3. Prije jedno mjesec dana hitna u mojoj traci, bez rotacije, naglo zakocio i zavrsio na makadamu sa jedno 20, oni trznuli u zadnji tren 4. Prije 2 mjeseca tip vozi uzbrdo, ja nizbrdo i vozi na jedno 1/3 moje trake, 2/3 u svojoj gledam ja njega on mene i racunam maknit ce se, nop, on je nastavio ja zariba bankinu da ga izbjegnem Sve od zagvozda do krizanja za kamenmost, a manje opasnih situacija po prolasku bude 10-15, ostatak puta od gruda do trogira bez ikakvog problema. Ja nezz kako na toj dionici ljudi ne ginu na dnevnoj bazi.... |
@tomek
Koliko se sjećam, taj CRX je bio jedan od prvih autiju koji su izvlačili 100KS/l zapremine. Motor je bio 1.6l. 160KS na tu masu je značilo ludilo na cesti. |
Citiraj:
Citiraj:
|
@murina
Ma mozes bilo koju activity koristit isti je vrag. Running ili walking sve jedno ce ti sve pratiti. |
Citiraj:
|
A jbt, jednom a ponekad i dva puta tjedno idem do Imotskog preko Zagvozda, nisam nikada to doživio u mjeri kako vi pišete.
Ja ionako skratim put, i umjesto preko Kamenomosta idem preko Krivodola, i onda izađem na Perinuši gdje se peku janjčići. :D |
Bitće ti voziš nekog SUVa pa se miču oni od tebe , mi sa limuzinama i hatchbackovima smo slabiji jbg
Ali taj dio, znači voziop sam i u hercegovini i po hrvatskoj i vanka, nista se nemoze mirit sa zagvozdom, i ajde nije svaki put nekako su ljeti puno gori, zimi su mirniji malo @calypso, nisi ti cuo trubu na corolli, samo bi se rugali i jos vise nasrnuli na mene |
Citiraj:
:stoopid: Stvarno jesam, SUV vozim samo kad kad idem u Imotski jer je dječija sjedalica u njemu, a u "BMW-u nema dovoljno mjesta za dijete". Mislim, doživio sam glupih situacija i kočenja na golom brdu kada se spuštaš put Poljica, ali to sam pripisao ultra glupoj i lošoj cesti, i lošim vozačima. Zagvozd mi je stvarno ok, pogotovo otkako je policijska patrola stalno parkirana pored one konobe 5ar, a prije GATSO kamere |
Automobili
Susjed vozi Nissan Navaru. On se nikome ne miće na tim cesticama :D
Citiraj:
Ali nedajbože da Honda fanboyima kažeš bilo što loše o tom motoru… |
Kaj se tiče CRX, na RRC Restoration YT kanalu jednu obnavlja, trenutno je došao do ep.5.
Ispod je ep.1 https://www.youtube.com/watch?v=8pTjirmiYIc |
Citiraj:
Citiraj:
Ne znam baš ove manje ceste, povratak je bio otprilike, gađao sam Gata, pa sam naknadno rekonstruirao rutu na Googlu |
Citiraj:
Za svaki activity mjeri drugačije podatke. Za trčanje, hodanje mjeri pace, a za MTB imaš km/h |
Da se dotaknem jurnjave po Zagvozdu. Picimo u koloni 100 km/h jedno 6 ili 7 auta je, i u sredini jadnik sa Svedskim tablicama. I ono, branik do branika smo prakticki i murija cilja sa radarom, i ispecaju Svedjanina iz sredine kolone :D
Prvih par su bile domace tablice, pa nece njih ispecat pored svedjanina. Ja sam bio iza Svedjana i morao sam solidno jako kocit kad je ovaj palicu izbacio, a i Svedjanin se malo iznenadio da nisu prvog ispecali :D Anyway, malo veselije teme... ovo sam nedavno vidio u garazi Arena centra i slinio po njemu, i sad dodje na njuskalo. Da nemam boljih planova sa novcem uzeo bi ga bez razmisljanja al trenutno stvarno ne mogu nit ne zelim pravdat takvu budalastinu :D https://www.njuskalo.hr/auti/volvo-2...oglas-44820653 |
|
Automobili
Navodno ga je netko vidio da je klonuo prije nego je udario u pumpu. Zaspao? Pozlilo mu?
|
Moguce…
|
Citiraj:
|
Stigla Kia Sportage.
