![]() |
|
Citiraj:
I one koji su bili nur fur export :fiju: |
Citiraj:
Odlučite se! :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno da su stari bili življi, skini sa novih sva eko sranja pa ćeš imat takav auto. Citiraj:
Citiraj:
Khm Citiraj:
Citiraj:
|
Prije par mjeseci sam pitao ovdje za Kia Sportage mišljenje. Većinom nije bilo odgovora podržanih direktnim iskustvom već rekla/kazala. Sad je vrijeme da uzmem napokon auto i drzim se Kia Sportagea jer sam sjedao u Kugi, Tusconu, Karoqu i niti jedan mi nije legao kao Sportage.
Pitanje je uzeti novu u Style opremi (150ks) ili 1g staru u GT-Line opremi (presla 14k, 180ks) za istu lovu (registracija, prvi servis i 4x dodatne zimske gume ukljucene u cijenu). Neki ce reći novo je novo, ali me zanima je li itko vozio GT i Style da da info iz prve ruke? Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Išli su da ne velim kaj. Bili su 200-300 kg lakši a imali su Euro II katalizatore koji ih nisu toliko čepili i manje kotače. Naravno da lakše krenu s mjesta. Ali kad krenu idu za klinac. Umru iznad 3000-3500 okretaja. Samo se deru i ništa bolje ne idu kad ih razvlačiš u okretaje jer rano ostanu bez momenta a troše kao da imaš vir u rezervaru čak i kad ih ne vrtiš. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Osobno sam sad uzeo sportage 2025 hibrida 220ks, ex Style, pa ćemo vidjeti. Meni taj GTLine iskreno ništa vrijedno spomena ne nudi. |
Je li se može znati koliko si dao za njega? Ovi iz Kie mi nikad nisu spomenuli modelsku godinu 2025.
Nije ni meni GT prenapet za razliku od Stylea, samo je pitanje isplati li se za istu cijenu uzeti GT star godinu ili novi style modelska godina 2023. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Stavi si jedno pored drugog, ak nikak raspiši u excel i križaj redom kaj ti je neophodno a što bi dobro došlo al možeš bez tog. I na kraju vidiš jel se isplati bolja oprema. I taj GT je nov auto, prešao ništa kilometara, miriši na novo unutra još sigurno. |
Citiraj:
I takodjer, ako ces ga prodavati, vise opreme se bolje proda. |
Citiraj:
Imao sam nedavno zamjenski auto tj dana na korištenje, 9k km je imao kad sam ga preuzeo, jači motor i oprema od mojeg, u prednjem desnom kotaču full smotan volan je znalo nešto lupit. Po još par stvari se vidi da je baš bio ubijan, opće stanje osim mirisa gore od mojeg starog 2 i pol god i 44t km. Kad sam ga vraćao nazad velim za to lupanje i lik mi sam veli, imamo par auta sa 20k km koji su skroz ubijeni, ljudi se ponašaju prema njima kao da idu nakon njih pod prešu. E da, kad sam ga čistio i provjeravao jel mi kaj ostalo unutra ispod vozačkog sica nađem strgan zadnji brisač, i velim to liku, kaže zna za to, dobio sam novi prije nego sam preuzeo, ženska koja ga je vratila je rekla da joj je netko strgao brisač :D Da ne vozim isti auto par tih stvari ne bi ni znao koliko su loše. Tak da ako se ne zna povijest tog auta, odnosno da li je bio zamjensko vozilo ja ga ne bi kupio ni pod razno. |
Citiraj:
Ja vozin atmo benzinjare od prvog dana vozackog staza, prvo 1.4 8v, pa 1.0 16v, sad 1.6 16v, i razlike su primjetne izmedju 8 i 16v. 8v je lakse vozit po gradu, al je smrt za van grada Vozia san naravno i 1.9tdi i 2.0tdi, dobro to ide, dobar moment i sve,al ne mogu taj zvuk,i tu kratku skalu,vec na 3.5k moras saltat. Potrosnja vise/manje, nije da cu gasirat 90% vrimena. Tih 10% sta gasiran hocu da ga mogu vrtit do 6k i adio :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Također, uvijek bih uzeo auto s više opreme jer to za sobom često vuče i bolju kvalitetu cjelokupne izrade. |
Automobili
|
Auto je jako lip iznutra, mozda par cm osjetno visa pozicija sjedenja naspram Ceeda. Vozio GT line automatika, 160ks, ali mi se nije svidio taj famozni lag kod startanja na semaforu, na kruznom itd. Nisam mu nimalo vjerovao kada ce uhvatiti gas i krenuti.