Naravno da nema ni prvu pomoć niti trokut niti prsluk. Gdje to najjeftinije kupiti? |
momci (i cure?)
yaris 2nd gen, 2008, 1.0 benzin...sta taj malisan ima pod haubom, lanac ili zupcasti? |
AFAIK lanac
https://www.car.info/en-se/toyota/ya...-6712028#specs https://www.car.info/en-se/toyota/ya...-6712027#specs Po toyota grupama se hvale s tim autom i motorom da prelazi bez problema i po 500k km |
Ja sam imao 1. gen sa 4c. Prije jedno 5g. sam sreo lika kojemu sam ga prodao i već tada je imao 300k+, a ja sam mu ga prodao sa 130k. Motor totalno nezahtjevan za održavanje tj. bukvalno toči i vozi.
|
Citiraj:
Suzuki mi je dao cijeli set sto spominjes + tepihe i privjesak za kljuceve (jako bitno) bez da sam ista pitao. Kutije ti znaju biti u kauflandu cesto na popustu, a tamo odmah uzmes i te druge sitnice. Smanjeni rezervni kotac sam uzeo u vulkalu, ide po narudzbi prema modelu auta, 220 eura me izasao za R17: https://www.vulkal.hr/rezervni-kotac Gumene tepihe i kadicu sam uzeo na withcar.hr Dobra kvaliteta, meka guma, trebalo je par tjedana da se izlufta taj miris pudinga od vanilije :D jer na gumu ne smrdi. Cestitke na prometalici, neka te dobro i dugo sluzi! 👍 |
Automobili
I ja sam uzeo Gledring gumene tepihe u Withcaru. Također je trebalo par tjedana da se vanilija izlufta :)
Ali stvarno…. Moj auto je novi koštao 9500€ pa sam dobio trokut, prvu pomoć, rezervni kotač punih dimenzija… |
Citiraj:
To današnji premijumumi mogu sanjati https://www.google.com/amp/s/www.vec...metara-1772963 Ne kužim, jel za Ameriku rade posebno motore, mehaniku, koja je lošije nego u autu za ove krajeve? Ili je to posljedica neodržavanja tamo, tipa nemijenjanja ulja, pa se raspadaju motori tako rano? |
Poduzi (i tehnicki vrlo detaljan i objektivan) video ali isplati se pogledati bez obzira koje stajaliste imate o EV i Tesli:
|
Citiraj:
Tjedan dana sam ih drzao na terasi, pa otvorim prozore i udje mi u kucu taj miris i mislim si pa jbt koliko jos mozes isparavati. Mislim da bi u s-crossa stao i normalni kotac jer ima dovolino mjesta u opsegu, ali po visini bi gotovo sigurno izgubio mogucnost spustanja podnice na nizu razinu, a to mi je dealbreaker. Morat cu provjeriti stane li unutra jer kad promjenim kotac, bilo bi ga super spremiti u bunker, a ne u krilo :) Kotac mi je jednostavno must have. Sa strane mi ostane taj kit za krpanje s kompresorom na struju (!) pa nek se nadje. |
Citiraj:
Fakin cicije. Inače nije tako, nego su dobili nekog novog šefa koji ima psihičkih problema, svi se žale na njega. Ma ništa, uzet ću to uokolo, hvala na prijedlozima. |
Citiraj:
Citiraj:
trenutni clio je u stanju (polu)raspada, a kako sam vozac iz potrebe, ne iz zadovoljstva (tipicni tocka A -> tocka B scenarij) gledam i dalje auto takve klase pa se ovaj yaris idealno uklapa u scenarij... na 130 tkm je, kupljen kod nas.... vizulano i (nadam se :D) mehanicki u odlicnom stanju. trenutno je u vlasnistvu starije zene kojoj je dosta svakodnevnog stresa u prometu pa ne planira vise vozit uopce, a cijena je zbilja povoljna.... |
Automobili
Citiraj:
Tamo bi bilo preskupo imati benzine visokih oktana i efikasne motore. Oni rade velike kilometre i samo gledaju kako će ih jeftinije napraviti. Zato su tamo do jučer bili motori velike kubikaže s malo konja da rade što više milja između kvarova. U moderno vrijeme je i njih stislo pa zadnjih 20ak godina voze 1.6 i 2.0 japance a i nešto europljana i korejaca pogotovo urbano. Još uvijek voze na 87 oktana a 91 i 93 zovu “premium” :D |
ne postam u ovoj temi jer i nisam nekakkav strucljak, ali potvrdujem za shift na sj. americkom kontinentu, konkretno kanadi i to iz prve ruke... onako otprilike 70% osobnih automobila je japanskog podrijetla samo bi doda da je 2.0 ili nesto visi obujam dominantan, 20% su eurpoljani a 10% ostali...
konkretno da nije pickupova, truckova i slicnog koncepta auta, americkih brandova bi bilo zanemarivo malo u svakodnevnom prometu |
U njih je drukcija oznaka, pon vs ron
ugl us 87 je u nas 91 us 91 je u nas 95 us 93 je u nas 98/100 Imaju puno nize eko standarde, i puno manje odrzavaju automobile, ugl nemaju tehnicki ovisno od stejta do stejta |
Automobili
Citiraj:
BTW: bratić u Alberti (Kanada) vozi japanca 2.5L. Kaže da mu je hladno po zimi u slabijim autima :D On ima utičnicu u garaži za grijač kartera na autu. |
Citiraj:
Kada ljudima prodaju priču da se ulje djora sa 30k km onda imaš to kaj imaš. Sada da mi netko prodaje auto "održava u ovlaštenom" prvo bi me zanimalo na koliko je mijenjao ulje. Ja sam u ovlaštenom i djoram svake godine ili svakih 15k km. Frend je bio u volvo servisu sa svojim starim ali ispravnim s60 i vidio je par novih volvača sa motorima vani. Pitao je mehu kak to mislim nisu to stari auti niti su ti 2.0 D B T ili koje su im već oznake nekaj loši motori. Veli lik samo intervali su predugački i nije dobro. :D |
Citiraj:
|
Normalno kad taj interval od 30 tisuca ide na ruku leasing kucama (servis u cijeni najma, jel) i firmama (koje ionako uzimaju novu flotu po isteku 5 godina).
Za obicne smrtnike je to s druge strane koma. |
Automobili
Evo u dvorištu mi BMW 5 čađara s rednim šestakom ispod haube. Vozi ga automehaničar.
Auto je star 16 godina. Ima 330.000km na satu. Motor za tu kilometražu prede savršeno. Ne bi mu dao te kilometre. Svakih 10-15 soma km ide novo ulje i filteri ovisno kako je pretežno vožen u tom periodu. 10L ulja ide na izmjeni. |
Citiraj:
Ovisi o brandu i modelu. Neka vozila imaju motore koji su specifični za US tržišta i slično. Recimo SULEV serije motora za US tržište. Ili recimo preoblemi s razinom sumpora u gorivu i nikasil blokova pa recimo za US tržište su i dalje išli blokovi od sivog lijeva, itd. Ali najveći dio otpada jednostavno na njihov način održavanja ili bolje ne održavanja vozila. Jednostavno voze auto dok ne stane. Kad stane prodaju i uzmu drugi. Posebice vrijedi za Europske brandove jer ih ruke koštaju puno. Tako sam recimo oba svoja auta tamo dobio za džabe jer se trebalo nešto radit na njima. Citiraj:
Također ovisno o ''levelu'' goriva ovisi i udio etanola. Tako recimo njihov regular će imat ujedno i viši udio etalnola nego recimo premium. |
Ozbiljno pitanje: dali se moze to govno na modernim autima totalno iskljuciti?
Citiraj:
Citiraj:
https://revijahak.hr/2024/09/02/prob...orno-na-krade/ |
Citiraj:
|
Trebao bi, to je ionako opcija koja se omogući/gasi kodiranjem.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:18. |
|