Tko jos kaze da auti gube vrijednost kada izadju iz salona, a gdje su tek oni u koje je netko prdio 15k km :) U Kia salonu nisam mogao kupiti godisnjaka jer su cijene kriminalne. Jednostavno za tri-cetiri rate vise kupis novoga s lagera. |
Automobili
Citiraj:
Konkretno moj Renault 1.2 16V. Njegova 8V verzija ima isti provrt i hod klipa, te identičnu kubikažu. Obje verzije imaju samo jednu bregastu u glavi. 16V ide bolje u apsolutno svi režimima vožnje, te jednako ili manje troši. Ista stvar kod starog Fiat Punta. 16V je išao daleko bolje. Prije bi rekao da pojedini 8V motori bolje vuku iz nižih zbog drugačijeg usisa i ispuha te drugačije konfiguracije provrta i hoda klipa. |
Citiraj:
Moja politika je da se niti jedno auto ne "isplati" ako ne zarađuješ s njim, pa je samo pitanje koliko dobro/loše auto dobiješ za lovu koju se prodaje. Provjerim svakako povijest ovog GTa skupa sa mehaničarom prije odluke. @ivo Je li ova 2025 sličnija Sorentu dizajnom? Jer vidim da je ta modelska godina tek u planu za 10/11.mj ove godine u US, pa ne znam kako si naručio kod nas već? Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Od 5. mj Kia je pocela prodaju MY25 modela. Model je iz ove godine, ali ih svrstavaju pod MY25 jer ce se valjda isti i nuditi sljedece godine.
Pod cjenicima ces vidjeti MY25 i akvijski cjenici. Akcijski su lager od MY24 ("lanjski") |
Aha, hvala XLR
Imao sam spremljen ovaj akcijski cjenik u mobu, pa nisam ni gledao sluzbenu stranicu. My bad. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Akcijski mozda tesko danas nesto od toga i nadjes, pogotovo nize/srednje pakete. Ceed je bio maltene rasprodan sve do gt linea, a bio je kraj 5.mj kad sam gledao. Sretno u svakom slucaju!
|
Još malo razočaranja u Audi…
Krenem jutros na posao i upali se lampica za tlak u gumama i kaže provjeri prednju desnu. Kao i svaki put dosad u zadnjih desetak godina na različitim autima, krenem kroz menije tražiti podatak o tome na koliko je tlak pao da znam jel pušta ili se samo spustilo za 0.1 ispod limita zbog temperature. NEMA I ko za vraga, baterijski kompresor je prazan, na oko ne vidim ništa, nijedan vulkanizer ne radi tak rano ujutro a žurim. Pa jel moguće da u 2024. još postoje auti bez TPMS-a. Zanimljivo mi je kako zna koja je guma u pitanju, ali ne zna tlak… Na prošlom autu, dogodila se ista stvar, pokupio sam šaraf negdje, pratio realtime tlakove, stao kad je trebalo, nadopunio i tako se dovukao do vulkanizera. Ovo me sad vraća u 90-e :lol2: |
Zna on sve, al nisi doplatio da vidis tlak u gumama 🤣
I jebo taj baterijski kompresor 🤣 Odi u lidl i kupi normalan na upaljac 😁 |
Citiraj:
Javlja joj auto da je senzor za detektiranje tlaka u gumama prdnuo i sad se iz sigurnosnih razloga auto ne želi upalit. :D |
Mjeri, tj. samo kuži razliku u kotačima preko abs-a, nema senzora u felgama.
Da, "mana" je što ne pokazuje tlakove, plus je što nema zezanja sa senzorima ako se mjenjaju 2 seta guma godišnje i sl. Koristi drevnu metodu u kojoj izađeš iz auta, šutneš svaku gumu uz vizualnu inspekciju i ideš dalje :D Nema drame. |
Citiraj:
Ja sam probušio gumu i ostao skroz bez tlaka. Srećom, imam RFT gume, pa je samo onemogućio promjenu moda vožnje i stavio limit na 80, ako se dobro sjećam. Citiraj:
|
Da, šutanje 225/45/17 i nije baš najučinkovitija metoda, ali odokativno je odlučeno da može voziti dalje dok se kompresor malo na napuni. Na 2.1 je od preporučenih 2.8 tako da ide malo zraka unutra pa pratimo razvoj događaja.
Rezervna guma ne dolazi jer nema gdje zbog baterije, set za krpanje ne dolazi jer nema gdje stati pored 5 kila kabela koje su došle uz auto. Vjerojatno ni komplet prve pomoći ne bi došao da ne mora po zakonu. Premium… kak da ne :lol2: |
Kupi onda normalan auto bez baterija pa imas kotac. Isto preko ABS-a mi je zasvijetlilo na škodi.
Skupio sam šaraf negdje u zagorju i stao u Konjščini (išao sam iz Budinščine). Napumpao gumu i resetirao vrijednosti. Opet se uplailo nedugo zatim i ok odvezao sam se do doma po autoputu. https://insideevs.com/news/731559/te...ed-car-brands/ Lol :D |
Citiraj:
|
Također i od svih hibrida osim ajde toyotaša.
|
Citiraj:
|
Izbjegavaj hibride, tesle, aute sa izgrebanim branicima, aute sa trepavicama na farovima... Broj slobodnih mjesta na parkingu se naglo smanjio :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Pomaže jedino ako rijetko perem auto, pa im se ipak ne da provlačiti uz prljavog |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To kao da je potvrdilo mit da su vlasnici zaluđeni sektaši koji stalno pričaju “kako su to prvi modeli i da su novi auti puno bolji…” |
ajfon na kotačima, i sektaši su isti:
https://www.youtube.com/watch?v=6zAhwiQ95Wg Auto ko izmišljen za leasing. |
|
U DE se M+S gume više neće tretirati kao cjelogodišnje. Lako bi se to moglo prenijeti i na nas.
https://revijahak.hr/2024/08/29/od-1...like-promjene/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:50. |
|